Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-25-2009, 13:40   #1
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim
Standart Bu kişi hakkında bilgisi olan varmı ?

İnternette araştırma yaparken bir habere rastladım. Haberin ilgimi çekmesi üzerine detayları aramaya başladım ancak biryerde bilgiler tükendi.

İddia şöyle;

Şuan BBP KAhramanmaraş Nurhak İlçe Başkanlığı yapan Bülent Kaya; ' Temmuz 1993 günü Madımak Otelinde imiş ve Otelden BBP'ye geçen insanlar arasında imiş. O dönemde BBP'lilerin yardımından etkilenmiş ve parti değiştirerek BBP'li olmuş.

Bulduğum haberleri aşağıya kopyalıyorum. Ben 2 Temmuz 1993'te Sivas'a giden ve orada yaşamını yitiren insanların pek çoğunu tanıyorum. Şu ana kadar ulaştığım insanlardan da bu kişiyi tanıyan çıkmadı. Bu sadece bir iddia'mı yoksa gerçekten bu kişi oteldemiydi?

Bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

* Konuya ilişkin alıntıları link vererek yazıyorum. Bu seferlik kural ihlalini mazur görelim...

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
Can Pınar (11-25-2009), seher yıldızı (11-26-2009), Yeşim (11-26-2009)

Alt 11-25-2009, 13:42   #2
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Madımakı Yaşadım CHP’den Tiskindim

2-3 Temmuz günü Sivas’ı tahrik için giden gruptaydım, şimdi tövbe ettim” diyen Bülent Kaya; “Sivas’ta yaşadıklarımızı düşünce tiksindim. Çünkü koca Sivas oyuna getirilmişti. O otelden BBP’liler sayesinde kurtulmuştum” diyor.

Ergenekon iddianamesinde derin devlet tezgahı olduğu gözler önüne serilen Sivas olaylarının yıldönümünde anma töreni bahanesiyle gerçekleştirilen etkinlikte açılan bir pankart, tüm ülkede ve özellikle de BBP camiasında büyük tepkiye sebep olmuştu. “Gülerek yaktın, donarak öldün” pankartıyla sergilenen alçaklığa milyonlar tepki gösterdi. İğrenç pankarta tepki gösterenlerden biri de, Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Tatlar Beldesi’nde yaşayan Bülent Kaya oldu.

Bülent Kaya, Sivas olaylarının ardından hayatı yepyeni bir istikamete giren bir vatandaş. Onun ilginç hayat hikayesinin Sivas olaylarıyla ilgili kısmı, “2 Temmuz tahrikçileri” arasında yer alışıyla başlıyor. O günlerde koyu bir CHP taraftarı olan ve hatta yönetim kadrosunda yer alan Bülent Kaya, “tahrikçiler” arasında gittiği Sivas’ta, gösterilere sahne olan Madımak Oteli’nin içindeki topluluktaydı.

MADIMAK VE O GÜN

Otel perdelerinin alev alması sonucu otelin giriş kısmı ve sonrasında koridorları dumana boğulmuştu. Aralarında Bülent Kaya’nın da olduğu grup, duman baskısından dolayı otelin uzak köşelerine yöneldiler. İşte bu arayış, Bülent Kaya ve diğerlerinin BBP İl Başkanlığı mensupları tarafından kurtarılmalarına vesile olmuştu.

İşte Bülent Kaya, tahrikçi grubun içinde Sivas’a gelen, otelin içindeki hengameyi yaşayan ve BBP’liler tarafından duman zehirlenmesinden kurtarılan bir eski CHP’li. Rahmetli Yazıcıoğlu’nun bu olaylar sırasında arkadaşlarına olayları yatıştırmak ve mümkün olduğunca fazla insanı kurtarmak için talimat vermesi, o güne kadar haklarında olumsuz düşünceler içinde olduğu BBP’lilerin son derece müşfik tavırlarına muhatap olması, onun duygu ve düşünce dünyasında büyük değişimlere vesile olmuş. Öyle ki, o bugün bir BBP yöneticisi.

Biz, bu ilginç hikayenin sahibi Bülent Kaya ile yüz yüze görüşebilmek için Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Tatlar beldesine gittik. Ve bu ilginç hikayeyi sahibinden dinledik. İsterseniz, bu genel toparlamanın ardından, sözü, “Gülerek yaktın donarak öldün” pankartının ruhunda yol açtığı sarsıntıyı ve üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Bülent Kaya’ya bırakalım…

O, Sivas’ı yakmak için giden CHP’liler arasındaydı. Koyu bir CHP’liydi. 2-3 Temmuz Pir Sultan şenliklerine katılmayı bir görev bilmişti. O güne kadar dindarlara hep yan gözle bakmıştı. O anlarda… Madımak Oteli’nin koridorlarını dumanların sardığı anlarda, kurtuluş yolu olarak, BBP İl Başkanlığı’nın arka tarafındaki küçük pencereyi gören grup içinde o da vardı.

O günlerin “laikçi aydın”ı, günümüzün samimi tövbekarı Bülent Kaya, Sivas olaylarının öncesini, olayların meydana geldiği saatleri ve sonrasını bütün ayrıntılarıyla kendisini Kahramanmaraş’ta ziyaret eden Ankara Temsilcimiz ve yazarımız Serdar Arseven’e anlattı. Sözlerine; “Öncelikle ‘Gülerek yaktın, donarak öldün’ pankartını açan soysuzları protesto ettiğimi belirtiyorum” diyerek başlayan Kaya anlatıyor:

“CHP ekibi olarak, Kültür merkezindeki toplantıya katıldık. Aziz Nesin konuştu. O dine ve dindarlara hakaret ediyor, biz o bilinçsiz halimizde alkışlıyorduk. Ali Balkız filan hepsi hakaret etti, biz alkışladık. Ertesi gün, Kale Camii’nde gerginlik yaşandı. O zamanki bizimkiler, ezan okunurken ezanı bastırmak için davul zurna çalıyorlardı. Şeytan Ayetleri’ni yayınlamasından dolayı Aziz Nesin’e zaten tepki vardı. Bir de bunlar olunca, tansiyon iyice yükselmişti.”

MADIMAK OTELİ’NDEYDİM

“Madımak Oteli’nin önü ana baba günüydü. Ben sosyal tesislerde oturuyordum. Allah-u ekber sesleri geldi. Camlara taşlar atılıyordu. Bir ara dumanlar gelmeye başlayınca, sağa sola kaçıştık. Ben, bir grupla birlikteydim, bir pencere mi ne bulduk. Baktık, pencereyle karşıdaki pencere arasında bir tahta var. Önce bazı arkadaşlar geçti, ben de hemen arkalarından geçtim. Bir baktım, orası BBP İl Başkanlığı imiş. Yanımda Arif Sağ vardı. Telaş içinde, kurtardıkları için Büyük Birlik Partililerin ellerine sarılıyordu. Ankara’ya gider gitmez ilk yapacağı işin Yazıcıoğlu’na teşekkür için gitmek olacağını söylüyordu. O arada Sivas İl Başkanı Gaziantep’te bulunan merhum Yazıcıoğlu’nu aradı. Yazıcıoğlu’nun direktiflerini alıyordu İl Başkanı. Yazıcıoğlu’na ‘Otuz otuz beş kişiyi otelden buraya aldık’ bilgisini veriyorlardı. Başkan da onlara, ‘Gelenleri kapıya çıkartmayın, olaya siz de karışırsınız. Gelenlerin yemeğini, çayını, bütün ihtiyaçlarını karşılayın. Hepsine çok iyi davranın. Dışarıya çıkmalarına da izin vermeyin, başlarına bir şey gelmesin’ talimatını veriyordu. Başkan, ‘Tamam başkanım, izin vermeyiz’ diyordu.”

ARİF SAĞ BENİM YANIMDAN İNÖNÜ’YÜ ARADI

Biz BBP’liler tarafından kurtarılanlar olarak 35 kişiydik. Heyetin lideri pozisyonunda olan Arif Sağ, o zamanki Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’yü aradı. İnönü kendisine, ‘Güvenliktesiniz, orada kalın, papuç bırakmayın’ filan demiş. Ben kendisine, ‘Oyuna geliyoruz, Sayın Sağ. İnönü’nün dediğine inanmayın, büyük bir tezgaha düştük, bizi yine BBP’liler kurtardı’ dediğimi hatırlıyorum.

“Arif Sağ, o gün BBP’lilerin neredeyse ayağına kapanıyordu. Teşekkürler yağdırıyordu. Sonraları, ‘BBP’liler bize tekme vurdular’ filan dediğini duyunca, ‘vay be, dünyaya bak’ diye düşündüm. İsteselerdi, hepimizi öldürtürlerdi. Bizi dışarı bırakmaları yeterdi. Orada bize yaptıkları insanlığın karşılığı olarak, böylesine doğru olmayan ifadelerin kullanılmasını aklım almıyor.”

ETKİLENDİM, BBP’Lİ OLDUM

“Ankara’ya dönüş yolunda düşünüyordum. Biz buraya niçin gelmiştik. Müslümanların değerlerine hakaret etmek için mi?.. Bu kışkırtıcılığın sebebi neydi?.. Kimi kime vurdurmak istiyorduk? İslam’ı niçin tehdit olarak görüyorduk? Bunlar iyi insanlardı. Biz mi kötüydük? Biz mi birilerinin oyununa geliyorduk? Bunların muhasebesini yapa yapa geldim, Ankara’ya. Cenaze törenleri yapılıyordu. Cami avlularından yuh sesleri yükseliyordu. Bunlardan, bu sözde laiklerden soğumuştum. Koca Sivas’ın oyuna getirildiğini, Sivas’ın yakıldığını düşünmeye başladım. Vicdanım da rahatsız olmuştu. Her yıl Banaz’da yapılan şenliklerin Sivas’a alınmasının arkasında laiklik değil bölücülükle ilgili hesapların olduğunu düşünmeye başladım. Hemen CHP’den istifa ettim.

O günlerde Kahramanmaraş Nurhak ilçesinde yöneticilik yapıyordum. Hemen bıraktım. BBP’ye geçtim. 1994 seçimlerinde, BBP’den Tatvan Belediye Meclis üyesi adayı oldum ve seçildim. 1995′te Nurhak BBP Teşkilatı’nı kurdum ve başkanı oldum. 1999 ve 2002 genel seçimlerinde BBP Kahramanmaraş adayı oldum. 2002 Kurultayı’nda Merkez Disiplin Kurulu üyesi, 2004′te Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. Halen, bu partide görev yapıyorum. CHP’den tövbe ettim.”

Alinti:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
The Following 2 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
Can Pınar (11-25-2009), Yeşim (11-26-2009)
Alt 11-25-2009, 13:47   #3
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Bülent Kaya: Sivas`ta yaşanan olaylarda BBP`liler bizi kurtardı

K.MARAŞ(CİHAN)

Sivas olayları sırasında Madımak Oteli`nde olan ve yangın sonrası Büyük Birlik Partisi(BBP) il binasına sığınan grupta yer alan ve şimdi aynı partinin Kahramanmaraş`ta Nurhak İlçe Başkanlığı`nı yapan Bülent Kaya, olayların çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Otel yangını esnasında mahsur kalan bir grupla birlikte BBP il binasının bulunduğu yan binaya, bir tahtanın üzerinden geçerek yanmaktan kurtulduklarını dile getiren Kaya, Sivas`ta yaşanan olaylarda BBP`lilerin kendilerini kurtardığını kaydetti.

BBP`lilerin o gün bir ana-baba şefkatiyle kendilerine sahip çıktığını ve otel ile parti binası arasına tahtadan bir köprüden geçerek kendilerinin yanmaktan kurtulmasına sebep olduklarını anlatan Kaya, `Bugün buna nankörlük edip ve aleyhlerinde konuşmak utanç verici bir durum.` dedi. Olaylar sırasında CHP saflarında yer alan Kaya, parti üyesi olmadığı yönündeki iddialara da sert çıkıyor. Kaya, iddia sahiplerinin Deniz Baykal ve Erdal İnönü ile çekildiği fotoğraflarını görmesini istiyor.

Sivas`ta Madımak Oteli`nin 1993 yılında yanması sonucu hayatını kaybeden 37 kişiyi anma etkinlikleri sırasında BBP`nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nu kasteden `Gülerek Yaktın, Donarak Öldün` pankartı büyük tepkilere sebep oldu. BBP`nin olaylar sırasında nasıl bir tavır aldığını, zamanında CHP saflarında yer alan ancak, Madımak Oteli yangını sonrasında BBP`ye geçen Bülent Kaya`nın ifadeleri oldu. Bülen Kaya, yangının ardından, bir grubun BBP il binasına, yine onların yardımıyla kaçarak sığındıklarını ve bu şekilde kurtulduklarını, BBP`lilerin ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nun olaylar sırasındaki yapıcı bir rol üstlendiğini anlattı.

`BBP İL BİNASINA TAHTA ÜZERİNDEN GEÇEREK YANMAKTAN KURTULDUK`

Otel yangını esnasında mahsur kalan bir grupla birlikte BBP il binasının bulunduğu yan binaya bir tahtanın üzerinden geçerek yanmaktan kurtulduklarını dile getiren Kaya, `İçeriye girdiğimde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu`nun resimleri vardı. Eyvah dedim kendi kendime. O sırada espri yaptım. Ben Tatlarlıyım. Namaz da kılarım. Bunlar bana bir şey etmez dedim. O zamanki il Başkanı Ahmet Yıldız, Gaziantep`te olan Muhsin Yazıcıoğlu`nu aradı ve durumu anlattı. Görüşmenin sonunda oraya sığınacağımızı, kesinlikle dışarıya çıkmayacağımızı söyledi. Çıkarsanız olaya biz de karışırız. Siz de ölürsünüz biz de ölürüz dedi.` şeklinde o gün yaşadığı ve şahit olduğu olayları anlattı.

BBB`lilerin kendilerine sahip çıkması ile kurtulduklarını aktaran Kaya, `Gülerek yaktın, donarak öldün.` sözünün kendisine çok dokunduğunu vurguladı. Madımak Oteli`nin yakılması olaylarının ardından Ankara`ya dönerken, çok düşündüğünü ifade eden Kaya, `Çünkü benim bildiğim kadarıyla Müslümanlar hiçbir cana kıymazlar. Sıkı sıkı düşündüm ve CHP`den istifa ettim. Şayet BBP`liler bizi öldürmek isteselerdi, tahtayı çekerlerdi, camdan işaret verirlerdi, şimdi nasıl pankart kaldıranlar milliyetçilere faşist diyorsa, onlar da komünistler burada diyebilirlerdi. Ama onlar bize bir baba ana şefkatiyle sahip çıktılar. Bugün buna nankörlük edilmesi, bunlar aleyhinde konuşmak utanç verici bir olaydır, kınıyorum. Nasıl ki Hz. Ömer Peygamber Efendimizi (sav) şehit etmeye gittiğinde Müslüman oldu. Hak yoluna getirdi. Sivas Madımak olayları da benim hayatımda bir dönüm noktası oldu.` şeklinde konuştu.

`SİVAS`TA YAŞANAN OLAYLARDA BBP`LİLER BİZİ KURTARDI`

Kaya, kendisinin olayların yaşandığı dönemde CHP üyesi olmadığına dair yer alan haberlere de sert tepki gösterdi. O zaman koyu bir CHP`li olduğunu söyleyen Kaya, buna örnek olarak arşivinde yer alan resimleri gösterdi. Kaya`nın arşivinde bulunan resimlerde, yakasında CHP rozetiyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte çekildiği fotoğrafları yer alıyor. Yine bir fotoğrafta Deniz Baykal`ın arka taraflarında bulunan ve eliyle altı ok işareti yapan Kaya, bir başka fotoğrafta da Erdal İnönü ile aynı kare içerisinde yer alıyor. O zaman CHP`li olmadığı iddia edenleri kınadığını söyleyen Kaya, fotoğraflarda her şeyin açık bir şekilde ortada olduğunu dile getiriyor.

O gün yaptıklarına bir anlam veremeyen ve pişman olup daha sonra BBP saflarında yer alan Kaya`nın hayatında Muhsin Yazıcıoğlu`nun da büyük bir yeri olmuş. 1998 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ve Ökkeş Şendiller`in, şimdiki eşi Songül Kaya`yı istemeye giderken yanlarında yer aldığını anlatan Bülent Kaya, CHP`li olduğu dönemde, Sivas`ta yaşanan olaylarda BBP`lilerin kendilerini kurtardığını ifade etti. (CİHAN)

Alinti:
Alt 11-25-2009, 13:49   #4
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

`Katliam günü` CHP`liydi şimdi ise BBP`li

Sivas olayları sırasında Madımak Oteli`nde olan ve yangından BBP binasına sığınarak kurtulan CHP`li Bülent Kaya, şimdilerde BBP ilçe başkanı ve aktarılanlara tepkili...

Sivas olayları sırasında Madımak Oteli`nde olan CHP saflarındaki Kaya, yangın sonrası Büyük Birlik Partisi(BBP) il binasına sığınan grupta yer almış. ve şimdi aynı partinin Kahramanmaraş`ta Nurhak İlçe Başkanlığı`nı yapan Bülent Kaya, olayların çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Otel yangını esnasında mahsur kalan bir grupla birlikte BBP il binasının bulunduğu yan binaya, bir tahtanın üzerinden geçerek yanmaktan kurtulduklarını dile getiren Kaya, Sivas`ta yaşanan olaylarda BBP`lilerin kendilerini kurtardığını kaydetti.

BBP`lilerin o gün bir ana-baba şefkatiyle kendilerine sahip çıktığını ve otel ile parti binası arasına tahtadan bir köprüden geçerek kendilerinin yanmaktan kurtulmasına sebep olduklarını anlatan Kaya, `Bugün buna nankörlük edip ve aleyhlerinde konuşmak utanç verici bir durum.` dedi. Olaylar sırasında CHP saflarında yer alan Kaya, parti üyesi olmadığı yönündeki iddialara da sert çıkıyor. Kaya, iddia sahiplerinin Deniz Baykal ve Erdal İnönü ile çekildiği fotoğraflarını görmesini istiyor.

KAYA`NIN BAYKAL, İNÖNÜ VE YAZICIOĞLU İLE FOTOĞRAFLARI

Sivas`ta Madımak Oteli`nin 1993 yılında yanması sonucu hayatını kaybeden 37 kişiyi anma etkinlikleri sırasında BBP`nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nu kasteden `Gülerek Yaktın, Donarak Öldün` pankartı büyük tepkilere sebep oldu. BBP`nin olaylar sırasında nasıl bir tavır aldığını, zamanında CHP saflarında yer alan ancak, Madımak Oteli yangını sonrasında BBP`ye geçen Bülent Kaya`nın ifadeleri oldu. Bülen Kaya, yangının ardından, bir grubun BBP il binasına, yine onların yardımıyla kaçarak sığındıklarını ve bu şekilde kurtulduklarını, BBP`lilerin ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nun olaylar sırasındaki yapıcı bir rol üstlendiğini anlattı.

`BBP İL BİNASINA TAHTA ÜZERİNDEN GEÇEREK YANMAKTAN KURTULDUK`

Otel yangını esnasında mahsur kalan bir grupla birlikte BBP il binasının bulunduğu yan binaya bir tahtanın üzerinden geçerek yanmaktan kurtulduklarını dile getiren Kaya, `İçeriye girdiğimde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu`nun resimleri vardı. Eyvah dedim kendi kendime. O sırada espri yaptım. Ben Tatlarlıyım. Namaz da kılarım. Bunlar bana bir şey etmez dedim. O zamanki il Başkanı Ahmet Yıldız, Gaziantep`te olan Muhsin Yazıcıoğlu`nu aradı ve durumu anlattı. Görüşmenin sonunda oraya sığınacağımızı, kesinlikle dışarıya çıkmayacağımızı söyledi. Çıkarsanız olaya biz de karışırız. Siz de ölürsünüz biz de ölürüz dedi.` şeklinde o gün yaşadığı ve şahit olduğu olayları anlattı.

BBB`lilerin kendilerine sahip çıkması ile kurtulduklarını aktaran Kaya, `Gülerek yaktın, donarak öldün.` sözünün kendisine çok dokunduğunu vurguladı. Madımak Oteli`nin yakılması olaylarının ardından Ankara`ya dönerken, çok düşündüğünü ifade eden Kaya, `Çünkü benim bildiğim kadarıyla Müslümanlar hiçbir cana kıymazlar. Sıkı sıkı düşündüm ve CHP`den istifa ettim. Şayet BBP`liler bizi öldürmek isteselerdi, tahtayı çekerlerdi, camdan işaret verirlerdi, şimdi nasıl pankart kaldıranlar milliyetçilere faşist diyorsa, onlar da komünistler burada diyebilirlerdi. Ama onlar bize bir baba ana şefkatiyle sahip çıktılar. Bugün buna nankörlük edilmesi, bunlar aleyhinde konuşmak utanç verici bir olaydır, kınıyorum. Nasıl ki Hz. Ömer Peygamber Efendimizi (sav) şehit etmeye gittiğinde Müslüman oldu. Hak yoluna getirdi. Sivas Madımak olayları da benim hayatımda bir dönüm noktası oldu.` şeklinde konuştu.

`SİVAS`TA YAŞANAN OLAYLARDA BBP`LİLER BİZİ KURTARDI`

Kaya, kendisinin olayların yaşandığı dönemde CHP üyesi olmadığına dair yer alan haberlere de sert tepki gösterdi. O zaman koyu bir CHP`li olduğunu söyleyen Kaya, buna örnek olarak arşivinde yer alan resimleri gösterdi. Kaya`nın arşivinde bulunan resimlerde, yakasında CHP rozetiyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte çekildiği fotoğrafları yer alıyor. Yine bir fotoğrafta Deniz Baykal`ın arka taraflarında bulunan ve eliyle altı ok işareti yapan Kaya, bir başka fotoğrafta da Erdal İnönü ile aynı kare içerisinde yer alıyor. O zaman CHP`li olmadığı iddia edenleri kınadığını söyleyen Kaya, fotoğraflarda her şeyin açık bir şekilde ortada olduğunu dile getiriyor.

O gün yaptıklarına bir anlam veremeyen ve pişman olup daha sonra BBP saflarında yer alan Kaya`nın hayatında Muhsin Yazıcıoğlu`nun da büyük bir yeri olmuş. 1998 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ve Ökkeş Şendiller`in, şimdiki eşi Songül Kaya`yı istemeye giderken yanlarında yer aldığını anlatan Bülent Kaya, CHP`li olduğu dönemde, Sivas`ta yaşanan olaylarda BBP`lilerin kendilerini kurtardığını ifade etti.

Alinti:
Alt 11-25-2009, 13:50   #5
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Cumhuriyet gazetesine açtığı davayı kazanırsa, tazminatı öğrencilere dağıtacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nurhak İlçe Başkanı Bülent Kaya, hakkında asılsız haber yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi aleyhine açtığı tazminat davasını kazanması halinde parayı öğrencilere dağıtacağını söyledi.

Sivas'taki Madımak olaylarından sonra siyasi hayatını BBP saflarında devam ettiren Kaya, Madımak Oteli yangınına kadar Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'de siyaset yaptığını dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesinin kendisinin hiçbir zaman CHP'de siyaset yapmadığı yönünde haber yazdığını anlatan Kaya, yangın esnasında kendilerine yapılan yardımı anlatarak, döneme ait önemli bir konuya da açıklık getirdi.

Kaya, ifadelerinin basın yayın organlarında geniş yer bulduğunu ancak Cumhuriyet gazetesinin, CHP'nin üyesi dahi olmadığı yönündeki iddiaları üzerine dava açtığını kaydetti.

Yaklaşık 3 ay önce açılan davanın henüz sonuçlanmadığını anlatan Kaya, gazetenin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kaya, Erdal İnönü'nün yanı sıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile çektirdiği resimleri ortaya çıkarmasının ardından, aldığı görevlerin dönemin CHP Nurhak İlçe Başkanı Mehmet Ali Gündüz tarafından da doğrulandığını hatırlattı.

Gazetenin yanlış bir habere imza attığını ifade eden Kaya, 'Bülent Kaya CHP'nin üyesi bile değildi' diye yazılan haberlere tepki gösterdi. Kaya, "Ben de CHP'li olduğumu ispat ettim. 1986 yılında SHP'nin Gaziantep merkez ilçe teşkilatına üyeydim. 1987'de İzmir Çeşme'de yine aynı partinin üyesiydim. 1991'de SHP ilçe yönetiminde halkla ilişkiler sorumluluğu görevinde bulundum. 1993'de de CHP'nin ilçe sekreteriydim." dedi.

Açtığı tazminat davasının maddi bir kazançla ilgisi olmadığını söyleyen Kaya, davayı kazanması halinde tüm parayı ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanacağını vurguladı.

Madımak olaylarına kadar CHP'de siyaset yapan Kaya, yangın sırasında gördüğü yardımın ardından BBP'ye geçmişti. Gazete, olaylar sırasında Kaya'nın CHP üyesi olmadığını sayfalarına taşıyınca Kaya, gazete hakkında tazminat davası açmıştı.

Alinti:
Alt 11-25-2009, 13:54   #6
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

VAKİT'İN HABERİ CUMHURİYET'İ NİYE GERDİ?

09 Temmuz 2009

Bir insan “hata”dan dönemez mi?.. Bir insan “tevbe” edemez mi?.. Bir insan, “pişmanlık” duyup, gittiği yolu değiştiremez mi?..

İnsan, “beşer”dir, elbette “şaşar” ve yanlışlar yapar... Önemli olan “hatada ısrar etmemek”tir!.. Herkes hata yapar, herkes yanlış yapar... “Ben odunum, asla yeşermem” demek, bir “erdem” değildir... “Hata”sını farkedip; en kısa zamanda ve en kısa yoldan dönenler, “kârlı”dırlar... Aksi halde “hata üstüne hata” yapmaya devam ederler... Tarih, “hatadan dönen insanlar”la doludur... Meselâ Hasan Cemal... Gençlik yıllarında hem “solcu” idi, hem de “Cumhuriyet gazetesinde yöneticilik” yapıyordu... Ama, ne oldu?.. O dönemde yapılanların bir “hata” olduğunu gördü ve olan-bitenin “perde arkası”nı yazıp, “aktör”lerin ipliklerini pazara çıkardı!.. Peki, ne yapmalıydı Hasan Cemal?.. Olup-biteni örtbas edip, “gerçek”leri yazmamalı mıydı?.. Yazdı ki; hem “Ankara”daki, hem “Cumhuriyet”teki, kısacası “Ankara Cumhuriyeti”ndeki gerçekleri öğrendik...

MADIMAK OTELİ’NDE BİR CHP’Lİ!

Yazıya böyle bir “girizgâh”la başlamamın sebebi, Vakit’in 6 Temmuz Pazartesi günkü manşetini hatırlatmak...

Malûm, o günkü manşetimizde;

“Madımak’ı yaşadım
CHP’den tiksindim”

Şeklinde bir ifade vardı... Bu sözün sahibi, şu anda BBP Nurhak İlçe Başkanı olan Bülent Kaya idi... Bu sözü Bülent Kaya’nın sarfetmesi önemliydi çünkü o; “Sivas olayları”nın meydana geldiği Temmuz 1993’te “CHP yöneticisi” idi!..

“Madımak’ta yaşananlara” da bir CHP yöneticisi olarak “tanık” olmuştu...

O tanıklığını da Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven’e anlatıp, şöyle demişti:

“CHP ekibi olarak, kültür merkezindeki toplantıya katıldık. Konuşmacılar dine ve dindarlara hakaret ediyor, biz o bilinçsiz halimizle alkışlıyorduk. Ertesi gün, bizimkiler, ezan okunurken ezanı bastırmak için davul zurna çalıyorlardı.

Madımak Oteli’nde oturuyordum. Camlara taşlar atılıyordu. Bir ara dumanlar gelmeye başlayınca, sağa sola kaçıştık. Tahta konulan pencereden karşı binaya geçtik. Orası BBP İl Başkanlığı’ydı. Bize çok iyi davrandılar. Daha sonra yanlışı gördüm. CHP’den tövbe ettim.”

Evet, Serdar Arseven’e söyledikleri bu!..

Görüyorsunuz ya;

Anormal bir durum yok.

Her insanın yapabileceği gibi, “gerçeği” görmüş ve “CHP’den illallah” deyip, BBP’ye geçmiş!..

Bu kadar basit!..

Mi acaba?!?..

CUMHURİYET CHP SÖZCÜSÜ MÜ?

Dünkü Cumhuriyet’i elimize alınca, bir de ne görelim?.. Birinci sayfada “çift sütun”dan, iç sayfada ise “manşet”ten verilen haberde şu başlığı atmışlar:
“Vakit yalana doymuyor!”

“Allah, Allah” dedik;

“Biz CHP’nin kuyruğuna bastık ama ses Cumhuriyet’in ağzından çıktı!.. CHP ile Cumhuriyet arasında organik bir bağ mı var acaba?!?”

Öyle ya;

CHP’ye yönelik bir eleştiri, Cumhuriyet’e niye dokunuyor ki?..

Onları niye acıtıyor ki?..

Yoksa Cumhuriyet, “CHP’nin resmi yayın organı” veya “avukatı” mıdır?..

Gerçi, CHP’nin “Ergenekon avukatı” olduğunu, Cumhuriyet’in de “Ergenekon üssü”ne döndüğünü biliyoruz da; “Madımak gerçeği”nin ortaya çıkmasından dolayı, bu “gocunma”ları niye?..

Bir “yara”ları mı var ki, gocunuyorlar?..

Yoksa “Cumhuriyet”çiler de;

“Madımak yangını”nın bir “Ergenekon tezgâhı” olduğunu gördüler de, bu gerçeğin “deşifre” olmasını istemedikleri için hemen “savunma”ya mı geçtiler!.. “CHP’yi savunma”ya çalışırlarken, aslında “Ergenekon Terör Örgütü”nü ve onların “Sivas tezgâhı”nı mı savunmaya çalışıyorlar?..
Öyle olmalı!..

Yoksa, şu satırları yazmazlardı:

“Bülent Kaya, Vakit gazetesinin Ankara temsilcisinin yaptığı söyleşide Sivas katliamı sırasında Madımak Oteli’nden BBP il merkezine geçerek kurtulduğunu söylüyor. BBP’lilerin iyi davranması üzerine yönetici olduğu partisi CHP’yi bıraktığını belirtiyor. Ancak CHP’liler onun değil yönetici, üye bile olmadığını söylüyor. Kaya’nın ismine ne resmi tutanaklarda ne de otelden kurtulanlar listesinde rastlanıyor.”

BÜLENT KAYA GERÇEK VE YAŞIYOR!

İç sayfalarında ise, “haberlerini pekiştirmek” için “Arif Sağ’ın tanıklığı”na başvurmuşlar!..

Arif Sağ da demiş ki;

“Bülent Kaya diye biri ile hiç konuşmadım!.. BBP binasına geçerken yanımda tümüyle tanıdık isimler vardı!”

Biraz önce de dedim ya;

Cumhuriyet, “Vakit’in yalanı”(!)nı ortaya çıkarmak için, niye bu kadar çaba sarfetti acaba?..

Şu hâle bakın;

Yememişler, içmemişler ve belki de hiç uyumayıp “Vakit’in yalanı”(!)nı ortaya çıkarmak için çalışmışlar!

Hani, ellerinden gelse diyecekler ki;

“Değil Türkiye’de, yeryüzünün hiçbir bölgesinde Bülent Kaya diye birinin izine rastlamadık!.. Vakit, hayalî bir adam bulmuş, adına Bülent Kaya demiş, onunla konuşmuş!”

Ama, bu kadarını diyememişler!..

Çünkü, Bülent Kaya gerçek... Üstelik, “Serdar Arseven’le birlikte fotoğrafı” var!..

Yani, “yaşayan” biri!.. Hem “Madımak” olaylarını yaşayan, hem de “Türkiye’de” yaşayan biri!..

Dahası, bir zamanlar “CHP bünyesinde yaşadığı” da bir gerçek!.. Çünkü efendim; Bülent Kaya o dönemi şöyle anlatıyor:

“91’de Nurhak ilçe oldu. Ben ilçe olduğu anki ilk yönetimde SHP Nurhak ilçe teşkilatında Halkla İlişkilerden sorumluydum. 93’te CHP ilçe yönetiminde ilçe sekreteriydim.”

CHP’Lİ BAŞKAN DİYOR Kİ!..

Cumhuriyet yöneticileri şunu diyebilir:

“Ağzı olan herkesin konuştuğu bir dünyada, pekalâ Bülent Kaya da böyle konuşabilir!.. Peki, kanıtı nerede?”

Kanıtını hemen verelim...

“Vakit’in verdiği acı”dan kurtulmak için başvurmadık kapı bırakmayan Cumhuriyetçiler, bir de “CHP’li Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş”un görüşünü alsalardı, acaba o başlığı atabilirler miydi?..

Cumhuriyet, “yuvarlak” bir ifade kullanıp; “Nurhak CHP İlçe Örgütü, Bülent Kaya’nın; değil yönetici olmak, partilerinde hiçbir dönemde üye dahi olmadığını belirttiler” demiş!..

Lütfen dikkat;

“Örgüt” deyip yuvarlamışlar!..

Ne “isim” var, ne de “tırnak içinde” verilen bir söz!..

Uydurup, yazmışlar!..

Ama biz, aynı “Nurhak”tan ve de “CHP’den bir isim” verdik!..

Evet, Nurhak’ın CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Akkuş diyor ki;

“Hiçbir zaman CHP’li olmadığı söylenen Bülent Kaya, 1993 ilçe kongremizde görev almıştır!”

Herhalde bu kadar yeter!..

Yetmezse, devamını da yazarız!..

ARİF SAĞ’IN HAFIZASINA BRAVO!

Gelelim, Cumhuriyet’in “tanık” olarak gösterdiği Arif Sağ’ın söylediklerine...
Ne diyordu Arif Sağ;

“Bülent Kaya diye biriyle hiç konuşmadım!.. Yanımda tümüyle tanıdık isimler vardı!”

Bu ne dikkat, bu ne hafıza!..

Aradan geçmiş, 16 yıl!..

Ama Arif Sağ’ın maşallahı var ki; “yanındaki” insanların kimliğini hâlâ hatırlıyor!..

Hem de; “3-5 kişi” değil, BBP binasına geçen “41-42 kişi”yi!..

Bravo Arif Sağ’a!..

Ben olsam değil “16 yıl öncesi”ni ve değil “41-42 kişi”yi, dün akşam hangi yemeği yediğimi hatırlamam!..

Arif Sağ’ın “hafıza”sına bravo da, ya “dikkat”ine ne demeli?..

Düşünebiliyor musunuz;

O an “yangın”dan kaçıyorlar!..

Ha öldüler, ha ölecekler!..

Ama Arif Sağ beyimiz;

“İleride Cumhuriyet gazetesi sorabilir” diye, “yanında kimler olduğuna” bakmış ve hepsini de tek tek kazımış hafızasına!..

Merak ediyorum;

O an “canını kurtarma”nın derdinde miydi, “gönlünü hoş etme”nin derdinde mi?..

“Duman”lar içinde “panik” mi yaşıyordu, Kordon Boyu’nda “piknik” mi?..
Şu hale bakın;

16 yıl sonra bugün, kalkmış “Yanımda Bülent Kaya diye biri yoktu” diyor!..

Bir insan, 16 yıl sonra “piknik” yaptığı adamları bile hatırlamaz be!..

Ama Arif Sağ hatırlıyor...

“Dikkat”e ve “hafıza”ya bravo!!!..

BU FOTOĞRAFI NE YAPACAĞIZ?

Farzedelim ki;

“Cumhuriyet’in haberi” doğrudur!.. “Arif Sağ’ın söyledikleri” de doğrudur!..

İyi ama, “o fotoğrafı” ne yapacağız?..

Evet, “Bülent Kaya’yı Baykal’la birlikte gösteren” fotoğrafı!..

O da mı yalan?!?..

“Yalana doymayan Cumhuriyetçiler” hadi, şimdi konuşun ve “yalan” deyin!..

Ama siz, ona da “yalan” dersiniz!..

Çünkü siz;

Herkesi “kendiniz gibi” sanıyorsunuz!..

“Yalancı”yı görmek istiyorsanız;

Aynaya bakın, aynaya!..

Darbeciler düşünsün!

Eee, ne olacak şimdi?.. Günlerdir ve hatta haftalardır tartışılan “yasa”yı, işte sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de onayladı!.. Böylece; “darbe planı” hazırlayanların, “hükümeti devirme” hesapları yapanların “sivil yargı”da yargılanmalarının önü de açılmış oldu!..

Yasada, CHP’lilerin iddia ettiği türden; “Bir ihbarla Genelkurmay Başkanı ve generallerin de yargılanacağı” gibi bir “paranoya”nın olmadığı da görüldü!..

Çünkü “yasa”nın amacı “askerlik yapan bütün generalleri” yargılatmak değil, “darbe planları yapan” yani “ağır cezalık suç” işleyen generalleri yargılatmaktı!..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de buna kanaat getirmiş olmalı ki, yasayı dün onayladı!.. Ama, “kuşkuları gidermek” için düzenleme yapılmasını da istedi!.. Bu düzenleme elbette yapılacaktır!.. Yani, hedefin “bütün generaller” değil, “cuntacı subaylar” olduğu net olarak gösterilecektir!..

Bunu hiç kimse dert etmesin!..

Bundan sonra, “darbe planları” yapanlar düşünsün!..

Hasan Karakaya-Vakit

Alinti:
Alt 11-25-2009, 14:06   #7
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Katliamda Yaşamını Yitirenler

1) Behçet Sefa AYSAN
2) Yeşim ÖZKAN
3) Nurcan ŞAHİN
4) Muhibe AKARSU
5) Muhlis AKARSU
6) Murat GÜNDÜZ
7) Handan METİN
8) Ahmet ÖZYURT
9) Huriye ÖZKAN
10) İnci TÜRK
11) Özlem ŞAHİN
12) Yasemin SİVRİ
13) Asuman SİVRİ
14) Uğur KAYNAR
15) Sehergül ATEŞ
16) Gülender AKÇA
17) Gülsün KARABABA
18) Mehmet ATAY
19) Hasret GÜLTEKİN
20) Serkan DOĞAN
21) Muammer ÇİÇEK
22) Belkıs ÇAKIR
23) Asaf KOÇAK
24) Edibe SULARI AĞBABA
25) Menekşe KAYA
26) Koray KAYA
27) Serpil ÇANİK
28) Erdal AYRANCI
29) Asım BEZİRCİ
30) Sait METİN
31) Carina Cuanna THUIJS
32) Nesimi ÇİMEN
33) Metin ALTIOK
34) Kenan YILMAZ ( Otel Çalışanı )
35) Ahmet ÖZTÜRK ( Otel Çalışanı )
36) Ahmet ALAN ( Gösterici )
37) Hakan TÜRKGİL ( Gösterici )

Kaynak :

1. Sivas Kitabı ( Edebiyatçılar Derneği )
2. Pirsultan.net
Alt 11-25-2009, 14:14   #8
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Katliamda Yaralananlar

1) Aziz NESİN
2) Lütfiye AYDIN
3) Cafer Can AYDIN
4) Aydoğan YAVAŞLI
5) Melahat YAVAŞLI
6) Kamber ÇAKIR
7) Lütfi KALELİ
8) Serdar DOĞAN
9) Gülay ŞAHİN
10) Makbule ÇİMEN
11) Nuray ÖZKAN
12) Bülent DAYLAŞLI
13) Faruk DAYLAŞLI
14) Bedia ATMACA
15) Şadiye TANIŞ
16) İnci ŞENER
17) Nevzat ÇİĞDAMLI
18) Ünal ALTUNAY
19) Ali UYGUR
20) Hasan YILDIRIM
21) A. Turan ONAK
22) Mustafa KAYA
23) Erdal KOÇ
24) Rukiye GÜLER
25) Adem ŞAHİN
26) Ercan DEVELİ
27) Oktay SAMUR
28) Kadir ARDIÇ
29) Ahmet BAYRAM
30) Faruk YALÇIN
31)H.İbrahim DARBİÇER
32) Ahmet YAPAR
33) Şaban YILMAZ
34)Selahattin ÖZASLAN
35) Nurettin DARIKA
36) Sabri KANGAL
37) Birsen GÜNDÜZ
38) Mustafa GÖKTEKİN
39) Turan KESER
40) Erkan KILIÇ
41) Şükrü GÜLMEZ
42) Bilal KALE
43) Ali SERTAŞ
44) Çiğdem GÜLHAN
45) Mecit ÜNAL
46) Hidayet ÖZDEN
47) Solmaz YILMAZ
48) Zülali BİLGİN
49) Seyit İNAT
50) Ersin GÜREN
51) Salim CEBENAY

Kaynak :

2. Pirsultan.net
Alt 11-25-2009, 14:20   #9
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Katliamda Yaralanan polisler

1) Doğukan ÖNER İl Emniyet Müdürü
2) Rahim ÇALIŞKAN Emniyet Müd. Yrd.
3) Mustafa UZUN Şube Müdürü
4) Yaşar TEMEL Başkomiser
5) İbrahim KURŞUN Komiser
6) Sönmez KAYIŞ Polis Memuru
7) Ramazan KARATAŞ Polis Memuru
8) Bülent DAMLACI Polis Memuru
9) Nevzat GÜNDOĞDU Polis Memuru
10) Ersoy KARA Polis Memuru
11) Şaban AKIN Polis Memuru
12) Salim ŞEN Polis Memuru
13) Hüseyin YÜKSEL Polis Memuru
14) Sebahattin DİNÇ Polis Memuru

Kaynak :

2. Pirsultan.net
Alt 11-25-2009, 14:36   #10
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Otelden yara almadan kurtulanlar

1) Arif SAĞ
2) Yıldız SAĞ
3) Murtaza DEMİR
4) Ali ÇAĞAN
5) Haydar ÜNAL
6) Yüksel YILDIRIM
7) Ali BALKIZ
8) Ali BAŞTUĞ
9) Ali DOĞAN
10) Ayben KOP
11) Ali YÜCE
12) Nimet YÜCE
13) Celal YILDIZ
14) Nurhan METİN
15) Cem CELASUN
16) Zerrin TAŞPINAR
17) Mehtap YÜCEL
18) Hülya KADEROĞLU
19) Battal PEHLİVAN
20) Türkân PEHLİVAN
21) Neval OĞAN
22) Tuncay YILMAZ
23) Demet IŞIK
24) Elif DUMANLI
25) Murat KILIÇ
26) İclal KARAKUŞ
27) Ertan KARTAL
28) Ali Rıza KOÇYİĞİT
29) Mustafa TÜRKAN
30) Rıza AYDOĞMUŞ
31) Mehmet AYDOĞMUŞ
32) Deniz HUNAR
33) Ferhun ATEŞ
34) Cevat GERAY
35) Gülsen GERAY
36) Olgun ŞENSOY
37) Nuray ÖZKAN
38) Cevat ÜSTÜN
39) Hidayet KARAKUŞ
40) İ. Cem ERSEVEN
41) Cahit KÜLEBİ
42) Atilla ERDEN
43) Şükrü GÜNBULUT
44) Cengiz GÜNDOĞDU
45) Burhan GÜNEL
46) Öner YAĞCI
47) Sami KARAÖREN
48) Mehmet ÖZER
49) Haldun AÇIKSÖZLÜ
50) İsmail KAYA
52) Musa EROĞLU
53) Zeki BÜYÜKTANIR
54) Ayşe GÜROCAK
55) Hüseyin GÜLKANAT
56) Zeynep YAĞCI

Kaynak :

2. Pirsultan.net
The Following 3 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
Can Pınar (11-25-2009), seher yıldızı (11-26-2009), Yeşim (11-26-2009)

Bookmarks

Etiketler
bilgisi, hakkında, kişi, olan, varmı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil