Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 01-14-2011, 20:16   #1
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim
Standart Bazı Alevilerin, Bektaşilerle ilgili Düşündükleri...

aşağıda ki alıntı (isimler gizli tutulmuştur.) Arap Alevilerin oluşturduğu bir facebook grubunun (hepinizin izlediğini düşündüğüm) "Makedonya'da 450 Yıllık Bektaşi Tekkesi " isimli videoya yapmış oldukları yorumlardır.
Konu başlığı Arap Alevilerle Bektaşiler arasındaki benzerlikler olarak belirlenmiş.

Yorumları okuyunca büyük şaşkınlık duydum. Sizinde duyacağınızı düşünüyorum. (Yorum yapanlardan birisi Hatay'lı) Bir arap alevisi dost bu onuda bir fikir beyan ederse çok memnun olacağım. Biz mi yanlış tanıyoruz? Doğrusu burdakiler midir? (bir kişi olsa önemsemezdim ) Yoksa bu yorum sahibi arkadaşlar Şii misyonerleri mi?

Alinti:
COK HOSUMA GITI BUNLARIN YAŞAM TARZI BEKTASILIGIN KAYBOLAN YUZUNU SIMGELIYORLAR RESMEN
Alinti:
bektasilerle ne benzerliklerimiz varmis merak ettim
Alinti:
LÂ EME SALLO MITILNA. Kuran-ı Kerim ve ehlibeyt sevgisi dışında hiç bir benzerliğimiz yok.

Bektaşilerde Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt sevgisi de kaybolmak üzere... Hz. Ali (a.s)'ye "mazlum sembol" ve Ehlibeyt imamlarına "namaz kılan, oruç tutan yobazlar" diye hakaret edenlerle nasıl bir benzerliğimiz olabilir? Aleviliği töhmet altında bırakan Bektaşiler bizim kardeşimiz değildir. Hatta Alevi bile değillerdir.
Alinti:
... kardesim'e katiliyorum.. Alevi Kuran ve Ehlibeyte bagli olan biridir... hz Ehlibeyt yasiyan gibidir... hz ehlibeyt namaz kilmistir,oruc tutmustur, hacca gitmistir vs. bu farzlari terketmekle alevi olunmaz...
Alinti:
LEE HAYYE MEBİSİR HEK BEKTASLİKTE ŞİİLİĞİN BİR KOLUDUR O YÜZDEN BU SEKİLDE DÜSÜŞNMEMEK GEREKİR BİLİYOSUN BİZ YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVERİZ. GERİSİ BOŞ BİZ ALEVİLER İÇİN NELER SOYLENDİĞİNİ SOYLEMEME GEREK YOK İŞTE SUNNİLERLE ARAMIZDAKİ FARK BU BİZ ONLAR GİBİ OLAMAYIZ VE OLMAYIZ
1. mesaj sahibinden
Alinti:
Arkadaşlar hiç yakıştıramadım bu yorumları size bizde allaha küfür eden var bırak kurani kabul etmeyen bunlar var diye biz hepimiz kafir mi olacaz bektaşilikte aynı şekilde zaman içinde yıpranmıştır ancak daha yıpranmıyan yerlerde hala allah ehli beyt namaz sevgisi sürüyor bunu görebilmek önemli
Alinti:
Yukardaki yorumlardan utandim!Hz Ali,yi sevenleri onun yolunu yolu bilenleri baskalastirmak bize yakismadi gerci bizde bile cok acimasiz ayrimlar var mesela Kalusi olan olmayan camiye gien kendi kutsal günlerin anlamini bilmeyen ve ve ve ...böyle gidiyor Hatay yöresinde gencler Arapca biliyor ama ben Mersinliyim ben Arapca bilmiyorum benden kaynaklanan bir durum degil ama böyle oldu bizde hala Arapligini ve Aleviligini inkar eden kisiler var bunu kendim gördüm duydum yasadim. bu ne ayrimcilik, Hatayda bogma icmeyen kackisi var sorarim size icki Müslümanlikta caizmidir gecin bunlari gecin ALi diyenin basimin üstünde yeri var Hakikat bu gerisi teferruat .Tuzluya dokunma Tatliya karisma Bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigiyla bu durum düzelmez herzaman mazlumun yaninda olmak görevimiz olmali. Haaa Amca,mi onuda biliyorum !!!
Alinti:
... kardeş, İnsan canına kıyılmasına bizlerde karşıyız ve cana kıyanı da lanetleriz. Yüce Allah Kuran’da masum bir cana kıyılmasının büyük günahlardan olduğunu bildirmiştir. Sorun bu değil, inanç ve itikattır.
Bu y...üzden Bektaşilerle, Nusayriler arasında çok fark var. Yorumlarımızı bu yönde yaptık.
Bektaşilerde Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt sevgisi kaybolmak üzere... Kuran-ı Kerim ve Ehlibeyt sevgisi Aleviliğin olmazsa olmazlarındandır. Bununla beraber Alevilikte tevella ve teberra, yani Ehlibeyt’in velayetine bağlı olanları dost, Ehlibeyt’e düşmanlık yapanları düşman bilmek vardır. Alevilik İslamiyet’in özüdür.

Ne yazık ki "Ehl-i Beyt'i seviyorum" demek tek başına yeterli değildir. Gerek itikatte, gerek amelde, Aleviliğin alametlerini taşımak icap eder ki bu alametleri taşıyan bireyler işte bizim içinde doğma şerefine nail olduğumuz Arap Alevi top...lumundadır.
Bizde (Arap Alevilerinde) namaz, ramazan orucu, hac ve zekat var; onlarda (Bektaşilerde) cem evi, cem, semah ve muharrem orucu var.

Anadolu Alevilerinin (Bektaşilerin), inançlarına saygımız var, onlara saygı duyuyoruz. Ama aynı vücudun iki uzvu gibi de olamayız onlar Aleviliğin aslına dönmedikçe. Bu bakımdan kanımca, onlarla yapılacak işbirlikleri güncel gerekliliklerden doğan belli konularla sınırlı kalmalıdır.

Hz. Ali (a.s);" Benim soyumdan gelenler değil, benim izimden gidenler bendendir. " buyurmuştur.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Amistofes (01-17-2011), Çopur (01-15-2011), Hamza Aksüt (01-15-2011)

Alt 01-15-2011, 11:43   #2
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Değerli arkadaşlar
Alevilerde (Arapça konuşan Alevileri kastediyorum) hangi ibadetlerin olup olmadığı konusunda kaynaklara bakmak gerekiyor. Örneğin 1184 yılında Mezopotamya'dan geçen Endülüslü Sünni gezgin İbni Cübeyr, Nusayrileri kafir olarak nitelemektedir.

On dördüncü yüzyılın ilk çeyreğinde Suriye'den geçen bir başka Endülüslü Sünni gezgin İbn Batuta, Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki halkın çoğunluğunun Nusayri olduğunu, bunların Ali'yi ... saydığını, namaz kılmadığını ve Ramazan orucu tutmadığını yazmıştır.

Memluk sultanı Baybars, (1260-1277) ve ardılı Kalavun zamanında Nusayrilerin yola giriş töreni yasaklandı. Cami yapımı zorunlu kılındı. Sünni İbni Teymiye (ölümü: 1328), Alevileri (Arapça konuşan Alevileri) cihat ilan edilmesi gereken bir topluluk olarak niteledi.

Tüm bu çabalara karşın, İbn Batuta'nın yazdığına göre Aleviler camiye gitmedi. Yapılan bu camilerin çoğu da ahır olarak kullanıldı.

Son olarak Al-i Osman padişahı II. Abdülhamit, cami ve namaz için teşviklerde bulunduysa da bu çaba bir sonuç vermedi. Abdülhamit, cami yaptırarak Alevi şeyhlerini maaşa bağlamak istedi ancak, şeyhler bunu kabul etmedi.

Tüm bunları sıraladıktan sonra belirtmek gerekir ki, Türkiye'deki bazı Alevilerin (yazıda bunlara Bektaşi deniyor ki, çok yanlış) Alevi kutsallarına saldırması, geçici bir durumdur, çok değil birkaç yıl sonra bu durum ortadan kalkacaktır. Yazıda bunlara tepki duyulması gayet doğaldır. Ne var ki, Arapça konuşan Alevilerin kendi namazını bırakıp başka namaz kılmasının, kendi inançlarından uzaklaşmaları anlamına geldiğini de belirtmek gerekir.
Not: Arapça konuşan Alevilerde namaz vardır, ancak bu, klasik namaz değil, cem anlamında namazdır. Buna benzer olarak örneğin, Diyarbakır yöresindeki Türkçe konuşan Aleviler de ceme namaz demektedir.
Saygı ve sevgiyle...

Konu Hamza Aksüt tarafindan (01-15-2011 Saat 11:47 ) değistirilmistir..
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Amistofes (01-17-2011), Baba İlyas (01-15-2011), Çopur (01-15-2011), kral çıplak (01-15-2011), S-e-r-k-a-n (12-14-2011), özgür1912 (02-01-2011)
Alt 01-15-2011, 17:16   #3
Baba İlyas
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Baba İlyas - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3478
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : Baba İlyas will become famous soon enough
İletişim

Gerçekten de Nusayriler şiileştirilme tehlikesi içindeler.
Abdülbaki Gölpınarlı Nusayrilerin bir kısmının eski din anlayışları olan namaz kılmama oruç tutmama,hacc yapmama gibi durumları terk edip şiileştiklerini ÖVEREK anlatıyor.
Yani yazar bu durumdan çok hoşnut.Diğer nusayriler ise sapkın olarak niteleniyor.

Şiileştirildikleri yaptıkları yorumlardan bariz biçimde anlaşılıyor.
İmam Cafer ve İmam Bakr'ın heterodoks yüzlerinden de haberleri yok.
Aynı şey Türkiyedeki aleviler içinde geçerlidir.
Yorumda da anlaşıldığı gibi "İmamlar namaz kılıp hacc yapan yobazlar" olarak gösteriliyor.
Fakat bugün yobaz İran şiileri bile Kerbela'yı Kabe'den üstün tutmaktalar.

Gerçekten Alevilik gittikçe aciz bir öğreti konumuna düşürülmeye çalışılıyor.
Şiiliğe ise rağbet artıyor.Kötü olan Alevilerin bu konuda çok sessiz olmaları.
Bunun büyük bir hata olduğunu düşünüyorum..

Saygılar

Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir.
Hazret-i ALİ

Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU !

Baba İlyas isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Baba İlyas For This Useful Post:
Amistofes (01-17-2011), özgür1912 (02-01-2011)
Alt 01-15-2011, 21:33   #4
Aleviyyun
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

Aleviyyun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3415
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : Aleviyyun is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
(Yorum yapanlardan birisi Hatay'lı) Bir arap alevisi dost bu onuda bir fikir beyan ederse çok memnun olacağım. Biz mi yanlış tanıyoruz?
Ben Arap Alevisiyim ve sizler Arap Alevilerini yanlış tanıyorsunuz. Arap Aleviler (Nusayriler) İslam dini var olduğundan beri -ki tüm peygamberler bu dini tebliğ etmiştir- İslam'ın şartları olan namaz, oruç v.s gibi ibadetleri yerine getirirler. Nusayriler, Arap kökenli Alevi müslümanlardır. Doğrusu budur.

Baba İlyas,

Şunu unutmaki bizi (Arap Alevilerini);
1-Alevi olmayanlarla evlilik,
2-Anadilimiz Arapçayı unutmak dışında hiç bir şey asimile edemez. Biz neyin ne olduğunu iyi biliyoruz. Alevilik İslam'ın özüdür.

Batın konusuna gelince, Nusayrilerdeki batıni ilim, yani Ehlibeyt öğretisi sizi alakadar etmez.

"İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Konu Aleviyyun tarafindan (01-16-2011 Saat 14:29 ) değistirilmistir..
Aleviyyun isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 01-15-2011, 21:41   #5
Aleviyyun
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Hamza Aksüt Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Değerli arkadaşlar
Alevilerde (Arapça konuşan Alevileri kastediyorum) hangi ibadetlerin olup olmadığı konusunda kaynaklara bakmak gerekiyor. Örneğin 1184 yılında Mezopotamya'dan geçen Endülüslü Sünni gezgin İbni Cübeyr, Nusayrileri kafir olarak nitelemektedir.

On dördüncü yüzyılın ilk çeyreğinde Suriye'den geçen bir başka Endülüslü Sünni gezgin İbn Batuta, Suriye'nin Akdeniz kıyısındaki halkın çoğunluğunun Nusayri olduğunu, bunların Ali'yi ... saydığını, namaz kılmadığını ve Ramazan orucu tutmadığını yazmıştır.

Memluk sultanı Baybars, (1260-1277) ve ardılı Kalavun zamanında Nusayrilerin yola giriş töreni yasaklandı. Cami yapımı zorunlu kılındı. Sünni İbni Teymiye (ölümü: 1328), Alevileri (Arapça konuşan Alevileri) cihat ilan edilmesi gereken bir topluluk olarak niteledi.

Tüm bu çabalara karşın, İbn Batuta'nın yazdığına göre Aleviler camiye gitmedi. Yapılan bu camilerin çoğu da ahır olarak kullanıldı.

Son olarak Al-i Osman padişahı II. Abdülhamit, cami ve namaz için teşviklerde bulunduysa da bu çaba bir sonuç vermedi. Abdülhamit, cami yaptırarak Alevi şeyhlerini maaşa bağlamak istedi ancak, şeyhler bunu kabul etmedi.

Tüm bunları sıraladıktan sonra belirtmek gerekir ki, Türkiye'deki bazı Alevilerin (yazıda bunlara Bektaşi deniyor ki, çok yanlış) Alevi kutsallarına saldırması, geçici bir durumdur, çok değil birkaç yıl sonra bu durum ortadan kalkacaktır. Yazıda bunlara tepki duyulması gayet doğaldır. Ne var ki, Arapça konuşan Alevilerin kendi namazını bırakıp başka namaz kılmasının, kendi inançlarından uzaklaşmaları anlamına geldiğini de belirtmek gerekir.
Not: Arapça konuşan Alevilerde namaz vardır, ancak bu, klasik namaz değil, cem anlamında namazdır. Buna benzer olarak örneğin, Diyarbakır yöresindeki Türkçe konuşan Aleviler de ceme namaz demektedir.
Saygı ve sevgiyle...
Değerli Hamza kardeş,
Siz Sünni kaynaklara bakıyorsunu ki... Sizinde bildiğiniz gibi Sünniler, Alevilere her türlü ithamda bulunuyorlar. sizin baktığınız Sünni kaynakların yazarları Aleviliği kötülemek için böyle yazmışlardır.
NOT:Bu arada kimse kendi namazını bırakmıyor, burda bazı şeyleri açıkça ifade etmiyorum bunuda biliniz. Bizim Alevilik inancımız sizi ilgilendirmez.
Alt 01-15-2011, 22:53   #6
Baba İlyas
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Arap Aleviliği İslam'ın özüdür.
Tabi Alevilik İslamın özüydü şimdi arap aleviliği İslam'ın özü oldu.
Yakında araplık islam'ın özüdür derseniz şaşırmam.

Alinti:
Batın konusuna gelince, Nusayrilerdeki batıni ilim, yani Ehlibeyt öğretisi sizi alakadar etmez.
Bizi alakadar etmez mi?Biz kimiz anlamadım?
Sizde batın ilmi olsa taşa toprağa ibadet etmesseniz.
Putperestlerin inşa ettiği kabe denen yapıyı ziyaret etmeyi kutsal sayıyorsunuz.
Halbuki İmam Bakr ve İmam Cafer'de söylemiştir ki "MEHDİ KABE'Yİ YIKACAKTIR".
Kusura bakma ama sizde herhangi bir BATIN ilmi göremiyorum.
Alinti:
de bildiğiniz gibi Sünniler, Alevilere her türlü ithamda bulunuyorlar. sizin baktığınız Sünni kaynakların yazarları Aleviliği kötülemek için böyle yazmışlardır
Gene yalan ve yanlış.Sunniler namazını kılan orucunu tutup zekatını veren,hacc da kabeye eğilen herkesi sever.
Atatürk'ü sevmiyorum Humeyni'yi seviyorum diyenler Aleviler değil sunnilerdir.
Sunnilerin kötülediği Aleviler biziz.Siz değil.

Diğer yorumunuz ise okunmaya bile değmez.
Olmasını istediğiniz hayal ürünü şeyleri olmuş gibi yazıyorsunuz.
The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post:
ankira (01-16-2011)
Alt 01-16-2011, 14:37   #7
Aleviyyun
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Baba İlyas Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Tabi Alevilik İslamın özüydü şimdi arap aleviliği İslam'ın özü oldu.
Yakında araplık islam'ın özüdür derseniz şaşırmam.
Kusura bakma ama sizde herhangi bir BATIN ilmi göremiyorum.
"Arap Aleviliği İslamın özüdür" dememin sebebi bizim yaşadığımız Alevilikle, sizin sözde yaşadığınız Aleviliğin zıt olmasıdır, yani arada çok fark var.

Adı üstünde batın, yani giz. Giz (sır) olan bir şeyi de görmek mümkün değildir.

Alinti:
Sizde batın ilmi olsa taşa toprağa ibadet etmesseniz.
Putperestlerin inşa ettiği kabe denen yapıyı ziyaret etmeyi kutsal sayıyorsunuz.
Halbuki İmam Bakr ve İmam Cafer'de söylemiştir ki "MEHDİ KABE'Yİ YIKACAKTIR".
Buda sizlerin uydurması olsa gerek, İmam Muhammed Bakır (a.s.) ve İmam Cafer-i sadık (a.s) "MEHDİ KABE'Yİ YIKACAKTIR". demiş öyle mi? Hiç güleceğim yoktu, Ehlibeyt imamlarımıza bu kadar iftira atmanız sizin cahilliğinizden başka bir şey değildir.

İmam Muhammed Bakır (a.s.) ve İmam Cafer-i sadık (a.s) "MEHDİ KABE'Yİ YIKACAKTIR". demiş öyle mi? Kanıt göster.

İmam Muhammed Bakır (a.s.) ve İmam Cafer-i sadık (a.s) böyle bir söz söylememiştir.

Kabe konusunda,
1-Öncelikle kabeyi Hz. İbrahim (a.s) inşa etti.
2-Hz. Ali "ben beytullah ve kabeyim" buyurmustur. Hz. Ali Kabe'de doğmuştur.

Yoksa siz Allahu teala bahsetiği insanlardan mısınız?
"Tuminu bi ba3d el kiteb ve tefiru bi ba3d" (Siz kitabin bir kismina inanip öbür kismina inanmayıp küfre mi giriyorsunuz?)

Konu Aleviyyun tarafindan (01-16-2011 Saat 18:34 ) değistirilmistir..
Alt 01-16-2011, 17:31   #8
Baba İlyas
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
"Arap Aleviliği İslamın özüdür" dememin sebebi bizim yaşadığımız Alevilikle, sizin sözde yaşadığınız Aleviliğin zıt olmasıdır, yani arada çok fark var.
Mesele bunu söylerken senin kendi adına değil de tüm arap alevileri adına konuşmandır.
Kova Çağına girdik hala takiyye yapıyorsunuz.
Abdülhamit zamanında yaşamıyoruz uyanın biraz.Gerçekten komik oluyorsunuz.
Alinti:
Adı üstünde batın, yani giz. Giz (sır) olan bir şeyi de görmek mümkün değildir.
Evet bu ilimden seninde haberin yok mesele de bu zaten.
Aleviler BATIN'ı bildikleri için taşa toprağa eğilmez.
Batın'ı biliyorum deyip hacerül esvede öpücük atan komik insanların varlığı söz konusu.(ilginç)

Alinti:
Buda sizlerin uydurması olsa gerek, İmam Muhammed Bakır (a.s.) ve İmam Cafer-i sadık (a.s) "MEHDİ KABE'Yİ YIKACAKTIR". demiş öyle mi? Hiç güleceğim yoktu, Ehlibeyt imamlarımıza bu kadar iftira atmanız sizin cahilliğinizden başka bir şey değildir.

İmam Muhammed Bakır (a.s.) ve İmam Cafer-i sadık (a.s) böyle bir söz söylememiştir.
Konuşmak bile boş.Bu sözü daha önce foruma yazdığım için tekrar yazmıycam.
Sadece Kabe'yi değil bütün camileri de yıkacak diyor İmam Bakr..(bkz:Biharul Envar)
Can kusura bakmayın ama size giydirilen takiyye elbisesi takım elbise olmuş çoktan.
Size iyi uykular...

Saygılarımla
Baba İlyas
özgür1912 (02-01-2011)
Alt 01-16-2011, 17:39   #9
Aleviyyun
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Emin ol ki bizlerde batın ilmi yani Ehlibeyt öğretisi var ve biz biliyoruz, ama ne yazık ki sizler kör olduğunuz ve inkar ettiğiniz için göremezsiniz.
------------------
"Men tebegul zahir ve terekul batin kad hulika ve men tebe3ul batin ve terekul zahir kad hulika"
Türkçesi; "Kim zahiriyi tabi olursa ve batiniyi terk ederse helak olmustur ve kim batini'ye tabi olursa ve zahiri terk ederse helak olmustur."

Ehli-Muhammed'in sırrını ifşa etmek caiz değildir. O sırrı sadece taşıyabilen gerçek muminlere öğret, çünkü onu taşımayı herkesin gücü yetmez.

Kim ki sırrımızı ifşa ederse(açık ederse), Allah ona kızgın demirin azabını tattırır.

( Hz. Ali)

Konu Aleviyyun tarafindan (01-16-2011 Saat 17:59 ) değistirilmistir..
Alt 01-16-2011, 18:00   #10
Baba İlyas
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Emin ol ki bizlerde batın ilmi yani Ehlibeyt öğretisi var ve biz biliyoruz, ama ne yazık ki sizler kör olduğunuz ve inkar ettiğiniz için göremezsiniz.
Buyur söylede görelim.Bizi bu sırlardan mahrum bırakma.
Kusura bakmayın taşa toprağa eğilmeyi marifet sayanlarda herhangi bir Batın ilmi görebilmek mümkün değil.
Alinti:
Kim ki sırrımızı ifşa ederse(açık ederse), Allah ona kızgın demirin azabını tattırır.

( Hz. Ali)
Evet ama bu takiyye belli bir zamana kadardır.
Yer gök göçünceye kadar değil.

Konu Baba İlyas tarafindan (01-16-2011 Saat 18:04 ) değistirilmistir..
Amistofes (01-17-2011)

Bookmarks

Etiketler
alevilerin, bazı, bektaşilerle, düşündükleri, ilgili

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil