Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevi Kültürü

Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-13-2010, 13:47   #11
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Dede-baba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Öncelikle verdiğiniz Linkin neresinde bektaşi teslim tası ile ilgili bir bilgi kırıntısı var? yada o kimsenin bu konuyla ilgili tek bir yazısı var?

kaldıki o forum konusunda karsı tarafın hakaretleri Küfürleri alkışlanmış, ve benim cevabıma tepki verilmiştir.

Bu da Forum yöneticlerin ve moderatörlerin tarafgir ve yanlı ön yargılı olmalarıyla alakalıdır diye düşünüyorum. ve kınıyorum.

ve Forum yöneticilerine Forum nedir* forum nasıl yönetilir? bir tavsiyede bulunayım? belki objektifliği, kendi fikirlerine uymasa bile nasıl hoşgörülü olunabileceği hakkında fikir sahibi olurlar!

Degerli canlar..

FORUM; Tartışmaların yapıldığı, farklı düşüncelerin olduğu, doğruya ulaşmak için Tez ve Anti tezin karşı karşıya geldiği ve tartışmanın sonunda herkesin üzerinde hem fikir olduğu senteze ulaşılan yerdir.

Forumu yönetenlerin görevi, kendi düşüncelerine çok aykırıda olsa, müdahale etmek ve yönlendirmek yerine, özgür tartışmanın devamını sağlamak, konuların kişiselleştirilmesini önlemek, hakaret ve ithamları engelemektir...

Forum siteleri, herkesin aynı düşündüğü, bilinen şeylerin tekrarını yapıldığı yerler değildir, Bambaşka işlevleri olan, karşılıkları tezlerin yer aldığı ortamlardır,

Monolok bir Web sitesi'lerinde ise, Bilgiler tek yönlüdür, alıcı (okuyucu) müdahale etmeden siteye girer, tek yönlü bilgileri okur ve gider..

Forum sitelerinde amaç, Tez ve Anti Tezleri karşı karşıya getirip, gerçeğe ve doğrulara ulaşmaktır. Bu bağlamda, düşüncelerin ve fikirlerin harp meydanıdır... fakat asla konular kişileştirilmez.. ve düşünceyi savunanın kişiliğine hakaret edilmez, Çünkü tarflar doğruya ulaşmak için bu meydandadır..

Saygı ve sevgilerimle
Birincisi siz kişiyi tanımadığınızı söylediniz. Ben de size o kişiyle tartışmanızı anımsattım. İkincisi ilk müdahalemde de size çok basit bir uyarıda bulundum. Görüşlerinize ya da yazı yazmanıza müdahale etmeden çok insani ve alevi kültürüne yakışır bir tavrı anımsattım. Size cevap veremeyecek birine laf atmadan görüşlerinizi yazın dedim. Bunun neresi taraflı ya da müdahaleci tavır. Bir başka boyutu ise forum yönetme konusunda ders vermenize gerek yok. Hem forum ortamında hem de dışarıda Çeşitli demokratik kitle örgütlerinde farklı kademelerde görev almış ve yöneticilik yapmış bir kişiyim. Nasıl yöneticilik yapılacağını biliyorum. Siz sadece olmayan bir insanın arkasından yazmayın gerisini bize bırakın. Anlaşılmıştır sanırım...

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Çopur For This Useful Post:
DoğAcAn (03-16-2010)
Alt 03-13-2010, 14:10   #12
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1309
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -11
REP Seviyesi : Dede-baba can only hope to improve
İletişim

Alinti:
Çopur Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Birincisi siz kişiyi tanımadığınızı söylediniz. Ben de size o kişiyle tartışmanızı anımsattım. İkincisi ilk müdahalemde de size çok basit bir uyarıda bulundum. Görüşlerinize ya da yazı yazmanıza müdahale etmeden çok insani ve alevi kültürüne yakışır bir tavrı anımsattım. Size cevap veremeyecek birine laf atmadan görüşlerinizi yazın dedim. ...
1- Forum konusu kimseye yada kuruma karşı bir yazı değil, bağımsız bilimsel bir makaledir.

2- Tatıştığımı sandığınız kişinin bu forum konusuyla ilgili en ufak bir yazısı, yada paylaşımı da söz konusu değildir. Durum böyleyken forum konusundan bağımsız bana saldırdınız ve hakaret ettiniz. önyargıda bulundunuz. Bu çok yanlış bir önyargıdır.

3- Bunun aksini iddia ediyorsanız bunu ispatlayın veyahutta hatanızı kabul edip özür dileme erdeminde bulunun.

Alinti:
Çopur Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Bunun neresi taraflı ya da müdahaleci tavır. Bir başka boyutu ise forum yönetme konusunda ders vermenize gerek yok. Hem forum ortamında hem de dışarıda Çeşitli demokratik kitle örgütlerinde farklı kademelerde görev almış ve yöneticilik yapmış bir kişiyim. Nasıl yöneticilik yapılacağını biliyorum. Siz sadece olmayan bir insanın arkasından yazmayın gerisini bize bırakın. Anlaşılmıştır sanırım...
1- Bakınız yazı kimseye bir cevap değil, kimiseyi de hedef almıyor, söz konusu forum konusuyla ilgili bilimsel araştırmaları olan kimselere cevap tasırki oda buradaki kişilerle ve yazılarla en ufak bir ilgisi yoktur.

2- Burada yaptığınız çok bariz bir hata ve önyargı asla bir moderatörde olmaması gereken bir şey, Bu yüzden yukarıdaki nasihatı kelime kelime okuyup, bir öz eleştiri yapacağınızı düşünüyorum. Bırakın gururu ve hatanızı örtmeyi çabalamayı, burdaki yanlışınız önemli diyil bundan sonrası için hiç değilse dikkatli olun.
Dede-baba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-13-2010, 14:27   #13
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

dedebaba cem vkfı vb düşünen kişilerin reklamını yaptıgınızı düşünüyordum ancak kendi reklamınızı da yapmaktasınız.
tarfasızlık konusunda bir sıkıntımız olmus olsa sanırım bizim gibi düşünmeyen sizin söz hakkınız olmazdı. simdiye dek bir yazınız dahi silinmedi kaldıki aleni reklam yaptınız baska sitelerden alıntılar yaptınız halende bir uyarıya hakaretle cevap verdiniz ve özür bekleyen taraf oldunuz biraz samimi olarak bir daha okuyun ve bence siz biraz önyargıdan uzaklasın. aynı düşünmüyor olabiliriz ancak hergörüşün söz sahibi olması gerektiği düşüncesindeyiz.

konu ikili tartısmadan cıksın lütfen yazınıza devam ediniz.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
DoğAcAn (03-16-2010)
Alt 03-13-2010, 14:29   #14
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Dede-baba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
1- Forum konusu kimseye yada kuruma karşı bir yazı değil, bağımsız bilimsel bir makaledir.

2- Tatıştığımı sandığınız kişinin bu forum konusuyla ilgili en ufak bir yazısı, yada paylaşımı da söz konusu değildir. Durum böyleyken forum konusundan bağımsız bana saldırdınız ve hakaret ettiniz. önyargıda bulundunuz. Bu çok yanlış bir önyargıdır.

3- Bunun aksini iddia ediyorsanız bunu ispatlayın veyahutta hatanızı kabul edip özür dileme erdeminde bulunun.

1- Bakınız yazı kimseye bir cevap değil, kimiseyi de hedef almıyor, söz konusu forum konusuyla ilgili bilimsel araştırmaları olan kimselere cevap tasırki oda buradaki kişilerle ve yazılarla en ufak bir ilgisi yoktur.

2- Burada yaptığınız çok bariz bir hata ve önyargı asla bir moderatörde olmaması gereken bir şey, Bu yüzden yukarıdaki nasihatı kelime kelime okuyup, bir öz eleştiri yapacağınızı düşünüyorum. Bırakın gururu ve hatanızı örtmeyi çabalamayı, burdaki yanlışınız önemli diyil bundan sonrası için hiç değilse dikkatli olun.
Benim özür dileyecek ya da özeleştiri yapacak bir davranışım yok. Siz oturup yazdıklarınızı adam gibi okuyup hatanızı görün. Göremezseniz de benim çok da umurumda değil. Daha öncede yazmıştım. Sizi muhattap alıp uyarı yapmak hataymış. Baştan bu hatayı yaptım. Sonrası işin hikaye tarafı.
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Çopur For This Useful Post:
DoğAcAn (03-16-2010)
Alt 03-13-2010, 21:30   #15
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Teslim Tasi
Teslim tasi 1-1.5 cm kalinliginda önyüzü biraz konik kenarlarindaki oniki muntazam hilal seklinde çukurlugu olan 5-15cm
çapinda bir tastir. Yukardan asagiya çapi boyunca içinden delinir, buradan geçen bag ile boyuna takilir, bagin enseye gelen kismi ince deriden olur.Bu bagin teslim tasi içinden geçen ucu , alt tarafa özel bir sekilde örülmüstür. öyleki en altinda dört kapiyi sembolize eder. Yanlarinda iki kabartma vardir. Bir yazmada "kayisi, ismail için inen kurban derisidir. digerinde Nesimi sultanin yüzülen derisine isarettir ve kaytan Mansur'un ipidir. Yukari kabartmada, Hz Hasan , asagidaki kabartma hz Hüseyin'e .oniki terkler (kenarlarindaki giriltiler) oniki imam'a isarettir. dis yüzü hz Hatice, iç yüzü de Hz Fatima'ya isarettir. Haci Bektas tasindan yapilir.

1905 yilinda resmi çekilmis Bektasi Devrisi Nuri baba, Nuri baba'ninda boynunda teslim tasi var.

Nuri baba'nin kusaginda bulunan Paheng tasi

Farsça dizgin demektir , dervislerin gönüllerini tanriya baglamalarinin sembolüdür. Yantasi anlaminada gelir. Eline-Beline-Diline temiz olmak gerektigine isareti sayilir...kemer üzerine takilir.Teslim tasinin biraz büyükce çapta olanidir.Biraz solda tasinir.. Hz Muhammed'in aç yattigi günler , midesi üzerine tas bastirarak açligini giderisini sembol olarak tasinilir. Orta yerinde büyükce bir mücehver tas ve bunun kenarina çember seklinde oniki ufak tas yerlestirilerek süslenmis olanlari vardir ki , bunlar Hz Muhammed ve oniki imami anlatir.Sadece üç büyük mücehver yerlestirilmistir onlar Allah-Muhammed-Ali'yi ifade ederler.
Alt 03-15-2010, 17:35   #16
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alevi Dervişler

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil