![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Forum Katılımcısı |
Şimdi bu aralar çokca duyar oldum bende sizinle paylaşayım dedim heralde bu senenin modası?bana sorduklarında Nesin sen?bende bu soruya Aleviyim diyorum yok yok diyorlar onu sormadım Irkın ne?yani türkmüsün, kütmüsün, çerkezmisin, avsarmısın...?ben yine aleviyim diyorum öle olmuyomuş peki ne yapalım ne diyelim?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8349 Times in 3927 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sen Nesin deyince, ; İNSANIM semek yeterli olmalı,
Hem insanlar niye sorar sen nesin diye, Sende inatla , İnsanım ve Aleviyim de
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 9 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Çopur (03-07-2010), Dede-baba (03-06-2010), Devrim06 (03-07-2010), DoğAcAn (03-09-2010), Hep_Sonradan (03-12-2010), LEON (03-07-2010), NervouS! (03-06-2010), seher yeli (03-09-2010), Solino (03-06-2010) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Yas: 28
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Özellikle son yıllarda pompalanan makro milliyetçilik ile herkes mezhepçi ve ırkçı olmaya sürükleniyor. Babanın işaret ettiği gibi alevilik sünnilik Türklük yada Kürtlükten önce ortak insanı değerleri taşımak yani İnsan olmak erdemdir.
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Solino For This Useful Post: | Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-07-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010) |
|
|
#4 |
|
Üye No: 89
Thanked 2434 Times in 1387 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Şu derinin altındaki İnsan'sa, biz önce İNSANIZ!"
Ben Meksikalıyım adım Emiliano Zapata toprak ve özgürlük dedim yok devirde Puerta, İranlıyım bizzat köreltip ben onca beyni karanlığa gömdüm adım Ayetullah Humeyni, Benim bir rüyam var adım Martin Luther King, Bakın demokrasi benimle beraber öldü ben Hrant Dink, merhaba adım Barrak Obama çakmasıyım Luther King'in sulh için gelmiştim onbinlerce sivili kestim fittim, ben bir dono bana derler ki Sierra Maestra devrim ateşi burada yandı, sonrası gerilla. Özgürlük vaad ettiğiniz dünya nerede hani? Emperyalizme kafa tutan bendim ben Mahatma Ghandi, ben bir akarsuyum adım Kızıldere suyum kan 30 mart günüydü gördüklerim kanlı katliam, en büyük psikopat benim adım Adolf kansızım öldüm ama fikirlerim hah dirildi ansızın, adım Amadou Diallo tam 19 kurşun yedim, yargısız infaz gördüm evet çünkü ben bir göçmenim,mizacınız hem demokrat hem de nurcu, benim failim hala meçhul adım Uğur Mumcu, Anadoluydum insanlara bir çocuk doğurdum, kan mevsimindeydik adını Mustafa Kemal koydum...
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to NervouS! For This Useful Post: | Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-07-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010) |
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
Dış kaynakların Türkiye üzerinde oynadığı en güzel ve en etkili oyunlardan birisi ırkçılık ve mezhepcilik tabi okumamış bir toplumun bu tarz şeylere icazet edip bunlarla bilgiliyim havaları atmasının kendini ne kadar da düşürdüğünün farkında değiller.
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Derman For This Useful Post: | Çopur (03-07-2010), Devrim06 (03-07-2010), DoğAcAn (03-09-2010), LEON (03-07-2010), seher yeli (03-09-2010) |
|
|
#6 |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8779 Times in 4109 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım Madem ki ben bir insanım İnsan Hakta Hak insanda Ne ararsan var insanda Çok marifet var insanda Madem ki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çark-ı felekler Bana eğilsin melekler Mademki ben bir insanım Daimiyem harap benim Ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim Madem ki ben bir insanım Daimi yıllar öncesinden bu soruyu yanıtlamış...
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post: |
|
|
#7 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 405 Times in 217 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Insanim demek cok kalay can herkes gururlanarak cekinmeden istedigi insaninin onunde bunu diye bilir ama bir aleviyim demek nedense adami duraklatiyor turkiye gibi bir yerde !!!!!! Hem neden aleviyiz demek insan olmakla karsilastirilsinki sanki bu bir amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar . Afedersiniz ama alevi olan hayvanmi ? Ne alaka ? O zaman bu oyunlara gelmeyin birisi kalkip ben muslumanim diye biliyorsa sizde ben aleviyim diyebilin cunku alevileri yok etme calismasinin bir digeride insan kelimesiyle yapiyorlar anladik . Sevgilerle |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post: |
|
|
#8 | |
|
Can Bizden Biri Yas: 28
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Ben bir aleviyim. Alevi olmakta her zman övünürüm; ve mezhebimin gerektirdiği biçimde yaşamaya çalışırım. ancak ben mezhepçi değillim. mezhepçilik biraz daha radikal bir yaşam biçimi gibi gelmektedir. Özellikle 2000 sonrası özellikle 2005 başları ile birlikte hızla tırmandırılmaktadır siyasal otorite tarafından... amerikanin oyunu bence irki kokeni yok etmek kendi medeniyet sandiklari tek devlet ekolini tum dunyaya yaymak onun icindirki insan kavramini tum dinlerden mezheplerden ustun tutmaktalar . Sevgili alibaba, amerikanın tek devlet ekolü olarak tanımladığınız modern sömürü düzeni Küreselleşme; çağımızn ulus - devletlerine makro miliyetçilik adı altında kanser etkisi yapmaktadır. Yalnız burada egemenler dediğiniz gibi ırkları yok etmek yerine tam tersi ıırkların üzerine vurgu yaparak; böl-parçala - yöneti tatbik etmektedirler. Yugoslavayda Hırvat Sırp ve Bosnalıların ayrışması Çekoslovakyada Slovak ve Çeklerin ayrışması Türkiye alt - üst kimlik tartışmaları Yani yüzyılımızın dünyasında ırkçılık tavan yaptırılmaktadır. Bununla beraber dini değerler de yüceltilmiştir. Ortadoğudan uzak Asya ya toplumsal direnişlede; ortak payda DİN idi. Afganistan da Taliban, Filistin de Hamas Irak ta şii ve sunni örgütler... Kısaca sevgili alibaba; hassasiyetini anlıyorum.. Aleviliğin üzerinde çok kirli oyunların "açılım" sahtekarlığı adı altında asimile etme çalışmalarına dönüştüğünü görmekteyiz. Bu noktada tüm canların her zamankinden daha uyanık olması gerekmektedir. ---Biri bana sorduklarında Nesin sen?--- Ben insanım.. mezhebimi soruyorsan ben çok iyi bir Aleviyim. |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Solino For This Useful Post: |
|
|
#9 |
|
Bizden Biri
Üye No: 1708
Thanked 750 Times in 483 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 215
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
sanırım burda şu soru şeklinin ayırdımını yapmak gerekiyor. "sen nesin?" ve " senin mezhebin ne?"
"sen nesin" dendiğinde tabiki insanım cevabını vermeliyiz ama mezhep soruluyorsa elbette sonuna kadar, her koşulda, hiçbir zaman gizlemeden "aleviyim" diyoruz içiniz rahat olsun sevgili Alibaba. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3461 Times in 1348 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kendi adıma şunu söyleyeyim ben milliyet açısından türküm ama aleviliğim benim için daha önde gelir tabi en önemlisi ise evrensel insani değerlere sahip olabilmektir
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| buda, çıktı, yeni |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||