Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik Araştırmaları

Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 08-15-2011, 17:56   #41
ALDENIZ
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3172
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 25
REP Seviyesi : ALDENIZ is on a distinguished road
İletişim

Sevgili DEVRIM CAN gercekten gorus ve analizleri cok guzel ve gecerli ama ne yazikki seninde soyledigin gibi bu gunku tum alevi ondérleri renklerini kendi koltuklari ugruna gizliyorlar sanki hepsi BUKELEMUN olmuslar renkten renge giriyorlar girdikleri toplumun nabzina Gore serbet veriyorlar bu da diger fasist parlementerlerden bir farklarinin olmadigini bizlere gosteriyor senin bu soyledigin bu konuyu alevilik islam icimi disimi konusunu gecen sene en cok sevilen seyredilen bir alevi kanalinda dile getirilmesini Ricard ettim dedim bu konu cok onemli bu konuyu bir netlige kavusturun ve INSAN GIBI RENGINIZI ORTAYA KOYUN DEDIM renkten renge girmeyin bu ne bir aleviye nede insanliga yakismaz dedim ve ayni zamandada AVRUPANIN TUM ULKELERINDEKI toplanti panel ve cemlerinde alevi onder ve sorumlularinada izzah ettim ama sonuc kocaman bir NAFILE aldigim cevap daha zamani degil su an toplumumuz bunu kaldirmaz kotu algilaniriz kotu sonuclar dogurur oldu ama bende kizginlikla soyle dedim helal olsun IZZETIN DOGAN DEDE ve onun gibi dusunup goruslerini her yerde ve her defasinda dile getirenlere cunku onlar en azindan BUKELEMUN DEGILLER cime neye hizmet ettikleri belli renkleride belli demekki onlar diamétral daha CESUR ve INSAN cekinmeden korkmadan goruslerini acikliyorlar oyle degilmi????? Sevgili CAN haklimiyim ne dersin??
ALDENIZ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 08-20-2011, 08:46   #42
team
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3997
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : team is on a distinguished road
İletişim

Alevilik İslam dışı değildir. Hz. Aliyi seven yolundan gidenler için bir yoldur. Bizi çekemeyen ve fitne fesadı içimize sokarak hareket edenler yüzünden bu hale geldik. Benim çevremde cami ve cem evine gidip ibadetini yapan dolu alevi var. Burada karalama kampanyası yapan arkadaşlar 4 ve 5 kişi bütün forumlarda yanlış bilgilendirme yapıyorlar. Yazık
team isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 08-20-2011, 14:02   #43
yıldızbaba.58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

yıldızbaba.58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3665
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : yıldızbaba.58 is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
team Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Alevilik İslam dışı değildir. Hz. Aliyi seven yolundan gidenler için bir yoldur. Bizi çekemeyen ve fitne fesadı içimize sokarak hareket edenler yüzünden bu hale geldik. Benim çevremde cami ve cem evine gidip ibadetini yapan dolu alevi var. Burada karalama kampanyası yapan arkadaşlar 4 ve 5 kişi bütün forumlarda yanlış bilgilendirme yapıyorlar. Yazık
Ne güzel bir Alevi çevren varmış. Hem camiye hem cem evine gidip ibabetlerini yaptıklarına göre, Kilise ve Havrayı'da herhalde teğet geçmezler.
yıldızbaba.58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post:
ALDENIZ (09-17-2011), Amistofes (08-30-2011), Çopur (08-22-2011), Devrim06 (08-21-2011), Tahtacı35 (08-21-2011)
Alt 09-17-2011, 00:42   #44
marxista_eenteer
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

marxista_eenteer - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 26
Üye No: 2770
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 21
REP Seviyesi : marxista_eenteer is on a distinguished road
İletişim

sn. Hamza Aksüt,
Kemalist devrim öncesi anadoluda alevilerin bir çoğunun namaz kıldığını duydum aile büyüklerimden.. ama sünniilerle ihtilaftan ötürü sürekli bir uzaklaşma var, bununla çok karşılaştım.
cem 12 hizmetten bahsetmiyorum, bildiğimiz namazı kastediyorum..
sizce sekülerleştik mi biz ?.
zira anadolu kültürüne baktığımızda eski alevilerin, ve eski alevi devletlerin sünniiler kadar olmasa da islamize olduğu gerçeği var.
bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ?
tşk.ler.
marxista_eenteer isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to marxista_eenteer For This Useful Post:
Hamza Aksüt (09-17-2011)
Alt 09-17-2011, 12:15   #45
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
marxista_eenteer Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sn. Hamza Aksüt,
Kemalist devrim öncesi anadoluda alevilerin bir çoğunun namaz kıldığını duydum aile büyüklerimden.. ama sünniilerle ihtilaftan ötürü sürekli bir uzaklaşma var, bununla çok karşılaştım.
cem 12 hizmetten bahsetmiyorum, bildiğimiz namazı kastediyorum..
sizce sekülerleştik mi biz ?.
zira anadolu kültürüne baktığımızda eski alevilerin, ve eski alevi devletlerin sünniiler kadar olmasa da islamize olduğu gerçeği var.
bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ?
tşk.ler.

Değerli can

Kemalist devrim öncesi Anadolu'daki Alevilerin namaz kılma (sünni namazı) oranı şimdikinden daha azdı. Gerçi şimdi de az. Cumhuriyet öncesi ve günümüzde bu oran %1'i bile bulmaz.

Anadolu Alevilerinin önemli bölümü (okula gitmiş kesimi) 1965'lerden itibaren sekülerleşmeyi denedi. Ne var ki, 1990'larla birlikte Aleviliğe dönmeye karar verdi. Yaklaşık yirmi yıldır bu çabanın içinde.

Çok ciddi problemler var. Önceleri Alevilik kültürdür diyenler son birkaç yıldır inanç demeye başladı. Cemevleri ibadethane sayılsın sloganı atmaya başladı. Siz de biliyorsunuz ki, ibadethanede ancak inançtan söz edilebilir.

İslamizasyonla Ali ve 12 İmam kutsallığını kastediyorsanız bu ögeler baştan beri var.

Saygı ve sevgiyle...
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Amistofes (11-22-2011)
Alt 09-17-2011, 19:35   #46
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3927
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 20
REP Seviyesi : akalem is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
kzl.deli Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Hocam,
Hani... Bana dönüp, ''Konuyu siyasallaştırıyorsunuz'' demiştiniz. İşte, konunun orasındayız..
Konuyu açan Aziz Tünç isimli arkadaş, ''İslam gericiliktir'' demiş ve bunun tartışılmasının bile abes kaçacağını yazısında ifade etmiş. Böyle bir bakış açısı sergileyen bu arkadaşın yazısına cevaben bir cümle ile dahi olsa, ''Bu bakışınıza katılmıyorum'' demediniz! üstüne üstlük artık bunların tartışılması bile gerekmez diyen bu şahsa yardımcı olabilmek için:

Şeklinde payanda oldunuz!

Hocam, beni siyaset yapmakla eleştirdiniz burada yapılan nedir? kim siyaset yapmakta?
'' Bilim adamı tavri'' nerede kaldı?..

Ayrıca Karadonlu can babanın bizim süreğimiz olduğunu bize anlatanlar Alvanlar köyünün en ileri gelenlerindendir. yani amcamın hanımıdır.
Sizin bizleri başka bir sürek göstermeye çalışmanız da ki ısrarı anlıyabilmiş değilim.
''Ben Bulgar'a Askerlik yapmam'' diyerek, koskaca bir koruluk ve han gibi bir konağı bile gözü görmeyen babama:
''Hayır!.sen Ağuiçen olamazsın ki zaten olmaman gerekir, hem fikirlerimize ve milliyetimize de uymuyor sen en iyisi koç Ali'li ol! Seni biz koç Ali'li yaptık!'' mı dememizi istiyorsunuz?
Bunun için mi Karadonlu can baba'yı Ağuiçen ocağından saymıyorsunuz?

Balkanlarda ki Türkmenler ile Anadolu'da ki lerin arasına iki başlılığı (Kürt- Türk) yerleştirelim ki, Yavuz ile İsris-i Bitlisinin yaptığı ittifakın gizli yönleri (Kürdistan, bir adıyla da Büyük İsrail) ve de Alevilerin içersine soktuğumuz,''İslam dışılık'' ile bu iki başlılık çaktırmadan devam etsin ki , ''Büyük İsrail''imiz de ki nimetlerden kardeş gibi yararlanalım. otellerde bulaşıkçılık yaparak 'Dünya vatandaşı' olmanın keyfiyle hür (!) yaşayalım!

Hocam inanın, gün geçtikçe sevmeye başladım sizi!
Tüm tartışmacılar bu tartışmada önemli bir noktayı kaçırmışlar: Kzl.deli 'Konuyu açan Aziz Tünç isimli arkadaş, ''İslam gericiliktir'' demiş ve bunun tartışılmasının bile abes kaçacağını yazısında ifade etmiş.' diyerek tartışmayı ateşlemiş ancak; sanırım o kadar şartlanmış ve gözü dönmüş ki; yukarıdaki bu ibereleri konuyu başlatan AZİZ TUNÇ!un görüşleri olarak yansıtarak olur olmaz şekilde yazmaya devam etmiş. Diğer tartışmacıları da peşinden sürüklemeyi başarabilmiş. Oysa burada yazar AZİZ TUNÇ, Alevilikle ilgili tartışmaları ortaya koyarak bir tarafın görüşü olarak bu ibareleri yazıya koymuş. Ve kendince bir tahlil ve sonuca ulaşmış. Yoksa, iddiaya konu ''İslam gericiliktir'' değerlendirmesi o yazarın görüşü ve tezi değildir. Böylelikle tartışma yanlış ve gerksiz bir mecrada ilerlemiştir.
akalem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 09-17-2011, 22:39   #47
kzl.deli
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3500
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi : kzl.deli is infamous around these parts
İletişim

Alinti:
akalem Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Tüm tartışmacılar bu tartışmada önemli bir noktayı kaçırmışlar: Kzl.deli 'Konuyu açan Aziz Tünç isimli arkadaş, ''İslam gericiliktir'' demiş ve bunun tartışılmasının bile abes kaçacağını yazısında ifade etmiş.' diyerek tartışmayı ateşlemiş ancak; sanırım o kadar şartlanmış ve gözü dönmüş ki; yukarıdaki bu ibereleri konuyu başlatan AZİZ TUNÇ!un görüşleri olarak yansıtarak olur olmaz şekilde yazmaya devam etmiş. Diğer tartışmacıları da peşinden sürüklemeyi başarabilmiş. Oysa burada yazar AZİZ TUNÇ, Alevilikle ilgili tartışmaları ortaya koyarak bir tarafın görüşü olarak bu ibareleri yazıya koymuş. Ve kendince bir tahlil ve sonuca ulaşmış. Yoksa, iddiaya konu ''İslam gericiliktir'' değerlendirmesi o yazarın görüşü ve tezi değildir. Böylelikle tartışma yanlış ve gerksiz bir mecrada ilerlemiştir.

''Durumu anlayabilmek için, tartışmanın en temel ve en önemli ön kabulüne bakalım. Bu ön kabule göre, alevilik mutlak ilerici, islam ise mutlak gericidir. Bu mantığa göre ilerici olan aleviliğin gericilikle eş anlamlı olan islam içi olması düşünülemez.'' diyen Aziz Tunç, bu pragraftan evvel bu ön kabulü oluşturan, kişi ve kuruluşları da belirtmeli idi.
Bizlerde bu ön kabulün muhatapları hakkında görüş belirtirdik. Aksine ne bir yetkili kişinin nede bir Alevi kuruluşunun ''İslam gericiliktir'' gibisinden bir açıklamasını kaynak gösterip bu yazıya koymamıştır. Bu haliyle kendi görüşüdür.
Esasen bu yazı baştan aşağı ''çamur at izi kalsın'' şeklinde kurgulanmış, propaganda kokmaktadır.

Ayrıca, konunun uzamasına fırsat veren en büyük sebep, bu yazıya verilen dolaylı desteklerdir.

Saygılar..

Konu kzl.deli tarafindan (09-17-2011 Saat 22:46 ) değistirilmistir..
kzl.deli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 09-18-2011, 11:38   #48
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3927
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 20
REP Seviyesi : akalem is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
kzl.deli Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

''Durumu anlayabilmek için, tartışmanın en temel ve en önemli ön kabulüne bakalım. Bu ön kabule göre, alevilik mutlak ilerici, islam ise mutlak gericidir. Bu mantığa göre ilerici olan aleviliğin gericilikle eş anlamlı olan islam içi olması düşünülemez.'' diyen Aziz Tunç, bu pragraftan evvel bu ön kabulü oluşturan, kişi ve kuruluşları da belirtmeli idi.
Bizlerde bu ön kabulün muhatapları hakkında görüş belirtirdik. Aksine ne bir yetkili kişinin nede bir Alevi kuruluşunun ''İslam gericiliktir'' gibisinden bir açıklamasını kaynak gösterip bu yazıya koymamıştır. Bu haliyle kendi görüşüdür.
Esasen bu yazı baştan aşağı ''çamur at izi kalsın'' şeklinde kurgulanmış, propaganda kokmaktadır.

Ayrıca, konunun uzamasına fırsat veren en büyük sebep, bu yazıya verilen dolaylı desteklerdir.

Saygılar..
Bence siz fazlasıyla önkabuller ve şartlanmışlıklar içerisindesiniz ve bunun dışına çıkamıyorsunuz yahut kasıtlı olarak karışıklık yaratmaktasınız. Sözünü ettiğiniz yazıdaki savunulan asıl düşüncenin bahsettiğiniz şey olmadığı açık. Bir makale ile yazar konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş. Ve kendince bir sonuca ulaşmış.
akalem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to akalem For This Useful Post:
Amistofes (11-22-2011)

Bookmarks

Etiketler
alevilik, aziz, islam, tunç

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil