Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-19-2009, 01:06   #1
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

hasan19 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 52
Üye No: 891
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim
Standart Biz Aleviler Neden Birlik Olmuyoruz..

--------------------------------------------------------------------------------

biz aleviler neden birlik olamiyoruz? azinliktayiz tamam, ama baska azinliklar bizden cok daha birlik olmayi basariyorlar,biz neden olamiyoruz? türkiyede 20 bin alevi degil, belki 20 milyon alevi yasiyordur..ama hani? neden agirligimizi koyamiyoruz gündeme? isler hic bizim istedigimiz gibi yürümüyor, bu birlik olmadigimizdan, neden bu hallere düstük?
hasan19 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post:
Ebu Turap (04-25-2009), Rehber (04-20-2009), _MunzuR_ (12-11-2009)

Alt 04-19-2009, 02:05   #2
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
hasan19 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
--------------------------------------------------------------------------------

biz aleviler neden birlik olamiyoruz? azinliktayiz tamam, ama baska azinliklar bizden cok daha birlik olmayi basariyorlar,biz neden olamiyoruz? türkiyede 20 bin alevi degil, belki 20 milyon alevi yasiyordur..ama hani? neden agirligimizi koyamiyoruz gündeme? isler hic bizim istedigimiz gibi yürümüyor, bu birlik olmadigimizdan, neden bu hallere düstük?

Can cevabi gayet ortada aciktir ! Ben burdan alevi buyuklerine diyorumki , Sizin su , bu kurumlarin basinda olan sahis Alevilik vede Ali hakkinda ileri geri soyle konusuyor diyorum , o da bana o onun sorunudur insan istedigi gibi inanir bizi kaladar etmez diyor ?

Iste can sorun bu serbestlikten geliyor ! Herkesin kendine gore aleviligi yorumlama yonlendirme ve kimse kimsenin aleviligine karismama gibi bir cahillik soz konusuki .

Insan insani etkiler , kim , kimi ilgilendirmez derse cok yanilir , insan , insanin yasayisini etkiler .

Bugun her Alevi derneklerinin basindaki sahislar bin bir telden otuyorlar birbirlerini kemiriyorlar . Zannediyorlarki Herkesin inanci kendine hicde degil . Birgun herkes elinin urunu ile elde eddigi kendine verilir .

Bizim Aleviler bunu anlayacak kavrayacak sonrada buna dur diyecek kivama inanca daha gelmedi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hurmetlerle can

Konu Alibaba tarafindan (04-19-2009 Saat 02:10 ) değistirilmistir..
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
hasan19 (04-19-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-20-2009), İşcanbaba (04-19-2009)
Alt 04-19-2009, 10:49   #3
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim

çok sevgli ali baba çok güzel söylüyorsunda birazdah açarmısın lütvan hangi kurum yada hangi başımızdaki insnalar ben şahsen öyle bir ne başımızda bir lider neden kimseyi göremiyorum sadece seçim zamanı gelen CHP. yada diyer parti liderlerinin görüyorum şahsen siz kimden bahsediyorsunuz ben anlamış degilim can kardeşim saygılarımla..
The Following 2 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post:
Alibaba (04-23-2009), İşcanbaba (04-19-2009)
Alt 04-19-2009, 21:29   #4
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Hasan ABi,
Aleviler birlik olması derken neyi kast ettin anlamadım amma,
Aleviler YOL anlamında birliktir,
ancak söylem anlamında değişik görüşleri normmaldir,
Bu dünyanın hiç bir yerinde ve İNANCINDA bir BİRLİKTELİK söylemi yokrtur,

PAYDALARDA ortak söylemleri söylersek, bu yeterlidir, PYA ları ortak kılmak çık mümküm değildir.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
aydinalavi (04-20-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-20-2009)
Alt 04-20-2009, 07:50   #5
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Hasan ABi,
Aleviler birlik olması derken neyi kast ettin anlamadım amma,
Aleviler YOL anlamında birliktir,
ancak söylem anlamında değişik görüşleri normmaldir,
Bu dünyanın hiç bir yerinde ve İNANCINDA bir BİRLİKTELİK söylemi yokrtur,

PAYDALARDA ortak söylemleri söylersek, bu yeterlidir, PYA ları ortak kılmak çık mümküm değildir.

Sevgli işcanbaba ben sadece şunu vurgulam isdedin kardeşim vet biz ALEVİLERİN nerde ne zaman birlik omuyoruz derken bizler sadece bir allah gecinden versin bir büyügümüz yad bir cenazede birlik oluyoruz yada seçimlerde o da ne kadar beli degili guya türkiyede 20milyon ALEVİ varmış ben hiç görmedim gören varsa banda desin demek bizler hiç ama hiç bir yerde birlik yada beraberligimiz yok demektir.

işte yerel seçimler bakıyorum bir alevi köyünden hem CHP. HEM MHP.yo çıkıyor işte sana ispatı nerde birlik beraberlik degerli kardeşim biz vede MHP Sen ne dersin bu işe sevgli işcanbaba nerde bizim birlik vede beraberligimiz ha sen ister biz bir yoluz yada biz bir felsefeyiz o sadece san kalmış ben çok daralıyorum bir ALEVİNİN gidip de MHP yada digir bir partiye oy vermesi beni çok derinden özüyor neden bizim güya liderlerimiz yok diyorum benim vurgulamay çalıştıgım sadece bu sen ne anladın bilmem saygılarımla sevgli işcanbaba.....
The Following 2 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post:
Seyfi MUXUNDİ (04-20-2009), İşcanbaba (04-20-2009)
Alt 04-21-2009, 09:41   #6
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
hasan19 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
çok sevgli ali baba çok güzel söylüyorsunda birazdah açarmısın lütvan hangi kurum yada hangi başımızdaki insnalar ben şahsen öyle bir ne başımızda bir lider neden kimseyi göremiyorum sadece seçim zamanı gelen CHP. yada diyer parti liderlerinin görüyorum şahsen siz kimden bahsediyorsunuz ben anlamış degilim can kardeşim saygılarımla..

Can Simdi isim filan vermek istemiyorum !!!!!!!!!!!!

Ama ip ucu istersen Ben deniz huda verdi soyle derim : Bunlar 30 , 40 Alevi cem evinin Baskanliklarini yaparlar Belki de daha fazla . Turkiye haric, Amac Alevileri politikaya sokma , Ondan sonra , Aleviligin anlayisini degistirme , Ondansonra Emperyalist yani somurucu ilkeleri yavas yavas benimsetme gibi kaideleri var .

Eger biraz bu Alevi derneklerini vede calismalarini konusmalarini takip ederseniz hemen anlayacaksiniz ? Zaten bircok Alevi siteleride onlar tarafindan acilmistir bunu kendileride soyler biz olmasa idik Aleviler sesini duyuramazdi diye .

Ama unutma can ! Bunlari acmakla amaclarini bir bilsen ?

Hic kimse hem paraya , hemde Allahina hizmet edemez .

Bakin hz isa bu konuda ne diyor : Ilk basta bunu yiyeceksin , agzina tatli gelecek ama sonra mideni yakacak .

Olay bundan ibaret can !

Hurmetler ve saygilar

Konu Alibaba tarafindan (04-21-2009 Saat 09:46 ) değistirilmistir..
The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post:
hasan19 (04-21-2009)
Alt 04-21-2009, 10:46   #7
Rehber
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Rehber - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 499
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi : Rehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really nice
İletişim

Alevilerin birlik olamamasında pek çok sorun var ama bu sorunların hiç birinin altında öz yatmıyor hepsi kişisel çıkarlardan dolayı alevileri biryerlere yamama çalışmalarının sonucu oluyor.
alevilerin yüzyıllardır süregelen bir öz inancı vardır bunların başında ehl-i beyt 12 imamlar hz.Ali ve hepimizin bildiği üçleme bunlara daha fazla örneklerde eklenebilir tabiki peki bu örneklemeler zamanla nerelere çekildi ne değişti diye sorduğumuzda siyasetin içinde olmak istemeyen aleviler zorla siyasetin kanadaı yapılmasıyla başladı bu ayrışma.
aleviliği sol bir tabana yaymaya çalışan siyasi kanatlar solu alevilere adayıp içine birazda ateistlik koyunca üçleme yapısını bozmaya başladılar alevilerin biraz gözü açılıp bu durumdan akılları başlarına gelince daha büyük oyunlar oynanmaya başnadı çünkü aleviler bu ülkenin kültürel alt yapısının temel taşlarıydı alevileri bitirmek türkiyeyi bitirmekti ve yahudi ermeni lobileri ve onun adamları işin başına geçtiler kimisi alevileri hz.isaya bağladı ikimnsii havarilere kimisi gökten zembille indiğini söyledi kimisi dünyanın 4 bir yanında oldugunu ama türklükle yada hz.Ali veya ehl-i beyt kavramıyla alakasının olmadığını söylemeye başlaynalar oldu.alevilik en nihayetinde acaba biz hristiyanmıyız acaba biz ermeni yahudimiyiz gibi karmaşık soruların etrafında dönmeye başladı bunlar yapılırken ey aleviler kendinize gelin özünüzü çürütmeyin diyenlerde darbe gördü.yüzyıllardır alevi köylerinde cemevlerinde yapılan ibadetler allah muhammed ali üçlemesiyle yapılan ibadetlere utanmadan sıkınılmadan yalan onlar uydurma deme cürretinde bulunanlar oldu ama başta dediğim gibi bunlar ideolojik çalışmaların işiydi şimdi asıl olan bu yapıları aramızdan yok etmektir.
Rehber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Rehber For This Useful Post:
hasan19 (04-21-2009), Perçem (04-21-2009)
Alt 04-21-2009, 23:39   #8
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

CAnlar;
Alevilerin siyasetle uğraşması kadar dol bişey olamaz,
Dünyada hiç bir talep ve istem yoktur ki, siyasal olmasın,
Dünyada hiç bir düşünce yoktur ki, içinde siyaset bulunmasın,
Hem Alevilerin siyaseti niye olmazsın, onu anlatırsanız,
Ve Farklı farklı düşünce ve yorumlar, her inancda olduğu gibi Alevilikte de vardır, doğadır bu,
Sünniler de SİYASET yokmu? onlar birlik mi? hayır,
Niye ALEVİLER SAĞ mı? olmalı,

Dediğim gibi canlar, ORTAK PAYDALARIMIZDA yürümeliyiz,
Sünnilerde bunu yapıyr, PAYLARI ortak olmasa da, PAYDALARINDA ORTAK hareket ediyorlar,
Bizler bu PAYDAYA yogunlaşalım.
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Kevenkli (04-22-2009)
Alt 04-23-2009, 01:29   #9
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
CAnlar;
Alevilerin siyasetle uğraşması kadar dol bişey olamaz,
Dünyada hiç bir talep ve istem yoktur ki, siyasal olmasın,
Dünyada hiç bir düşünce yoktur ki, içinde siyaset bulunmasın,
Hem Alevilerin siyaseti niye olmazsın, onu anlatırsanız,
Ve Farklı farklı düşünce ve yorumlar, her inancda olduğu gibi Alevilikte de vardır, doğadır bu,
Sünniler de SİYASET yokmu? onlar birlik mi? hayır,
Niye ALEVİLER SAĞ mı? olmalı,

Dediğim gibi canlar, ORTAK PAYDALARIMIZDA yürümeliyiz,
Sünnilerde bunu yapıyr, PAYLARI ortak olmasa da, PAYDALARINDA ORTAK hareket ediyorlar,
Bizler bu PAYDAYA yogunlaşalım.

Evvela Iscanbaba bilmek icab ederki O siyasetle ugrasan sozde alevi kimselerin , Alevileri kesinlikle temsil edememislerdir vede edemezler buna curet vede cesaret edemezler .

Cunku Ali ile pismesi lazimdir , ilimde irfanda yuksek olmali , Cile gormesi lazim , Sosyete icinde degil , oturup toprakta yemegini yemesi lazim , Ona buna satasmamasi lazim , agir outurup , Edep ikram bilmeli , Yigit olmali , Alevilere bir laf geldimi hadlerini birdilmeli , Kukremeli yeri yerinden oynatmali deprem yaratmalidir . Bilgide kimse yarasmamali , anlayisi kavrayisi keskin olmali .

Efendim boyle bir Sahis ben Palitikada alevilik adina daha gormedim . Alevi dedinmi Bu sekil bizi savunmali yoksa yok alevi memleketinde dogmus ondan dolayi alevi diyorlar , boyle Alevilik olamaz ? Arti Sozde Alevi politikacilarinida gorduk onlarinda pek cikarcilardan farki yok .

Kemal sunalin bir filimi vardi o geldi aklima : Koltuk belasi diye . Alevi Bilmeyenlerin vede tam anlamiyla temsil edemeyenlerin yeri o tur yerdir bence .

Arti bu Politikada sozde Alevi temsilcileri ,Hangimizi tam manasiyla temsil ede bilirlerki , Hayali Aliye inanan Alevilerimi , yoksa Bizim Inandigimiz Aliye inanan alevilerimi Temsil edebiliyorlar sorarim ?

hurmetlerimle vede saygilarimla

Konu Alibaba tarafindan (04-23-2009 Saat 01:46 ) değistirilmistir..
Alt 04-23-2009, 13:54   #10
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sn.Ali baba
Senin inandığın Ali kim,
peki seni tamsil edecek kim,
Alinti:
Cunku Ali ile pismesi lazimdir , ilimde irfanda yuksek olmali , Cile gormesi lazim , Sosyete icinde degil , oturup toprakta yemegini yemesi lazim , Ona buna satasmamasi lazim , agir outurup , Edep ikram bilmeli , Yigit olmali , Alevilere bir laf geldimi hadlerini birdilmeli , Kukremeli yeri yerinden oynatmali deprem yaratmalidir . Bilgide kimse yarasmamali , anlayisi kavrayisi keskin olmali
BU anlatığığız kişi, siyasete girmez, o DÜNYA dan HAKKA gitmiş kişdir, siyasetle ne işi olur,
Sen onların ALEVİLİĞİNİ ne biliyorsun can,
Evet, PAYDALARDA BULUŞMALIYIZ.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil