Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevi Kültürü

Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 10-27-2010, 02:06   #1
ALDENIZ
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3172
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 25
REP Seviyesi : ALDENIZ is on a distinguished road
İletişim
Standart bu nasil celiski ALEVI ISLAM?????

sevgili canlar ben anlamiyorum bu alevi islam tezini savunanlardan. kendi kendilerine buyuk celiskiye dusuyorlar madem islam olduklarini iddia ediyorlar neden cem evi istiyorlar. veyagi devletten hali hazirda bolca bulunan camileri kendi amaclari dogrultusunda kullanma izini istemiyorlar. oyle ya kendi dedelerinide dinayete baglatsinlar onlari maasa baglatsinlar hazirda bulunan camilerinde bir bolum olustursunlar olsun bitsin. neden ikinci bir masraf ediyorlarki nasil olsa camilerin temelinde onlarinda paralari var istedikleri gibide kullanmak onlarin hakki degilmi. hoca namazini bitirince dede ve comaati gelsin iste boyle dershane gibi donusumlu kullansinlar oldu bitti. AMA BIZLER ALEVILIK ISLAM DEGILDIR DIYENLER yani ben kendi adima soyluyorum ne dedelerimiz icin nede cem evlerimiz icin devletten hic birsey istemiyorum sadece ve sadece biz alevilerin yakasindan ellerini ceksinler ve bizlerin VARLIGINI KABUL ETSINLER TANISINLAR biz kendi yaramizi kendimiz sarariz cem evlerimizinde dedelerimizinde ihtiyaclarini kendi helal paralarimizla karsilariz. EGER BIZDE ALEVI ISLAM OLDUGUMUZU IDDIA ETSEYDIK GIDER CAMILREI KULLANIRDIK. aynen yukarda dediklerimizi icra etmenin yollarini arardik.
ALDENIZ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to ALDENIZ For This Useful Post:
aliimren (11-02-2010), birdestandırkocgiri (10-30-2010), DEMAN (11-02-2010), GeNç P@®tİz@N (10-31-2010), nazımhikmet (10-27-2010)

Alt 11-02-2010, 11:28   #2
talatura-60
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3392
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : talatura-60 is on a distinguished road
İletişim

açıkçası bu konu başlığını görünce sevinmiştim en büyük soru işareti cünkü bu birçok alevi için de.ben kültürünü yeni öğrenen biriyim zaten bu siteye üye olmamın sebebi de budur.siz karsı tezi savunuyosunuz bu belli fakat bunun için güçlü dayanaklarınız var mı? bizim cemevimiz var onların camileri biraz sığ bir dayanak benim görüşüm bunu sizden farklı düşündüğüm için söylemiyorum yanlış anlamayın sadece anlamak istediğim hangi tez daha güçlü daha ikna edici..
talatura-60 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to talatura-60 For This Useful Post:
ALDENIZ (11-02-2010), aliimren (11-02-2010), Devrim06 (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010), İşcanbaba (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 12:01   #3
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
talatura-60 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
açıkçası bu konu başlığını görünce sevinmiştim en büyük soru işareti cünkü bu birçok alevi için de.ben kültürünü yeni öğrenen biriyim zaten bu siteye üye olmamın sebebi de budur.siz karsı tezi savunuyosunuz bu belli fakat bunun için güçlü dayanaklarınız var mı? bizim cemevimiz var onların camileri biraz sığ bir dayanak benim görüşüm bunu sizden farklı düşündüğüm için söylemiyorum yanlış anlamayın sadece anlamak istediğim hangi tez daha güçlü daha ikna edici..
konu ile ilgili sanırım kafandaki bir çok soru işaretini silecek kadar forumumuzda konu ve mesaj bulunuyor. öncelikle göz atmanızı öneririm. bu arada hoş geldin can

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
ALDENIZ (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010), nazımhikmet (11-02-2010), İşcanbaba (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 12:26   #4
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

nazımhikmet - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3296
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 79
REP Seviyesi : nazımhikmet will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
değerli dost talatura,,,

konu başlığını görünce sevinmen bile zaten senin islam olmadığına yönelik bir işaret olmasın.zaten kültürü de yeni öğrendiğini söylemişsin.

kanıt var mı? diye sormuşsun...

olmaz mı?

bence kanıt senin yaşamın zaten.insana, yaradana bakış açında zaten.kadına bakışında,sosyal yaşamı düzenleyişinde, fark yok mu?

bence çok farkımız var.alevilik başka bir dünya..başka bir saygınlık taşıyor.bütün görkemiyle asimilasyona rağmen değerlerini gizleyerek kendi yolunu sürmeye devam ediyor..

aleviliği islama dayandırmak aleviliği gericileştirmek,aleviliğe hakaret etmektir.benim anladığım budur.çünkü alevilik yaşamı, cennet cehennem arasına sıkıştırmıyor.korkuyla yasakçılık yapmıyor,doğruyu doğru olduğu için yapın diyor.özgür iradene bırakıyor sonra...kadına değer veriyor,cinsel obje görmüyor,öbür tarafta huri yapmıyor kadını.olması gereken yere koyuyor.72 millete bir nazarda bakıyor alevilik,hangi semavi din bu kadar geniş düşünebilmiş mesela.

..............
...........,
örnekleri istediğin kadar çoğaltırız..

benim söyleyeceklerim bunlar...

sana araştırmalarında başarılar...

saygılar....

görünen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı..K.MARKS
nazımhikmet isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
ALDENIZ (11-02-2010), DEMAN (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010), talatura-60 (11-02-2010), İşcanbaba (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 19:31   #5
GeNç P@®tİz@N
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3385
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 35
REP Seviyesi : GeNç P@®tİz@N is on a distinguished road
İletişim

Alevilik İslam değildir bir kere İslam'ın şartlarını yerine getirmiyoruz:

1 Şehadet Etmek
2 Namaz kılmak
3 Oruç Tutmak
4 Zekat Vermek
5 Hac'a gitmek

ben hacca giden, namaz kılan bir alevi görmedim

ayiretten Alevilik İslamdan da eski bir inançtır. Buna en iyi örnek 6-9.yy'de kurulan Divirği Alevi Devleti'dir.

Hem Alevilik bir düşüncedir, kişiler ölse bile düşünceler ölmez...

Alevilik inancı Luvilerden beri vardır... Luviler dünyanın ilk insan topluluğudur diyebiliriz... Luvi inancı ile Alevilik önemli benzerlikler taşır... Bunu ayrıntılı albay James Churchward'ın Mu ile ilgili araştırmalarında bulabilirsiniz...

Hz. Ali sadece bu inancı diriltmiştir...

Her ne kadar şimdi Mu inancına inananlar şimdi hayatta değilseler de benzer bir düşünce Aleviliğe milyonlarca insan inanıyor...
GeNç P@®tİz@N isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to GeNç P@®tİz@N For This Useful Post:
ALDENIZ (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 19:36   #6
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
ayiretten Alevilik İslamdan da eski bir inançtır. Buna en iyi örnek 6-9.yy'de kurulan Divirği Alevi Devleti'dir.
sanırım bahsettiğiniz durum epeyce tartısıldı bu forumda, biraz göz atmanız iyi olacak gibi. kaldı ki 6. yy da da islam dini vardı?
aleviliği islam inancından ayırmak icin farklı yerlerden farklı düşünceler veya olaylar almaya gerek yok. varolan yaşam biçimimiz, kuranın emirleri, nefesler, bektaşi fıkraları, deyişler yeterince anlatıyor.
tabi ki birazda yorumlama ve araştırma istiyor...

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
ALDENIZ (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010), GeNç P@®tİz@N (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 19:43   #7
GeNç P@®tİz@N
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3385
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 35
REP Seviyesi : GeNç P@®tİz@N is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sanırım bahsettiğiniz durum epeyce tartısıldı bu forumda, biraz göz atmanız iyi olacak gibi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
okuyorum cevabım daha sonra olacak
GeNç P@®tİz@N isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to GeNç P@®tİz@N For This Useful Post:
Devrim06 (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 20:00   #8
ALDENIZ
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3172
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 25
REP Seviyesi : ALDENIZ is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
sevgili can demissinki bu konu basligi bile seni sevindirmis o bile yeterli diger canlarin sana cevaben yazdiklarini hic birini yabana atma zaten o sevinc dahi kalbindekini beynindekini belli etmis cunku o dusunce senin kulturunden ailenden atandan dedenden gelen bir ulu yol kulturu sen biraz daha etrafina bak ve kendinle kiyasla birazda burda canlarin yazdigi konulari oku zaten kendiliginden o fikirlerin ortaya daha net cikar yoksa her zaman islam dinini etkisinde kalmaya acik olursun unutma sen bir alevisin sen bir yol evladisin hic bir dinin hegomanyasina giremezsin cunku sen basli basina bir FELSEFESIN YASAM TARZISIN HOS GORUSUN ULU BIL YOLUN FERDISIN kal saglicakla aman ha muallakta kalma biran evvel oku arastir can
ALDENIZ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to ALDENIZ For This Useful Post:
esonto58 (11-02-2010), GeNç P@®tİz@N (11-02-2010), talatura-60 (11-02-2010)
Alt 11-02-2010, 22:01   #9
talatura-60
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3392
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : talatura-60 is on a distinguished road
İletişim

Aslında hala muallaktayım ama uzun bi yolun başında olduğumun da sizler gibi dostlardan çok sey öğrenebileceğimin de farkındayım o yüzden burdan ayrılmaya hiç niyetim yok msj yazan herkese teskler..
talatura-60 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to talatura-60 For This Useful Post:
ALDENIZ (11-03-2010), Devrim06 (11-02-2010), esonto58 (11-02-2010), nazımhikmet (11-03-2010), İşcanbaba (11-03-2010)
Alt 11-14-2010, 13:09   #10
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
GeNç P@®tİz@N Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Alevilik İslam değildir bir kere İslam'ın şartlarını yerine getirmiyoruz:

1 Şehadet Etmek
2 Namaz kılmak
3 Oruç Tutmak
4 Zekat Vermek
5 Hac'a gitmek

ben hacca giden, namaz kılan bir alevi görmedim

Hem Alevilik bir düşüncedir, kişiler ölse bile düşünceler ölmez...
Hz Ali zamaninda dogru yolun talipcisi vardi . Bunlara allaha gonulden inananlar deniyordu , toplulukca islam deniyordu . Yezit ve taraftarlari islama soyununca o adin degeri yok olmustu !!!!!!!

Herkes islam adina burune bilir ama 12 imamin sir ogretisine girebilirmi ?

O zaman aleviler sunnilere karsi veya bu tur tarikatalara karsi biz islamin ozuyuz , dedilermi anlatmak istediklerini artik anlamayacak kadar kendi toplumunuza , zalimmisiniz ???????????????

Sevgiler
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil