![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | ||||||
|
Gönül Dostu |
Alinti:
Olaylari bence carpitiyorsun naz tuz yapiyorsun . Hak pesinde kos dedik dogruyu takip et dedik neden dogruyu hakki takip etmeyi savunmayi , namaz kilinacakmis gibi gosteriyorsun , veya uc kagitci siyasetciler gibi ? Hz aliyi sevmek ona uymak , 12 imamlara uymak neden seni yanlis yone cektigini idda ediyorsun anlamadim . Sizin icinizde hic pislik yapan yokmu ? Hakki tam anlamasan elbet farkli anlarsin . Tipki pirlerin enel hak sozunu yanlis anladiginiz gibi ???????/ Alinti:
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Lakin sizin hakkinizi Ali gelir alir siz merak etmeyin siz Allaha dogru inanin o yeter Onu inkar etmeyin yeter . Kendinize allah sifatini koymayin yeter . Insanin kendini kucultmesi , buyuklugundendir , insanin kendini buyultmesi ise acizligqinden ve tatmin amacli kucuklugundendir . Alinti:
Cinsiyi seviyorsun , dinsizi seviyorsun , dinliyi seviyorsun sana zarar vereni . Hakliyi haksizi nasil ayart ediyorsun ? Simdi diyelimki bir kurtarici geldi hz ali geldi diyelim ? sizleri olduren yezitlere , diger pis dindar dar kafali topluluklara , alevilere ayni gozde bakip yardim etti digelim , Alevilerin beklentisi bumu olurdu pir Aliden ?????????? Evvela Alevilikte pis olan hic birsey sevilmez hic bir pis kirli dusunce yapisi kabul edilmez ve bu tur dusunce yapilari dislanilmis ve terke edilmistir . Bizim gozumuzde bir alevi vatandasi ile bir dinsiz bir olamaz kesinlikle . Dediklerimi anlamaya calisin kimseye nefret besleyin demiyorum ? Ama dusunce yapisindan uzak durun . hurmetlerimle [/quote] |
||||||
|
|
|
|
|
#12 | ||||||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.Alibaba,
AliBaba, Sen Alevi olmadığın için olayın gidişini, Alevilerde ki, ali sevgisinin sınırnı, espirisini bilmiyorsun, ve olayları ZAHİRİ anlyorsun, İşte bazı canlarımızda, Olayları ve isimleri senin gibi zahiri anladıklarından, İÇERİK/İÇREK/BATIN anlamarını bilmediklerinden, ZAHİRDE dolaşıyorlar, Haniz aşık demişya, "Taşın değerini sarraf anlar diye" , Alinti:
Senin Atababaların anlamamış, onları öldürmüş, amma sen anladın öylemi? yapmayın canlar. Alinti:
Yeni bir dinde yaratmıyor aleviler, Zaten kendi inancları var, YOL u var,Pir i,Mürşit i,Rehberi var, Yeni bir inancı yok ve yaratmıyorlarda. Alinti:
Dedimya, ZAHİR görünce , sadece KABUK gözüküyor, Ceviz kabuğu gibi. Alinti:
Diğer konu, Muhammed ve Ali ye, İslam dininde inanılmaz, İnandıkları ALLAH dini dedikleri İSLAMDIR, yoksa, Ali ve Muhammede inanc diye bişey yok. Alinti:
enel hak diyenleri bilirsin, dimi, Geçmişte bu tip zihni bozuk milletler kimler merak ettik, bunlara bela yı , hangi bilimsel acılım göndermiş, nasıl belalarını bulmuşlarNyei keşfetmişler , bunları anlatında okuyalım, o bilim neymiş, bizde tanık olalım, he can, bize bu kıyağı yap. Hangi bilim, insan "ENEL HAK" diyince, insan ve toplulukların belasını bulduğunu ISPATLAMIŞ, öğrenelim. Alinti:
Bilirsin bizim Ali miz, Rahmandır, Esirger, korur ,gözetir, sevgilidir, yardır, candır, canandır, o bize kıymaz, ku-ıyan olursa o ALİ DEĞİLDİR. ozanın dediği gibi, "Ali çoktur, Bizim Ali bulunmaz" Bizim al,i Haklamaz, Aleviler HAKKA, TANRIYA,ALLAHA inanır, ve onu kendinde görür, ve onu MEVCUTTA bilir, o heryerde ve her zerrededir, Evrenin dışında değil, bizahiti kendisidir. Aleviler buna inanır. Var olan her şey aynı kutasalıktadır, aleviler PİS VE PİS düşünceyi sevmez, Ancak Aleviler, Tüm insanları sever, onları ayırt etmez, Onları eylemleri ile ayırt eder,yaptıkları ile yargılarlar, Anladın can.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (08-25-2009) |
|
|
#13 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ask ile isik ile yol ile.
Size anladiginiz dilden yazayim.Acizlik size ger iyade ediyim kuluk sizden hic ayri kalmasin.Söyleyecek söz cok ama buna hic gerek duymuyorum sizi samimiyetsiz vede ..... buluyorum.alibaba beli oluyor nerden anladiginiz saten sizin gibi ler, pir sultanin(Müsahibi olan vatandas tas degilde sözde güll atiyormus) sözüm ona ilede dostun atigi güll yaralar mantigi var beli oluyor.Cahilin yaptigi sohbetten kamilin durusu derim vede size degil, ögretimize yakisan bir kac söz ile ibretiden bas basa burakiyorum. Minareye Çıkıp Bize Bağırma Haberimiz Vardır, Sağır Değiliz Sen Kendini Düşün Bizi Kayırma Sizlerle Kavgaya Uğur Değiliz Her Yerde Biz Hakk'ı Hazır Biliriz Olgun İnsanları Hızır Biliriz Bundan Başkasını Sıfır Biliriz Tahmininiz Yanlış, Biz Kör Değiliz Eğer İnsanlıksa Doğru Niyetin Nefsini Islah Et Varsa Kudretin Bize Lazım Değil Senin Cennetin Huriye Gılmana Esir Değiliz Arapça Duaya Değiliz Mecbur İster Müslüman Bil İstersen Gavur İnsanı Hor Görmek En Büyük Küfür Buna İnanmışız, Münkir Değiliz İbreti, Bu Hale İnsan Acınır Ham Sofular Bu Sözlerden Gücenir Aslına Ermeyen Elbet Gocunur Onu Avutmaya Mecbur Deyiliz. Umarim bu sizin gibi düsünen samimiyetsiz vede meseleyi carpitan Yol Erkan bilmeyen ama lakayit olanlar icin. Biz aşığız ne söylesek Sözümüzde yalan olmaz Sır içinde sır saklarız hiçkimseye ayan olmaz Yolcudede |
|
|
|
|
|
#14 | |||||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 516 Times in 272 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
IscanBabadan Alinti Alinti:
Sevgili muhterem iscan baba Alinin espirisinide biliyorum , ciddisinide . isin asli deyimlere hangi gozle baktigindir . Eger pirlerin sozlerine baksan kimisi ali degimini cogul goruru kimi ali degimini tekil gorur . Biz hakki tekilde gormusuzdur . Cogul ancak tekilin sahte taklitleridirki hem hakki hakkiyla uygulayamaz hemde orjinalin aynisi olamaz . Bugun ne kadar sahte Ataturkler var ise o kadardan fazlada sahte Aliler vardir bilmiyorum beni sizin dediklerinizi anladigimi anladinizmi ? Alinti:
Tabi bu soz mana bakimindan degilde ciddiye alinirsa sizin anladiginiz gibi anlasilir . Nedense pirlerin siirindeki herseye manali bakiyorsunuz bir enal hak sozunu okundugu gibi anliyorunuz simdi elbette siz isin aslini gormuyorsunuz cunku Allahin parcasi oldugunuzu bilmek size lezet veriyor . Kendinizi goklere cikarmak herseyden ustun hissettiriyor size . Zaten eskidende babil kirali vardi dunyaya kocaman dogdan yuksek bina yaptirdida allahin oldugu yere bende cikarim diye . Sonunda hem kendi hemde binasi dustu yere biri iki cignemlik etti otekide catlayip parcalara ayrilan kaya parcasi . Cunku allah ne dedi ben aranizda alcak gonullu insani yani kendini yaraticiya muhtac goren ve yer yuzunde boburlenmeden yuruyen insani herseyden ustun tutum dedi . Varmi aranizda Ali gibi kul olan ? Alinti:
Ben yozlasan bir alevilik , bir topluluk , bir yasam sekli goruyorum artik . Neyi ne oldugu belirsiz kuralsiz , bencillesen , Kendi duygularini isteklerini onpilana suren , karekteristik ozelligini kaybetmeye yuz tutmus adeta sifatsizlasan manasizlasan bir alevilik goruyorum artik .Bu sozler senin Zoruna gitsede bunlari bilmek kesinlikle benim dahada zoruma gidiyor . Eskiden alevi canlar bir birlerini gorduklerinde saygidan hos bir tebessumle baslarini one egen insanlar vardi simdi baslari dik bir birlerine selamsiz sabahsiz gecip giden aleviler turedikce turedi . Can herseyin basi dusuncedir . Yunus emrenin dedigi gibi eri hak bilmez isin abes yere gelmektir . Ve hz aliden uzaklasmak kesinlikle alevi canlarimin yasamdan bircok seylerini eksiltecektir . Bunun bircok nedenleri var simdi hem yazip dokmek var hemde zahmetten sonra karsidakinin anlamamsinin morel bozmasi var onun icin kisa olarak soyle diyeyim . Eger bugun Ataturkculer ataturkun ilkelerini izlemeyi terkedip ugulamaz ona gereken saygiyi surdurmezlerse eminim hem onun fikirleri hemde ataturkun kendisinden eser kalmaz ????!!!!!! Alinti:
Alinti:
Can bu gecmis yasamis toplumlar adina soyledigim seyleri neden kendi uzerinize aliniyorsunuzki ? Sen onlarmisin ? mmmmmmmmmm Bunlar biliniyor o topluluklarin hepsi kendi kendilerini mahvetmislerdir . Kendi yasamlarinda kendi dusunce ve kurallarini getirmislerdir . Allahin onlara sundugu yasam sitandartindan uzaklasip kendi dusunce istek ve sehvetleri dogrultusunda duzen kurmuslardir ve buda onlarin mahvolmasina neden olmustur . Ornek vermek gerekirse eskiden allah ibrahim ile insanlarin saglikli ve asiriya kacmadan yasamalari icin kurallar gonderiyor . Aradan 1000 sene sonra ayni topluluga baktigimizda , atese topan , inege tapan , insanlari kurban eden insanlar , cinsel sapiklik tanrilarina tapanlar , kizlarini diri diri gomen cahillikler ve 1000 den fazla tanrilar kurallar edinen bir topluluk goruyoruz . o topluluk adaletsiz kuralsiz olmustu azdikca azmisti , insanlar saptikca sapiyordu sasirdikca sasiriyordu . Cok sukur hz muhammed ve ali ve 11 imamla allah yeniden insanlari kendine getirdi . Simdi aradan 1400 sene gecti ona benzer durumlarin aynisi yasanmaktadir . Azittikca azitmaya gidiliyor . Insanlar sasirdikca sasirmaya gidiyor . Sacma sapan kurallar cikariyorlar artik . Ayni durumlar farkli ve kanunen hos gorunerek yasaniyor artik . zaten her turlu pislik ve igrenclikte cogaldi dunyada insanlarin akillari artik baska birseye calismaz oldu . Ali muhammed haktir sen onu hak bilmesende senin dusuncen beni etkilemez veya ona olan inancimi sarzmaz . Alinti:
Hayir can oyle demek istemedim bak hep yanlis anliyorsunuz ? Benim demek istedigim . Sudur , Eger bir ogretmen ogrencilerine kendisinin 5 dakikalik gidip gelecegini ve kendisinin geri gelene kadar yaramazlik yapmamalari ve uslu durmalari gerektigini soylerse ve geri geldiginde ogencileri biraktigi gibi bulmazsa , elbette ogretmenin hem ofkelenecek hemde onlara ceza verecektir . Dedigin gibi ali esirger korur gozetir sevgilidir candir , umulurki geri geldiginde sizi biraktigi gibi bulur yoksa size ofkelenirse ofkesinden dolayi yok bu bizim ali degildir dersin . Hep sucluyu disarda ararsin ? Madem Allahin parcasisin o sun o zaman birazda sucu icinde ara hemi can ? Alinti:
Anladın can.[/b][/quote] |
|||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | İşcanbaba (08-21-2009) |
|
|
#15 | |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Hayret birden seni boyle yazmaya iten ne oldu bilmiyorum ama inandiginiz gibi inanin kimseyede hakaret etmedim . Ediyormus gibi gozuksemde bu kesinlikle sizin dusunce yapinizin altindaki kaynaktan cikiyordur . Acik vede net diyeyim zit dusuncelerimiz adina konustugumuz icin bazimiz bazimizi hakaret derecesinde algiliyor ???? Ya pirlerede inandiginiz gibi inanin sanki yolcudede can ben sizi zorluyormuyum ? Ben burda alevilik adina kendi dusuncelerimi savunuyorum bildigimi gordugumu en dogru bildigimi en uygununu en aklima yatanini soyluyorum konusuyorum tartisiyorum zorlamiyorum . Yol budur diyorum anlatiyorum konusuyorum tartisiyorum delil veriyorum cabamda size buldugumda size . Ister gel ister terket ben ve benim gibiler hakikatte yanliz olsakta herzaman tutundugumuz kaynak dal vardir . Ya can kamil insani sen nereden bileceksin bu huyunla allah askina . Ben burda birturlu beni anlamiyorsunuz diye yakiniyorum sende kalkmis bir siirle beni tarif etmmissin . Ben bunu hem hakaret hemde insana atilan iftira diye algiliyorum ki bu buyuk bir suctur. ki sen beni sapmis sapkin insanlarla bir eyledin. Sen beni kesinlikle suslu siirlerle tarif edemezsin cunku beni tarif etmen icin kalpben elim altinda yetismen lazim . Zamanini benim yanimda gecirmen gerek ki onca arkadasim var senelerce beni taniyamiyorlar . Bak can ben ne sunniyim minareye cikam , nede siiyim biatlar cikaram , nede tam anlamiyla senin sandigin gibi aleviyim kendi kendime eskilerden mana cikaram . Ben de tek allah inanci var eger bu kamillikten birsey eksiltiyorsa o zaman siz kamillikte tutuanina takilin . Bunun haricinde sunni ler olsun siiler olsun aleviler olsun kimse hakki ile allahi tanimak istemimistir . Ben tek Allah inancini savundugum icin siz beni ya sii ya sunni saniyorsunuz !!! Oysa ben allahi tam hakkiyla bilemesemde aklimin algilayacagi kadar bilmenin sinirlarini zorluyorum o kadar ??? Ben inaniyorumki sunnilerin ibadetleri dusunce yapilarinin cogu deger verilmeyecek kadar ve cahilliktir , ben bilirimki siilarin yasam ve kurallari kati ve zalimcedir ve ben bilirimki aleviler yolunu sasirmis kaybolmus koyunlar toplulugudur . Dusuncelerimin bazilari bunlara benzerlik gostere bilir ama bu demek degilki ben tam anlamiyla bu inanc guruplari icine giriyorum . Kokence aleviyim ama isin icinde tek allaha inanci yoksa beni kendinizden silip ata bilirsiniz !!!!! Bakin Tek Allah inanci diyorum ama sunnilerin tarif ettigi allah degil . Nede Alevilerin bahsettigi cogul tanrilar degil . Gayipta kalan Allahtan bahsediyorum . Saygilar |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | İşcanbaba (08-21-2009) |
|
|
#16 | |||||||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn. Alibaba,
Biraz hakaret vari, biraz aşaglayıcı, biraz çileden çıkarıcı, biraz demegojik, birazda deyim ve terimlerden habersiz yazını -yanıtlarını-okudum, Kendini tanımlamaya çalışmışsın amma, bizler anlamadık sen nesin, hangi inançdansın, Sünni değilsin, Şiide değilsin, Alinti:
Eskilerden nasıl mana çıkarırsın, anlamadım, O dediğin İNANÇLARDA da TEK allah inancı vardır, Sünni ve şii nin allah inancları hemen, hemen aynıdır, senin onların inancından ayırılan özelliğin nedir ki, nasıl Hakkı ile allahı tanımamışlar, ölcün nedir, delilin nedir, Alevilik inancı farklıdır, bilmediğin için, Alevilere atıp tutmuşsun, tabi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp, ve anlatıldığı halde anlamamazlıkdan gelmek o dahada ayıp, hatta art niyet taşır, allah nasıl GAİPDE kalmış, senin allahın ve allah anlayışın meraklandırıcı oldu ya, nasıl yani? Benim Adıma verdiğin cevaplar, olmamışş can, sözü çoğaltmışssın, karıştırmışsın, ançak yanıt vermemişsin, ali yi çogul görme veya tekil görme diye bir durum yoktur, Ali ZAHİR den BATINa, bakış acısı vardır. Alinti:
En azından yazılanları oku derim tekrar sana, Alinti:
Evet, HAKKIN varda olması, İNSANDA ,GÖNÜLDE TECELLİ KILMASI bize ayrı bir tat ve lezzet veriyor, onla olmak, sevgili ile birlikde yaşamak , cidden ayrı bir lezzet, Ançak kendimizi gökyüzünde değil, yeryüzünde hissediyoruz, ,aleviler HAKKIN varlıkda, görünürde olduğunu birdiği için,öle göklere falan bakınmaz, İbreti nin bu deyişinde de bu vardır. Her Yerde Biz Hakk'ı Hazır Biliriz Olgun İnsanları Hızır Biliriz Bundan Başkasını Sıfır Biliriz Tahmininiz Yanlış, Biz Kör Değiliz O nedenle, sen bir Alevi Pirine git, bir Mürşit e ÖZÜN bağla, Sahi sen Alevi isen, Pirin kim, Mürşütün kim, Alinti:
Sen aleviliğin yozlaştığını nerden biliyorsun, Delin nedir, Anlamadım, aleviliğin kuralları halen var, insanlar buna uymuyorsa bu Aleviliğin yozlaşması anlamına gelmez, o kişi yozlaşmıştır, Senin bildiğin Alevilik nedir, nasıldır, neme nem bişeydir anlamadım, yazsan da bi okusak, Sen yine gördüklerine gülümse, gülen cemalde HAK vardır. Alinti:
ben Muhammed -ali yok demedim, Müslümanlar İSLAM dinine inanırlar, MUHAMMED -ALİ ye inanmazlar diyorum, daha dikkatli ol tmm. Bizim Alimiz, KIZMAZ, ve Bizim ALİMİZ, bizden ayrılmaz, bizi bırakıpda gitmez, o zaman ikilik olur, biz BİRDE yizdir. Alinti:
[color="red"] Alinti:
|
|||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | yolcudede (08-24-2009) |
|
|
#17 | ||||
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ask ile isik ile Yol ile.
Dile düsen sözdür, söze dönüsmeden önce Hamur gibi yogruruz,Yogurdukca Hamliktan kurtaramak icin Firinda Piser pistikce olgunlasir olgunlastikca tat verir ekmek olur(tuzunu Mayasini gerkirse sekerini bizler belirleriz) buda emek ile olur.Sizin kim vede ne oldugunuzu bilmiyorum Sevgili Ali Baba ama bir gercegi paylasmak isterim.Burasi sanal bir alem dir, her kimisenizde siz sizi iyi tanirsiniz,yada kendinizi öyle ifade ediyorsunuz. Yaklasik yarim asirdir kimseyi incitmemeye cok dikat etmisimdir bunuda Yolumuz ögretisinden ögrendik ,yanlis anlamayin incinsende incitme mantigini hic sevmem.Cahilin sohbetinden Alimin durusu yeter der ögreti bize,bu anlamiyla konusmadan düsünmek gerekir yada yazitlariniza bir bakin. Alinti:
Gerci söylemistik kamil olan insan sözümüz,Esek arisin da ari amam bal yapamaz. Bu anlamiyal bizler kimsen ne balindayiz nede kovaninda.Güllü severiz Dikeninde dikenine katlanmasyadik sevmezdik güllüde dikeninde. 2 Alinti:
Dogru aslinda sizin kim oldugunuzu cok iyi biliyoruz,Ya sev ya Terk et mantigini iyi taniriz kime vede kimlere söylendigini. Sizin gideceginiz adres beli aslinda,sahsen kendimizi bilge alim sanmiyoruz,Balin tadi düstü bir kere dilimize bu sebepten bizlerde,her güle konup aldigimiz bin bir cicekten bal yapmak isteriz.Bu anlamiyla sizin de kendiniz belirtiginizgibi ya sev yada terk et mantigini gercekten kimler vede nasil kulandigini iyi bilriz.Bizler bu Evrende ilimi Yolu Pirlerimizi,Mürsütlerimizi,Rayberlerimizi,Annalari mizi,Xiziri,Hakk bilmisiz.Vede bizlere Yola Talip olmusuz,bu anlamiyiyla Kamil insan olana kadar yola hizmetliyiz.Bilgi bir deryadir bizlerde bu deryada yalniz bir Damlayiz.Ama damlanin sirini bilmek isterseniz anlatayim,Damala yalniz kendi basini bir bireydir cogaldikca cogalir bir avuc olur damla,Damlalar cogaldikca cogalir vede kurumus topraga düserse bakin toprak ne hale gelir.Üzerine Günes dogar topragin alir suyunu bakin toprak nasil canlanir.Bizlerde bir damla ola bilmek askina burdayiz kimsenin düsuncesini hakaret etme hakina sahip degiliz can. 3 [quote]Ya can kamil insani sen nereden bileceksin bu huyunla allah askina . Ben burda birturlu beni anlamiyorsunuz diye yakiniyorum sende kalkmis bir siirle beni tarif etmmissin . Ben bunu hem hakaret hemde insana atilan iftira diye algiliyorum ki bu buyuk bir suctur. ki sen beni sapmis sapkin insanlarla bir eyledin. Sen beni kesinlikle suslu siirlerle tarif edemezsin cunku beni tarif etmen icin kalpben elim altinda yetismen lazim . Zamanini benim yanimda gecirmen gerek ki onca arkadasim var senelerce beni taniyamiyorlar . Eger siz kendinizi ifade edemiyorsaniz, kendinize ayitir siz sizi iyi tanirsiniz yoksa???. sizi size tanitacak halimiz yok can,Aleviligi sizin nasil yorumladiginizi nerden bilek bir bildigimiz bir sey var ise yazilarinizdan ögreniyoruz.Alevilkte Rizalik vardir vede riza sehri vardir bu bizim ütopyamiz,Erenler bir dükan acmis ne ararsisen var icinde,vede göl icinde carka döner balik susuzluktan bagri yanar.Bizler Yaradilisa degilde Varolusa inaniriz Sizin Tek tanrili bir anlayisiniz var,Alahiin Gayipligina inaniyorsunuz nasil gayip oluyor gizemli bir Alahtanmi bahsediyorsunuz.Yoksa nasil oluyor gayip olan Alahi bir anlatsanizda bizde ögrensek. Alinti:
Danismendi ligi yakin misiniz yoksa bir anlatsaniz bizde ögrensek,Gayip Alahi can. Bizim bildigimiz islam tektir Kitabi Kurani Kerimdir vede Sarti vardir bunlara innanan insanlara Müslüman derler,Kendi Aralarinda 40 Parcayada bölünseler (yani Tarikatlardan Bahsediyorum )gine Müslümaniz derler Ibadet yerlerinde Cami derler.Dünyada 1,5 Milyar Müslüman var bunlar Islamin birliginie Alahin birligine H,Z MUhametin birliginie inanirlar bu sebeptende kendilerini müslünmiz derler. Yukarida Belirtigimi gibi bir noktada bulusurlar . Yoksa siz Gayip ALahi nasil ifade ediyorsunuz bunlardan bir degilse. Islam Aleviligindenmi bahsediyorsunuz,Alahin birligi .H,Z Muhametin Birligine ,Kuranin Hakk bilirseniz. Bakin size kisa bir örnek vereyim,Dinayet baskani Ali Bardakoglu Alevi Calistayinda cok ilgimi ceken bir sey söyledi. Aleviler kendilerini Müslüman diyorsa Müslümanlarin Ibedet yerleri Camidir dedi, bu ilik basta beni cok kizdirmisti bir hakaret olarak saymistim amma bunun üzerinden bir kac gün gectikce .Düsünmeye basladim su anda ona hak veriyorum desem yalan olmaz???... Evet bizler kendimize Alevi Müslümanlik diyorsak Islamin sarti vardir hangisini yerine getiriyoruz,Evladi Resul Dedelerimiz gecmiste söyle söylerlerdi 30 oruc hakkmi hakk cumalar Hakkmi hakk,namaz Hakkmi hakk.bunlarin hepsi hakk ise ne isimiz var Cem evlerinde .Digerlreinide yrine getirelim bitsin,Ne gayip Alahtan nede Batinlikten yok Zahirilikten .Yukarida belirtigim gibi Dünyada 1.5 milyar müslüman var,ne kendimizi kandiralim nede digerlerini. Bizler eger kendimize Kamil insan olmak icin ugarsimiz var ise,Pirlerimizi ,MÜrsütlerimizi ,Annalarimizi. Rayberlerimizi,Xiziri ,Hakk biliyorsak Vede Qnel HAkk diyorsak,Mansurun, Nesiminin Darina duruyorsak demeki aramizda cok fark vardir. Bakiniz size Sevgili Erdogan Cinardan bir Alinti sunayim. Alinti:
Bir Dörtlük ile sizleri bas basa burakayim,Umarim bu deryada bir damlanin kusuruna bakmasiniz. Evvel benem ahir benem Canlara can olan benem Azıp yolda kalmışlara Hazır medet eden benem Bir karara tuttum karar Benim sırrıma kim erer Gözsüz beni nerde görer Gönüllere giren benem Kün deminde nazar eden Bir nazarda dünya düzen Kudretinden han döşeyip Aşka bünyad olan benem Düz döşedim bu yerleri Baskı kodum bu dağları Sayvan gerdim bu gökleri Yeri sonra düren benem Halk içinde dirlik düzen Dört kitabı doğru yazan Ak üstüne kara dizen Ol yazdığı Kur'an benem Dost ile birliğe yeten Buyruğu neyise tutan Mülk eyleyip dünya düzen O bahçıvan hemen benem Ben bu yere buyuracak Yeryüzüne gün vuracak Ulu deniz mevc urucak Gemiye yol bulan benem Diller damaklar şaşıran Aşk kazanın taşıran Hamza'yı Kaf'tan aşıran O ağulu yılan benem Yunus değil bunu diyen Kendiliğidir söyleyen Mutlak kâfir inanmayan Evvel ahir zaman benem. Kendimizi ne Bilge nede Her seyi biliyor yani bilmislik yapmiyoruz,Damlayiz tek basimiza bir sey olmuyorsak ,bir avuc olamk icin ugrasiyorsak kimse kimseye ne saygida nede hürmete kusur etmez.Agzimiza Balain tati düstü bir kere ne dil nede Agzimiz bu tatdan ayri kalmasin Derim. ASk ile isik ile Yol ile. Yolcudede. |
||||
|
|
|
|
|
#18 | |||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
İşcanbaba Sn. Alibaba,
Alinti:
Aleviyim ama babayi artik tanimazlarladan degil . Bugun siz kendinize oz baba yerine sahte babalar edinmissiniz ? Sozleri ahenkler icinde kalplerinizde vede dillerinizde dolaniyor . Oyleki oz babayi artik red eder oldunuz hakaretler yagdirmaya basladiniz ona dusman oldunuz . Kiliclarinizi ona dogru yonelttiniz . Oz babanin adini vede ogretisini sahtelerin suslu uyutmacali hipnozlu buyulu insani esir edici sozleri ile degistiniz . Sizde artik baba anilmiyor , oz asagilaniyor. Sen ozun ne oldugunu bilirmisin ? herseyin bir ilki ozu vardir . O red edildimi insan cukura duser. Evet eskilerdede tek allah inanci vardi ama bugunku nasil sapmissa o gunkude oyle sapmisti . Kimse allahin tekligini anlayamiyor . tipki sizin biz hepimiz ayni ozdeniz diyip sonrada sanki ayni ozden degilmis gibi davranmaniz gibi . Ve onlarin cukura dusup nesillerinin feneri sonmesinide ben buna bagliyorum dugumluyorum . Nasil olcum nedir siz idda etmiyormusunuz siz semanistlermissiniz eskiden ? Siz degilmiydiniz atese tapanlar , siz degilmiydiniz aya yildiza sunular sunan daha eskilerden ne delil vereyimki allah askina iscan baba ? Neden Alevilik denince simdiki sizin anladiginiz gibi olsunki ? Aramizda cok cahiller var . Hatta bunun cogunlugunu ilericiyim diyenler veya cem evleri yoneticileridirler diye bilirim ? Niyemi ? Cunku bugunki dedelerimiz garibanligi , perisanligi zugurtlugunden siz sorumlusunuz !!!!!!!!! Dedelerde ne kutsallik nede goruntulerinde bir ululuk gorunuyor artik . koyu tokez korelmedir bu . Baslarinda bir koylu sapkasi , uzerinde bir kirli ceket , sakali biyigi birbirine karismis , Siradan gorunuslu dedem tatlimi tatli inanclimi inancli gene yoksullugundan cahilliginden yanlis bilgilerede kapilmis olsa bile sizin gibi hiristiyan dini kiyafetleri gibiyip luks mevkilerde dedelik taslamiyorlar . O dedemde sizdeki cem evlerindeki kirli islerin hicbiri yok ? Cunku o dedinin yuregini para degil allah sevgisi konusturuyor . Nerede allah askina erdogan cinar gibi bir insan kalkiyor 30 yilin siyasetcisi lukus icinde dedelik taslayip orda burda ilahi vazife yapiyor sozde peki sorarim kendisine herseyi bir bilmek herseyi oz bilmek bumudur . Eger herseyi oz bilmek bu ise bu ozu bilmenin size yarari nedir ? Neden diger oz perisanlik icinde iken kendisi lukus icinde olmak kendisine normal geliyor ? Neyin mucadelesini veriyorsunuz anlamiyorum ? Madem birdede perisan digeri lukus icinde hallerine bakip acinmiyor senin ayni ozden geldigini bilmenin ne yarari var ? 300 ,400 tane cem evi kurulmus hepside kendi bogaz cikarlarina ? Bu dedelere ne tur bakim bilgi veriliyor yetistirme veriliyor sizde hic dusunme yokmu ? Kim kendi ozunun perisan yoksul sefil ortalikta ilahi gorevi yapmasini isterki ? Iste bu basit islemi bile yapamiyorsunuz daha . Allah askina cem evlerine bakiniz ibadet yerimi yoksa siradan bir odami ? Bir insan bir seye verdigi deger ile sevgisi olculur . Siz o Cem evlerini suslumu suslu edeceginiz yerde iki kilim bir resim atiyorsunuz herseyi sonra kesip atiyorsunuz ? yeterki insanlar gelsin para getirsinler az masrafla cok para elde edelim diye ? Cem evlerinin baskanlari kendi uzerine gosterdigi ozeni degeri , cem evleri uzerine veremiyorlar malesef . O kiyafetin icine bir kisi giriyor oysa cem evine binlerce kisi . Hal boyle iken hangisine daha cok ozenmeli ? Simdi bana bosuna pirlerden bolumler sunma . Bugun en gelismis ulkeler bakin bir sizi modernlesmeyle kandiriyorlar , dinsilik ile Allahsizlik ile kandiriyorlar ama kendileri kiliselerine , inanclarina papazlarina o kadar ozeniyorlarki onlar icin ozel kiyafetleri bile var . Iste sizin yozlasmaniz vede yozlastirilmaniz bu dusuncelere sahip cikmaktan geliyor . Soyleyin bana bu kadar paralar toplaniyor nereye gidiyor bu paralar . Ortada canavarmi var yoksa ? Sen bana gayip olan Allahtan soruyorun ? sen ilk once bana o kaybolan paralardan haber ver , gayib olan allahda otomatik olarak anlasilir .??????????????????????? Alinti:
Alinti:
Can Madem hepimiz ayni ozuz o zaman kendi ozume olanlari gormek beni yaniltmasa gerek . Alevilerin herseyi yozlasiyor , Bunu bircok yonden anlaya biliriz ? 1 - Konusmalarindan , dusunce yapilarindan , hayata bakis acilarindan , Gidis hatlarindan , Onderlerinden . Gelecek icin planladiklarindan ? Simdi bircok alevi yim diyenler can derdine dusmus , para allahlari olmus , Bir birine destekleri ise para ile , Allah inanci zaten aramizda yok edildikce edildi sizler sayesinde , Hal boyle iken yasamlarinda kural eline beline sahip olma diye bir ilke kalmadi ? Bugun genclige ickiden kumardan , kotu sozlerden men edecegimize , icki ovulur oldu kumar kolay kazanc , kotu sozler ise gunluk yasamin parcasi oldu !!!!!!!!!!! Hangi siteye gidersen git sanki icki aleviligin bir ibadet parcasiymis gibi gosteriliyor artik . Bana sorarsan ancak zayif karekterli veya bunyesine hakim olamayan insanlar ve kendi sorunlarini icki ile ortbas etmek isteyen zavalli insanlar tarafindan deger verilmeye baslandiki alevilik bunun yuzde 90 ini olusturuyor. Ben buna cahillik diyorum cunku cahilin biri ortaya bir raki atti oteki kendi nefsinin zayifligindan oda o fikri benimsedi ? Hangi akilli varlik beynini uyusturucu ille yok etmek istesinki ???? Bunlarlan eline beline sahib olunmaz . Ancak elini belini yitirirsin ????? Efendim neymis daha cok cem evleri acilacakmis ???? Acilsin ? Bunun bize ne yarari var ? Etrafta bircok cami ne ise bir cok cem evide o konumdadir baska birsey degil ? Bilincsiz yapilan herseyin sonu ziyandir !!!! hak coklukta degil azlikta yonetilir . Coka hukmetmekte zordur . Siki yonetim ve guclu ekip gerektirir . Bunlar olmazsa is tersine doner . ziyan kapiyi calar . Soyguncular , emiciler , acimasizlar turer . Bugun cem evlerinin alevilige actigi ziyan vede yara buyuk turkiye haritasi olcumundedir . Cem evlerinin halktan kazanci olmustur ama halkin cem evinden bir kazanci olmamistir . Zarari yararindan coktur . Halk bastakilerin istek vede kistirtmalarinin oyuncagi olmustur . Onun icindirki aleviler adina televizyonlarda bolca konusan cahilleri gorursunki bir birini yerler . Budaladan baska birsey degiller . Kim kendi dinini soyunu sopunu oyuncak etmek isterki . Vel ,vel , bunlar ediyor ama ? Ne cahillik ???? Soruyorum o zaman sizin inancinizda tanrinin tanimi ve yeri nedir , Allahin tanimi vede yeri nedir ? [/quote] |
|||
|
|
|
|
|
#19 | ||||||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=yolcudede;91513]Ask ile isik ile Yol ile.
Alinti:
Alinti:
Madem dedigin kadar alimsin hadi soyle bakiyim senin esek arisi dedigin esek arisi hakikatte esek arisimidir ? Ya senin bildigin esek arisi hakikatte esek arisi degilse ? Bu ismi ona ancak onun ignesini yiyen essek insan koyar . Bu o kutlu hayvana yapilan bir hakarettir can . Bal yapmasa bile senin burda olmana yasamana vesile oluyor ama sen nereden bileceksin ? Senin gibi alimden kendi ozu ile yaratilmis canlilara daha saygili olacagini sanirdim hem insan kendi ozu olana hic hakaret edermi ? Sen ediyorsun ama ? Alinti:
Can birak su cahillesen kelimeleri lutfen , git muslumana , dinsize , gavura , hiristiyana , yahudiye hindiye kime sorarsan sor sana diyecekleri cevap biz hepimiz ayni ozden olustuk kelimesidir . Yani senin agzindaki , ne senin ogretine ozgu birsey , nede sirdir nede gizli birseydir. Acik konusuyorum bunca zamandan beri insan oglu kibirlik ettide hep kendi ozunu aradi kendi ozunu buldu ondan oteye gidemedi . Sonra diyorsunki allah nasil gayipta kalir ? Bunu kendinden daha ustun bir oz olmadigini inanan bu insanlara sormak lazim ? Arti en onemlisi , Herseyin ayni ozden olustugunu savunan insanlari , daha yok edici ve daha zarar verici gorursun . Buda onlarin konustuklari gibi inanmadiklarini gosteriri. Kendi sozlerine inanmadiklarini gosterir. Alinti:
Gayip olan allah gizli degil gayet aciktir . Ama siz kara carsaflarla allahin uzerini ortuyor onu gizliyorsunuz tipki bir sunninin uzerini kara carsaflarla ortup kendi bedenini orttugu gibi . Icindeki ne tur varliktir bilinmez . yuzu nasildir bilinmez .Iste allahin konumu bu ornekten misaldir . Alinti:
Muslumanlar allahi nasil bilmis beni irgalamaz , allahi 1 bilmeleri hakikatte onun birligini anlamislik sayilmaz , 40 tarikatsa ancak allahin uzerine cekilmis 40 carsaftirki onun hakiki sifatini gizler . acmaktan cok . Sunnilerde sizin gibi dusunuyor can onlar sozde bir allaha inaniyor ama onlara sor onlarda diyorki biz oldugumuzde allaha geri dondurulecegiz . Yani allah olacagiz anlaminda ona geri karisacagiz diyorlar . yani ruhumuz ona karisacagiz anlaminda . Bu olur sey degil . Bunlar dusunemiyorlar ? Sonra onlar yasayis yonundende 1 olan allaha hakki ile uymuyorlarki oda var . Bircok yonden siradan insanlari Allahtan daha ustun konuma koyuyorlar bu cok kotu bir durumdur fakat kendileri bunu fark edemiyorlar bir turlu nefisleri hos olani yapiyor . Arti onlar muslumanlik ismini kendilerine burumusler sahip cikmislar hakikat bu degil . 5 vakitte , 30 gunluk oructa gene kendileri sorumludur . Kuran ortadadir . Herkez kendi kilavuzcusu ile kurandan anladigini anliyor . Herkes uymasi geekene uyuyor . Hakikatte gece gunduz allahi kalpten ananla 5 vakit anan elbette bir olmaz . Iste bu gibi seylerle allahin sifatlari kisiligi ortulmustur saysam daha cok var . Onun icin kendini bosuna muslumanliktan ayirma veya sayma gibi bir girisimde olmana gerek yok can , ortada dusunce ve uyma vardir . Alinti:
Sevgiler |
||||||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|