Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-06-2010, 10:31   #1
LEON
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

LEON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2540
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 229
89 konuda 150 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi : LEON will become famous soon enoughLEON will become famous soon enough
İletişim
Standart Buda yeni çıktı?

Şimdi bu aralar çokca duyar oldum bende sizinle paylaşayım dedim heralde bu senenin modası?bana sorduklarında Nesin sen?bende bu soruya Aleviyim diyorum yok yok diyorlar onu sormadım Irkın ne?yani türkmüsün, kütmüsün, çerkezmisin, avsarmısın...?ben yine aleviyim diyorum öle olmuyomuş peki ne yapalım ne diyelim?
LEON isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 üye bu mesaj için LEON kullanıcısına teşekkür etti.
Çopur (03-07-2010), Dede-baba (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), NervouS! (03-06-2010), seher yeli (03-09-2010), Solino (03-06-2010)

Alt 03-06-2010, 10:40   #2
İşcanbaba
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 8540
2669 konuda 5292 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 40
REP Puanı : 1155
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sen Nesin deyince, ; İNSANIM semek yeterli olmalı,
Hem insanlar niye sorar sen nesin diye,

Sende inatla , İnsanım ve Aleviyim de

Aşk,
Tanrı ile insan arasındaki temas noktasıdır, kalbin içinde sırdır.
Esat Korkmaz.

" REFARANDUM TERCİHİM HAYIR"

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Sağı solu
önü arkası yok
kalmadı
ömrümün
belki bu son hasretleri
son özlemleri
bir aşkın ardından
son gözyaşları döküşleri
yok kalmadı farkı
altı, üstü
yer ile gökyüzünün
yaşamla,ölümün
İşcanbaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 üye bu mesaj için İşcanbaba kullanıcısına teşekkür etti.
Çopur (03-07-2010), Dede-baba (03-06-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), Hep_Sonradan (03-12-2010), LEON (03-07-2010), NervouS! (03-06-2010), seher yeli (03-09-2010), Solino (03-06-2010)
Alt 03-06-2010, 12:47   #3
Solino
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Solino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 476
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 1732
927 konuda 2042 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 20
REP Puanı : 792
REP Seviyesi : Solino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to behold
İletişim

Özellikle son yıllarda pompalanan makro milliyetçilik ile herkes mezhepçi ve ırkçı olmaya sürükleniyor. Babanın işaret ettiği gibi alevilik sünnilik Türklük yada Kürtlükten önce ortak insanı değerleri taşımak yani İnsan olmak erdemdir.

Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi...
Solino isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 üye bu mesaj için Solino kullanıcısına teşekkür etti.
Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010)
Alt 03-06-2010, 12:52   #4
NervouS!
BLackRhaps0dy
Kullanıcı Profili

NervouS! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 89
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 3169
1340 konuda 2353 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 47
REP Puanı : 1368
REP Seviyesi : NervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud of
İletişim

"Şu derinin altındaki İnsan'sa, biz önce İNSANIZ!"

Doğuştan kusursuz
Kendine hoşgörünün simgeleri
Hepimizin tek ihtiyac duyduğu şey
Hiç var olmamış ve olmayacak olan
bir dünya hakkında daha fazla yalan
Hiç utanman yok mu beni görmüyor musun?
Biliyorsun herkesi ahmak yerine koydun
Bak o geliyor işte
Önünde eğil ve meraklı bir şekilde bak
Oh seni ne çok seviyoruz
Sen aldatırken hiçbir kusur yok
Fakat şimdi biliyorum o
Hiçbir zaman var olmadı ve olmayacak
Sen bana nasıl ihanet ettiğini bilmiyorsun
Ve bir şekilde herkesi kandırdın
Masken olmadan nereye saklanacaksın
Kendi yalanında kendini bulamıyorsun
Şimdi gerçeği biliyorum
Kim olduğunu biliyorum
Ve seni artık sevmiyorum
Hiçbir zaman var olmadı, olmayacak da
Sen gerçek değilsin ve beni kurtaramazsın
Bir şekilde sen şimdi herkesin aptallığısın

Old NervouS!(uLaş) died.
I wait for the new world order!

NervouS! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 üye bu mesaj için NervouS! kullanıcısına teşekkür etti.
Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010)
Alt 03-06-2010, 13:29   #5
Derman
GENEL SORUMLU
Kullanıcı Profili

Derman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 73
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 3349
2814 konuda 7041 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1236
REP Seviyesi : Derman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud of
İletişim

Dış kaynakların Türkiye üzerinde oynadığı en güzel ve en etkili oyunlardan birisi ırkçılık ve mezhepcilik tabi okumamış bir toplumun bu tarz şeylere icazet edip bunlarla bilgiliyim havaları atmasının kendini ne kadar da düşürdüğünün farkında değiller.

Mey biter sâki kalır,her renk solar hâki kalır.. Diploma insanın cehlini alsada, hamurunda eşşeklik varsa bâki kalır..
Derman isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 üye bu mesaj için Derman kullanıcısına teşekkür etti.
Alt 03-07-2010, 11:32   #6
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 3642
3229 konuda 7186 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1083
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım
Hakkın varlık deryasıyım
Madem ki ben bir insanım

İnsan Hakta Hak insanda
Ne ararsan var insanda
Çok marifet var insanda
Madem ki ben bir insanım

Bunca temenni dilekler
Vız gelir çark-ı felekler
Bana eğilsin melekler
Mademki ben bir insanım

Daimiyem harap benim
Ayaklara turap benim
Aşk ehline şarap benim
Madem ki ben bir insanım

Daimi yıllar öncesinden bu soruyu yanıtlamış...

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 üye bu mesaj için Çopur kullanıcısına teşekkür etti.
DoğAcAn (03-09-2010), Hep_Sonradan (03-12-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010)
Alt 03-08-2010, 21:23   #7
Alibaba
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 29
44 konuda 63 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi : Alibaba is on a distinguished road
İletişim

Alıntı:
Derman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dış kaynakların Türkiye üzerinde oynadığı en güzel ve en etkili oyunlardan birisi ırkçılık ve mezhepcilik tabi okumamış bir toplumun bu tarz şeylere icazet edip bunlarla bilgiliyim havaları atmasının kendini ne kadar da düşürdüğünün farkında değiller.
Can yanlis anlasilmak istenmem ama bu sitede gordumki en cok irka ve kokunuzun nereden geldigi hakkinda cok yazilar yazilmis arastirmalar yapilmis . Simdi sen kalkipta hem irki ve mezhepciligi kucumseyip insanciligi oversen o zaman bir yandanda onca yaptiginiz kok arastirmasini irk arastirmasini bir cirpida suya atmis sayilirsin ?

Insanim demek cok kalay can herkes gururlanarak cekinmeden istedigi insaninin onunde bunu diye bilir ama bir aleviyim demek nedense adami duraklatiyor turkiye gibi bir yerde !!!!!!

Hem neden aleviyiz demek insan olmakla karsilastirilsinki sanki bu bir amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar . Afedersiniz ama alevi olan hayvanmi ? Ne alaka ?

O zaman bu oyunlara gelmeyin birisi kalkip ben muslumanim diye biliyorsa sizde ben aleviyim diyebilin cunku alevileri yok etme calismasinin bir digeride insan kelimesiyle yapiyorlar anladik .

Sevgilerle
Alibaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 üye bu mesaj için Alibaba kullanıcısına teşekkür etti.
LEON (03-12-2010), seher yeli (03-09-2010), Solino (03-08-2010)
Alt 03-08-2010, 22:38   #8
Solino
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Solino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 476
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 1732
927 konuda 2042 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 20
REP Puanı : 792
REP Seviyesi : Solino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to behold
İletişim

Alıntı:
Alibaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Can yanlis anlasilmak istenmem ama bu sitede gordumki en cok irka ve kokunuzun nereden geldigi hakkinda cok yazilar yazilmis arastirmalar yapilmis . Simdi sen kalkipta hem irki ve mezhepciligi kucumseyip insanciligi oversen o zaman bir yandanda onca yaptiginiz kok arastirmasini irk arastirmasini bir cirpida suya atmis sayilirsin ?

Insanim demek cok kalay can herkes gururlanarak cekinmeden istedigi insaninin onunde bunu diye bilir ama bir aleviyim demek nedense adami duraklatiyor turkiye gibi bir yerde !!!!!!

Hem neden aleviyiz demek insan olmakla karsilastirilsinki sanki bu bir amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar . Afedersiniz ama alevi olan hayvanmi ? Ne alaka ?

O zaman bu oyunlara gelmeyin birisi kalkip ben muslumanim diye biliyorsa sizde ben aleviyim diyebilin cunku alevileri yok etme calismasinin bir digeride insan kelimesiyle yapiyorlar anladik .

Sevgilerle
Sevgili alibaba; konuyu biraz değişik noktasından yakalamışsın gibi... alevili olduğunu söylemek; alevi öğretileri ile yaşamak ve ritüellerini gerçekleştirmek alevi bir yurttaşın en tabi hakkıdır. Bunun engellenmesi yada saklanması düşünülemez; hani vurgu yapılan "insani" değerlere de çok ters bir yaklaşım olur. İnsanlık vurgusu yapmak aleviliği yermek yada karalamak değil bilakis Yüceltmektedir.

Ben bir aleviyim. Alevi olmakta her zman övünürüm; ve mezhebimin gerektirdiği biçimde yaşamaya çalışırım. ancak ben mezhepçi değillim. mezhepçilik biraz daha radikal bir yaşam biçimi gibi gelmektedir. Özellikle 2000 sonrası özellikle 2005 başları ile birlikte hızla tırmandırılmaktadır siyasal otorite tarafından...

amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar .
Sevgili alibaba, amerikanın tek devlet ekolü olarak tanımladığınız modern sömürü düzeni Küreselleşme; çağımızn ulus - devletlerine makro miliyetçilik adı altında kanser etkisi yapmaktadır. Yalnız burada egemenler dediğiniz gibi ırkları yok etmek yerine tam tersi ıırkların üzerine vurgu yaparak; böl-parçala - yöneti tatbik etmektedirler.
Yugoslavayda Hırvat Sırp ve Bosnalıların ayrışması
Çekoslovakyada Slovak ve Çeklerin ayrışması
Türkiye alt - üst kimlik tartışmaları

Yani yüzyılımızın dünyasında ırkçılık tavan yaptırılmaktadır. Bununla beraber dini değerler de yüceltilmiştir. Ortadoğudan uzak Asya ya toplumsal direnişlede; ortak payda DİN idi. Afganistan da Taliban, Filistin de Hamas Irak ta şii ve sunni örgütler...

Kısaca sevgili alibaba; hassasiyetini anlıyorum.. Aleviliğin üzerinde çok kirli oyunların "açılım" sahtekarlığı adı altında asimile etme çalışmalarına dönüştüğünü görmekteyiz. Bu noktada tüm canların her zamankinden daha uyanık olması gerekmektedir.

---Biri bana sorduklarında Nesin sen?---
Ben insanım.. mezhebimi soruyorsan ben çok iyi bir Aleviyim.
Solino isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 üye bu mesaj için Solino kullanıcısına teşekkür etti.
DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-12-2010), seher yeli (03-09-2010), İşcanbaba (03-09-2010)
Alt 03-09-2010, 12:19   #9
seher yeli
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

seher yeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1708
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 2126
471 konuda 724 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 215
REP Seviyesi : seher yeli has a spectacular aura aboutseher yeli has a spectacular aura aboutseher yeli has a spectacular aura about
İletişim

sanırım burda şu soru şeklinin ayırdımını yapmak gerekiyor. "sen nesin?" ve " senin mezhebin ne?"
"sen nesin" dendiğinde tabiki insanım cevabını vermeliyiz ama mezhep soruluyorsa elbette sonuna kadar, her koşulda, hiçbir zaman gizlemeden "aleviyim" diyoruz içiniz rahat olsun sevgili Alibaba.
seher yeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 üye bu mesaj için seher yeli kullanıcısına teşekkür etti.
DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-12-2010), İşcanbaba (03-09-2010)
Alt 03-09-2010, 12:50   #10
esonto58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Yaptığı teşekkür sayısı: 829
656 konuda 1468 kez teşekkür edildi.
Rep Bilgisi
REP Gücü : 15
REP Puanı : 552
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

kendi adıma şunu söyleyeyim ben milliyet açısından türküm ama aleviliğim benim için daha önde gelir tabi en önemlisi ise evrensel insani değerlere sahip olabilmektir

''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
esonto58 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 üye bu mesaj için esonto58 kullanıcısına teşekkür etti.
DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-12-2010), İşcanbaba (03-09-2010)

Bookmarks

Etiketler
buda, çıktı, yeni

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil