Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-26-2010, 18:58   #11
Hızır İli
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2922
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hızır İli is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
nazımhikmet Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
seviyenizi takının.ben kürt değilim.yazımı okuyun sonra cevap yazın..
öğrendik sayeniz de nazım hikmet türk,alparslan türkeş ermeni imiş..derin bilgileriniz için sağolun...
alakasız yazınızın sebebini yazımı tekrar tekrar okudum anlamadım..nasıl böyle bir şey çıkardınız gerçekten anlamadım.seviyeli bir şekilde konuşursanız ve meramınızı anlatırsanız kendimce düşüncelerimi aktarabilirim..ama kürt nazım diye başlayarak kin dolu kan kusan yazılara cevap veremeyeceğimi bilmenizi isterim...
gelelim yazınızın içeriğine,,,
türkiye cumhuriyeti türk islam sentezi üzerine kuruldu dedim.izzettin doğan ailesininde kürt kökenli olmasına rağmen türk-islam sentezci yapıda olduğunu ve resmi ideoloji ile barışık olduğunu yazdım..söylediğim budur.buna bir itirazınız mı var? varsa neresidir aktarın cevaplayayım....
benim düşüncem budur:doğan ailesi arap değil,devletle ilişkisinden kaynaklı türk-islam sentezci bir yapıdadır..
diğer bir nokta,,,
maraş katliamında katliam cıa denetiminde chp-ecevit gözetiminde cıa emri ile mhp tarafından alevilere yönelik insanlık dışı bir katliamdır..katledilen aleviler içinde kürt veya türk aleviler olduğunu ben biliyorum.faşistler kürt veya türk alevi diye ayırıp katletmedi heralde.kürtler bu katliamda kullanılmış olabilir mi?
evet olabilir..kürtler islami unsurlarına bağlılıktan kaynaklı alevilere yönelik katliamlarda kullanılmışlardır.ama bu sadece kürtlerin suçu değil,dinin bağnaz yapısının ve sistemin halkları birbirine kırdırmasının bir sonucudur.yaratılmak istenen zaten budur:halkları biribirine kırdırıp birbirine karşı düşmanlaştırmak,halkların ortak taleplerde birleşmesini engellemek ve sistemin bekasını sağlamak değil midir amaç?
diğer bir konu,,,
türklüğün islamla ilgisi yok demişsiniz.ben sistemin temel anlayışının böyle olduğunu söyledim.milliyetle inancı kendi içinde soyut olarak birleştirmedim.sistemin sac ayakları türk islam sentezi değil de nedir peki?

sonuç,,,

tarihte halklar egemenlerin yarattığı düşmanlıkla biribirlerine karşı dünya kadar katliam yapmıştır.kürtler ermeni,alevi katliamlarında baş aktör de olmuştur.ama bu bizim sadece kürt halkını suçlamamamıza neden olmamalıdır.asıl olayı planlayan ve halklar arasında düşmanlık yaratan sistem suçludur.kürt halkına tabiki bunu söyleyeceğiz.siz bunu burda yazdınız.ben kürtlerin, alevilere yönelik katliamlarda kullanıldığını kürt milletvekillerine direk söyledim.ama kürt sorunuda inkar etmedim..sorunlar farklı,karıştırmamak gerekir düşüncesindeyim.
kürt halkı bugün eskiye nazaran daha farklı bir noktada da durmaktadır.kürt halkı bu katliamlardan kullanılma piskolojisinden çıkmıştır.çünkü aynı silah dönüp kendini vurmuştur.yaratılan şovenizm kürtleri bu sefer mağdur etmiştir..
olay genel olarak kısır döngüdür.ama sistem baki kalmıştır.bu düşmanlık sistemi ayakta tutmuştur...
amacımız,,,
ezilen tüm halkların demokrasi mücadelesinde ortaklaşmasıdır..alevi,kürt,ermeni,işsiz,emekçi,iş çi,çiftçi,öğrenci,...
etnik,inanç ve ekonomik temelde ezilen tüm halklar demokratik bir ülke için ortak mücadele etmelidir..demokratik bir ülke tüm farklılıkları kucaklayacaktır.sosyalist bir devlet anlayışı halkların tüm sorunlarını çözecektir.
başka çıkar yolumuz yoktur..bu naçizane benim görüşlerimdir..yazdıklarınızdan anladığım kadarına cevap verdim.yazacağınız yazıların halklar arasında düşmanlığa hizmet etmemesi dileğiyle....

saygılar...

Sn nazımhikmet;
Emin olun sizinle kişisel atışmaya girmek gibi bir hevesim yok.
Fakat alevi olduğunu söleyip Kürt milliyetçiliği yaparak Türklüğü aşağılayanlardan oldum olası hazzetmemişimdir.
Demişsiniz ki Türkiye Türk-İslam sentezi üzerine kuruludur.
Türkiye'yi Tayyip erdoğan kurmuş olsaydı belki bu olabilirdi.
Fakat Türkiye MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün kurduğu bir ülkedir.
ATATÜRK bu ülkenin temelini TÜRK-islam üzerine attı ise neden anayasadan İslam ibaresini çıkarttı?
Neden İslam'ın farzlarını devlet statükosunda ayaklar altına aldı?
Ezan'ın Türkçe okunması islam'ın hangi kitabında emrediliyor?
Atatürk islam otoritesini devletin her kurumunda yok edip çökerttiği gibi halk üzerindeki etkisinide önemli ölçüde azaltmıştır.

Ayrıca ATATÜRK'ün kendisi de bir müslüman değildir.
İslam'ı eleştiren hatta aşağılayan birçok sözü mevcuttur.
Bundan sizinde haberiniz var diye düşünüyorum.

Ayrıca bu ülkenin temeli Alevi Türkmenlere çıkar.
Ülkenin kurulma aşamasında Atatürk'ün en sadık izleyicileri de aleviler idi.
Dolayısıyla ülkenin temelinin Türk-İslam olduğunu söylemeniz için elinizde CİDDİ delillerin bulunması gerek.
Fakat kuşkusuzki ülke şu an İSLAM istilası yaşamaktadır.
Bunda hemfikiriz.
Bu aradada Maraş'ta katledilen Alevilerin ne kadarı kürttü?
Bunuda belirtirseni seviniriz.
Maraşta katledilen alevilerin ezici çoğunluğu Türkmen idi.

Halkların dostluğu dşmanlığı meselesine gelince.
Ben atalarımı katleden zihniyeti taşıyanları ve bu zihniyeti dedelerinden gururla miras alan şafii kürtleri dost edinecek mide yapısında biri değilim.
Ülkücülerden de şafii kürtlerden de pek hazetmem.
Çünkü bu tipleri çok iyi tanırım.
Bugün ülkücü ocaklarında Türk'ten çok Kürt vardır bunu da belirtmek isterim.
Emin ol ben hayatımda şafii kürtlerden daha dinci şeriatçı ve ALEVİ DÜŞMANI başka bir kesim bilmiyorum.
İzzettin doğan sunnici ise bu onun devletle değil Tayyip ve çetesiyle
iişbirliği yaptığını gösterir.
Tayyibide Atatürkçü yapamayız heralde.
Birde bu kürtlerin kardeşliği meselesini en çok savunan son peygamber ve padişah tayyib-i erdoğandır.
Bunu da hatırlatırım.
Bu arada kürt olmadığına sevindim.Bu halis ve iyi niyetli olduğunu gösteriyor.
Saygılar ve esenlikler kardeşim.

Konu Hızır İli tarafindan (11-26-2010 Saat 19:01 ) değistirilmistir..
Hızır İli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Hızır İli For This Useful Post:
ernesto34 (11-26-2010)
Alt 11-26-2010, 19:37   #12
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

nazımhikmet - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3296
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 79
REP Seviyesi : nazımhikmet will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Hızır İli Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Sn nazımhikmet;
Emin olun sizinle kişisel atışmaya girmek gibi bir hevesim yok.
Fakat alevi olduğunu söleyip Kürt milliyetçiliği yaparak Türklüğü aşağılayanlardan oldum olası hazzetmemişimdir.Demişsiniz ki Türkiye Türk-İslam sentezi üzerine kuruludur.
Türkiye'yi Tayyip erdoğan kurmuş olsaydı belki bu olabilirdi.
Fakat Türkiye MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün kurduğu bir ülkedir.
ATATÜRK bu ülkenin temelini TÜRK-islam üzerine attı ise neden anayasadan İslam ibaresini çıkarttı?
Neden İslam'ın farzlarını devlet statükosunda ayaklar altına aldı?Ezan'ın Türkçe okunması islam'ın hangi kitabında emrediliyor?
Atatürk islam otoritesini devletin her kurumunda yok edip çökerttiği gibi halk üzerindeki etkisinide önemli ölçüde azaltmıştır.

Ayrıca ATATÜRK'ün kendisi de bir müslüman değildir.
İslam'ı eleştiren hatta aşağılayan birçok sözü mevcuttur.
Bundan sizinde haberiniz var diye düşünüyorum.

Ayrıca bu ülkenin temeli Alevi Türkmenlere çıkar.
Ülkenin kurulma aşamasında Atatürk'ün en sadık izleyicileri de aleviler idi.
Dolayısıyla ülkenin temelinin Türk-İslam olduğunu söylemeniz için elinizde CİDDİ delillerin bulunması gerek.
Fakat kuşkusuzki ülke şu an İSLAM istilası yaşamaktadır.
Bunda hemfikiriz.
Bu aradada Maraş'ta katledilen Alevilerin ne kadarı kürttü?
Bunuda belirtirseni seviniriz.
Maraşta katledilen alevilerin ezici çoğunluğu Türkmen idi.

Halkların dostluğu dşmanlığı meselesine gelince.
Ben atalarımı katleden zihniyeti taşıyanları ve bu zihniyeti dedelerinden gururla miras alan şafii kürtleri dost edinecek mide yapısında biri değilim.Ülkücülerden de şafii kürtlerden de pek hazetmem.
Çünkü bu tipleri çok iyi tanırım.
Bugün ülkücü ocaklarında Türk'ten çok Kürt vardır bunu da belirtmek isterim.
Emin ol ben hayatımda şafii kürtlerden daha dinci şeriatçı ve ALEVİ DÜŞMANI başka bir kesim bilmiyorum.
İzzettin doğan sunnici ise bu onun devletle değil Tayyip ve çetesiyle
iişbirliği yaptığını gösterir.
Tayyibide Atatürkçü yapamayız heralde.
Birde bu kürtlerin kardeşliği meselesini en çok savunan son peygamber ve padişah tayyib-i erdoğandır.
Bunu da hatırlatırım.
Bu arada kürt olmadığına sevindim.Bu halis ve iyi niyetli olduğunu gösteriyor.
Saygılar ve esenlikler kardeşim.

size cevap yazmıyorum.bana cevap yazmanızı da istemiyorum..yorumu okuyuculara bırakıyor,yönetimi göreve çağırıyorum.bunu bir alevi olarak,bir sosyalist insan olarak talep ediyorum.bunu bir alevi forumundan talep ediyorum,ve biliyorum ki aleviler her ne kadar asimile edilmeye çalışıldıysa da kendisinden olmayana bu kadar düşmanca yazılar yazamaz,yazmamalıdır.alevilerin sizin gibilere vereceği cevap 72 millete bir nazarla bakmak olacaktır.aleviler ve alevi felsefesi her şeyi tartışır,eleştirir,ama ırkçılığın savunulacak saygı duyulacak bir yanı yoktur..

saygılar....

görünen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı..K.MARKS
nazımhikmet isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-26-2010, 19:46   #13
Derman
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Derman - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 73
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi : Derman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud of
İletişim

Tartışmaları etnik köken tartışması olarak değil alevilik tartışması olarak irdelemenizi önemle rica ediyoruz.Herkes alevice yaşayabildiği ölçüde alevidir ermeni kürt türk olması bunu değiştirmez.
forum içinde gerek etnik gerek ideolojik hiç bir üyemizin başka bir üyeden üstünlüğü söz konusu bile olamaz
Sevgiler
Derman isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-26-2010, 19:55   #14
Hızır İli
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2922
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hızır İli is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Derman Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Tartışmaları etnik köken tartışması olarak değil alevilik tartışması olarak irdelemenizi önemle rica ediyoruz.Herkes alevice yaşayabildiği ölçüde alevidir ermeni kürt türk olması bunu değiştirmez.
forum içinde gerek etnik gerek ideolojik hiç bir üyemizin başka bir üyeden üstünlüğü söz konusu bile olamaz
Sevgiler

SN Derman candaşım;
Ben kürtlere herhangi bir hakarette bulunmadım.
Bildiğim gördüğüm ve duyduğum ne ise onu söyledim.
Kalp kırmamak için gerçekleri gözardı etmek Aleviliğime sığmaz.
Ayrıca sn nazımhikmet isimli kardeşimizinde bazı alevileri rahatsız edecek etnik temelli bir takım vurguları mevcuttur.
Alevilik kisvesi ile Atatürk'e ve Türk kültürüne olan düşmanlığı beni rahatsız etmektedir.
Fakat ben her düşünceye saygı duyuyorum.
Ve bildiğim doğru ne ise HAKARET ETMEDEN söylemeye çalışıyorum.
Sn nazımhikmet'i de düşünceleri yüzünden YÖNETİM'e şikayet etmek gibi bir hisse kapılmanın da gereksiz ve boş olduğunu düşünüyorum.
Aynı hissi ve tavrı bekliyorum.
Saygılarımla

Hızır İli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil