![]() |
|
![]() |
|||||||
| Hikaye,deneme,makale Hikaye, deneme ve makale yazıları. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Ayın Şairi |
BİR KADIN GİTİĞİNDE...
KADINLAR gittiklerinde arkalarında daha büyük bosluklar bırakırlar.Onlar bir gün çekip gittiklerinde, peslerinde “yetim-öksüz ” kalan çok olur:Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski dügmeler, özenle saklanmış küçülmüs giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler…Sabah karanlıgında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar.Bir kadın gittiginde hep suyu unutulur saksıların.Sık sık boynunu büker “sarıkız “.Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz.Hep böyle olur; bir kadın gittiginde; övgüler, uyarılar, yakınmalar, dualar yetim kalır.Kapı esigindeki ” Dikkat et…” sesi duyulmaz, annesi gitmistir ” Geç kalma… ” nın.Kadınlar, arkalarında büyük bosluklar bırakarak giderler.Bir kadın gittiginde pek çok kisi gitmistir aslında.Ve bir kadın gittiginde pek çok “yetim” bırakmıstır arkasında.Bir kadın gittiginde…Bir kadın gittiginde ne çok kisi gider aslında; bir agır isçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci…Bir anne gider…Bir dost…Bir arkadas…Bir sevgili…Ne çok kisi yok olur bir kadın gittiginde... Alıntıdır.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 22
Thanked 2671 Times in 1525 Posts REP Gücü : 23
REP Puanı : 629
REP Seviyesi :