![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Bizden Biri |
İslam nedir?
İslam: Aramice “Salama” sözünden gelir. İslam= Salama/selam demektir. Anlamı barış demektir. Selamünaleyküm denildiğinde barış içinde olasın veya barış üstünde olsun anlamına geliyor. Onun içindir ki Aleviler, Alevilik sevgi ve barış dinidir derler. Zaman zaman Sünniler de İslam barış dinidir derler. Bu durumda Aleviler İslam olurmu, olmazmı? Düşünmek lazım. Aleviler İslamı kabul etmezse barış karşıtları olduğu anlamına gelir. Bu açıklamalarıma göre Sünni ve Şia İslam olmamış oluyorlar. Savaşarak inancını kabul ettirmek isteyen İslam yanı Selam sözüne ters demektir. Sanırım bu nedenlerle Aleviler Ademden başlayarak Muhammede kadar olan tek tanrılı dinleri İslam görmektedirler ve kendilerini de İslam saymaktadırlar. Çünkü: gelişen tek tanrılı dinler hep zalim ve zulme karşı gelerek var olmuşlardır. Hep barış ve bir arada yaşamakla yola çıkılmış ve daha sonra ezen ve zulmeden bir güç haline gelince de yeni bir din doğmuştur. h-alibaba
Doğru duvar yıkılmaz!
Sen doğru dur eğri belasını bulur. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to h-alibaba For This Useful Post: | Amistofes (10-25-2011), Baba İlyas (10-24-2011), Devrim06 (10-24-2011), Naki (10-24-2011), İşcanbaba (10-25-2011) |
|
|
#22 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1149 Times in 597 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Genelde araştırmacılar ve yazarlar Ortodoks ile çoğunluğun ve egemen otoritenin DOĞRU kabul ettiği inançları kastetmektedir.. Heterodoks ile de azınlığın anlayabildiği ve çoğunluğun kabul etmediği inançları. Bu gereksiz sözlük tartışmasını daha fazla uzatmaya gerek yok. Ben bu kelimeler ile neyi kastettiğimi daha önce uzun uzun yazdım. Kelimeleri sözlük anlamda değil terim anlamında(kullanılan mana) düşünmeniz gerekir. Daha fazla uzatıp konuyu sulandırmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Bizden Biri Yas: 47
Üye No: 2675
Thanked 1573 Times in 463 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 8
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Bugün dünyada barış evrensel bir değer. Kime sorsanız, barıştan yana olduğunu söyler. Ama bu durum bir kavram kargaşasını içinde barındırıyor. Herkes kendi dininin, barış dini olduğunu söyleyince hepsine İslam diyebiliriz. ABD de dünya jandarmalığına ve emperyal planlarına dayanak olarak "barış" getirme kavramını kullanabilir. Terimlerin bir geniş bir de dar anlamı vardır. Dar anlamıyla İslam denildiğinde ise Muhammed Peygamber'in yaydığı dini anlıyoruz. Aleviler de İslam olduklarını söylerler. Ama şeytan ayrıntıda gizli. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
Üye No: 3860
Thanked 19 Times in 12 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 2
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Bunca yıl buyruğunda tefsiri olduğunu duymamıştım. Bana bu tefsiri kimin hangi kitabında yaptığını yazarmısın? |
|
|
|
|
|
|
#25 | |||
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Senin Sunni ekol dediğin Sunni meşrepli Tasavvuf tarikatlarıdır. Lakin tasavvufun Şii/Alevi menşeili olduğunu düşünürsek buradaki inançlarında Sunni kökenli olmadığını rahatlıkla anlarız. Alinti:
İslam nedir ki Sunnilikte ve Şiilikte bu ANA İSLAM'a aykırı inançlar mevcut ? Bu bozulmamış İslam hangi ekolde mevcut? Daha doğrusu BOZULMAMIŞ İSLAM nedir yada hangisidir ? Alinti:
Fakat şu da var ki Alevilikteki İslami terimler(Muhammed,Allah,din,iman,İslam,Kuran) BATINİ anlamda kullanılırlar. Lakin Hazret-i ALİ ve 12 İmamların isimlerini ben İslami isimler olarak kabul etmiyorum. Bunların İslami inanç içerisinde yerleri yoktur. |
|||
|
|
|
|
|
#26 |
|
REP Seviyesi :
![]() |
Alevilerin, Ali adında insan görünümünde, bedenlenmiş bir Tanrı'ya inanmaları, onları Muhammed dininden ayırır.
Konu Naki tarafindan (10-25-2011 Saat 10:54 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Naki For This Useful Post: |
|
|
#27 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Devrim06 (10-24-2011) |
|
|
#29 | |
|
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Siyasi nedenlerle ortaya çıkmış Şii ve Sünni mezhepler (parti) arasındaki itikadi fark ise soğan zarı kadar. Bu dinde imam, mescid, ezan, abdest, namaz, hac, zekat, cihad, çok eşlilik vardır. Dede, pir, talip, müsahip, cem, dem, semah ise yoktur. Çünkü bunlar, kadim dinlerini İslam ambalajına bürüyerek kendilerine Alevi diyen inanç grubuna aittir. Alevilikte ise yukarıda sayılanlar bulunmaz. İslamda (Muhammedilik) önsüz sonsuz olan kadir-i mutlak bir Allah ve O'nun yarattıkları vardır. Muhammed O'nun elçisidir. Alevilikte ise insan görünümünde, bedenlenmiş bir Tanrı vardır. Dönem dönem değişik bedenlerde insan olarak gelir. Konu Naki tarafindan (10-25-2011 Saat 00:04 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
REP Seviyesi :
![]() |
Hz. Ali, sağlığında kendisine Tanrılık atfedenleri, kuyular kazdırıp yaktırdı. Çünkü O İslam dininin sadık bir inananı ve uygulayıcısı, bir hafız, bir fıkıh alimi idi. Sen O'na Tanrı desen de o La ilahe İllallah der. Bu bütün 12 imamlar için geçerli. Hepsi çağımızın Humeynisinin, Sadr'ının birer prototipidir.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Naki For This Useful Post: | Amistofes (10-25-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||