![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 |
|
Yeni Üye |
Haksız yere bir cana kıyanın üstüne Allah'ın laneti vardır. Zulme iştirak edenler ahirette hesabını verecekler. Ancak geçmişin muhasebesini yapıp öfkelenmek bize bir şey kazandırmadı şimdiye kadar, daha önce yaşanılanlardan ibret almak ve artık bunları yaşamamaya ve yaşatmamaya çalışmak görevlerimizdendir. Arif insan olup affetmek, hoşgörülü olmak, olaylara farklı yaklaşsa da herkese hep dostça kardeşçe davranıp kargaşayı ortadan kaldırmaya çalışmak çok önemli. İnsanlarımızın sevgiye, şefkate, dostluğa ihtiyacı var. Bu güzel, hakikatli yaklaşımı yerleşik kılmaya çalışan insanlara gruplara destek olmamız gerekir. Düşmanlık, intikam duygularını körükleyenlere en güzel karşılık bu olacaktır. İyiliği güzelliği sabırla anlatıp yaydıkça bu kargaşacı, kavgacı tiyniyetli zihniyet yok olmaya mahkumdur. Her zaman ümitvar olalım. Sünni Alevi Bektaşi Şii Caferi, hepimiz aynı Allah’a iman etmişiz, kardeşiz.
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8779 Times in 4109 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2411 Times in 1087 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
öncelikle Çopur kutlarım çok güzel sözler bunları sizlerden duymak bir okadar daha güzel.. yüreğine sağlık abim. kardeşlik güzel bir kavramdır,lakin burada kardeşine kalleşlik yapmış insan bile denilemeyecek yaratıkların bir cana kıyması asla affedilemez..hiçbirimiz geçmişi silmeyiz,silemeyiz. daha öncede yazmıştım BİZLER BİN PARÇAYIZ VE HER PARÇAMIZ TARİF EDİLEMEZ ŞEKİLDE YANMAKTA!!şimdi çıkmış birileri bize kardeşlikten söz ediyor.. hangi kardeşlik bu anlayamadım; insanları yakmak, diri diri kesmek, işkenceler etmek, yerinden yurdundan sürmek, kurşuna dizmek, daha doğmamış canlara kıymak bunuda yoksaymamızı BEKLEYEN Kİ DAHA ÇOK BEKLERLER,bir özürle telafi edildiğini düşünerek O GÜZELİM "KARDEŞLİK" kelimesini kirletenlerle kardeş falan OLMAYIZ,OLAMAYIZ!!! ADALET YERİNİ BULANA KADAR BU ACI DİNMEZ..BİZLERDE HAKKIN HUZURUNA KAVUŞANA KADAR BU YANGIN GEÇMEZ...
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yeni Üye
Üye No: 2118
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -10
REP Seviyesi :
![]() |
Ben elbette zalimle kardeşlik olur demedim.Dünyada hesap vermekten kaçabilenler ahirette hasebını verirler. Allah herşeye şahittir. benim demek istediğim bu, samimi müslümanların -farklı mezheplerin mensubu da olsalar-, sevgi hoşgörüyü yaşamak isteyenlerin arasını açmak için oynanan oyunlara aldanmamayı, onlara en güzel cevabı derin bir bağlılık ve kardeşlik düşüncesiyle verebileceğimizi söylüyorum, bunu savunuyorum. Göröceksiniz iyiliği savunanlar kötülere er geç üstün gelecekler, ben buna inanıyorum. kardeşi kardeşe düşüren, zalim, farklı görüşlerde, düşünce şekillerinde ortaya çıkan ama aslında tek bir yere bağlı olan toplulukların foyası çok yakında düşecektir. bu konuda ümitvarım.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 2031
Thanked 676 Times in 250 Posts REP Gücü : 4
REP Puanı : 147
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Sayın Copur,
sizin 19- Musa Kireçli olarak ve 56- Musa Acar olarak yazdığınız kişinin aynı olması gerekir. Musa Acar (ben Acur) olarak hatırlıyorum. Çorum'da Kireçci Musa olarak biliniyordu, çünkü kireçcilik yapıyorlardı. Tarlada yanmış olarak bulunan kişidir. Selahattin ve Metin Ardıç 'da sizin yazdığınız gibi değil. Metin Selahattin'in büyüğü ama Kamyon sürmeyi bilmiyordu. Metin olayların olduğunda Çorum Endüstri Meslek Lisesinde Torna-Tesviye Bölümünde öğrenci idi. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8779 Times in 4109 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Bu bilgiler çeşitli kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Büyük çoğunluğu da Devrimci Yol Örgütü Davasından yargılanan mahkümların savunmaları için yaptıkları araştırmaların sonuçlarıdır. Bu araştırmalar cezaevi koşullarında ve özellikle de gazete/dergi taramalarıyla yapılmıştır. Malesef tarihi kayıtları tutmak ve derlemek gibi bir alışkanlığımız ya da olanağımız olmadığı için veriler de yanlışlıklar da olabiliyor. Geçen sene bir belgesel çalışması için çorum, maraş ve gazi katliamlarına dair bilgilere ve katledilenlerin bilgi ve resimlerine gereksinim duymuştum. Bir aya yakın harcanan emek sonucu ( ki beş - altı kişilik ekiple araştırma yapmıştık ) elde ettiğimiz veriler oldukça komikti. Neredeyse doğru düzgün bir şey bulamadık diyebilirim. İçler acısı bu durumdan kurtulabilmenin tek yolu herkesin elindeki bilgi ve belgeleri paylaşması.... |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3147
Thanked 62 Times in 43 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 11
REP Seviyesi :
![]() |
acaba 26 kişinin kaçtanesi sunni kardeşimiz veya kaçtanesi alevi burda yine olan alevilere
oldu kerbela vakası gibi fatmalar huseyinler şehit oldular devlet gerçekten gunsazakı kimler oldurdu bilmiyormuydu yoksa nufusun buyumesinden kıtlıkmı olacaktıda biraz oldurelim olsunler geride kalanları kurtaralım nekadar gerçek ehlibeyt dostları gerçek paylaşımdanyana gonul kabesi insan olan emevi hakimiyetine kafa tutan gerçek islamdan yana kim varsa dostlar işte adaletten yana olmak adaletsizlerin işine gelmez iftira peygamberin zamanındada vardı var olan dunya var oldukça kuruların yerine taze fidanlar yanacaktır yanan fidanların yerine yeni fidanlar topraktan kardelenen çiçegi gibi fışkıracaktır bunun hesabını yanlış yapanlar sıvasta k maraşta malatyada denediler maalesef alevi toplumu hiç birzaman kanı kanla yumazlar sadece devletin yasalarından medet umarlar ama devlet yasaları uygulaycıları olayların ustunu hep kapatdılar oy kaygısı malum ya allahın adaleti onun ustunu kapatanlar kendilerine hiç sordularmı ben acaba bırakın muslumanlıgı insanmıyım ben dermi merakım bu kulluk gorevleri allah adına insan oldurmek olduguna inandırmışlar işte eyitime sonderece fasılasız ihtiyaç duymak boyle birşey olmalı bizim yunus gibi duşunen canlara selam ola hızır her daim yoldaşımız ola |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3147
Thanked 62 Times in 43 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 11
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Ayirsmaya gidilmesi benim garibime gider burda bile irkci politacilar insanlarin Biribirileriyle ayni catida olmasinlar diye bolme haraketini zaman zaman basari Sagladilar ALLAH askina insanlarin insanca yasamasi icin mucadele verenleri Etkileyezmez diyorum ama maalesef iskenceden korkan omur boyu hapisten Kurtulmak isteyen veya aldatilan kimseler bu safsataya inanarak mucadeleye Gonul veren arkadaslarini yapayanliz biraktilar kendileride zarar gorduler nafile Isisten gecmistir dava arkadaslari malesef hakli oldugu davasinda yenik dusmus Gelinen bu acimasiz dunyada herkesin DININI kendi dilinden ogrenirse kisi YARATANA nasil kulluk edecegini ogrenir sonunda birilerinin onlari kullanamaz Hakikat in ne oldugunu kendi vizdanlarinin emretdigi gerceklerden yana olma Hakikati gorme ozgurlugunu ellerinde tutacagindan kotu niyetli insanlar kullanma sanslarinin sifirdir diyorum inanca ambargo hic kimse koyamaz Bilincli toblum bilincli tuketici yani inancini kendi vizdaninin emrettigi gibi Yoneltme gercek inanclari olan insanlar katil olamaz dusunun cicek seven bir ALLAHIN kullari can alabilirlermi yaratanin yarattigini ancak yaratan alir Bu bilincte olan vizdanlar birakin haklilari katletmek haksizlara bile kiyamazlar Tanrinin kullarinin gercekleri gormeliler ama zaman zaman onlerine zifiri Karinliklarla gelen bu fitneleri goremezler gormemek icin gercek ALLAHIN ipine Siki sikiya sarilmalidirlar bu dunya hic kimseye kalmaz eger cennet inaniyorsan Doru durust olmak zorundasin yaratilani sevmelisin yaratandan oturu kardesim Bizim yunus gibi dusunen tum canlara selamlar ola HIZIR dogrunun yardimcisi |
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Yasaklı
Üye No: 3335
Thanked 202 Times in 54 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 29
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to bandiera_rossa For This Useful Post: | ozan abbas (03-31-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|