![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Bizden Biri |
Alinti:
Hikmetleri ve şiirleri onların elinde idi. Sunniler de Muhammedi sahiplenirler,bu da buna benzer bişey. Şimdi muhammedi şii kaynaklarından mı değerlendiricez yoksa Sahibi Buhariden mi ? İsmaililerin Yesevinin hikmetleriyle tarihsel bir ilişkisi yoktur. Fakat Nakşilerin Yunus ve Yeseviyle silsile bakımından tarihsel ilişkisi çoktur.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Hamza Aksüt (05-28-2011) |
|
|
#12 | ||||
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1149 Times in 597 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Omar ne bilsin tarikatı hakikatı. Alinti:
ALİ'nin miracta göründüğünü ima etmiş. Hem ALİ'nin miracta göründüğünü iddia ediyor hem de Ömer'i Osman'ı övüyor. Bu ne menem çelişkidir anlamak zor. Bana göre şiir kesinlikle Nakşi uydurmasıdır. Sadece o da değil "Şol cennetin ırmakları akar Allah deyu deyu" "Çıkmış islam bülbülleri öter Allah deyu deyu " tarzındaki saçma sapan şiirlerde Yunusa atfedilen Nakşi uydurması şiirlerdir. Yunusa ait olan ilk şiir nüshalarında bu tür şiirler yoktur. Alinti:
Çünkü şiilikte sünnet yoktur,yalnızca 17 farz rekat vardır.3 vakit kılınır. Alinti:
Biharul Envar ondan sonra gelir. Hadis kaynaklarının yanı sıra tefsirlerden de alıntı yapıyorum. İlginç olan şu ki İMAM'ların Kuran tefsirleri bile islam'a ve şeriata aykırı. İsterseniz örnek bile verebilirim. baba ilyas Konu Baba İlyas tarafindan (05-29-2011 Saat 02:35 ) değistirilmistir.. |
||||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: |
|
|
#13 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 862 Times in 472 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
hayordır.. şii kaynakları ve arapcaları mollaları ve onların öğretimlerini bire bir gördük.. neyse.. sen örnek vermeye devam et... Ummul kitap(ana kitap diye alıntıladığın) kaynak olarak ne kadar doğrudur.Tartışmalarınıda bir yere bırakıyor sizin biraz daha iyi düşünmenizi salık veririm..
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: | hayat (05-29-2011) |
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3351
Thanked 194 Times in 41 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 36
REP Seviyesi :
![]() |
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Sevgili can sizin sözünü ettiğiniz USUL-İ EL KAFİ ne zaman yazılmış ve orijinali hangi dil çünkü internetten araştırdığım sürekli kaynak olarak gösterdiğiniz kitap yukarıda lınk verdim… henüz detayına inmedim fakat daha baştan bana çelişkili geldi… Malum her şey değiştirilmiş, Ahmet Yesevi’nin divanının orijinali sizde varmı ki direk değiştirilmiş dediniz yoksa varsayımda mı bulunuyorsunuz…Neye göre…????? Yine aynı şekilde Ummül kitap İmam Bakır’ın deyip çıktınız… elinizde orijinali var mı hangi dil…ne zaman yazılmış? (Dili özellikle soruyorum… yada sizden orijinalini nerden bulabiliriz diye soracağım) Bunları niye soruyorum…. Ben size Ummül kitaptan alıntılar yapıp sorular sorabilirim.. sizde o değil, bu değil derseniz tıkanırız. Örneğin; İmam Bakır; Beş namaz beş makama tanıklık etmek demektir. İnanan kişi öğle namazını boyluların cemaatiyle birlikte ikindi namazını nakiplerin cemaatiyle birlikte akşam namazını ebu zerin cemaatiyle birlikte yatsı namazını mikdatın cemaatiyle birlikte sabah namazını da selmanın cemaatiyle birlikte kılar sırtını mihraba dayar ve dua eder dedi, Çocuk annenin rahmine düştüğünde yüce Tanrının sağ ve solundaki beyazlık denizinde duran yedi melk oniki nakip ve dört tabiatın gözetiminde tamamlanır. kalıbın temelini önce selman atar bu yiyecek ve içeceklerden süzülmüş bir çamur oluşturur Mikdat onu sperm haline getirir Ebu Zerr onu kan pıhtısına dönüştürür Ammar onu ete büründürür Hüreyre kemiklerini oluşturur..... (Hz. Ali Ebu Hüreyre için, Dikkat edin, o insanların en yalancısıdır. Derdi diye biliyorum..) Ummül kitaptan yine Soru 31 (f. 185 v.). Oruç ve diğer dinsel buyruklar Otuz günlük oruç, otuz harfin (si huruf) sırlarını ağza almayı, yani ondan hoşlanmayanlara dinsel sırları açıklamayı engellesin diye, oruçlu dudakların mühürlenmesi anlamına gelir. Bunun gibi islamın beş şartı batini olarak açıklanır… fakat bu sonuçta zahirde 5 şartı yoketmiyor…örneğin beş vakit namaz, 30 gün oruç..... Şiiler ne İmam Cafer buyruğunu nede Ummül kitabı kabul etmiyorlar diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum Ne dersiniz??? Yazılarınızdan anladığım kadarıyla ismaili bir düşüncedesiniz sadece 7. imam konusundamı sorun var, yoksa 12 imamları kabul eder mi? Son olarakta; 12 imamlar neye göre imamlık sırası almıştır bu konudaki bilginizi paylaşır mısınız? Özellikle 3. İmam Hüseyin'den sonraki imamlar…(Doğum tarihlerine göre bir seyir izlemediği net....) Sevgili can lütfen yanlış anlamayınız amacım farklı kaynaklardan daha çok bilgi elde etmek... Farklılıklarımız zenginliğimizdir anlayışıyla... Sevgilerimle saygılar... |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to hayat For This Useful Post: | Amistofes (05-31-2011), Baba İlyas (05-30-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||