Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi > Alevi Katliamları

Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 10-19-2009, 11:40   #31
ayt.berkay
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2118
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -10
REP Seviyesi : ayt.berkay has a little shameless behaviour in the past
İletişim

Haksız yere bir cana kıyanın üstüne Allah'ın laneti vardır. Zulme iştirak edenler ahirette hesabını verecekler. Ancak geçmişin muhasebesini yapıp öfkelenmek bize bir şey kazandırmadı şimdiye kadar, daha önce yaşanılanlardan ibret almak ve artık bunları yaşamamaya ve yaşatmamaya çalışmak görevlerimizdendir. Arif insan olup affetmek, hoşgörülü olmak, olaylara farklı yaklaşsa da herkese hep dostça kardeşçe davranıp kargaşayı ortadan kaldırmaya çalışmak çok önemli. İnsanlarımızın sevgiye, şefkate, dostluğa ihtiyacı var. Bu güzel, hakikatli yaklaşımı yerleşik kılmaya çalışan insanlara gruplara destek olmamız gerekir. Düşmanlık, intikam duygularını körükleyenlere en güzel karşılık bu olacaktır. İyiliği güzelliği sabırla anlatıp yaydıkça bu kargaşacı, kavgacı tiyniyetli zihniyet yok olmaya mahkumdur. Her zaman ümitvar olalım. Sünni Alevi Bektaşi Şii Caferi, hepimiz aynı Allah’a iman etmişiz, kardeşiz.
ayt.berkay isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-19-2009, 11:43   #32
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Alinti:
ayt.berkay Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Haksız yere bir cana kıyanın üstüne Allah'ın laneti vardır. Zulme iştirak edenler ahirette hesabını verecekler. Ancak geçmişin muhasebesini yapıp öfkelenmek bize bir şey kazandırmadı şimdiye kadar, daha önce yaşanılanlardan ibret almak ve artık bunları yaşamamaya ve yaşatmamaya çalışmak görevlerimizdendir. Arif insan olup affetmek, hoşgörülü olmak, olaylara farklı yaklaşsa da herkese hep dostça kardeşçe davranıp kargaşayı ortadan kaldırmaya çalışmak çok önemli. İnsanlarımızın sevgiye, şefkate, dostluğa ihtiyacı var. Bu güzel, hakikatli yaklaşımı yerleşik kılmaya çalışan insanlara gruplara destek olmamız gerekir. Düşmanlık, intikam duygularını körükleyenlere en güzel karşılık bu olacaktır. İyiliği güzelliği sabırla anlatıp yaydıkça bu kargaşacı, kavgacı tiyniyetli zihniyet yok olmaya mahkumdur. Her zaman ümitvar olalım. Sünni Alevi Bektaşi Şii Caferi, hepimiz aynı Allah’a iman etmişiz, kardeşiz.
Hesap mahşere kalmaz. Faşist katiller mutlak akıttıkları kanın hesabını vereceklerdir. Hepimiz kardeş değiliz. Olamayız da. Sivasta insanları yakan ya da çorum'da maraş'ta kadınlara tecavüz edip hamile kadınların karnını deşen insan müsvetteleriyle kardeşlik sözkonusu olamaz. Kardeşlik ancak geçmişin hesabının verilmesiyle olur. Bu herkes için sözkonusudur.

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
Can Pınar (10-19-2009), DoğAcAn (10-19-2009), mamican (10-19-2009)
Alt 10-19-2009, 11:50   #33
mamican
Pegasus*
Kullanıcı Profili

mamican - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 11
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 934
REP Seviyesi : mamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to behold
İletişim

Alinti:
Zulme iştirak edenler ahirette hesabını verecekler. Ancak geçmişin muhasebesini yapıp öfkelenmek bize bir şey kazandırmadı şimdiye kadar, daha önce yaşanılanlardan ibret almak ve artık bunları yaşamamaya ve yaşatmamaya çalışmak görevlerimizdendir.
maraştan ibret aldık çorum oldu çorumdan ibret aldık sivas oldu. ama artık cidden ibtret aldık bizim faşist zihniyetle kardeşlik yada iyi niyetli bir geleceğimizin olmayacağı aşikarken onalra geçmişi unuttuk biz diye gülmü verelim sizxce bu mantıklımı. biz alevile rhiç bir zaman şiddetten savaştan ayrımdan yana olmadık bin yıllardır ama her zaman ezilen yakılan asılan kesilen yüzülen biz olduk ve hiç bir zmaan intikam almak için asmadık kesmedik daha ne kadar iyi niyetli olabilirizki bu iyi niyeti bizden çok onalrın göstermesi lazım değilmi....

''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.''

İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür.....
mamican isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post:
Can Pınar (10-19-2009), DoğAcAn (10-19-2009), İşcanbaba (10-24-2009)
Alt 10-19-2009, 12:20   #34
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

DoğAcAn - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1897
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Alinti:
Çopur Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Hesap mahşere kalmaz. Faşist katiller mutlak akıttıkları kanın hesabını vereceklerdir. Hepimiz kardeş değiliz. Olamayız da. Sivasta insanları yakan ya da çorum'da maraş'ta kadınlara tecavüz edip hamile kadınların karnını deşen insan müsvetteleriyle kardeşlik sözkonusu olamaz. Kardeşlik ancak geçmişin hesabının verilmesiyle olur. Bu herkes için sözkonusudur.

öncelikle Çopur kutlarım çok güzel sözler bunları sizlerden duymak bir okadar daha güzel.. yüreğine sağlık abim.

kardeşlik güzel bir kavramdır,lakin burada kardeşine kalleşlik yapmış insan bile denilemeyecek yaratıkların bir cana kıyması asla affedilemez..hiçbirimiz geçmişi silmeyiz,silemeyiz. daha öncede yazmıştım BİZLER BİN PARÇAYIZ VE HER PARÇAMIZ TARİF EDİLEMEZ ŞEKİLDE YANMAKTA!!şimdi çıkmış birileri bize kardeşlikten söz ediyor.. hangi kardeşlik bu anlayamadım;
insanları yakmak,
diri diri kesmek,
işkenceler etmek,
yerinden yurdundan sürmek,
kurşuna dizmek,
daha doğmamış canlara kıymak bunuda yoksaymamızı BEKLEYEN Kİ DAHA ÇOK BEKLERLER,bir özürle telafi edildiğini düşünerek O GÜZELİM "KARDEŞLİK" kelimesini kirletenlerle kardeş falan OLMAYIZ,OLAMAYIZ!!!
ADALET YERİNİ BULANA KADAR BU ACI DİNMEZ..BİZLERDE HAKKIN HUZURUNA KAVUŞANA KADAR BU YANGIN GEÇMEZ...

böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma...
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına
yürür başı dik..

______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi"..
KıZıL DeLi
DoğAcAn isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
Çopur (10-19-2009), mamican (10-19-2009), İşcanbaba (10-24-2009)
Alt 10-19-2009, 12:36   #35
ayt.berkay
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2118
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : -10
REP Seviyesi : ayt.berkay has a little shameless behaviour in the past
İletişim

Ben elbette zalimle kardeşlik olur demedim.Dünyada hesap vermekten kaçabilenler ahirette hasebını verirler. Allah herşeye şahittir. benim demek istediğim bu, samimi müslümanların -farklı mezheplerin mensubu da olsalar-, sevgi hoşgörüyü yaşamak isteyenlerin arasını açmak için oynanan oyunlara aldanmamayı, onlara en güzel cevabı derin bir bağlılık ve kardeşlik düşüncesiyle verebileceğimizi söylüyorum, bunu savunuyorum. Göröceksiniz iyiliği savunanlar kötülere er geç üstün gelecekler, ben buna inanıyorum. kardeşi kardeşe düşüren, zalim, farklı görüşlerde, düşünce şekillerinde ortaya çıkan ama aslında tek bir yere bağlı olan toplulukların foyası çok yakında düşecektir. bu konuda ümitvarım.
ayt.berkay isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-24-2009, 12:22   #36
Yilmaz Demir
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

Yilmaz Demir - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 4
REP Puanı : 147
REP Seviyesi : Yilmaz Demir will become famous soon enoughYilmaz Demir will become famous soon enough
İletişim
Standart Katledilenlerin isimleri

Sayın Copur,
sizin 19- Musa Kireçli olarak ve 56- Musa Acar olarak yazdığınız kişinin aynı olması gerekir.

Musa Acar (ben Acur) olarak hatırlıyorum. Çorum'da Kireçci Musa olarak biliniyordu, çünkü kireçcilik yapıyorlardı. Tarlada yanmış olarak bulunan kişidir.

Selahattin ve Metin Ardıç 'da sizin yazdığınız gibi değil. Metin Selahattin'in büyüğü ama Kamyon sürmeyi bilmiyordu. Metin olayların olduğunda Çorum Endüstri Meslek Lisesinde Torna-Tesviye Bölümünde öğrenci idi.
Yilmaz Demir isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Yilmaz Demir For This Useful Post:
Çopur (10-24-2009), DoğAcAn (10-24-2009), İşcanbaba (10-24-2009)
Alt 10-24-2009, 12:56   #37
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Yilmaz Demir Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayın Copur,
sizin 19- Musa Kireçli olarak ve 56- Musa Acar olarak yazdığınız kişinin aynı olması gerekir.

Musa Acar (ben Acur) olarak hatırlıyorum. Çorum'da Kireçci Musa olarak biliniyordu, çünkü kireçcilik yapıyorlardı. Tarlada yanmış olarak bulunan kişidir.

Selahattin ve Metin Ardıç 'da sizin yazdığınız gibi değil. Metin Selahattin'in büyüğü ama Kamyon sürmeyi bilmiyordu. Metin olayların olduğunda Çorum Endüstri Meslek Lisesinde Torna-Tesviye Bölümünde öğrenci idi.
Sayın Yılmaz Demir; Düzeltme için teşekkürler.

Bu bilgiler çeşitli kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Büyük çoğunluğu da Devrimci Yol Örgütü Davasından yargılanan mahkümların savunmaları için yaptıkları araştırmaların sonuçlarıdır.

Bu araştırmalar cezaevi koşullarında ve özellikle de gazete/dergi taramalarıyla yapılmıştır. Malesef tarihi kayıtları tutmak ve derlemek gibi bir alışkanlığımız ya da olanağımız olmadığı için veriler de yanlışlıklar da olabiliyor.

Geçen sene bir belgesel çalışması için çorum, maraş ve gazi katliamlarına dair bilgilere ve katledilenlerin bilgi ve resimlerine gereksinim duymuştum. Bir aya yakın harcanan emek sonucu ( ki beş - altı kişilik ekiple araştırma yapmıştık ) elde ettiğimiz veriler oldukça komikti. Neredeyse doğru düzgün bir şey bulamadık diyebilirim.

İçler acısı bu durumdan kurtulabilmenin tek yolu herkesin elindeki bilgi ve belgeleri paylaşması....
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
DoğAcAn (10-24-2009), İşcanbaba (10-24-2009)
Alt 12-06-2010, 22:22   #38
caferi
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3147
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 11
REP Seviyesi : caferi is on a distinguished road
İletişim

acaba 26 kişinin kaçtanesi sunni kardeşimiz veya kaçtanesi alevi burda yine olan alevilere
oldu kerbela vakası gibi fatmalar huseyinler şehit oldular devlet gerçekten gunsazakı
kimler oldurdu bilmiyormuydu yoksa nufusun buyumesinden kıtlıkmı olacaktıda biraz oldurelim
olsunler geride kalanları kurtaralım nekadar gerçek ehlibeyt dostları gerçek paylaşımdanyana
gonul kabesi insan olan emevi hakimiyetine kafa tutan gerçek islamdan yana kim varsa
dostlar işte adaletten yana olmak adaletsizlerin işine gelmez iftira peygamberin zamanındada vardı var olan dunya var oldukça kuruların yerine taze fidanlar yanacaktır
yanan fidanların yerine yeni fidanlar topraktan kardelenen çiçegi gibi fışkıracaktır bunun
hesabını yanlış yapanlar sıvasta k maraşta malatyada denediler maalesef alevi toplumu
hiç birzaman kanı kanla yumazlar sadece devletin yasalarından medet umarlar ama devlet
yasaları uygulaycıları olayların ustunu hep kapatdılar oy kaygısı malum ya allahın adaleti
onun ustunu kapatanlar kendilerine hiç sordularmı ben acaba bırakın muslumanlıgı insanmıyım ben dermi merakım bu kulluk gorevleri allah adına insan oldurmek olduguna
inandırmışlar işte eyitime sonderece fasılasız ihtiyaç duymak boyle birşey olmalı
bizim yunus gibi duşunen canlara selam ola hızır her daim yoldaşımız ola
caferi isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-19-2011, 23:02   #39
caferi
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3147
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 11
REP Seviyesi : caferi is on a distinguished road
İletişim
Standart sunni solcu

Alinti:
Çopur Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Tanık Bektaş:

“Evimden zorla alınarak, halen Çukurörenli KARABEBEK adı ile bilinen şahsın evine götürdüler. Orada gözlerimi bağladılar. Ben kendilerine, 74 yaşında olduğumu, hacca gittiğimi, temiz bir insan olduğumu, ibadetini yapan bir Müslüman olduğumu, 17 nüfusluk olduğumu, beni bağışlamalarını söyledim. Beni tartakladılar. Sonra bıraktılar.”

Tanık Bekir (Bektaş’ın torunu):

“Evimden zorla alarak dedemin götürüldüğü yere götürdüler. Gözlerimi bağladılar. El ve ayaklarımı da bağladılar. Ayrı bir odaya koydular. Beni dövmeye başladılar. O sırada gözlerimdeki bağ kendiliğinden çözüldü. Beni dövenlerden birinin elinde bir tabanca vardı, sopalı olan Hasan Çoksoy’u tanıdım. Daha birkaç kişi vardı. Görsem tanırım. Bana yapılan işkenceden sonra bayılmışım. Dedem ve babam beni aramaya çıkmışlar. ‘Oğlumuz Bekir’i arıyoruz, nerede?‘ diye sorduklarında, tanımadıkları bir kişi, ‘Mahalledeki baş tertipçi, sevk ve idare edici olan kişiye sorun ve ondan izin alın, o başkandır’ dedi. Biz de kim olduğunu sorduğumuzda, bize 22 - 23 yaşlarında bir şahıs gösterdiler. Daha sonra yaptığımız araştırmada eli silahlı şahsın Selim Gökgöz olduğunu bize söylediler.” 38

Faşistlerin kadına saygısı

Kahramanmaraş katliamında Esma Suna’nın evini basmışlardı. Esma’nın gözleri önünde çocuklarını, eşini öldürmüşlerdi. Esma Suna ise gebe ve doğumu yakındır. Faşistler gözlerini kırpmadan satır, sopa ve kurşunla Esma’yı ve karnındaki bebekle birlikte öldürmüşlerdi. Gözleri görmeyen 80 yaşlarındaki bir kadının gözlerini tornavida ile oymuş, sonrada öldürmüşlerdi. 1978 Sivas olayında da küçük bir kız çocuğuna tecavüze kalkışmışlardı. İsim üstünde ‘faşist’, bunlar kadın, çocuk, yaşlı ve hasta dinlemezler. Kan içicidirler. İşte Çorum’da da marifetlerini gösterirler,
“Kartal bir Alevi ailesidir. O gün kapılarını sıkı sıkıya kapatmış, korku içinde dışarıdan gelen sesleri dinliyorlardı. Onların da kapıları çalındı. Bazı sesler ‘Dışarı çık, öldüreceğiz sizi’ diye bağırdılar. Kapı kırılmak üzereyken Satılmış KARTAL kapıyı açtı. Kapıdan elleri sopalı bir grup dalmıştı. Satılmış KARTAL, o kargaşada kendisini dışarı atmış, bitişik apartmanda gizlenmeyi başarmıştı. Ama karısı Gökçen KARTAL evde kalmıştı. Bağırmaları duyuluyordu kadının. Gökçen KARTAL’ı sürükleyerek dışarı çıkarırlar. Orta yaşlı kadın önce yakınlarındaki bir başka eve götürülür. Aynı mahallede oturan Emine ÜREYEN, daha sonra mahkemedeki ifadesinde, ‘Bir ara külotunu çıkararak değneğe takıp salladıklarını, sonra urganla el ve ayaklarını bağlayarak götürdüklerini’ söylemişti. Gökçen KARTAL rehinelerden sadece biriydi. Emine ÜREYEN, komşusu Gökçen KARTAL’ın götürülüşünün ardından kocası Süleyman ÜREYEN’in de rehin alınışına tanık olur. Dehşetin kol gezdiği Çepni Mahallesi’nde Süleyman ÜREYEN, silahlı, sopalı avcılar için ‘Varan iki’ydi...” 39
“Komşu kadın ve iki çocuğumla birlikte bir bodruma saklanmıştık. 20-30 kişilik bir grup bizi bodrumda buldu. Bunlar da ‘S........ min Kızılbaşları’ diyerek, bizi bulunduğumuz yerden aldılar. Döverek dışarı çıkardılar. Zincirlerle ve sopalarla durmadan edep yerlerimize ve memelerimize vuruyorlardı. Yanan evimizin yanına geldiğimizde komşu kadın külotuna saklamış olduğu 17 bin lirayı belki bizi bırakırlar diye adamlara verdi. Ancak yine bırakmadılar. Silahların dipçikleriyle vurarak bizi bir adamın evine teslim ettiler. Gecenin on ikisine kadar bu evde kaldık. Yüzü maskeli bir adam, ‘Ben karıları almaya geldim’ diyerek bizi bulunduğumuz evden aldı. Komşu kadın ve yanımda iki küçük çocuğuyla bizi bir bağ evine götürdüler. Orada bizi çırılçıplak soydular. ‘Sizi çırılçıplak her yerde gezdireceğiz’ dediklerinde korkudan altımıza ettik. Ancak bizi bırakmadılar. Çocukları bağ evinde bırakıp, biz ‘iki kadın’ı başka bir yere götürdüler. Dört kişi nöbet tutar gibi değişerek geldiler... Ben bayılmışım. Onlara durmadan kendimin Sünni olduğumu söyleyerek yalvarıyordum. Bırakmadılar. Ekmek filan yiyecek bir şey vermediler. Karşımıza bir bidonla su koydular, çocuklar su istedi. ‘Kızılbaşları zaten susuz öldürüyorlar’ diyerek çocuğa bile su vermediler... Ertesi gün ikindi zamanı olmuştu. Bir ıslık sesi duyduk. Bunun üzerine yanımızdakiler kaçıp gittiler. Biz de oradan yürüyerek ayrıldık. Yürüyerek şehre geldik, askerler gelip bizi aldılar...”40 (Bu vahşeti anlatan kadının ismi saklı tutulmaktadır. Nedeni bellidir.)
Milliyetçilik ve Müslümanlık adına kadına saygı böyle duyulmaktadır.

İçişleri Bakanı aylar sonra yine Çorum’da

Çorum’da faşistler insan avındadır. Apartman çatılarına yerleştirilmiş uzun menzilli silahlar Alevilerin ve solcuların evlerini taramaktadır. Solcu ve Alevilere ait ev ve işyerleri yakılıyordu. Telefon ve su şebekeleri kesilmiştir. Kimi polisler resmi elbise ve silahlarıyla faşist grupla birlikte halka ateş ediyorlardı. SSK Hastanesi faşistlerin üssü olmuştur. Onlarca ölü, yüzlerce yaralı vardır. Saldırganlardan yana Vali ve Emniyet... ikiye bölünmüş Çorum halkı...
Böyle bir ortamda İçişleri Bakanı Mustafa GÜRCÜGİL, Jandarma Genel Komutanı Sedat CELASUN ve Emniyet Genel Müdürü İsmail DOKUZOĞLU helikopterle Çorum’a gelmişlerdir. Helikopterler kent üzerinde birkaç tur atar. Daha sonra Emniyet Müdürü ve askeri birlik yetkilileriyle görüşen heyet, aynı yoldan gerisin geri Ankara’ya dönerler.
Türkiye kaynıyor, Çorum yanıyor. Gazeteciler, bu konularda bilgi edinmek için bakanı rahatsız etmektedirler. Sonunda bakan Mustafa GÜRCÜGİL zorunlu olarak basın toplantısı yapar. Basın toplantısında Çorum olaylarını değerlendirirken şöyle der:
...Çorum olayları solun bir tertibidir ve devleti yıkma eylemlerinden biridir. Devlete destek düşüncesiyle hareket eden bir sağ grup, bunların karşısına çıkmıştır. Aslında siyasi gayeli ve siyasi hedefli olan sol gruptur. Oradaki mezhep ayrılıklarını istismar etmek suretiyle Türk devletini, Türk Milletini bölmek ve devletin karşısına çıkartmak gibi bir davranışın içine girmişlerdir...” 41 İçişleri Bakanının bu konuşması, siyasi iktidarın faşist katliamının yanında olduğunun somut kanıtıdır. Bunu söyleyen, bir İçişleri Bakanı, yani devletin adamı, yani ülkenin bölünmesini istemeyen bir bakan!
Katilleri, yağmacıları, işkencecileri devletin destekçisi olarak gören bir İçişleri Bakanına da, panzeri ve otomatik silahıyla halka ateş eden güvenlik gücü yaraşırdı doğrusu...
Siyasi partiler, İçişleri Bakanının tutumuna tepki gösterdiler.
Sayin copur arkadas burda en ilginci solcunun alevisi sunnin solcusu diye birde
Ayirsmaya gidilmesi benim garibime gider burda bile irkci politacilar insanlarin
Biribirileriyle ayni catida olmasinlar diye bolme haraketini zaman zaman basari
Sagladilar ALLAH askina insanlarin insanca yasamasi icin mucadele verenleri
Etkileyezmez diyorum ama maalesef iskenceden korkan omur boyu hapisten
Kurtulmak isteyen veya aldatilan kimseler bu safsataya inanarak mucadeleye
Gonul veren arkadaslarini yapayanliz biraktilar kendileride zarar gorduler nafile
Isisten gecmistir dava arkadaslari malesef hakli oldugu davasinda yenik dusmus
Gelinen bu acimasiz dunyada herkesin DININI kendi dilinden ogrenirse kisi
YARATANA nasil kulluk edecegini ogrenir sonunda birilerinin onlari kullanamaz
Hakikat in ne oldugunu kendi vizdanlarinin emretdigi gerceklerden yana olma
Hakikati gorme ozgurlugunu ellerinde tutacagindan kotu niyetli insanlar kullanma sanslarinin sifirdir diyorum inanca ambargo hic kimse koyamaz
Bilincli toblum bilincli tuketici yani inancini kendi vizdaninin emrettigi gibi
Yoneltme gercek inanclari olan insanlar katil olamaz dusunun cicek seven bir
ALLAHIN kullari can alabilirlermi yaratanin yarattigini ancak yaratan alir
Bu bilincte olan vizdanlar birakin haklilari katletmek haksizlara bile kiyamazlar
Tanrinin kullarinin gercekleri gormeliler ama zaman zaman onlerine zifiri
Karinliklarla gelen bu fitneleri goremezler gormemek icin gercek ALLAHIN ipine
Siki sikiya sarilmalidirlar bu dunya hic kimseye kalmaz eger cennet inaniyorsan
Doru durust olmak zorundasin yaratilani sevmelisin yaratandan oturu kardesim
Bizim yunus gibi dusunen tum canlara selamlar ola HIZIR dogrunun yardimcisi
caferi isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-31-2011, 22:49   #40
bandiera_rossa
Yasaklı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3335
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 29
REP Seviyesi : bandiera_rossa is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
ayt.berkay Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
İnsanların kardeşliğini Allah inancına bağlamışsınız.Peki nerden biliyorsunuz sizinle aynı Allah'a iman ettiğimi?
bandiera_rossa isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to bandiera_rossa For This Useful Post:
ozan abbas (03-31-2011)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil