Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugün Yazılan Mesajlar Sohbet Sohbet Radyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik İnancı

Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

GencAleviler.coM | Alevilik Hakkında Herşey

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-14-2011, 21:24   #1
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2975
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi : HURUFİCAN-ERZİNCAN is on a distinguished road
İletişim
Standart Ayin-i CEM!!!!SORGULAMA

Cem-i ayin yalanlar ve doğrulara bakış–1

Herkesin anlayacağı bir dille kaleme aldığım bu makalenin ilkini sunuyorum. Aklı başında her alevi ruhundan ve bildikleri inancını sıyrılarak alevi ye yakışır şekilde bakarak kendisini sorgulasın.

Evet geçmişte karaladığım bu aktarımı tekrar gözden geçirmemiz gerektiğinin farkına varalım diye buyurun diyorum!!!!

1-Çoğu aktarımlarda Kırkların da mevcut olarak Hasan ve Hüseyin’in varlığından söylenir.İslami acıdan, miraç olayının Muhammed’in Mekke döneminde olduğunu herkes bilmektedir. Ali ve Fatıma hicretten sonra Medine döneminde dünya evine girdiler böylelikle de çocuklara Medine de dünyaya geldiler.

2-İsfahanlı Zerdüşt çocuğu olan Alinin arkadaşı yoldaşı Selman Faris-i hicretten sonra Müslüman olmuştur. Yani miraçtan çok sonra Müslüman olmuştur. Miraç olduğunda Mekke döneminde olduğundan dolayı salman Mekke dönemi müslüman değildi.

3-Kuranıkerim’de namaz vakitleri kesin olarak gösterilirken. Bizde illa bu böyle değil diyen cem ayinini namaz yerine koymaya çalışmak kurana tam terstir. Yırtılmanın bir manası yoktur. Bunu zaman içerisinde acaba diyerek batı-ı manada açıklaya bilirmiyiz diye bizde yaptık. İslam namazının cemle YOLUMUZ ile alakası olmadığını gördük.

4-İslam’da cemal cemale ibadeti kabul görmezler. Nereye dönersen dön Hakk oradadır. Yön olayı Sonraki Kuran ayetler Kâbe-ye dönmeyi emreder. Bizzat ibadet yaparken yapılmasını istenir. Cenaze defin olayı bile bu yöndedir. Peki, canlar cemal cemale döneriz. Kâbe bizim için bir şey ifade etmez. Ama İslam için namazda olmazsa olmazlardan olmuşlar arasındadır.

5-İslam’da ibadet (aksatılmaz) herkes camiye girmekte hürdür ve ibadetini yapar yasaklayamazsınız. Bu inançlarına göre terstir. Muaviye ile imam Ali aynı safta namaz kıla bilmiştir. Ömer ile Osman Ali salman ve Gıffari ve Halit bin velit ve ebu hürreyye gibi. Lakin Can anlayışında nefsi için ailesini boşayanlar, yalancı şahitlik edenler, hırsızlık yapanlar, haram kazanç sağlayanlar,(kendi toplumuna) vatan borcunu ödemeyenler, atasına evlatlık görevi yapmayanlar, komşusuna zarar verenler, cem-i ayine ibadete alınmaz.

6-Toplumsal olarak ibadetlerde İslam da imam arkasına cemaat durur. İbadet öğle yapar bu son İmam Ali askeriye kadar böyle gelmektedir ki yıl olarak 9 yüzyıldır. Saz süpürgeci, postçu kadının başı açık ve karma şekillerde oturulmaz kadın arkadadır. Veya ayrı yerde erkek öndedir. Kadın ibadette ikinci plandadır. Günümüzde cemlerde başlarda örtülmeye başlanması da asimle olmaktan başka bir şey değildir. Kimsenin arkasında durulmaz. Can hakk ile kendi cemalini görür. Cemde kadın erkek yok can vardır.

7-Bismişah Allah, Allah Sahibi Selman, Mülkü Süleyman, Cennette Rıdvan, Carımıza Yetişsin Şah-ı Merdan. Bu dua özünde Aleviliğe aykırıdır. Alevilikte cennet kavramı yoktur.

8-İslam ibadetinde abdest ve sonra ibadet icra edilir. İbrikçi süpürgeci ibadetin orta yerineninde ortaya çıkmaz ibadetin içinde olmaz. Burada alevi inancında anlatılmak istenilen çok farklı şeylerdir. Geniş kapsamlı bilgi eğitim gerektirir.

9-İslam ibadetinde ibadet imam ve cemaatle yapılır selam verilir bitirilir.12 hizmetler ibadetin özünü oluşturmaz. İbadetin yerinde 12 hizmete bağlı hizmet erbapları meydana zakir eşliğinde çıkmaz.

10-İslam da namaz ibadettin de dem alınmaz. İslamcılar böyle bir şeyi ancak Yezit yapar derler. Büyük bir yasak getirirler. Biz Canlarda dem alırız ki biz bunu hala yapıyoruz, Nesiminin dediği gibi dem alırız günah bizim kimene. İçkiye bundan dolayı bakışımız İslamcılar gibi değildir.

11-İslam da kuran ve sünnet aktarımı ile ibadet yapılırken. Çok iyi bakıldığında Canlar ceminde ise Tasavvufi, Bâtın-i, Melami, Hurufi, Kalenderi, Ahi, Şamanist, Hıristiyan, Yahudi, Zerdüşt mani Budist, Haydari ve çeşitli kültür ve inançları içerisinde bir kültürler mozağiyi ile ibadet yapıldığını görmek herhalde yanlış olmaz.

12-İslam ibadet (namazı)yıllardır bir iki değişiklik olsa da temelde aynıdır. Çerağ, Mürşidin Dedeye oturanlara cemal cemale secde etmek, Meydan, Hırka, Post, Taç, Düşkün kaldırmak adı altında yapılanların hiçbirisi ya da gözcü, süpürgeci, bekçi ya da çeşitli isimler altındaki ayrımlarının hiçbirisinin Oniki İmam yolunda bir değeri yoktur. Bu yapılanlar kaynak bakımından Oniki İmamlara ulaşmamaktadır. Çünkü Oniki İmamların yaşadıkları gördükleri bize bunu aktardıkları hiçbir toplantılar aktarımı yoktur. Bundan dolayı imamları takip edenler Namaz kılmaktadırlar. Olay tamamen Anadolu eksenlidir.

13-islamda şekilsel namazı genel manalarda aynıdır. Çok az farklılıkları vardır. Canlarda ise ayın-i Cem ibadetleri bölgeden bölgeye yerden yere belirgin farklılıklar arz eder. Erkan, turnalar, Kırat ve Gönüller semahı gibi çeşitli semah biçimleri de vardır.

14-İslamda yaratan vardır. Yaratana dua edilebilinir. Yaratmak kavramı ile içli dışlıdır. Kul vardır. Alevilik yaratılmaya karşıdır. Bu bile anlayana büyük bir olaydır. Bunu anlayana ne mutlu. Evirip çevirmenin manası da yoktur. Vardan var edilmiştir. Varki var oldun. Vucudu mevcut vardır. Vardan var olmak Bilimsel bir kuramdır. Günümüzde asimle olanlar tarafından en önemli niyaz bile yanlış yapılarak yaratanın nuru aşkına diye çerağ uyandırılıyor ki. Bu çerağ ve onun kapladığı aydınlığa ve yola bir ihanettir. Bu gün şöyle yapılmaktadır. Mumlar (3 adet) şu dua ile birlikte yakılır; Bismillâhirrahmanirrahim. Lâ Feta İllâ Ali, Lâ Seyfe İllâ Zülfikar. Yaratanın nuru aşkına; Ya Allah... Ya Allah... Ya Allah. Bu niyazın Alevilik felsefesi ile hiç alakası yoktur.

15-İslamda arapların ellerinde olan ve çoğaltılan kuran ayetleri namazda okunurken. Cem ayinlerinde üçler beşler yediler on ikiler diye rakamlar ile bir yol çizilmekte anlatılmaktadır. Bu yol kesinlikle islamik yol olmadığı açıktır. Simgelere isimlerin içine gizlenmiş sünni ve şiilerden korunmak için yapılmış sözde islama ısınıyorlar takiyesidir. Asıl bilgileri sır olarak, anlayana ve mürşit seviyesine gelene açıklamışlardır. Sıradan Aleviler inancın sadece zahiri yönüyle, şeriatıyla yetinmiş, "Allah Muhammed Ali" deyip semah dönmüştür. Zaten Alevi adı da bu saklanmanın bir parçasıdır. Hıristiyan Bizans'ın ve İslam'ın acımasızca yok etmeleri tecavüzleri köleleştirmeleri kıyımlarına karşı, bu inancı devam ettirmenin başka yolu da yoktu. Bugünkü Alevilik gerçeğinde olan kendini Muhammed, Ali imamlar arasına gizlemiş Bâtıniliktir. İnsanlığın tarihi kazanımlarının harmanlamasıdır.

16-İslamcılar şii/sünniler muhammedi ve ek olarak da 12 imamı takip ederek ibadet yaptıklarını söylerler.12 imamlar çok bilgili alim insanlar olarak bilinmez mi?.Canlara Siz hiç Peygamber ya da Oniki İmamları saz çalarken anlatan veya saz dinleyip semah dönerken anlatan ayet yada hadis biliyor yada duydunuz mu?Cemlerde imamların adını anmak onlara uymak mı oluyor hayır olmuyor çünkü imamlar namaz kılmış hacca gittim zekat vermiş çok eşli evlilikler yapmış vs. zaman şunu demeliyiz .Kıvırıp zorla Aleviliği bu günkü İslam çizgisine çekmeye ne gerek var.

17-islamda namazında deyiş yoktur. Şii ve Sünnilere hoş görünmek siyasi bir yer bulma adına. Cemlerde şah hatay-i pir sultan ve diğer önderlerin deyişleri okunur. Lakin kimin ki okunursa okunsun bunların islamik şeriatla hiçbir ibadet yönünden bir alakası yoktur. Şiilerde Sünnilerde şah hatayiye ozanlara bundan ötürü beddua ederler. Çünkü islam içerisindeki namazda böyle bir şey yoktur.

18-Sünni ve şii islamda saf tutulur. Cemaat öğle ibadet eder. Bu toplu halde bir ibadet şeklidir. Alevilikte cem imam Hüseyin için el ele tutulur gözyaşı dökülür. Gözyaşına sünni ve şii âlimler toplu şekilde ağlamaya ne ad verirler bir düşünün.(toplu şekilde)Alevilik miraçta geldi ise bu hasan ve hüseyinin daha esamisi bile yokken. Cem yapanlar nasıl imam hüseyini anmadan yezidi naletlemeden cem yaptılar o zaman. Sonra demek ki erenler bunu ilave etmişler(bidat)hakk bu işe ne demiştir acep.

19-miraçta 12 imamın hangisi vardır. Ali hariç imam ali askeri 9.yy hakka yürüdü. Bu insanlar Muhammedden sonra nasıl cem yapıyorlardı 12 imam o zamanlar daha yoktu 5 ci 6 ci 7 ci imam vs. nasıl 12 kadar cemlerde olmayan imamlar nasıl sayıldı. Bu ekleme nedir? Cem-i ayinin tekrar söylüyorum. Namazla alakası yoktur. ŞİİLER VE SÜNNİLER DOĞRU SÖYLÜYOR. C em namaz değildir(halka namazıda sonradan çıkartılan bir uydurma).

20.6 İmam Cafer kesinle buyruk yazmamıştır. İslam hukuku ile kitabı eseri yoktur.3 eser yazmıştır. Bundan dolayı Musahiplik cem –i kendisine atfedildiği halde. Kendisi cem nedir. Kim le musahip olmuştur hangi cem meydanında musahip olmuştur diye bir kayıt olmadığıda açıktır.

21-12 İmam kurana ve Aliye uyuyorsa neden musahipleri yok. Hatta resul evlatları olan imamların diğer çocuklarının neden musahipleri yok.

22-Kuranda farklı arz edilen iniş geliş şekilli ayetler sebe 46 enfal 74–75 hasr 9 gibi ayetler musahiplikle ilgili değildir. Olsa idi kesin her cümle İslam musahip olurdu. İlk uygulayanlarda 12 imam olurdu. Ayetleri Pirler gız – ve isimlere yüklenen fakat ilk şeriat kapısında anlaşılmayan daha sonra sırları yolun pirliğine yürüyen kişilere verilir. Bu gün sözde Tv.lere çıkan dedeler ve pir bundan biçaredir.

Cem-i ayinlerde İslami motif ve isimler arasına gizlenen ritüeller felsefe akılcığı düşündükçe olayın nereye geldiğini akıllı mantıklı gün görmüş alevi bilmesi gerekmektedir. İlk manada bunu her candan beklemek yanlış olur.Çünkü kendisi daha ilk kapıda şeriat kapısında olduğundan çoğu kavrayamaz anlayamaz.
Tarih gelişim, dinlerin tarihi şekilsel ibadetleri (ritüel) toplumsal devinim etkileşim ile bu günkü durumları tarafsız bakılınca anlayabilmek mümkün olmaktadır. iŞTE İLK KAPIDA OLANLA NEDEN ANLAMAZ KAVRAMAZ DEMEMDE BUNDAN ÖTÜRÜDÜR...
Anlaşılan o ki cem ayininin islamla uzaktan yakından hiç bir alakası yok. Birileri illaki bir yere yamamak için çabalasa da. Benim gördüğüm ve test ettiğim, Cem ile namaz(ALEVİ inancı ile BİLİNEN TEVİLSİZ İSLAM) çok ayrı dünya ve görüşlerin ürünüdür. Lakin varlığın sırrını bilen bir toplum bu gün sır perdesini atması gerekir. Artık hasanın Hüseyin in arkasında durmanın bir manası yoktur.
DURUŞ NEDENİ MAZLUMLUĞUMUZUN ANLATMANIN DÖNEM İÇERİSİNDE İLLEGAL YOLU!!!
Deyişleri İslamlaştırılan veya saklanan yok edilen. İnanç önderleri tarihten buyana Sünni-Şii yapılan hümanist inancımız ellerimizden kaymamalı.
Açık belgeler imamların yazdıkları tarihin tozlu sayfalarında duruyor. Çok düşündüm yazdıklarımı çizdiklerimi batın manada çok yorumladım lakin şunu gördüm kırklarda cemde islam ile alakası bir yana yanından bile geçmediklerini gördüm. Ha şunu diye bilirsiniz Muhammed Ali ne yaptı kuran doğrumu sahabelerin ilişkileri siyaset ve böylelikle de Anadolu ve hazar kıyılarında biz canlarla yaşarken zorla hayatlarımıza girmeleri tartışırız. Ben Muhammed ile Ali hakkında yazılanların çizilenlerin çoğuna inanmıyorum uydurmadan rivayetlerden başka bir şey değir gözüyle bakmaktayım. Lakin inanan inanır. Düşünün sadece Hatice den soyu yürüyen Muhammed kimilerine göre cariyeler dâhil 28 e yakın kadınla yaşadı. Peki, bunlarla da ilişkiye girdi yani bunun meyvesi nerde evlatları. Muhammed ile ilişkiye giren hanımlarından bir çocuk bile olmadı mı? Bu bili düşünene bir akıl verir. Neyse islamik motifler şuanda beni o kadar ilgilendirmiyor.

Varlığımızı geliştirmenin zamanıdır. Alevilik denildiği zaman akla gelen İslam motifli korku ve gizleme örtüsüyle İslam Alevi inancı elbisesinden çıkıp özü olan bu gün insan eksenli vahdeti-i vucud düşüncesindeki Aleviliği göstermemiz gerekir.

Zekât, Hacc ramazan orucuna Vakitli Durum Namaza kadın erkek ayrımında tutunda Aleviliğin hiçbir yerinde olmayan inançları illaki belli bir yere götürmenin manası yoktur. tevil edilerek aslada inancada ihanet etmek bizi mutlu huzurlumu kılmaktadır?İyi bir siyasi düşüncesi ve siyaset yapılmalı akademik çalışmalar yoğun şekle getirmeli. Dışarıda Anadolu dışında destek ve çeşitli bilinçlendirmeler yapılmalı. Yok, edilen kültürümüze karşı dik durmalıyız. Yanlışlıklarımız çekişmelerimizi hızlı yapmamız gerekir. Buda eğitimli ve organize olan birlik toplantılar ve kararla olacaktır. Halka bırakılırsa dağılım bölüme hızlı bir şekilde olur.
Aleviliğin hakkını ancak aleviler kendileri birlik beraber olarak alır. Kimse alın size haklarınız demiyor. Öğleki Aleviliğe karşı çok sert bir duruş mevcut olduğunu görüyoruz. Ülkeyi ne hallere sokanlara bile caddelerde veya devletsel olarak tepkiler belli iken Alevilerin küçücük hak aramasına verilen tepkiler göz önündedir. Akıllı birlik güzel duruşun insancıl olmanın zamanıdır.

Eksiklerim eklemek istedikleriniz,eleştirileriniz, tabiki olacaktır zaten amaçta bu!!!!!
Kendimizi sorgulama geliştirmek dar-a çekmek..

tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post:
seytan (11-15-2011)

Alt 11-14-2011, 22:55   #2
Emo84
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3983
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 27
REP Seviyesi : Emo84 is on a distinguished road
İletişim

sagolasin, cok güzel yazi! kesinlikle katiliyorum ve cevablari bekliyorum!
Emo84 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Emo84 For This Useful Post:
HURUFİCAN-ERZİNCAN (11-15-2011)
Alt 11-15-2011, 15:00   #3
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
HURUFİCAN-ERZİNCAN Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Cem-i ayin yalanlar ve doğrulara bakış–1
Evet geçmişte karaladığım bu aktarımı tekrar gözden geçirmemiz gerektiğinin farkına varalım diye buyurun diyorum!!!!
Sayin hurufi Bizde binbir eksiklik bulmussunuz ne degisken adamsiniz yani ! Ya bizden olun ya onlardan ?

Size gore eksiklik bize gore tamliga denktir .

Miracta muhammed burdaydi , huseyin o zaman surdaydi gibi sii sunni kaynaklarinin dogruluguna alevilerinkenden daha inancli davranarak bizi yalanci , eksik , gibi ifadelerde bulunmaniz hos degildir .

Dogdugumdan beri aleveyim senin yalan saydiklarinla buyudum Bem !

Artik senin bu soylediklerinin yanlis dediklerini biz kimlerden done done karsimiza cikarildiginida cok iyi biliyoruz !

Birazda kendi varliginizin yanlislarini bulsaniz ! Birazda hayatiniz boyunca ne yanlisliklara imza attiniz onlardan bahsedin sizi dinliyorum ?

Saygilar
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
Baba İlyas (11-16-2011), Batıni (04-03-2012), Devrim06 (11-15-2011)
Alt 11-15-2011, 17:17   #4
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Alibaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin hurufi Bizde binbir eksiklik bulmussunuz ne degisken adamsiniz yani ! Ya bizden olun ya onlardan ?

Size gore eksiklik bize gore tamliga denktir .

Miracta muhammed burdaydi , huseyin o zaman surdaydi gibi sii sunni kaynaklarinin dogruluguna alevilerinkenden daha inancli davranarak bizi yalanci , eksik , gibi ifadelerde bulunmaniz hos degildir .

Dogdugumdan beri aleveyim senin yalan saydiklarinla buyudum Bem !

Artik senin bu soylediklerinin yanlis dediklerini biz kimlerden done done karsimiza cikarildiginida cok iyi biliyoruz !

Birazda kendi varliginizin yanlislarini bulsaniz ! Birazda hayatiniz boyunca ne yanlisliklara imza attiniz onlardan bahsedin sizi dinliyorum ?

Saygilar

Kavramlara anlatılmak istenileni bir bütün içinde bakınız.Birazda empati ve mantık içerisinde değerlendiriniz.Ben bunu yaptığımdan her donda ama hep hakk donunun sıfatında belirişini anlatırım..
Eeeee hacı hocaya gidip der anlatsanız da onda iman(İslam var) zahit-in helali bizim haramımızdır sözünüde bir yere karalayınız...
bu nedense sizde genel manada pozitif olmamakla birlikte burada suçlu despot statükocu aradığımızı sosyolojik bir gerçeği anlamanızı salık veririm.
Değişken değilim kardeşim.Hurufi-yim diyorum anlamıyormusun artık demekten bıktım.Bu YİTİRİLEN AMA BATIN-İ VE MUHALİF KOLLARADA SÜREN felsefenin yoğurduğu düşünce içerisindeyim sanırım sizin anlamak istemediğiniz o..
Eğitim öğretim ve oluşun insan üzerinde bir öğrenimi eğitimi vardır. Sakın bunu unutmayın…
Tabiki sizinle bazı konularda uzlaşamayacağım bu doğal değimli. Hatta sizin aynı evde aynı dergahta bu böyle değimlidir. Devinimsiz bir anlayışta Alevilik olur mu?
Sizi eksik değil bu günkü aklı gelişimi dara çekişidir.
Alevilikte Fazullah-ı şehristanı şehruban-u ekber-i Fadl darı neden vardır hiç düşündünüz mü?.
Eksiklik noksanlık bizdedir. Kimde olacak başka. Doğruları bulmak için bağırıp çağırıyoruz diye suçlumu olacağız.
Ha illa ben alındım derseniz tabiî ki amaç o değildir. Bu zaten bellidir. İnancımızı asimle edenler acısından yaptıkları yalan yanlış diyoruz ki bunu aklıselim herkes demektedir.
Ha yanlışlıkları biliyoruz da ne yapıyoruz? sualini sormadan kendimizi de kaç kez gözden geçirmekteyiz.Meraklanmayın..

Alinti:
Emo84 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sagolasin, cok güzel yazi! kesinlikle katiliyorum ve cevablari bekliyorum!
Sağol can…
Nezaketin anlayışın yol ve menzil anlayışın adına sana hakk kabul görüp Ali bunu rucü ettisn…
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-16-2011, 00:49   #5
h-alibaba
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

h-alibaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 226
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 112
REP Seviyesi : h-alibaba will become famous soon enoughh-alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
HURUFİCAN-ERZİNCAN Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
"2-İsfahanlı Zerdüşt çocuğu olan Alinin arkadaşı yoldaşı Selman Faris-i hicretten sonra Müslüman olmuştur. Yani miraçtan çok sonra Müslüman olmuştur. Miraç olduğunda Mekke döneminde olduğundan dolayı salman Mekke dönemi müslüman değildi."
Sn. Hurufican,
Selmani Farisinin bu tarihte yaşadığına dair tarihsel bir kanıt varmıdır? Rivayetleri kast etmiyorum.

Doğru duvar yıkılmaz!

Sen doğru dur eğri belasını bulur.
h-alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to h-alibaba For This Useful Post:
Batıni (04-03-2012), HURUFİCAN-ERZİNCAN (11-17-2011)
Alt 11-16-2011, 04:39   #6
Baba İlyas
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Baba İlyas - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3478
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : Baba İlyas will become famous soon enough
İletişim

Hurfi sen önce bi kendini sorgulasan daha iyi edersin.
Bi öylesin bi böylesin ne ayaksın belli değil.
Sizin gibilerin özel bi adı var ama söylemek istemiyorum.
40 lar ceminin Mekke'de gerçekleştiğini sanıyorsun heralde.40 lar cemi Zamanın ve Mekanın üzerinde gerçekleşmiştir.
40 lar orda bedenen değil ruhen vardırlar.
Üryan büryan olmaları bedensiz/salt ruh olmaları anlamına gelir.

Ayrıca Selman,Muhammed peygamberlik ilan etmeden önce onunla tanışmaktaydı.
Ömer bir mektubunda Muhammedin öğrendiklerini Selmandan aldığını söylüyor.
İsmaililer de böyle düşünüyor.İmam BAKIR'ın Ümmül Kitabında da bu gerçek var.

Bi öyle bi böyle olma.Kendi etrafında tur atıyorsun.

Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir.
Hazret-i ALİ

Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU !

Baba İlyas isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Baba İlyas For This Useful Post:
Batıni (04-03-2012), h-alibaba (11-16-2011), HURUFİCAN-ERZİNCAN (11-17-2011)
Alt 11-16-2011, 06:24   #7
h-alibaba
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

h-alibaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 226
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 112
REP Seviyesi : h-alibaba will become famous soon enoughh-alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Baba İlyas Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Hı işte böyle! Şimdi bu mektubu ortaya çıkarırsan neler olur biliyormusun?
Umarım çıkarırsın.
h-alibaba
h-alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to h-alibaba For This Useful Post:
Baba İlyas (11-17-2011), Batıni (04-03-2012)
Alt 11-17-2011, 18:51   #8
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Baba İlyas Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Hurfi sen önce bi kendini sorgulasan daha iyi edersin.
Bi öylesin bi böylesin ne ayaksın belli değil.
Sizin gibilerin özel bi adı var ama söylemek istemiyorum.
40 lar ceminin Mekke'de gerçekleştiğini sanıyorsun heralde.40 lar cemi Zamanın ve Mekanın üzerinde gerçekleşmiştir.
40 lar orda bedenen değil ruhen vardırlar.
Üryan büryan olmaları bedensiz/salt ruh olmaları anlamına gelir.

Ayrıca Selman,Muhammed peygamberlik ilan etmeden önce onunla tanışmaktaydı.
İsmaililer de böyle düşünüyor.İmam BAKIR'ın Ümmül Kitabında da bu gerçek var.

Bi öyle bi böyle olma.Kendi etrafında tur atıyorsun.

Öncelikle babailyas kardeşe bir kelamda bulunalım;
Kendimi sorgulamak Ali dışına çıkmak olur. Öz bilinmez ve sorgulanamaz. Bilinmesi gereken “ene kavl-i leyyin’in” kendisidir. “Kün” “var “eş güdümsel bir yırtılmadır. Karanlık ışk-a dönmek zorundadır. Sonrada ışk karanlık olmak zorundadır. Bu döngü devinimsel alevi gerçeğidir. Önemli olan içimizdeki Alevi değişiyle “ Fatma’yı” diğer bir isimle “Mehlika’yı “dışarı çıkarma şeklidir. Kendisinden geldiğini sandığımız ve kendisine yöneldiğimiz ilke varlık değil ödevdir. Hulul felsefesini ve eğitim problem çözümlerini metodunu anlamayana her şey bir şeydir. Semah dönmekten devinimden gelir. Oluşumun biçimselleşmesi ve zaman mekanın algılanışı var oluşumudur.Salman dışarıda an- zaman-ı mekan-ı temsil ederken muhammed yer bulması hakkikat mekanının yanında mekanı algılatır.Menzil için her dem 360 parçada bap vardır bunlarda kendi aralarında farklıdır. Kapatılan kapılar insana ait olmayan insanda olamayan kapılardır. İns- hem tayyi mekan diğer taraftan zaman ve mekan ötesidir.Zülamat kapısı olmasaydı alemde semah ve Ali CEMAL-İ ZATHİ MUHTEREM var olmazdı.

Bize bilgi veren yargılar çözümsel yargılar değil, bilgi veren yargılar çözümsel değil bireşimsel yargılardır. Salt us bu bireşimsel yargıyı aşkınlık yöntemiyle deneyi aşarak gerçekleştirilebilinir mi? sayın baba İlyas ne dersiniz? Siz ve türevlerinize bir şey anlatma anlatılma sonra onu düşündürmek için yapılan fikirsel yöntemi bir sürüm ve zamanın geldiği biçimi anlamanızıda beklemiyorum.Olmuş olacak fikirsel bir hipotezle birlikte bir Mefhumu ile algılatmak bazı anlamazlar tarafından tenkidiyye olarak bize dönmektedir. artık alışa geldik bir sıradanlıkla bu devam ede gelmektedir. Eh! bazen kızmıyoruz da değil.Ama son da yerinde bir oluşumla istenileni amaç-ı menzil anlayışıyla yerleştiriyoruz.bunu gözlemleye bilmekteyim.
40'lar zamanın mekanın olmadığı yerde gerçekleş mi baba İlyas demektedir
“MİTOLOJİ” güzel bilinmesi gereken çok şey arz eder. Kuramlar ve kuralların çoğu mutlak surette bir mit üreterek onun üzerinden savunma dogma ve gelişme yaparak tevil(KIVIRTMA-YADA YORUM)
Söylenenler arasında istediğiniz kadar felsefe yorumu getirerek bunu yaparım. Alevilik anlayışı bireysel düşünceden toplumsal düşünceye kadar hep bir gelişim içindedir.
Tanrı zaman ve mekandan ayrıdır.Yada kırklar.Ama zaman ve mekan odur.O zaman çelişmeler ile paradoks ifade kullanmışmı olaçağız.Marjinallık bir yere kadardır.İnsan Deneysel akıla gelişmiştir.Aleviliğin özünde bu vardır.Selmanın dışarıda olması zaman ve mekan gerçeğidir.Kırklarda var olmanın nedinidir.Yani sizin getirdiğiniz her konuya bir felsefik düşünce getirilebilinir ölçüdür sizin yaklaşımınız ben ise bir farktan ve gerçekten bahsediyorum.
Tasavvuf yada adına ne diyeçekseniz üryan ruh veya salt değildir kardeş ilahiyatta bunu kimsenin yanında söyleme üryan yani çıplaklık ruh-u temsil etmez. Mekan olur oda hakk-ın evindeki oluşumun neticesidir. Bürhan olan delil var oluşun zamanı ve mekanını anlatır.Bölünmüşlük delilidir.Ha illa sen felsefe yapacağız diyorsan tillahını yapalım ne olacak?
velhasıl;
Konu içinde sohbet uygun düşer.Kişilik polemiği yapacaksanız devam edin!!!!!
size kolay gelsin.
Alinti:
h-alibaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sn. Hurufican,
Selmani Farisinin bu tarihte yaşadığına dair tarihsel bir kanıt varmıdır? Rivayetleri kast etmiyorum.

H.Alibaba
Selman-ı Farisi yani "Mabeh" çok iyi eğitim aldıdığını ama bu nedenle Hıristiyanlığa geçtiğini hatta Yahudilik geçtiği sonra ne hikmetse bu zengin adam köle olup Mekkeye kadar geliyor. gidildiğine kadar bir takım kaynaklar var.Bunlar anlatımlar ile oluşmuştur.Lakin bir gerçekte şu dur ki;
"Bir ara 2 halife Ömerle arası çok iyi olmuştur. Bundan dolayı Medain şehrine vali olmuştur."

Nakş-i sofularla konuştuğumuzda silsilede Salmanıda sayarlar. Gucdüvan’ salmanın fars-lığı ve bu silsilenin şafi kolu oluşu İran şafiliği ve siyaseti acısından sosyolojik coğrafik, iktidarı bazı meseleleri açıklanmış oluşumları gözden geçirmek gerekir.
Şii kaynakları incelediğimizde özellikle 10-11 yy.arası farklı bir bakış acısına geçildiğini görmekteyiz. Özellikle 1699öl.Muhammed Bakır el-Meclisinin derlemesini yaptığı Bihar’l envarda çok farklı bakıldığını bilmekteyiz.
Bazı Şiileşmiş – sözde Alevi dedeler farsi ve Arapça kaynakları mütercimlerle çevirterek yanınada teville birlikte sunumlarla bir şey yaptıklarını sanmaktalar. Bu bize dün zarar verdi bu günde veriyor.

Şii kaynakları metodoloji olarak incelerken çok şeyide görüyoruz.Fıkhı acıdan bakış bir yana İbn-‘ül Mutahhar el-Hilli düşüncelerinin kronolojik İslam ilahiyat(şii-Alevi- muhalif) terminoloji ve metodolojisini keşke bilipte insanlar konuşsa..
Ellerinde bir iki kitap yada derneklere gidip bir iki kitapla feriştah kesilmeleri ne garip..

Ben bilmediklerimin kölesi olurum. Öğreneceğimde…
Mutlaka çok bilmediklerim var bildikçe öğrendikçe daha da bilgisiz olduğumu görüyorum.Öğrendikçe de yanlışlarımı tartıyorum..
Vali iken emirlerine mühürlerine bakmak gerekir. Sanırım bu yeterli…

Bazı özellikle ilahiyat akademisyenlerle konuştuğumuzda yada yazışmalarımda bazı vurgulara değiniyorlarki siyaset ve kaynak oluşumu inançla birleşince çok şeyi farklı görüp göstere biliyoruz..

Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (11-17-2011 Saat 19:31 ) değistirilmistir..
Alt 04-03-2012, 19:34   #9
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Bu söylemi ya ileriye yada geri alalım!!!!
The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post:
yıldızbaba.58 (04-03-2012)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil