![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#41 |
|
Üyemiz |
Sevgili DEVRIM CAN gercekten gorus ve analizleri cok guzel ve gecerli ama ne yazikki seninde soyledigin gibi bu gunku tum alevi ondérleri renklerini kendi koltuklari ugruna gizliyorlar sanki hepsi BUKELEMUN olmuslar renkten renge giriyorlar girdikleri toplumun nabzina Gore serbet veriyorlar bu da diger fasist parlementerlerden bir farklarinin olmadigini bizlere gosteriyor senin bu soyledigin bu konuyu alevilik islam icimi disimi konusunu gecen sene en cok sevilen seyredilen bir alevi kanalinda dile getirilmesini Ricard ettim dedim bu konu cok onemli bu konuyu bir netlige kavusturun ve INSAN GIBI RENGINIZI ORTAYA KOYUN DEDIM renkten renge girmeyin bu ne bir aleviye nede insanliga yakismaz dedim ve ayni zamandada AVRUPANIN TUM ULKELERINDEKI toplanti panel ve cemlerinde alevi onder ve sorumlularinada izzah ettim ama sonuc kocaman bir NAFILE aldigim cevap daha zamani degil su an toplumumuz bunu kaldirmaz kotu algilaniriz kotu sonuclar dogurur oldu ama bende kizginlikla soyle dedim helal olsun IZZETIN DOGAN DEDE ve onun gibi dusunup goruslerini her yerde ve her defasinda dile getirenlere cunku onlar en azindan BUKELEMUN DEGILLER cime neye hizmet ettikleri belli renkleride belli demekki onlar diamétral daha CESUR ve INSAN cekinmeden korkmadan goruslerini acikliyorlar oyle degilmi????? Sevgili CAN haklimiyim ne dersin??
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3997
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alevilik İslam dışı değildir. Hz. Aliyi seven yolundan gidenler için bir yoldur. Bizi çekemeyen ve fitne fesadı içimize sokarak hareket edenler yüzünden bu hale geldik. Benim çevremde cami ve cem evine gidip ibadetini yapan dolu alevi var. Burada karalama kampanyası yapan arkadaşlar 4 ve 5 kişi bütün forumlarda yanlış bilgilendirme yapıyorlar. Yazık
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 3665
Thanked 949 Times in 366 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Marxist değilim.
Yas: 26
Üye No: 2770
Thanked 21 Times in 13 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 21
REP Seviyesi :
![]() |
sn. Hamza Aksüt,
Kemalist devrim öncesi anadoluda alevilerin bir çoğunun namaz kıldığını duydum aile büyüklerimden.. ama sünniilerle ihtilaftan ötürü sürekli bir uzaklaşma var, bununla çok karşılaştım. cem 12 hizmetten bahsetmiyorum, bildiğimiz namazı kastediyorum.. sizce sekülerleştik mi biz ?. zira anadolu kültürüne baktığımızda eski alevilerin, ve eski alevi devletlerin sünniiler kadar olmasa da islamize olduğu gerçeği var. bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ? tşk.ler. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to marxista_eenteer For This Useful Post: | Hamza Aksüt (09-17-2011) |
|
|
#45 | |
|
GENÇALEVİLER YAZARI
Üye No: 834
Thanked 3343 Times in 903 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Değerli can Kemalist devrim öncesi Anadolu'daki Alevilerin namaz kılma (sünni namazı) oranı şimdikinden daha azdı. Gerçi şimdi de az. Cumhuriyet öncesi ve günümüzde bu oran %1'i bile bulmaz. Anadolu Alevilerinin önemli bölümü (okula gitmiş kesimi) 1965'lerden itibaren sekülerleşmeyi denedi. Ne var ki, 1990'larla birlikte Aleviliğe dönmeye karar verdi. Yaklaşık yirmi yıldır bu çabanın içinde. Çok ciddi problemler var. Önceleri Alevilik kültürdür diyenler son birkaç yıldır inanç demeye başladı. Cemevleri ibadethane sayılsın sloganı atmaya başladı. Siz de biliyorsunuz ki, ibadethanede ancak inançtan söz edilebilir. İslamizasyonla Ali ve 12 İmam kutsallığını kastediyorsanız bu ögeler baştan beri var. Saygı ve sevgiyle... |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post: | Amistofes (11-22-2011) |
|
|
#46 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3927
Thanked 243 Times in 103 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 3500
Thanked 125 Times in 72 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
''Durumu anlayabilmek için, tartışmanın en temel ve en önemli ön kabulüne bakalım. Bu ön kabule göre, alevilik mutlak ilerici, islam ise mutlak gericidir. Bu mantığa göre ilerici olan aleviliğin gericilikle eş anlamlı olan islam içi olması düşünülemez.'' diyen Aziz Tunç, bu pragraftan evvel bu ön kabulü oluşturan, kişi ve kuruluşları da belirtmeli idi. Bizlerde bu ön kabulün muhatapları hakkında görüş belirtirdik. Aksine ne bir yetkili kişinin nede bir Alevi kuruluşunun ''İslam gericiliktir'' gibisinden bir açıklamasını kaynak gösterip bu yazıya koymamıştır. Bu haliyle kendi görüşüdür. Esasen bu yazı baştan aşağı ''çamur at izi kalsın'' şeklinde kurgulanmış, propaganda kokmaktadır. Ayrıca, konunun uzamasına fırsat veren en büyük sebep, bu yazıya verilen dolaylı desteklerdir. Saygılar.. Konu kzl.deli tarafindan (09-17-2011 Saat 22:46 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3927
Thanked 243 Times in 103 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to akalem For This Useful Post: | Amistofes (11-22-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilik, aziz, islam, tunç |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||