Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-09-2010, 14:09   #11
DİLARA
Üyemiz
Kullanıcı Profili

DİLARA - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 22
Üye No: 2529
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : DİLARA is on a distinguished road
İletişim

böle sorulara hiç cevap vermem sanane der geçerim kimene benim ne oldugum ben soruyormuyum ki yooo oda bana soramaz ancak ben kendim sölersem sölerim gerisi boşş yani takmayın allah a havale edin ayrım yapanları hayata devam
DİLARA isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to DİLARA For This Useful Post:
seher yeli (03-09-2010), İşcanbaba (03-09-2010)
Alt 03-09-2010, 15:27   #12
mamican
Pegasus*
Kullanıcı Profili

mamican - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 11
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi : mamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to behold
İletişim

Alinti:
DİLARA Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
böle sorulara hiç cevap vermem sanane der geçerim kimene benim ne oldugum ben soruyormuyum ki yooo oda bana soramaz ancak ben kendim sölersem sölerim gerisi boşş yani takmayın allah a havale edin ayrım yapanları hayata devam
sevgili dilara sanane demekte sanki kimliğinden kaçarcasına bir cevap bence soran olursa alaniyetle aleviyim denilmeli allaha havale etmek ne kadar doğru zaten bu gğne kadar hep ona havale ede ede bir çok sey başımıza gelmedimi...

''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.''

İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür.....
mamican isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post:
esonto58 (03-09-2010), seher yeli (03-09-2010), İşcanbaba (03-09-2010)
Alt 03-09-2010, 15:41   #13
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

DoğAcAn - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1897
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Alinti:
LEON Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Şimdi bu aralar çokca duyar oldum bende sizinle paylaşayım dedim heralde bu senenin modası?bana sorduklarında Nesin sen?bende bu soruya Aleviyim diyorum yok yok diyorlar onu sormadım Irkın ne?yani türkmüsün, kütmüsün, çerkezmisin, avsarmısın...?ben yine aleviyim diyorum öle olmuyomuş peki ne yapalım ne diyelim?

Bu senenin değil can , tarihin ve geleceğin yegane sorusu desek daha doğru olur.Her türlü kötülüğün sebebi bu sorudur desek emin ol abartmış olmayız..Bu sorunun bu şekilde soruluşunun tek amacı vardır, o da malesef insanları saflara ayırmak ve ona göre görüşmek+çalışmak+ .. vs (daha çokğaltabiliriz) tır.

Sadece bendemi bilemem ama direk art niyet gibi algılıyorum bu tür soruları. Alevi olduğunu belirtmende elbette sakınca yoktur, kimliği ne olursa olsun hiç bir insan kendini saklamamalıdır.

Hatta bu soruya en güzel cevabı yine 1. sayfada sefa abinin aktardığı, Daimi'nin dizelere döktüğü eserde de belirtilmiştir. Kimi canlarımız insanım demenin yeterli olmadığını düşünüyor ama yanılmayalım. İnsanım derken ta özünün başına sarar aslında sözlerini.. açılımı ise , ben insan olandan geldim ,insan olarakgiderim. Yani AYRIM YAPMAM ,TÜM İNSANLIK BENİM İÇİN BİRDİR(mezhebi ,ırkı,dili vs ne olursa olsun) ben insanlığa göre hareket ederim demektir ve zaten bu sözlerle kastettiğide karşısındakine cevaptır.. Ha karşısındaki anlarmı tartışılır, orası biraz belirsiz kişiden kişiye farkeder

böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma...
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına
yürür başı dik..

______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi"..
KıZıL DeLi
DoğAcAn isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
esonto58 (03-09-2010), LEON (03-13-2010), seher yeli (03-09-2010), İşcanbaba (03-09-2010)
Alt 03-09-2010, 21:33   #14
DİLARA
Üyemiz
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
mamican Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sevgili dilara sanane demekte sanki kimliğinden kaçarcasına bir cevap bence soran olursa alaniyetle aleviyim denilmeli allaha havale etmek ne kadar doğru zaten bu gğne kadar hep ona havale ede ede bir çok sey başımıza gelmedimi...
ben söylerim sanane die ama kim oldugumuda sölerim onu ilgilendirmez ki benim ne oldugum ki ben o kadar acık sözlüyüm ki pat die suratına yapıstırırım lafı umrumda deil yani kimin ne düşündüğü ben hayatıma devam ederim o isterse benle arkadaslık etmesin cok ta tınnn yani takmayın sizde yaaa boswerin...bu hayatta daha önemli sorunlar var...
The Following 4 Users Say Thank You to DİLARA For This Useful Post:
DoğAcAn (03-10-2010), esonto58 (03-11-2010), LEON (03-13-2010), İşcanbaba (03-09-2010)
Alt 03-10-2010, 09:31   #15
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

DoğAcAn - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1897
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Alinti:
DİLARA Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
ben söylerim sanane die ama kim oldugumuda sölerim onu ilgilendirmez ki benim ne oldugum ki ben o kadar acık sözlüyüm ki pat die suratına yapıstırırım lafı umrumda deil yani kimin ne düşündüğü ben hayatıma devam ederim o isterse benle arkadaslık etmesin cok ta tınnn yani takmayın sizde yaaa boswerin...bu hayatta daha önemli sorunlar var...
Dilara cane , daha önemli sorunlar derken ?? Cevabını elbette kendin verebilirsin, kimliğini söylersin isteyen kabul eder isteyen etmez burada haklısın . Ama kestirip atmakta olmamalı diye düşünüyorum. Bu soru aslında bir sorundur. Sen cevap vererek soruyu yanıtlarsın ama sorunu çözmüş olmazsın.Bu konuda kişisel değil de, bence genel olarak ele alınması gereken bir konudur.. Yani bu soruyla ayrım yapan ,insanlık adına yanlış yapar ve sorun çıkarır (gelecek neslede kalır ,bizlere kaldığı gibi) ..
Ben insanım diyen de "bana dokunmayan yılan bin yaşasın " demez/ diyemez ..Çünkü insanlığa hizmet eden , insanca yaşayayım diyen, bu sorunu kökten çözmek için emek harcamalıdır.. Geçmişte ve bu günde İnsanlar hep bu gibi konuların baskıya uygalanması ile asimile olmamışmıdır? Kendinize yapılmasından rahatsız olduğunuz bu gibi davranışların gelecekte sizin çocuğunuza, torununuza, vs. yapılmasını istermisiniz? Elbette hiç birimiz istemeyiz.. Ozaman, itelemek yerine çözmeye çalışalım derim.. Tabi seninde düşüncelerine saygım var can..
DoğAcAn isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
seher yeli (03-10-2010)
Alt 03-10-2010, 12:48   #16
DİLARA
Üyemiz
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
DoğAcAn Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Dilara cane , daha önemli sorunlar derken ?? Cevabını elbette kendin verebilirsin, kimliğini söylersin isteyen kabul eder isteyen etmez burada haklısın . Ama kestirip atmakta olmamalı diye düşünüyorum. Bu soru aslında bir sorundur. Sen cevap vererek soruyu yanıtlarsın ama sorunu çözmüş olmazsın.Bu konuda kişisel değil de, bence genel olarak ele alınması gereken bir konudur.. Yani bu soruyla ayrım yapan ,insanlık adına yanlış yapar ve sorun çıkarır (gelecek neslede kalır ,bizlere kaldığı gibi) ..
Ben insanım diyen de "bana dokunmayan yılan bin yaşasın " demez/ diyemez ..Çünkü insanlığa hizmet eden , insanca yaşayayım diyen, bu sorunu kökten çözmek için emek harcamalıdır.. Geçmişte ve bu günde İnsanlar hep bu gibi konuların baskıya uygalanması ile asimile olmamışmıdır? Kendinize yapılmasından rahatsız olduğunuz bu gibi davranışların gelecekte sizin çocuğunuza, torununuza, vs. yapılmasını istermisiniz? Elbette hiç birimiz istemeyiz.. Ozaman, itelemek yerine çözmeye çalışalım derim.. Tabi seninde düşüncelerine saygım var can..

haklısın ama asırlardır süre gelen bu ayrımı en basta büyüklerimiz cözememişken ki bildiğin gibi ülkemizde gelmiş geçmiş ve bir daha gelmiyecek olna ATATÜRK bu olayı cözememişken biz ne die kafamı yoruyoruz ki cocuklarmıza gelince ben kesinlikle öle seyleri ögretmem aleviymiş sünniymiş ayrım yaptırmam ki bende yapmıyorum yani simdi olsaydı ben bi sünniyle evlencektim ki ailem karsı deildi ama biz anlasamadık orası var nese he anlasmama nedenimizde ayrım deildi cok kıskanctı bende dayanamadım her nese bence hayatta bu ayrımdan daha önemli sorunlar var bu ayrımı cözmekle ki biz ayrım yapan insanlar deilizdir umarım ugrasmak yerine önümüzdeki sorunlarımıza ve en önemlisi hayata devam onlar ne derse desin takmayın yani eger aynı sekilde karsılık verilirse onlardan farkımız ne olur ki madem fark var en iyisi takmamak ben böle yapıyorum ve cokta güzel oluyor kafan agrımıyo sizde yapın göreceksiniz takmayın cünki onların kafaları yıkanmıs bos bi çip gibi düşünün ne verirsen onu alır ya onlarda öle yani en iyisi benim yaptıgım emin olun...
The Following User Says Thank You to DİLARA For This Useful Post:
İşcanbaba (03-10-2010)
Alt 03-11-2010, 00:51   #17
DİLARA
Üyemiz
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Can Pınar Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
böyle diyip kenara çekilen okadar çok kişi olduğu için bu ülkeyi at koşturur hale getirdiler...........!!!!!!!!!!üç maymunu oynamak yerine gözümüzü açalım...ben bilmem duymam umursama yapmam etmem demek çok yalnışşş... atatürk sorunları çözemediyse!!!!!!!!!!bu cumhuriyet kurullurken nedn lazı kürdü çerkezi alevisi sunnisi ülkücüsü omuz omuza savaştı????atatürk halkı refaha ulaştırdı kalkındırdıinsanların rahatı yerindeydi en azında huzur ve yedikleri ekmek vardışimdi millet açlıktan kırılıyorrrr huzur yok iç savaş var....SOSYALİZİM gelese BU ÜLKEYE herkes kabuğuna çekilip huzur bulucak çalışmak ve eşit şartların verdiği güvenle rahat olucak beyni....gelecek kaygısı gütmüyecek......TEK YOL DEVRİM TEK YOL SOSYALİZMMMMMM
oldu ne yapalım simdi senle benle olacak işse gel halledelim...
Alt 03-11-2010, 14:38   #18
LEON
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

LEON - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2540
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi : LEON will become famous soon enoughLEON will become famous soon enough
İletişim

herkese öncelikle teşekkür ederim lakin ben birşeyleri küçümseme yada boşverme gibi bir terim asla kullanmadım kullanmamda isterse putperest olsun ne olursa olsun ama yeterki insan olsun gelelim konumuza burada ne kadar anlatırsak anlatalım yukarıdan bırının gelıp sen haklısın demesiyle bütün iş biter bence yoksa bu konular uzar gider istedigin kadar inan tartısma bitmez yalnız benim buradaki yazma gayem yeni gelen canların dısarıdan bu tıp sorularla karsılastıklarında afallamasın bır cevabı olsun ıstıyorum onlar yasamasınlar yoksa deyıl kendı ırkım yada mezheplerın düsmanı deyılım umarım benı anlarsınız tessekur ederım
LEON isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to LEON For This Useful Post:
DoğAcAn (03-11-2010), DİLARA (03-12-2010), seher yeli (03-12-2010)
Alt 03-11-2010, 15:20   #19
Can Pınar
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Can Pınar - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1927
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 195
REP Seviyesi : Can Pınar has a spectacular aura aboutCan Pınar has a spectacular aura about
İletişim

Alinti:
LEON Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
herkese öncelikle teşekkür ederim lakin ben birşeyleri küçümseme yada boşverme gibi bir terim asla kullanmadım kullanmamda isterse putperest olsun ne olursa olsun ama yeterki insan olsun gelelim konumuza burada ne kadar anlatırsak anlatalım yukarıdan bırının gelıp sen haklısın demesiyle bütün iş biter bence yoksa bu konular uzar gider istedigin kadar inan tartısma bitmez yalnız benim buradaki yazma gayem yeni gelen canların dısarıdan bu tıp sorularla karsılastıklarında afallamasın bır cevabı olsun ıstıyorum onlar yasamasınlar yoksa deyıl kendı ırkım yada mezheplerın düsmanı deyılım umarım benı anlarsınız tessekur ederım
beyfendi biraz dikkatli okusaydınız dilara adlı üyeden alıntı yaptığımı ve yorumumu onun söylediği sözlere karşılık yaptığımı anlardınız.....zaten böyle bir konuyu irdeliyip sorgulayan birisi bişeyleri boşvermediğini ülke sorunları için fikir yürütüğünü anlıyabiliriz teşekkürler
Can Pınar isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Can Pınar For This Useful Post:
LEON (03-13-2010), seher yeli (03-12-2010)
Alt 03-12-2010, 23:53   #20
doğu
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

doğu - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 507
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 11
REP Puanı : 335
REP Seviyesi : doğu is a jewel in the roughdoğu is a jewel in the roughdoğu is a jewel in the roughdoğu is a jewel in the rough
İletişim

bu ayrımcılıktan nemalanlara dişkkat edelimki bir millet olmanın vasıflarını unutmayalımki bu nemacılar güçlenmesin

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. '

GAZİ MUSTAFA KEMAL
doğu isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to doğu For This Useful Post:
DİLARA (03-12-2010), LEON (03-13-2010), Solino (03-16-2010)

Bookmarks

Etiketler
buda, çıktı, yeni

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil