![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Hakka Yürüdü |
Alinti:
Sn nazımhikmet; Emin olun sizinle kişisel atışmaya girmek gibi bir hevesim yok. Fakat alevi olduğunu söleyip Kürt milliyetçiliği yaparak Türklüğü aşağılayanlardan oldum olası hazzetmemişimdir. Demişsiniz ki Türkiye Türk-İslam sentezi üzerine kuruludur. Türkiye'yi Tayyip erdoğan kurmuş olsaydı belki bu olabilirdi. Fakat Türkiye MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün kurduğu bir ülkedir. ATATÜRK bu ülkenin temelini TÜRK-islam üzerine attı ise neden anayasadan İslam ibaresini çıkarttı? Neden İslam'ın farzlarını devlet statükosunda ayaklar altına aldı? Ezan'ın Türkçe okunması islam'ın hangi kitabında emrediliyor? Atatürk islam otoritesini devletin her kurumunda yok edip çökerttiği gibi halk üzerindeki etkisinide önemli ölçüde azaltmıştır. Ayrıca ATATÜRK'ün kendisi de bir müslüman değildir. İslam'ı eleştiren hatta aşağılayan birçok sözü mevcuttur. Bundan sizinde haberiniz var diye düşünüyorum. Ayrıca bu ülkenin temeli Alevi Türkmenlere çıkar. Ülkenin kurulma aşamasında Atatürk'ün en sadık izleyicileri de aleviler idi. Dolayısıyla ülkenin temelinin Türk-İslam olduğunu söylemeniz için elinizde CİDDİ delillerin bulunması gerek. Fakat kuşkusuzki ülke şu an İSLAM istilası yaşamaktadır. Bunda hemfikiriz. Bu aradada Maraş'ta katledilen Alevilerin ne kadarı kürttü? Bunuda belirtirseni seviniriz. Maraşta katledilen alevilerin ezici çoğunluğu Türkmen idi. Halkların dostluğu dşmanlığı meselesine gelince. Ben atalarımı katleden zihniyeti taşıyanları ve bu zihniyeti dedelerinden gururla miras alan şafii kürtleri dost edinecek mide yapısında biri değilim. Ülkücülerden de şafii kürtlerden de pek hazetmem. Çünkü bu tipleri çok iyi tanırım. Bugün ülkücü ocaklarında Türk'ten çok Kürt vardır bunu da belirtmek isterim. Emin ol ben hayatımda şafii kürtlerden daha dinci şeriatçı ve ALEVİ DÜŞMANI başka bir kesim bilmiyorum. İzzettin doğan sunnici ise bu onun devletle değil Tayyip ve çetesiyle iişbirliği yaptığını gösterir. Tayyibide Atatürkçü yapamayız heralde. Birde bu kürtlerin kardeşliği meselesini en çok savunan son peygamber ve padişah tayyib-i erdoğandır. Bunu da hatırlatırım. Bu arada kürt olmadığına sevindim.Bu halis ve iyi niyetli olduğunu gösteriyor. Saygılar ve esenlikler kardeşim. Konu Hızır İli tarafindan (11-26-2010 Saat 19:01 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Hızır İli For This Useful Post: | ernesto34 (11-26-2010) |
|
|
#12 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3296
Thanked 485 Times in 165 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 79
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
size cevap yazmıyorum.bana cevap yazmanızı da istemiyorum..yorumu okuyuculara bırakıyor,yönetimi göreve çağırıyorum.bunu bir alevi olarak,bir sosyalist insan olarak talep ediyorum.bunu bir alevi forumundan talep ediyorum,ve biliyorum ki aleviler her ne kadar asimile edilmeye çalışıldıysa da kendisinden olmayana bu kadar düşmanca yazılar yazamaz,yazmamalıdır.alevilerin sizin gibilere vereceği cevap 72 millete bir nazarla bakmak olacaktır.aleviler ve alevi felsefesi her şeyi tartışır,eleştirir,ama ırkçılığın savunulacak saygı duyulacak bir yanı yoktur.. saygılar....
görünen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı..K.MARKS
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tartışmaları etnik köken tartışması olarak değil alevilik tartışması olarak irdelemenizi önemle rica ediyoruz.Herkes alevice yaşayabildiği ölçüde alevidir ermeni kürt türk olması bunu değiştirmez.
forum içinde gerek etnik gerek ideolojik hiç bir üyemizin başka bir üyeden üstünlüğü söz konusu bile olamaz Sevgiler |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 2922
Thanked 10 Times in 7 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
SN Derman candaşım; Ben kürtlere herhangi bir hakarette bulunmadım. Bildiğim gördüğüm ve duyduğum ne ise onu söyledim. Kalp kırmamak için gerçekleri gözardı etmek Aleviliğime sığmaz. Ayrıca sn nazımhikmet isimli kardeşimizinde bazı alevileri rahatsız edecek etnik temelli bir takım vurguları mevcuttur. Alevilik kisvesi ile Atatürk'e ve Türk kültürüne olan düşmanlığı beni rahatsız etmektedir. Fakat ben her düşünceye saygı duyuyorum. Ve bildiğim doğru ne ise HAKARET ETMEDEN söylemeye çalışıyorum. Sn nazımhikmet'i de düşünceleri yüzünden YÖNETİM'e şikayet etmek gibi bir hisse kapılmanın da gereksiz ve boş olduğunu düşünüyorum. Aynı hissi ve tavrı bekliyorum. Saygılarımla |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links