![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Üyemiz |
sevgili canlar ben anlamiyorum bu alevi islam tezini savunanlardan. kendi kendilerine buyuk celiskiye dusuyorlar madem islam olduklarini iddia ediyorlar neden cem evi istiyorlar. veyagi devletten hali hazirda bolca bulunan camileri kendi amaclari dogrultusunda kullanma izini istemiyorlar. oyle ya kendi dedelerinide dinayete baglatsinlar onlari maasa baglatsinlar hazirda bulunan camilerinde bir bolum olustursunlar olsun bitsin. neden ikinci bir masraf ediyorlarki nasil olsa camilerin temelinde onlarinda paralari var istedikleri gibide kullanmak onlarin hakki degilmi. hoca namazini bitirince dede ve comaati gelsin iste boyle dershane gibi donusumlu kullansinlar oldu bitti. AMA BIZLER ALEVILIK ISLAM DEGILDIR DIYENLER yani ben kendi adima soyluyorum ne dedelerimiz icin nede cem evlerimiz icin devletten hic birsey istemiyorum sadece ve sadece biz alevilerin yakasindan ellerini ceksinler ve bizlerin VARLIGINI KABUL ETSINLER TANISINLAR biz kendi yaramizi kendimiz sarariz cem evlerimizinde dedelerimizinde ihtiyaclarini kendi helal paralarimizla karsilariz. EGER BIZDE ALEVI ISLAM OLDUGUMUZU IDDIA ETSEYDIK GIDER CAMILREI KULLANIRDIK. aynen yukarda dediklerimizi icra etmenin yollarini arardik.
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to ALDENIZ For This Useful Post: | aliimren (11-02-2010), birdestandırkocgiri (10-30-2010), |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3392
Thanked 10 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
açıkçası bu konu başlığını görünce sevinmiştim en büyük soru işareti cünkü bu birçok alevi için de.ben kültürünü yeni öğrenen biriyim zaten bu siteye üye olmamın sebebi de budur.siz karsı tezi savunuyosunuz bu belli fakat bunun için güçlü dayanaklarınız var mı? bizim cemevimiz var onların camileri biraz sığ bir dayanak benim görüşüm bunu sizden farklı düşündüğüm için söylemiyorum yanlış anlamayın sadece anlamak istediğim hangi tez daha güçlü daha ikna edici..
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12711 Times in 5986 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#4 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3296
Thanked 485 Times in 165 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 79
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
konu başlığını görünce sevinmen bile zaten senin islam olmadığına yönelik bir işaret olmasın.zaten kültürü de yeni öğrendiğini söylemişsin. kanıt var mı? diye sormuşsun... olmaz mı? bence kanıt senin yaşamın zaten.insana, yaradana bakış açında zaten.kadına bakışında,sosyal yaşamı düzenleyişinde, fark yok mu? bence çok farkımız var.alevilik başka bir dünya..başka bir saygınlık taşıyor.bütün görkemiyle asimilasyona rağmen değerlerini gizleyerek kendi yolunu sürmeye devam ediyor.. aleviliği islama dayandırmak aleviliği gericileştirmek,aleviliğe hakaret etmektir.benim anladığım budur.çünkü alevilik yaşamı, cennet cehennem arasına sıkıştırmıyor.korkuyla yasakçılık yapmıyor,doğruyu doğru olduğu için yapın diyor.özgür iradene bırakıyor sonra...kadına değer veriyor,cinsel obje görmüyor,öbür tarafta huri yapmıyor kadını.olması gereken yere koyuyor.72 millete bir nazarda bakıyor alevilik,hangi semavi din bu kadar geniş düşünebilmiş mesela. .............. ..........., örnekleri istediğin kadar çoğaltırız.. benim söyleyeceklerim bunlar... sana araştırmalarında başarılar... saygılar....
görünen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı..K.MARKS
|
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post: | ALDENIZ (11-02-2010), |
|
|
#5 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 3385
Thanked 54 Times in 28 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 35
REP Seviyesi :
![]() |
Alevilik İslam değildir bir kere İslam'ın şartlarını yerine getirmiyoruz:
1 Şehadet Etmek 2 Namaz kılmak 3 Oruç Tutmak 4 Zekat Vermek 5 Hac'a gitmek ben hacca giden, namaz kılan bir alevi görmedim ayiretten Alevilik İslamdan da eski bir inançtır. Buna en iyi örnek 6-9.yy'de kurulan Divirği Alevi Devleti'dir. Hem Alevilik bir düşüncedir, kişiler ölse bile düşünceler ölmez... Alevilik inancı Luvilerden beri vardır... Luviler dünyanın ilk insan topluluğudur diyebiliriz... Luvi inancı ile Alevilik önemli benzerlikler taşır... Bunu ayrıntılı albay James Churchward'ın Mu ile ilgili araştırmalarında bulabilirsiniz... Hz. Ali sadece bu inancı diriltmiştir... Her ne kadar şimdi Mu inancına inananlar şimdi hayatta değilseler de benzer bir düşünce Aleviliğe milyonlarca insan inanıyor... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to GeNç P@®tİz@N For This Useful Post: | ALDENIZ (11-02-2010) |
|
|
#6 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12711 Times in 5986 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
aleviliği islam inancından ayırmak icin farklı yerlerden farklı düşünceler veya olaylar almaya gerek yok. varolan yaşam biçimimiz, kuranın emirleri, nefesler, bektaşi fıkraları, deyişler yeterince anlatıyor. tabi ki birazda yorumlama ve araştırma istiyor... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#7 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 3385
Thanked 54 Times in 28 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 35
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Üyemiz
Üye No: 3172
Thanked 143 Times in 49 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 25
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to ALDENIZ For This Useful Post: |
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3392
Thanked 10 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Aslında hala muallaktayım ama uzun bi yolun başında olduğumun da sizler gibi dostlardan çok sey öğrenebileceğimin de farkındayım o yüzden burdan ayrılmaya hiç niyetim yok
msj yazan herkese teskler.. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to talatura-60 For This Useful Post: | ALDENIZ (11-03-2010), Devrim06 (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010), nazımhikmet (11-03-2010), İşcanbaba (11-03-2010) |
|
|
#10 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 516 Times in 272 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Herkes islam adina burune bilir ama 12 imamin sir ogretisine girebilirmi ? O zaman aleviler sunnilere karsi veya bu tur tarikatalara karsi biz islamin ozuyuz , dedilermi anlatmak istediklerini artik anlamayacak kadar kendi toplumunuza , zalimmisiniz ??????????????? Sevgiler |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links