Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 10-24-2010, 08:36   #1
ALDENIZ
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3172
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 25
REP Seviyesi : ALDENIZ is on a distinguished road
İletişim
Standart cem tv deki buyuk gaf

sevgili canlar bu gun soyle bir kanallari dolasiyim dedim bir an baktimki cem tv de 2.uluslar arasi alevi sempozyumu vardi dedim konusmacilari katilimcilari dinleyim dedim tabiki begendigim konusmalarda oldu sonra yazarin biri cikti adini soyadini tam hatirlamiyorum ama herhalde tufan veya tayfun duzgun olacak neyse oda tarihteki AKKOYUNLAR ve KARAKOYUNLAR yani caldiran savasinin nasil gelistigini SAH ISMAIL ile yavuzu anlatiyordu ama tam tarafli ve yavuz itini SUTTEN CIKMIS AK KASIK YAPTI hele hele en sonunda dediki varsa bir kisi bana ispat etsin yavuzun ALEVILERI KATLETTIGINI DEMESINMI kesinlikle yavuz alevileri katletmemisdir dedi tabiki ben tv nin karsisinda dondum kaldim ve salonda izzettin dogan ve bircok profosor bircok yazardan tik yok BIR ALLAHIN KULUDA CIKIPTA DEMEDIKI NASIL OLURDA SEN BOYLE YALAN DOLAN uydurmaca konusursun demedi hayret ettim iste goruyorsunuz canlar ALEVI ISLAMCILARDAKI ZIHNIYET BU yarin bizim tum katillerimizi bas taci yapacaklar
ALDENIZ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to ALDENIZ For This Useful Post:
aBurcubur_ (10-24-2010), DEMAN (11-25-2010), esonto58 (10-24-2010), nazımhikmet (10-24-2010)

Alt 10-24-2010, 12:34   #2
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

nazımhikmet - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3296
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 79
REP Seviyesi : nazımhikmet will become famous soon enough
İletişim

.....hele hele en sonunda dediki varsa bir kisi bana ispat etsin yavuzun ALEVILERI KATLETTIGINI DEMESINMI kesinlikle yavuz alevileri katletmemisdir dedi .....

izzetin şimdileri akladı yetmedi.tarihe yöneldi.tarihteki katillerimiz de aklayıp öyle ölecek heralde...
kansızlığın bini bin para...

yeri geldi söylemek isterim,,

doğan ailesi;

izzetin doğanın dedesi seyit doğan:dersim katliamında askerlere kadın ve çocukların sığındığı mağarayı gösteren zattır.ve seyit doğan dersimliler tarafından bu gerekçeyle cezalandırılmıştır.yetim kalan hüseyin doğan(izzettinin babası) önce adıyaman güzel dedenin yanına götürülmüştür..
aleviler seyit doğanın(malatya-adıyaman alevileri) katliamda askerlerin öldürdüğüne inandığı için yetim kalan hüseyin doğanı sahiplenmiştir..

hüseyin doğan pratiği hepimizin malumu...demokrat parti,adalet partisi çizgisinde siyaset anlayışı...malatya da alevilerin dede perişan olmasın diye arazi vermesi ve hüseyin doğanın bir toprak ağası olmaya başlaması..
izzettin doğan 12 eylül darbecileriyle milliyetçi demokrasi partisinin kurucu üyesidir...
12 eylülü kutsayan tek ''alevidir''.....

bu aile belli ki,,

birileri tarafından bu işler için önümüze ''lider'' diye sunulmuş.yılların planı var.öyle doğan ailesi birden karşımıza çıkmadı.....

izzetine sorulacak en güzel soru şudur:yakalarsam ben soracağım,,

dedesi seyit doğanı kim neden öldürdü?
bunu bize bir açıklasın izzettin efendi de öğrenelim....

bu çalışmalarına devam edecek.islamlaştırmaya,türkleştirmeye,resmi ideolojiye yamamaya devam edecek çünkü onun görevi o...

biz bu soysuzun etkisini alevilerin üzerinden nasıl kıracağız bizim de sorunumuz bu...

yavuzu aklamak insanın genede kanını donduruyor...ama armut dibine düşermiş..!!
saygılarımla......

görünen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı..K.MARKS
nazımhikmet isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
aBurcubur_ (10-24-2010), ALDENIZ (10-24-2010), Amistofes (10-25-2010), esonto58 (10-24-2010), İşcanbaba (10-25-2010)
Alt 10-24-2010, 21:44   #3
ALDENIZ
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3172
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 25
REP Seviyesi : ALDENIZ is on a distinguished road
İletişim

canlar biz alevilerin ister alevi islami olsun ister ateisti olsun ne olursa olsun her zaman idiolojimiz yaratilisimiz baris ve kardeslikden yanayizdir ama tabiki gecmisde bizlere karsi yapilan hakaret ve soy kirimlari unutmamak ve inkar etmemek sartiyla eger biz alevilerin gecmiste yaptiklari bir saldiri soy kirim varsa tarihte zaten yok olamazda olsa dahi bizler onu inkar etmez ozur dilemesinide biliriz ayni seyi karsi taraflardanda beklememiz cok normaldir ancan hatalarimizi gorerek taniyarak KARDESLIGI VE BARISI GETIREBILIRIZ boyle inkarla yalanla dolanla nereye kadar varabilirizki eger bizlerin gecmisdeki ugradigi soykirim ve tecavuzlerin ustune sunger cekeceksek nerde kaldi bizim insanligimiz ve aleviligimiz her toplum hatasini kabul ederek ozurdileyrek refaha ulasa bilir canlar ama goruyorumki cem vakfi bun yalanlara goz yumuyor buda hic iyi degil KINIYORUM ONLARIdegil
ALDENIZ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to ALDENIZ For This Useful Post:
Amistofes (10-25-2010), İşcanbaba (10-25-2010)
Alt 10-25-2010, 09:55   #4
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Nazım,

Aleilre eleştiri getiriken, bir çok yazarlarımız,
"Alevilerin CHP yi sevmelerini ve katiilerine aşık olmaları" gibi eleştiriler getirilmekte,

Ancak alevi olan Doğan Dedenin DP den milletvekili olmasına da kızıyoruz,

Ve o Dönemde aleviler genelde DP yi desdeklemişler,

Şimdi bir çelişki yokmu can, CHP ye verseler kızıyoruz, Sendurumlu ALEVİLİK diyoruz,
DP gibi partilere oy verince de, Köpürüyoruz,
Bu Çelikşki nedir?
Yada değil mi? Niye?
Sevgilerimle.
İsteyen konuya dahil olabilir,

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
ALDENIZ (10-25-2010), Amistofes (10-25-2010), ernesto34 (11-26-2010), esonto58 (10-25-2010)
Alt 10-25-2010, 14:47   #5
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

değerli dsot işcanbaba,,

çelişki yok.neyin çelişkisi olsun anlamadım..

aleviler bu sisitemeden müzdariptir.türk islam sentezli devlet anlayışından müzdariptir.

biz alevilere düzen için bir alternatif sunmuyoruz ki..çelişki olsun!!

alevilerin veya diğer ezilen halkların sorununu sol-devrimci-sosyalist iktidarlar çözecektir.

chp veya dp sol veya halkın yanında olan parti değiller.devletin resmi ideolojise hizmet eden anlayışta değiller mi?

ortada çelişki yok.......

her şey net!!!!!!!!!

kafa karıştırmaya da gerek yok............

aleviler; demokratik,laik,sosyal bir hukuk devleti istiyor,adalet istiyor,özgürlük istiyor..asimilasyon istemiyor.resmi ideolojinin taraf tutmasını istemiyor...

bu istekleri gerçek bir sol iktidar-sosyalist sol bir iktidar karşılayabilir...başka kimse karşılayamaz...

dp bu ülkeyi abd ye satan sonra kemalistlerin son çırpınışı ile asılan bir gruptur.adnan menderesin vatan sevgisi tayyiple aynıdır.tayyipte limanlara kadar sattı,mendereste onu yapacaktı.gerici oylar için muhafazakarları şişirdi,gericiliği destekledi dp...

daha fazlasını da yaptı...

chp ne yaptı?
dersimi yaptı,yıılarca oy aldı aleviler de türbana eğildiği kadar alevi sorununa eğilmedi.resmi ideolojiyi bekledi.ona hizmette sınır tanımadı..türk olsun,sünni olsun dedi.diyanet chp döneminde kuruldu.en çok kuran kursu chp ile açıldı(resmi rakamlarla ispatlıdır)maraşa göz yumdu,belkide planladı..bilmiyoruz kesin olarak..ama göz yumduğu kesin...
sivasa göz yumdu.katliama bir anlamda ortak oldu...

chp biz ölürken çoğu zaman iktidardaydı.hiç bir şey yapmadı.katliamlara ortak oldu.şimdi bir alevi nüsvettesi getirdiler.onunla oynuyor ve alevileri onunla oyalıyorlar..

chp bütün bunları yaptı daha ne yapsın?

az mı geldi?

eğer öyleyse bekleyin,yakında daha fazlasını yapacaktır..göreceksiniz...

demokrat partiyi desteklenmesini ise yukarda yazdım...

sayın işcanbaba,,

yaşam sınıf kavramının üzerine kuruludur..

aleviler ezilen bir sınıftır.ezilen dışlanan bir halktır.alevilerin çıkarı söylediğiniz devletin resmi ideolojisini benimsemiş partilerle kesişemez...keşisirse bir yerde yanlışlık vardır..
pratik ortada:chp ye oy verildi ne oldu???
hiççç........

demokrat partiye oy verildi ne oldu???

hiççç........

neden??

resmi ideoloji öyle buyurdu çünkü....

biz resmi ideolojiye karşıyız..devlete ve onun faşist -gerici tüm uzantılarına...

biz bedrettinini dediği gibi başka bir dünya arzuluyoruz,,,

yarin yanağından gayrı her şeyi her yerde paylaşmak için!!!!

bu arzunun içinde chp-dp-akp bilmem kim yok....

kafa karışıklığı yok...her şey nettir.dostunu düşmanını tanıyacak birikime sahiptir aleviler..büyük öğretileri alevilere yol gösteriyor.göstermeye de devam edecektir...

saygılarımla...
The Following 3 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
ALDENIZ (10-25-2010), Amistofes (10-26-2010), İşcanbaba (10-25-2010)
Alt 10-25-2010, 15:10   #6
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Nazım,

Kafa karıştırmıyoruz burada, Ne isdeiğimiz biilinmiyoor,
Şunu unutmayalım, senin dediğin biçimde bir SOL ve sosyalist örnek henüz yok, ben görmedim,

Ve SOl ve senin tarifin, bir sınıfın DİKTATÖLÜĞÜN tanımı, ben onu paylaşmıyorum, her türlü DİKTATÖRLÜĞE karşıyım,
Diğer konu ALEVİLER içinde EZEN, yani , Patron, işveren, zengin gurubundan da bir çok insanlar mevcut,
Avrupa tipi demkratik hakların olması bizim kndimizi ifade etmemizi sağlayacaktır,

Sol şimdiye kadar ALEVİLER konusunda ve inanclar konusunda SINIFDA kalmıştır,
Sol her hangi bir çözüm üretememiştir,
Ve bizler (Sol) Alevi Pir lerini gerici ilan ettik, onlara dedelik yaptırmadık,
Sol bizim içimizde geliştiği halde ilk muhalafetimiz ALEVİ inanç önderlerine cevirdik,
Bunları bizzatihi ben yaşadım ve bu eleştirileri her yerde okumuşssundur.

Devltin seni tanıması falan öncemli değil,
Düşün Osmalı dönemini, Yazuz sonrsını, O zamanlar Alevileri devlet tanıyormydu,
Ee Aleviler bittimi? ne yaptılari kendileri çözüm ürettiler ve yaşadılar,
Biz çözüm üretemiyoruz, Kısır tartışmaların içindeyiz can,
Örgütlerimizi anlamıyorum,
Şikayet edip duran insanlarımızı da onlar anlmıyor,
Neyse ben bi vefa bulmadım SOLDAN desem yeridir,
Amma gözüm, gönlüm yine SOL'a bakar.
Sevgilerimle.
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
ALDENIZ (10-25-2010), Amistofes (10-26-2010), nazımhikmet (10-25-2010)
Alt 10-25-2010, 16:10   #7
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

değerli dostum,,

ben size daha önce bu ülkede gerçek bir sol olmadığını zaten söylemiştim....

şu anda böyle bir sol yapının olmaması bizim sağa kaymamızın veya chp-dp gibi yapılara kaymamızın gerekçesi olamaz.olmamalı...

ezilen bir yapı isek,,

ideoloji ortada..ortada bilisel marksizm var.sosyalist ideoloji var..biz kendimiz bir sol neden yaratmalım?

birileri bir şey kuracak biz mi gideceğiz oraya?

ya şu anda sol görünüpte içi boş olanları doldurup ayağa kaldıracağız,sorgulayıp onları birleştirip şekil vereceğiz...

yada kendimiz bir sol yaratacağız...

kısaca,,,

ya yeni bir yol bulacağız yada yeni bir yol yapacağız.....

yapacağımız yolun içeriği tarihsel belleğimizde öğretimizde gizlidir....

yeni bir yol bulamama durumumuz söz konusu değil..yeni bir şey yapmayıp remsi ideolojiye sığınmak hiç hoş değil....

bedrettinle,baba ishak ile nasıl yaptıysak yine yapabiliriz...

yeter ki kendimiz olmayı başarabilelim....

marksizm dediğimiz ideoloji zaten bedrettinden etkilenmedi mi??

biz kendimizi görürsek geriye bir şey kalmayacak....

saygılar...
The Following 3 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
ALDENIZ (10-25-2010), Amistofes (10-26-2010), İşcanbaba (10-25-2010)
Alt 11-25-2010, 21:22   #8
Hızır İli
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2922
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hızır İli is on a distinguished road
İletişim

[/b]
Alinti:
nazımhikmet Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

bu çalışmalarına devam edecek.islamlaştırmaya,türkleştirmeye,resmi ideolojiye yamamaya devam edecek çünkü onun görevi o...

biz bu soysuzun etkisini alevilerin üzerinden nasıl kıracağız bizim de sorunumuz bu...

yavuzu aklamak insanın genede kanını donduruyor...ama armut dibine düşermiş..!!
saygılarımla......[/b]
[b]
Syn Kürt nazım hikmet;
Ben nazım hikmeti TÜRK diye biliyordum ama Kürt olanı da varmış.
Osmanlı döneminde TÜRK kelimesi senin kürt dedelerinden olan şafii İdris Bitlisi'nin diri diri topraklara gömdürdüğü kızılbaşlar için kullanılıyordu.
Ve bu yüzden TÜRK kelimesi hakaret maksadıyla alevilere verilen addı.
Türklüğün islamla bir ilgisi yoktur.
Türk-İslam safsatası Alpaslan Türgeş denen gene kürt seyyid arvasinin öğrencisi olan bir ermeni tarafından uydurulmuş ve harekete geçirilmiştir.(seyyid arvasi saidi kürdi'nin dostlarındandır ve alpaslan türgeşin dedeleri ermenidir.)
İzzettin Doğan gibi muşmulalar Türklüğe değil sunni arapçılığa hizmet ediyor.
Sunnileştirme'nin adı ne zamandır Türkleştirme oldu?
Maraşta TÜRKMEN ALEVİLERİ katledenler senin şafii kürt ülkücü soydaşlarındı.
O yüzden TÜRK kelimesini saçma sapan şeyler için kullanmamak gerek.
Sende biliyorsunki bugün şeriatçı islamcılığı en ateşli savunanlar şafii kürtlerdir.
Uğrola.

Konu Hızır İli tarafindan (11-25-2010 Saat 21:26 ) değistirilmistir..
Hızır İli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Hızır İli For This Useful Post:
ernesto34 (11-26-2010)
Alt 11-26-2010, 10:52   #9
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Aleviler 1950 ile 1965 arasında DemokratParti ve Adalet Partisine ezici çoğunlukla oy verdi. O kadar ki, o dönem oylarından hangi köyün Alevi olduğunu anlamak da mümkündür. Demokrat Partiye silme oy veren köylerin önemli bir bölümünün Alevi olduğu görülmektedir. Kısacası, o dönemde Alevilerin oy verdiği parti CHP değil, DP'dir. Konu, bu gerçek gözden kaçırılmadan tartışılmalıdır.
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Amistofes (11-26-2010), ernesto34 (11-26-2010)
Alt 11-26-2010, 12:36   #10
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Hızır İli Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
[/b]
[b]
Syn Kürt nazım hikmet;
Ben nazım hikmeti TÜRK diye biliyordum ama Kürt olanı da varmış.
Osmanlı döneminde TÜRK kelimesi senin kürt dedelerinden olan şafii İdris Bitlisi'nin diri diri topraklara gömdürdüğü kızılbaşlar için kullanılıyordu.
Ve bu yüzden TÜRK kelimesi hakaret maksadıyla alevilere verilen addı.
Türklüğün islamla bir ilgisi yoktur.
Türk-İslam safsatası Alpaslan Türgeş denen gene kürt seyyid arvasinin öğrencisi olan bir ermeni tarafından uydurulmuş ve harekete geçirilmiştir.(seyyid arvasi saidi kürdi'nin dostlarındandır ve alpaslan türgeşin dedeleri ermenidir.)
İzzettin Doğan gibi muşmulalar Türklüğe değil sunni arapçılığa hizmet ediyor.
Sunnileştirme'nin adı ne zamandır Türkleştirme oldu?
Maraşta TÜRKMEN ALEVİLERİ katledenler senin şafii kürt ülkücü soydaşlarındı.
O yüzden TÜRK kelimesini saçma sapan şeyler için kullanmamak gerek.
Sende biliyorsunki bugün şeriatçı islamcılığı en ateşli savunanlar şafii kürtlerdir.
Uğrola.
seviyenizi takının.ben kürt değilim.yazımı okuyun sonra cevap yazın..
öğrendik sayeniz de nazım hikmet türk,alparslan türkeş ermeni imiş..derin bilgileriniz için sağolun...
alakasız yazınızın sebebini yazımı tekrar tekrar okudum anlamadım..nasıl böyle bir şey çıkardınız gerçekten anlamadım.seviyeli bir şekilde konuşursanız ve meramınızı anlatırsanız kendimce düşüncelerimi aktarabilirim..ama kürt nazım diye başlayarak kin dolu kan kusan yazılara cevap veremeyeceğimi bilmenizi isterim...
gelelim yazınızın içeriğine,,,
türkiye cumhuriyeti türk islam sentezi üzerine kuruldu dedim.izzettin doğan ailesininde kürt kökenli olmasına rağmen türk-islam sentezci yapıda olduğunu ve resmi ideoloji ile barışık olduğunu yazdım..söylediğim budur.buna bir itirazınız mı var? varsa neresidir aktarın cevaplayayım....
benim düşüncem budur:doğan ailesi arap değil,devletle ilişkisinden kaynaklı türk-islam sentezci bir yapıdadır..
diğer bir nokta,,,
maraş katliamında katliam cıa denetiminde chp-ecevit gözetiminde cıa emri ile mhp tarafından alevilere yönelik insanlık dışı bir katliamdır..katledilen aleviler içinde kürt veya türk aleviler olduğunu ben biliyorum.faşistler kürt veya türk alevi diye ayırıp katletmedi heralde.kürtler bu katliamda kullanılmış olabilir mi?
evet olabilir..kürtler islami unsurlarına bağlılıktan kaynaklı alevilere yönelik katliamlarda kullanılmışlardır.ama bu sadece kürtlerin suçu değil,dinin bağnaz yapısının ve sistemin halkları birbirine kırdırmasının bir sonucudur.yaratılmak istenen zaten budur:halkları biribirine kırdırıp birbirine karşı düşmanlaştırmak,halkların ortak taleplerde birleşmesini engellemek ve sistemin bekasını sağlamak değil midir amaç?
diğer bir konu,,,
türklüğün islamla ilgisi yok demişsiniz.ben sistemin temel anlayışının böyle olduğunu söyledim.milliyetle inancı kendi içinde soyut olarak birleştirmedim.sistemin sac ayakları türk islam sentezi değil de nedir peki?

sonuç,,,

tarihte halklar egemenlerin yarattığı düşmanlıkla biribirlerine karşı dünya kadar katliam yapmıştır.kürtler ermeni,alevi katliamlarında baş aktör de olmuştur.ama bu bizim sadece kürt halkını suçlamamamıza neden olmamalıdır.asıl olayı planlayan ve halklar arasında düşmanlık yaratan sistem suçludur.kürt halkına tabiki bunu söyleyeceğiz.siz bunu burda yazdınız.ben kürtlerin, alevilere yönelik katliamlarda kullanıldığını kürt milletvekillerine direk söyledim.ama kürt sorunuda inkar etmedim..sorunlar farklı,karıştırmamak gerekir düşüncesindeyim.
kürt halkı bugün eskiye nazaran daha farklı bir noktada da durmaktadır.kürt halkı bu katliamlardan kullanılma piskolojisinden çıkmıştır.çünkü aynı silah dönüp kendini vurmuştur.yaratılan şovenizm kürtleri bu sefer mağdur etmiştir..
olay genel olarak kısır döngüdür.ama sistem baki kalmıştır.bu düşmanlık sistemi ayakta tutmuştur...
amacımız,,,
ezilen tüm halkların demokrasi mücadelesinde ortaklaşmasıdır..alevi,kürt,ermeni,işsiz,emekçi,iş çi,çiftçi,öğrenci,...
etnik,inanç ve ekonomik temelde ezilen tüm halklar demokratik bir ülke için ortak mücadele etmelidir..demokratik bir ülke tüm farklılıkları kucaklayacaktır.sosyalist bir devlet anlayışı halkların tüm sorunlarını çözecektir.
başka çıkar yolumuz yoktur..bu naçizane benim görüşlerimdir..yazdıklarınızdan anladığım kadarına cevap verdim.yazacağınız yazıların halklar arasında düşmanlığa hizmet etmemesi dileğiyle....

saygılar...

Konu nazımhikmet tarafindan (11-26-2010 Saat 12:44 ) değistirilmistir..

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil