Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-30-2009, 17:41   #31
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

sevgili alibaba ben konu basliğina dönmek için debelensemde sanırım olmayacak . alevilerin birlik olmama nedenleri atatürk veya atatürk sevgilerimidir. birleri birşeyi ister bu hak veya haksızlık değildir. herkes kendi inanç ve düşüncelerini bakalarına empoze etmöeye çalışır . becerebilir fveya beceremez. kalan kısmı kim bunalrı sebepleriyle abirlikte acıklayınız siz epey rahatsızsınız bundan malum. acıkcası ben pek önemsemiyorum.

tarih konusu muamma bir konu sevgili ali baba. çok emin bu işin tek işbiliri edasındasınız. benim anlattığımdan farklı olarak çok net bilir konusuyorsunuz. tarihçiler bile (seven-sevmeyen ) tek bir konuda birlik sağlayamazken sizin bu akdar net bilgiye sahip olup yorumlayabilmeniz çok iyi.

Alinti:
Can biraz tuaf konusuyorsun ? Kendinin ataturkcu olmadigini idda ediyorsun , turkculuk yapmadigini idda ediyorsun ? ama alevilerin cogu kemalist , ataturkcudur diyorsun ? Hem hos gibi gostermiyorsun hemde hos olmayini alevilere mal ediyorsun ?
ali baba ben şahıs oarak kemalist değilim diyorum evet. ancak diğer yazı bir durum tespiti benim istediğim veya istemediğim bir durum değilki. ben dememle veya susmamla bu durum değişmiyor. bu neden takıldınız benim isteğim veya söylemim değil bu konu. yani her şeyden önce ben hoş veya hololmadığı nokatsında bir yorum yapmadım ve alevilere bisey mal ettiğim yok şahıs olarak varolan bir durumu ifade ediyorum . bu benim karsı oldugum veya desteklediğim bir şey değil.

Alinti:
Yahdi can sen soyle o zaman , Bugun biz Aliyi severken Onun sevgisini bizden uzaklastirmaya calisan sizler bugun alevilik adi altinda daha onun resmini sitenize koymamaniz gercekten onur kirici iken , Ataturkun resmini serpe , serpe , ozene ozene susliye susliye koyarken yukarda yazdiginin ne kadar yanlis oldugunu goreceksin ?
öncelikle cevabınızın benim yazdığılmla hiç alakası yok. sitemizde hz. alinin bir resminin olmadığı gibi atatürkünde yok giriş kısmında veya logoda olamamsıda onur kırıcı bir durum olarak düşünmüyoruz. atatürk resmi sitemizin konuları içinde oldukça var tıpkı hz. ali resimleri gibi arastırırsanız bulursunuz can . kimseye sen bunun remini koyma veya koy diye b,ir dayatmamız olmadı, olmazda herkes görüldüğü gibi acıkca ifade edebiliyor düşüncelerini. seviyesini koruduğu sürece satanistler, yahudiler vb. herkes sitemizde paylasım yapabilir. yönetimide hz. ali düşmanı gibi düşünmeyiniz lütfen. toplam 10 'a yakın arkadasımız var bunların herbirinin siyasal ve inançsal düşünceleri farklı emin olunuz.

konu baslığından aşırı saptığımız için bazı kısımalrı yanıtsız bırakıyorum izninizle sevgili alibaba.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Alibaba (05-03-2009), İşcanbaba (04-30-2009)
Alt 05-01-2009, 16:52   #32
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sevgili alibaba ben konu basliğina dönmek için debelensemde sanırım olmayacak . alevilerin birlik olmama nedenleri atatürk veya atatürk sevgilerimidir. birleri birşeyi ister bu hak veya haksızlık değildir. herkes kendi inanç ve düşüncelerini bakalarına empoze etmöeye çalışır . becerebilir fveya beceremez. kalan kısmı kim bunalrı sebepleriyle abirlikte acıklayınız siz epey rahatsızsınız bundan malum. acıkcası ben pek önemsemiyorum.

tarih konusu muamma bir konu sevgili ali baba. çok emin bu işin tek işbiliri edasındasınız. benim anlattığımdan farklı olarak çok net bilir konusuyorsunuz. tarihçiler bile (seven-sevmeyen ) tek bir konuda birlik sağlayamazken sizin bu akdar net bilgiye sahip olup yorumlayabilmeniz çok iyi.

ali baba ben şahıs oarak kemalist değilim diyorum evet. ancak diğer yazı bir durum tespiti benim istediğim veya istemediğim bir durum değilki. ben dememle veya susmamla bu durum değişmiyor. bu neden takıldınız benim isteğim veya söylemim değil bu konu. yani her şeyden önce ben hoş veya hololmadığı nokatsında bir yorum yapmadım ve alevilere bisey mal ettiğim yok şahıs olarak varolan bir durumu ifade ediyorum . bu benim karsı oldugum veya desteklediğim bir şey değil.

öncelikle cevabınızın benim yazdığılmla hiç alakası yok. sitemizde hz. alinin bir resminin olmadığı gibi atatürkünde yok giriş kısmında veya logoda olamamsıda onur kırıcı bir durum olarak düşünmüyoruz. atatürk resmi sitemizin konuları içinde oldukça var tıpkı hz. ali resimleri gibi arastırırsanız bulursunuz can . kimseye sen bunun remini koyma veya koy diye b,ir dayatmamız olmadı, olmazda herkes görüldüğü gibi acıkca ifade edebiliyor düşüncelerini. seviyesini koruduğu sürece satanistler, yahudiler vb. herkes sitemizde paylasım yapabilir. yönetimide hz. ali düşmanı gibi düşünmeyiniz lütfen. toplam 10 'a yakın arkadasımız var bunların herbirinin siyasal ve inançsal düşünceleri farklı emin olunuz.

konu baslığından aşırı saptığımız için bazı kısımalrı yanıtsız bırakıyorum izninizle sevgili alibaba.
Sevgili can tamam kisa kesecegim . Emin ol ben konunun disinda hicbirzaman konusmadim can ?

Ben sana Alevilerin neden birlik olamadigini anlatiyorum . Bunun nedeninide bir tek sahsa bagliyorum ?

Ister inanan ister inanma , Bugun Bu dayatmalar degistirmeler , fikirler pompalamalar , devletcilik beslemeler , halki kole haline sokmalar , hep o sahis tarafindan cikmistir , ve bu fikir yapisi Hakki bilenlerle bilmeyen Aleviler arasinda buyuk ayrimciliklar yaratmistir .

Neyse sen sorunu sahis uzerinden goremiyorsun onun icin ona buna hakaret ettigimi satastigimi saniyorsun ? Hersey senin anladigin gibi gitmiyor can ! Arti Hicde degil sayin can ben buyulenmis kalpleri uyandiriyorum !

Osmanlidan sonra Alevilere en buyuk darbede fitne darbesidirki , bunu aramiza sokanlar icimizden bu olguyu yetistirmis planini yapmis ve uygulamaya sokmustur !

Sen ne dersen de birdir benim icin , goren goz birdaha kor olmaz !

Sevgi ve hurmetlerle
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
Devrim06 (05-01-2009), İşcanbaba (05-01-2009)
Alt 05-01-2009, 18:32   #33
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alibabaaa

Alinti:
Bunun nedeninide bir tek sahsa bagliyorum
Kim o şahıs, hemen açıkla, gizleme,

ve
Alinti:
Osmanlidan sonra Alevilere en buyuk darbede fitne darbesidirki , bunu aramiza sokanlar icimizden bu olguyu yetistirmis planini yapmis ve uygulamaya sokmustur !
Kim bu fitne sokucular

Hörmetler

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (05-03-2009), Devrim06 (05-01-2009)
Alt 05-03-2009, 16:59   #34
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Alibabaaa

Kim o şahıs, hemen açıkla, gizleme,

ve

Kim bu fitne sokucular

Hörmetler

Can aciklamama gerek yok siz zaten iyi biliyorsunuz o sahis dilimden hic eksik olmadi sohbetlerimde ? 19 mucizesininin sahibidir ?

Fitne sokuculara gelince !!!!!!

Hic gordunuzmu ? Devlet kole yetistirsin ? Bunun adinada Turk oglu turk desin ?

Her biriniz bir Turk olarak degil kole olarak dogdunuz ? Her kole bulundugu kolelikten kurtulmasi icin kacmasi gerekir , Kactigi yerde yenibir fikir yeni bir yasam kosulu ile karsilasinca nefes alir . Ozgurlugun tadini cikarir.

Bugun okullarda cocuklaraniza giydirilen kiyafet koleciligin , en belirgen ve en ust safhada bulunan bir gercek bir olgudur .

Mihlanmis bir turkgencligi esir edilmis canlar goruyorum .

Sevgilerle hurmetler efendim
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post:
AĞUÇAN EVLADI (05-04-2009)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil