![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#61 |
|
Bizden Biri |
Saygıdeğer h-alibaba bir Alevi dedesi olduğu için ve yaşı da tahminimce büyük olduğu için üslubuma dikkat etmeye çalışıyorum.Bu dikkat nereye kadar sürecek bilmiyorum.
Bazen kendime hakim olamıyorum.Dikkatim dağılıyor. Önceden yaptığım talihsiz hatalara bir daha düşmek istemiyorm. Saygıdeğer insanların saygıya değer davranması gerektiğini düşünüyorum. saygılarımı sunuyorum. Baba İlyas
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! Konu Baba İlyas tarafindan (01-02-2012 Saat 18:10 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | esonto58 (01-02-2012) |
|
|
#62 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1149 Times in 597 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Muhammed'in ikizi de ALİ'dir. Kendisi ALİ'ye "Lahmike lahmi ,cismike cismi,demmike demmi,ruhike ruhi" demiştir. Yani "Etin etimdir,cismin cismimdir,kanın kanımdır,ruhun ruhumdur" Batıni Şiilik'te ve Alevilikte ALİ,gerçekten de Muhammed'in ikizi konumunda olan RUH'tur. Hattabilerin bir kolu olan Gurabiyye "ALİ ile Muhammed bir karganın diğerine benzemesi kadar birbirine çok benziyordu.Bu yüzden Cebrail hata ederek vahyi ALİ yerine Muhammed'e getirdi" diyor. Muhammed diyor ki "İsmim gökte Ahmed arzda Muhammed'dir." Ahmed ismi ALİ'nin kendisidir.Yani ALİ,göksel Muhammed'dir diyebiliriz. Yani sevgili h-alibaba Mani'yi Ali ile değil Muhammed'le özdeşleştirmelisin. Zaten Mani'de şeriatçı bir anlayış görüyoruz. DİN-İ ALİ'de şeriat SEÇKİNLER için değil,CAHİLLER(avam) içindir. Maniheizmin kayışı daha burda kopmaktadır. Konu Baba İlyas tarafindan (01-13-2012 Saat 03:54 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | S-e-r-k-a-n (01-03-2012) |
|
|
#63 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 226
Thanked 1066 Times in 401 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Sen, h-alibabayı kendinle yaşıt gör ve görüşlerini rahat bir şekilde hakaret etmeden aktar. Ben de seni az çok bilgi birikimli biri olarak gördüğüm için muhatap alıyorum, yoksa bana hakaret edesin diye seninle ilgilenmiyorum. Bu gibi söylemleri bir kenara bırak da bilgi aktar. Aktaracağın bilgin yoksa bana veya başkasına ne söyleme hakkın olabilir. Aleviliği anlatan ve çözümleyen birinden bu sözleri beklemek hoş değil doğrusu. h-alibaba
Doğru duvar yıkılmaz!
Sen doğru dur eğri belasını bulur. |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to h-alibaba For This Useful Post: |
|
|
#64 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Size yada bir başka üyeye hakaret etmek istediğim en son şey. Ama ben öfkesine hakim olamayan bir insan olduğum için KENDİ AÇIMDAN tedirgin oluyorum.Daha önce yaptığım hatalara düşmek istemiyorum. Ve sizin üslubunuza da şaşırmadan edemiyorum.Sanki eskiden böyle değildiniz. Sanki ben giderek sizin eski halinize,sizde giderek benim kaba hallerime dönüyorsunuz. |
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 226
Thanked 1066 Times in 401 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Neymış kaba halim tarif edermisin? Söyleyeceklerin bittiği noktada hakaret son çaren ise ben yokum. |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Bak Muhammed ne diyor h-alibaba ;
Hiç bir peygamber yoktur ki, Ali onunla gizli olarak gönderilmiş olmasın, benimle ise açık olarak gönderilmiştir.: “Me min nebi illâ ve büisa meahü Ali bâtinen ve mai zâhiren” Mani de bir peygamber olduğuna göre İkizim dediği kişi,Batın'da onunla birlikte gönderilen ALİ değil midir ? Madem kadim inancı savunuyorsunuz. İşte Muhammed,ALİ'nin kadim olduğunu yukarıdaki anlamlı sözüyle açıkça söylemiş. Yoksa Muhammed,sözündeki ALİ ile foton yığınını mı kastediyordu ? |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3665
Thanked 949 Times in 366 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi :
![]() |
Kızılbaşlarda en büyük yeminler ziyaretler özerinedir. Bu yeminlerden biride ''Hiv Ro'' ay güneş üzerine olanıdır. Yemin edilen bu iki Hak Yol ziyareti; dünde bu günde hala Kızılbaşların iki kutsal ziyaretidir.Eski dinler bu iki Hak Yol ziyaretini tanrı yapıp tapmışlarsa, bu hem Hak Yol inancının dinler öncesi olduğunu hem de dinlerin Hak Yol ziyaretlerini benimseyerek,Hak Yol'dan nasiplendiğini gösterir. Alevi ozanları ay ve günü Muhammet Ali ile özdeş görüp bir Alevi değeri olarak hala ziyaret görüyorlar. Bunu da beyitlerinde yansıtıyorlar. Aleviler ziyareti insan, insanı ziyaret görür.İ kisini de Hak bilir. Dinler ise farklı farklı söylemlerinden ya kul ya da tanrı bilerek ayrıma tabi tutarlar.
Konu yıldızbaba.58 tarafindan (01-22-2012 Saat 13:31 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post: | aris (01-22-2012) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||