Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > İlhan Cem Erseven

İlhan Cem Erseven Yazarımız İlhan Cem Erseven yazıları

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 06-01-2011, 15:04   #1
İlhan Cem Erseven
GençALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3759
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : İlhan Cem Erseven is on a distinguished road
İletişim
Standart CHP’den Aday Olamayanlar Şimdi Ne Yapıyorlar?

Daha önce bu sitede de yer alan “CHP Limanına Yanaşanlar” başlıklı yazımda kimi örgüt başkanlarının CHP’den milletvekili aday adayı olduklarını yazmış ve eleştirmiştim. Bu yazım, doğal olarak yazıda adı geçenlerden ikisinin doğrudan yüzüme, diğerlerinin ise dolaylı yoldan reaksiyonlarını aldım. Gördüm ki arkadaşlar bana müthiş öfkelenmişler. Yine “Gençleviler” sitesinde Mamanali rumuzlu arkadaşın eleştirisine uğradım. Öncelikle bu arkadaşın sorusuna yanıt vereyim:

Ben ne A.Balkız’ın ne de F. Gümüş’ün ne de diğerlerinin milletvekili adayı olmalarına karşı çıktım. Benim itirazım milletvekili olma yöntemleri..Yani EDP’nin kuruculuğu sürecinde eleştirdikleri, hakaret ettikleri, barajın altına göndereceklerini söyledikleri, tu kaka dedikleri CHP’nin kapısını çalıp aday olmak istemeleridir. Onların davranışlarını ne etik ne de ahlaki buluyorum. Eğer bu arkadaşlarımız T. Öker gibi “bağımsız” aday olsalardı gerçekten saygıyla karşılardım ve bu anlamda söyleyecek sözüm olmazdı, hatta öyle bir makale bile yazmayı düşünmezdim. Ben, dürüst olmadıklarını, istifa edip istifa dilekçelerini işleme koydurtmayıp sumen altı etmelerini şık bulmadığımı söylemek istedim. Yoksa dediğim gibi 25 yaşını bitiren, milletvekili olma “ehliyetine” sahip herkes aday olabilir. Dağdaki bir çoban da bir apartman kapıcısı da milletvekili olma hakkına sahipler yasaya göre…

Peki CHP’den milletvekili adaylıkları kabul görülmeyen bu arkadaşlar, acaba şimdi ne yapıyorlar? Aday olmak istedikleri, yani son dakikada da olsa CHP’li olduklarını gösteren bu aday arkadaşlar, şu an gerçekte ne yapıyorlar? Hepsi işinin başında mı, yoksa CHP’nin “iktidar” olması için alanlarda mı?

Soruyorum o arkadaşlara, bulunduğunuz mahallede kaç sokak, kaç mahallede kapı kapı dolaşıp CHP broşürleri dağıttınız? Sayın Kılıçdaroğlu’nun miting meydanlarında dile getirdiği projelerin hangisini bir mahallede ya da bir kahvede dile getirip halka anlatmaya çalıştınız? Madem sizler CHP’den milletvekili aday olmayı candan isteyecek kadar CHP’lisiniz, öyleyse neredesiniz? Şu ana kadar ben sizleri hiçbir CHP mitinginde, mahalle seçim büroları açılışında, parti ilçe teşkilatlarının alan çalışmalarında hiç görmedim. Ne basına ne de televizyona “eski …. Genel Başkanı/Başkanı/YK Üyesi….” vb.. adıyla konumlarınızı koruyarak CHP’nin desteklenmesi için bir “çağrı”da da bulunmadınız.. Demek ki sizler gerçekten sosyal demokrat değil de siyasi rant peşinde koşanlardanmışsınız.. CHP “iktidar”, Kılıçdaroğlu “Başbakan” olduğunda, herkesten önce korkarım yine sizler, gerçek CHP’lilerden önce koşup “şirinlik” gösterisinde bulunursunuz, belki de CHP için çok çalıştığınızı, mahalle mahalle dolaşıp oy istediğinizi söylersiniz. Sakın yanınızda bir tane de ayna bulundurmayı unutmayınız..
İlhan Cem Erseven isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to İlhan Cem Erseven For This Useful Post:
aris (06-02-2011), caferi (07-24-2011), Çopur (06-02-2011), Devrim06 (06-01-2011), herdem (06-01-2011), nazımhikmet (06-19-2011), Ünsal Öztürk (06-01-2011), İşcanbaba (06-01-2011)

Alt 06-01-2011, 15:37   #2
herdem
Hüseyin Erdem
Kullanıcı Profili

herdem - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 140
REP Seviyesi : herdem will become famous soon enoughherdem will become famous soon enough
İletişim

Sevgili Erseven

Ali Balkız aday adaylıktan bir üst kademeye çıkarılmadıktan sonra, yaptığı açıklama aday adayı olmasından daha ilginçtir.
Diyordu ki "alevilerin başka alternatifi yoktur." Böylesi bir mantık belki aldığı yanlış kararın ardında durmasının açıklaması olabilir.
Kendi iç tutarlılığı olarak yorumlanabilir. Ama dışarıdan bakıldığında bunun dik duruş olmadığı ve alevilere güvensizlik içerdiği hemen anlaşılacaktır.
CHP'nin oy rezervi aleviler olmasına rağmen, alevileri çaresiz olarak CHP kapısına göndermek, adres olarak CHP'yi göstermek büyük bir açmazdır.

Şimdi sorduğunuz soruyu kendimce cevaplayayım:

CHP kapısından geri çevirilen diğer canlar, Alevi Bektaşi Federasyonun Genel Kurul'una yöneldiler.
İşin ilginç tarafı GYK toplantısı tam bir genel başkanlık yarışıyla geçmiş. Bunu nerden çıkarıyor derseniz: 7 genel başkan yardımcısının olması bunu yeterince izah ediyor.

Sanırsam bu canlar CV.'lerini güçlendirmek ve daha geniş klasörlerle ilerde tekrar CHP kapısını zorlamak ve çalmak için ileriye(!) bakıyorlar.

12 Haziran akşamı bir ihtimal meclise gitmeme durumu olsa dahi, sayın Öker'in duruşu taktire şayandır. Diktir durdu, ezilip-büzülmeden kendi kitlesine ve derneklerine giderek rızalık aldı.

Keşke diğer ABF başkanlarıda aynı şekilde bağımsız aday olup, en kötü ihtimal meclise halkın taktiriyle gidemeselerdi.

Aşk ile...

Dara düşenler çağırır.
"Ya Düzgün, ya Düzgün baba..."

Zone Ma, Zone Xizirî yo
herdem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 10 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post:
aris (06-02-2011), caferi (07-24-2011), Çopur (06-02-2011), Devrim06 (06-01-2011), Mananali (06-02-2011), ML24 (10-30-2011), nazımhikmet (06-19-2011), Ünsal Öztürk (06-01-2011), yıldızbaba.58 (06-05-2011), İşcanbaba (06-01-2011)
Alt 06-18-2011, 23:50   #3
caferi
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3147
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 11
REP Seviyesi : caferi is on a distinguished road
İletişim

Dik duruş dedigin aynı oy pusulasına C H P tuncaya
Birde C H P ye ardından Ökere verilmesi dikduruşmu
Eger mesele Alevilikse Kılıçtaroglu acaba nedir
Zaten Kılıçtaroglu Alevi oldugu için Doguda oy vermediler
Sanki bu alevi arkadaşlar kılıçtarogluna oy verselerdi
Kılıçtaroglu acaba Alevi kardeşlerine sahip olmayacakmıydı
Kusura bakmayında buna resmen koplo denir siz nederseniz
Deyin buna yani Alevi kardeşler,me katılamadım oy kaybındaniBaşka
İşe yaramadı kimlere yaradıgına siz karar verin viçdanınıza danışarak
Bizim yunus gibi duşunen tum canlara selamlar ola Hızır kılıçtarogluna
Yardımcı ola Kerbelayı bize yaşatanlara kısacası ben hakkımı helal etmiyorum
caferi isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to caferi For This Useful Post:
Devrim06 (06-19-2011), mamican (06-22-2011)

Bookmarks

Etiketler
aday, chp’den, olamayanlar, yapıyorlar, şimdi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil