![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Forum Katılımcısı |
Şimdi bu aralar çokca duyar oldum bende sizinle paylaşayım dedim heralde bu senenin modası?bana sorduklarında Nesin sen?bende bu soruya Aleviyim diyorum yok yok diyorlar onu sormadım Irkın ne?yani türkmüsün, kütmüsün, çerkezmisin, avsarmısın...?ben yine aleviyim diyorum öle olmuyomuş peki ne yapalım ne diyelim?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 134
Yaptığı teşekkür sayısı: 8540
2669 konuda 5292 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 40
REP Puanı : 1155
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sen Nesin deyince, ; İNSANIM semek yeterli olmalı,
Hem insanlar niye sorar sen nesin diye, Sende inatla , İnsanım ve Aleviyim de
Aşk,
Tanrı ile insan arasındaki temas noktasıdır, kalbin içinde sırdır. Esat Korkmaz. " REFARANDUM TERCİHİM HAYIR" Dinimiz sevgi Kabemiz insan Sağı solu önü arkası yok kalmadı ömrümün belki bu son hasretleri son özlemleri bir aşkın ardından son gözyaşları döküşleri yok kalmadı farkı altı, üstü yer ile gökyüzünün yaşamla,ölümün |
|
|
|
| 9 üye bu mesaj için İşcanbaba kullanıcısına teşekkür etti. | Çopur (03-07-2010), Dede-baba (03-06-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), Hep_Sonradan (03-12-2010), LEON (03-07-2010), NervouS! (03-06-2010), seher yeli (03-09-2010), Solino (03-06-2010) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Yaş: 27
Üye No: 476
Yaptığı teşekkür sayısı: 1732
927 konuda 2042 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 20
REP Puanı : 792
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Özellikle son yıllarda pompalanan makro milliyetçilik ile herkes mezhepçi ve ırkçı olmaya sürükleniyor. Babanın işaret ettiği gibi alevilik sünnilik Türklük yada Kürtlükten önce ortak insanı değerleri taşımak yani İnsan olmak erdemdir.
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... |
|
|
|
| 5 üye bu mesaj için Solino kullanıcısına teşekkür etti. | Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010) |
|
|
#4 |
|
Üye No: 89
Yaptığı teşekkür sayısı: 3169
1340 konuda 2353 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 47
REP Puanı : 1368
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Şu derinin altındaki İnsan'sa, biz önce İNSANIZ!"
Doğuştan kusursuz
Kendine hoşgörünün simgeleri Hepimizin tek ihtiyac duyduğu şey Hiç var olmamış ve olmayacak olan bir dünya hakkında daha fazla yalan Hiç utanman yok mu beni görmüyor musun? Biliyorsun herkesi ahmak yerine koydun Bak o geliyor işte Önünde eğil ve meraklı bir şekilde bak Oh seni ne çok seviyoruz Sen aldatırken hiçbir kusur yok Fakat şimdi biliyorum o Hiçbir zaman var olmadı ve olmayacak Sen bana nasıl ihanet ettiğini bilmiyorsun Ve bir şekilde herkesi kandırdın Masken olmadan nereye saklanacaksın Kendi yalanında kendini bulamıyorsun Şimdi gerçeği biliyorum Kim olduğunu biliyorum Ve seni artık sevmiyorum Hiçbir zaman var olmadı, olmayacak da Sen gerçek değilsin ve beni kurtaramazsın Bir şekilde sen şimdi herkesin aptallığısın Old NervouS!(uLaş) died. I wait for the new world order! |
|
|
|
| 5 üye bu mesaj için NervouS! kullanıcısına teşekkür etti. | Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010) |
|
|
#5 |
|
GENEL SORUMLU Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Yaptığı teşekkür sayısı: 3349
2814 konuda 7041 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 10
REP Puanı : 1236
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dış kaynakların Türkiye üzerinde oynadığı en güzel ve en etkili oyunlardan birisi ırkçılık ve mezhepcilik tabi okumamış bir toplumun bu tarz şeylere icazet edip bunlarla bilgiliyim havaları atmasının kendini ne kadar da düşürdüğünün farkında değiller.
Mey biter sâki kalır,her renk solar hâki kalır.. Diploma insanın cehlini alsada, hamurunda eşşeklik varsa bâki kalır..
|
|
|
|
| 5 üye bu mesaj için Derman kullanıcısına teşekkür etti. | Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-06-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010) |
|
|
#6 |
|
...
Üye No: 3
Yaptığı teşekkür sayısı: 3642
3229 konuda 7186 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 10
REP Puanı : 1083
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım Madem ki ben bir insanım İnsan Hakta Hak insanda Ne ararsan var insanda Çok marifet var insanda Madem ki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çark-ı felekler Bana eğilsin melekler Mademki ben bir insanım Daimiyem harap benim Ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim Madem ki ben bir insanım Daimi yıllar öncesinden bu soruyu yanıtlamış...
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
| 4 üye bu mesaj için Çopur kullanıcısına teşekkür etti. |
|
|
#7 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 1417
Yaptığı teşekkür sayısı: 29
44 konuda 63 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Alıntı:
Insanim demek cok kalay can herkes gururlanarak cekinmeden istedigi insaninin onunde bunu diye bilir ama bir aleviyim demek nedense adami duraklatiyor turkiye gibi bir yerde !!!!!! Hem neden aleviyiz demek insan olmakla karsilastirilsinki sanki bu bir amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar . Afedersiniz ama alevi olan hayvanmi ? Ne alaka ? O zaman bu oyunlara gelmeyin birisi kalkip ben muslumanim diye biliyorsa sizde ben aleviyim diyebilin cunku alevileri yok etme calismasinin bir digeride insan kelimesiyle yapiyorlar anladik . Sevgilerle |
|
|
|
|
| 3 üye bu mesaj için Alibaba kullanıcısına teşekkür etti. |
|
|
#8 | |
|
Can Bizden Biri Yaş: 27
Üye No: 476
Yaptığı teşekkür sayısı: 1732
927 konuda 2042 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 20
REP Puanı : 792
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Ben bir aleviyim. Alevi olmakta her zman övünürüm; ve mezhebimin gerektirdiği biçimde yaşamaya çalışırım. ancak ben mezhepçi değillim. mezhepçilik biraz daha radikal bir yaşam biçimi gibi gelmektedir. Özellikle 2000 sonrası özellikle 2005 başları ile birlikte hızla tırmandırılmaktadır siyasal otorite tarafından... amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar . Sevgili alibaba, amerikanın tek devlet ekolü olarak tanımladığınız modern sömürü düzeni Küreselleşme; çağımızn ulus - devletlerine makro miliyetçilik adı altında kanser etkisi yapmaktadır. Yalnız burada egemenler dediğiniz gibi ırkları yok etmek yerine tam tersi ıırkların üzerine vurgu yaparak; böl-parçala - yöneti tatbik etmektedirler. Yugoslavayda Hırvat Sırp ve Bosnalıların ayrışması Çekoslovakyada Slovak ve Çeklerin ayrışması Türkiye alt - üst kimlik tartışmaları Yani yüzyılımızın dünyasında ırkçılık tavan yaptırılmaktadır. Bununla beraber dini değerler de yüceltilmiştir. Ortadoğudan uzak Asya ya toplumsal direnişlede; ortak payda DİN idi. Afganistan da Taliban, Filistin de Hamas Irak ta şii ve sunni örgütler... Kısaca sevgili alibaba; hassasiyetini anlıyorum.. Aleviliğin üzerinde çok kirli oyunların "açılım" sahtekarlığı adı altında asimile etme çalışmalarına dönüştüğünü görmekteyiz. Bu noktada tüm canların her zamankinden daha uyanık olması gerekmektedir. ---Biri bana sorduklarında Nesin sen?--- Ben insanım.. mezhebimi soruyorsan ben çok iyi bir Aleviyim. |
|
|
|
|
| 4 üye bu mesaj için Solino kullanıcısına teşekkür etti. |
|
|
#9 |
|
Bizden Biri
Üye No: 1708
Yaptığı teşekkür sayısı: 2126
471 konuda 724 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 8
REP Puanı : 215
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
sanırım burda şu soru şeklinin ayırdımını yapmak gerekiyor. "sen nesin?" ve " senin mezhebin ne?"
"sen nesin" dendiğinde tabiki insanım cevabını vermeliyiz ama mezhep soruluyorsa elbette sonuna kadar, her koşulda, hiçbir zaman gizlemeden "aleviyim" diyoruz içiniz rahat olsun sevgili Alibaba. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Yaptığı teşekkür sayısı: 829
656 konuda 1468 kez teşekkür edildi. REP Gücü : 15
REP Puanı : 552
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kendi adıma şunu söyleyeyim ben milliyet açısından türküm ama aleviliğim benim için daha önde gelir tabi en önemlisi ise evrensel insani değerlere sahip olabilmektir
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| buda, çıktı, yeni |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |