![]() |
|
![]() |
|||||||
| Dünya Alevileri Türkiye dışındaki alevi yerleşimlerinin paylaşılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Üyemiz |
Benim babam tarafı cumhuriyetin kuruluş yıllarında türkiyeye göçmüş. Ankara merkez ve İstanbul fatih'e yerleşmişler. oralardan göçen Türkler hakkında bilgisi olan var mı? Onların inançları, göç ettiği bölgeler???
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12711 Times in 5986 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sayın Meraklı konu, ilgili başlıkla biraz alakasız olmuş gibi. Araştırma konunuzun, yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla dünya alevileri değil de Türkler olduğudur. Lütfen konuları ilgili başlıklarında açalım.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | MERAKLI (09-07-2011) |
|
|
#3 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Memleketi: Ankara Yaşadığı Yer: İzmir
Yas: 34
Üye No: 3994
Thanked 80 Times in 36 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Haklısınız. yanlış ifade etmişim. oradan göçen aleviler hakkında bilgi edinöekti amacım. oradan göçen aleviler hangi bölgelere yarleşmiş. bunu merak ediyorum..
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to MERAKLI For This Useful Post: | Devrim06 (09-07-2011) |
|
|
#4 | |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 3500
Thanked 125 Times in 72 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Bu sitede Bulgaristanda yaşayan Aleviler hakkında doyurucu bilgilere ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to kzl.deli For This Useful Post: |
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3983
Thanked 65 Times in 34 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 27
REP Seviyesi :
![]() |
site cok güzel, cok okudum son günlerde tsk ederim kzl.deli
saten balkan ve trakya türkleri aslen yüzde yüz alevidir, ama yüzde 90% artik dönmüs (sünnilesmis) sayilir... |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Emo84 For This Useful Post: |
|
|
#6 | |
|
Forum Katılımcısı Yas: 35
Üye No: 3925
Thanked 378 Times in 143 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 40
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
%90'nı Bektaşilerin Babagan kolundan olduklarından dolayı sünnileşmeleri daha kolay olmuş bence... Balkanlardada Ali Koçlular haricinde seyitlik sistemine göre yolu devam ettiren başka Bektaşiler varmı bilmiyorum ama durum Balkanlar ve Trakyada öyle, Baba Dergahları, Bektaşi Babaları. Bilgisi olan arkadaş varmı bilmiyorum, bilen bir can varsada bizi aydınlatsın, Trakya, Balkanlar ve Avrupada, Alevi Ocağı varmı?
Genç Abdal'ım Şaha Dergaha geldim.
Bir niyaz eyledin darına durdum. Hidayet kapısın açılmış gördüm. Neler ihsan etmiş Hak kullarına. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Tahtacı35 For This Useful Post: | Baba İlyas (09-30-2011), Hamza Aksüt (09-30-2011) |
|
|
#7 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Memleketi: Ankara Yaşadığı Yer: İzmir
Yas: 34
Üye No: 3994
Thanked 80 Times in 36 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
orada yaşadıkları bölgeler ile ilgili bilgiye ulaşsam.. soyumuzu araştırma fırsatım olacak ama.. baba tarafı soyadımız heper.. belki eroğulları(kızıldeli) ile ilişkilidir.
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to MERAKLI For This Useful Post: | Hamza Aksüt (09-30-2011), Tahtacı35 (09-30-2011) |
|
|
#8 |
|
Forum Katılımcısı Yas: 35
Üye No: 3925
Thanked 378 Times in 143 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 40
REP Seviyesi :
![]() |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Tahtacı35 For This Useful Post: | Baba İlyas (09-30-2011), Hamza Aksüt (09-30-2011) |
|
|
#9 | |
|
GENÇALEVİLER YAZARI
Üye No: 834
Thanked 3343 Times in 903 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Nereden göçtüğünüzü söylerseniz yardımcı olmak isterim. Mümkünse kent, köy adı verirseniz daha yararlı olur. Saygı ve sevgiyle... |
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post: | Baba İlyas (09-30-2011), Emo84 (10-01-2011), MERAKLI (10-01-2011), Tahtacı35 (09-30-2011), İşcanbaba (09-30-2011) |
|
|
#10 | |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 3500
Thanked 125 Times in 72 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Mesela, benim büyük dedem (Hüseyin Çavuş), Osman paşanın yanında imiş, dedem de (Ali Çavuş) gözüne katarakt inmiş çürüğe ayrılmış. Fazlaca bir zaman yaşıyamamış. Ali koçlular dedikleri dede soylu ocak sahiplerinin olduğu köyde bizim köyümüz olan Alvanlar köyüdür. bu topluluğun olduğu Trakyadaki tüm yerleşimlerde benim akrabalarım vardır. Geniş bir aileyizdir. Ne varki, ''Ali koç babalılar'ı bilirmisiniz?'' diye sorduğumda hiçbir şey hatırlamıyorlar. Kızıldeli tüm balkanlarda ki Türk toplulukların önderi ve yol göstericisidir. Onu tüm Balkan coğrafyasında ki ister Türk olsun ister olmasın, bilirler ve sayarlar. Babamın (D:1909 Alvanlar/Yablanova) bizlere,''Kızıldeli' denilen yüce bir şahsiyet varmış... O'ndan geliriz,'' yada yanılma payı koyarsam, ''oradan geliriz, aslımız Horosandan gelmedir.'' şeklindeki sözleri daha bir özellik kazanmaktadır.. Bu sebeple, Ali koç babalılar, dede soylu bir hüviyet kazanmış olmaktadır diyebiliriz. (yalnız, dedemin ailemizin koruluğunda yaptırdığı ''Ali Çavuş '' çeşmesinin adını ''Erenler çeşmesi'' şeklinde değiştirmelerini de yadırgıyorum. bilsinler) Sevgili can, öyle sanıyorum ki, sizin dedelerinizde , ''Heper'' soyadı almaları sebebiyle sınır boylarındaki Alevi süreklerinden olup, bir şekilde asker kökenlisiniz. Kızıldeli ile dolaylıda olsa mutlaka bir bağınız vardır. Çünkü ''O'' yüce zat tüm balkanların ve anadolunun Hacı Bektaş'tan sonraki ikinci post sahibi kişidir. Alevileri/ Bektaşileri Balkanlar'da ararken sınır boylarından uzak yerlerde değil, özellikle düşmanla temas halinde yaşanılan yerlerde ''özellikle'' aramalıyız. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links