![]() |
|
![]() |
|||||||
| Çorum Çorum yöresi ile ilgili her çeşit paylaşımın yapılabileceği alan |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
... |
Çorum'a 15 km uzaklıkta olan köyümüz "Kale" ismi verilen bir tepenin eteğinde kuruludur. Köyün batısında Çorum, güneydoğusunda Mecitözü, doğusunda ise Düvenci Ovası yeralmaktadır. Palabıyık, Pancarlık, Karaağaç, Düvenci, Güney, Elvançelebi gibi köyler köyümüze komşudur.
Köyümüz çevresinde tepeler, bağlar, ağaçlıklar ve bir de "Sağmaca" ismini verdiğimiz bir mesire yeri bulunmaktadır. Sağmaca'daki su kaynağından Çorum kent merkezine su ulaştırılmaktadır. Ayrıca Sağmaca'da bir de özel alabalık çiftliği ve bunun etrafında piknik yerleri mevcuttur. ![]() Köyümüz ayrıca "Kuşsaray Kazısı" ismiyle de anılabilmektedir. Köyümüzde Hitit ve öncesi dönemi ait çok miktarda tarihi esir bulunmuştur. Kuşsaray, önceleri çok büyük bir köyken; Danimarka, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine ve Çorum, Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirle yoğun göç yaşanmıştır. Kış aylarında son derece tenha olmasına karşın yaz aylarında cıvıl cıvıl ve çok neşeli olur. Temmuz ayında Sağmaca Şenlikleri yapılmaktadır. Tüm Dostlar davetlidir. ![]() ![]() ![]()
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 29
Üye No: 36
Thanked 3270 Times in 1656 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 737
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abim yaff bu kadar çorumluyu benim bünyem kaldırmaz
şaka tabiki abim egerki sadece çorumlular katılmıyorsa eger gidilecekse topluca gidebiliriz eglenceli olur
Ne olursa olsun hayat gerçektir.ne uyandığında hayra yorabileceğin bır rüya,ne de çocukken bir uçurtma kadar renkli sandığın hayallere benzer.Bazen gelir deli bir fırtına gibi tutar kolundan savurur,bazen kışın ortsında baharı yaşatır gönlüne.Çıkmazlara girersin,yokuşlar tırmanırsın.Birgün bakmıssın düzyola çıkmışsın.Kocaman bir kutu gibidir hayat, içi süprizlerle dolu.Tahmin etme ,hep yanılırsın"...
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Ruzgar For This Useful Post: | Sedat (06-22-2008) |
|
|
#4 |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8796 Times in 4121 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece çorumluların ( Kuşsaraylıların ) katılması gibi bir sınırlama elbetteki yok. Geçen senelerde 6,000 dolayında bir katılım vardı. Bu sene daha da yoğun olacak diye tahmin ediyoruz. Organizasyon konusunda bir çalışma yapılmadı. Ancak Köy ve Piknik alanı Ankara - Samsun asfaltı kenarında olduğu için ulaşım çok basit.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
katılım göstermek ve canlarla beraber olmak güzel olacak şimdiden katkısı olan emek veren herkese teşekkürler
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Derman For This Useful Post: | Sedat (06-22-2008) |
|
|
#6 |
|
...
REP Seviyesi :
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
evet gelen arkadaslar biran önce yazsın ki bir plan yapalım.
ben bir gün önce gitmeyi ve c.tesi gününü kendi köyümde gecirmeyi düsünüyorum, gelmek isteyen arkadaslarda misafir olabilirler.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Derman (07-12-2008) |
|
|
#8 |
|
...
REP Seviyesi :
Malum sebepler bu sene mahrum bıraktı bizi. Ama görmek ve o ruhu paylaşmak isteyenler için yarın YOL TV Canlı yayınını öneririm.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
...
REP Seviyesi :
Az Sonra Yol Tv'den canlı yayın başlayacak. Merak edenler için anımsatma.
Kirvemiz Mahsuni'nin bir şiiriryle merhaba diyelim... Selam Et... Servet Hoca giderisen Çorum'a Bizi candan soranlara selam et Vakit geldi lüzumu yok yoruma Hasta gönlüm soranlara selam et Aşmak için dağlar dolu önümde Gezer feleksizler çevre yanımda boynuma sarılıp iyi günümde Kötü günde soranlara selam et Ben Hakk'a inandım boşa uymadım Eminimki ikrar verip caymadım Bir serçenin şerefine kıymadım Nice hatır kıranlara selam et Başına iş gelse bir yiğit kulun Değerimi olur paranın pulun Eğer Kuşsaray'a uğrarsa yolun Bana ikrar verenlere selam et Mahzuni çalmıyor nedense sazım Birbirine girdi baharım yazım Bütün erenlere götür niyazım Mertliğinde duranlara selam et |
|
|
|
|
|
#10 |
|
...
REP Seviyesi :