![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
AŞIK MEFTUNİ TOPÇU
1956 yılında Çorum’da doğdu.Asıl adı Meftuni Topçu’dur.8 yaşında mandolin çalmaya başladı.İlk bağlama derslerini babasından aldı.Babasının öğretmen olmasından dolayı Türkiye’nin birçok yöresini dolaştı ve aşıklık geleneğini öğrendi.11 yıl Aşık Mahzuni’yle birlikte türkü söyledi. 1979 yılında Hollanda’ya yerleşti.Şiirleri çeşitli araştırmalarda yer alan Meftuni’nin türküleri de değişik sanatçılar tarafından yorumlanmaktadır. saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: ANKARA
Üye No: 159
Thanked 74 Times in 47 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 68
REP Seviyesi :
![]() |
bence 11 yıl mahzunu babayla söylemesi sesini ve yorumunu ona bu kadar benzetyme hakkını vermez... kendi olsas dah iyi olur bence..
BU ÇELİK ALDIĞI SUYU UNUTMAYACAK...!
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgli kardeşim biz zaten meftuninin rahmetlik cenent meken mahuni babay benzedigi için buray koymadi çorumlu bir aşık oldugu için koyduk saygılarımla can kardeşim gerçege hüüüü.. |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post: |
|
|
#4 |
|
Forum Katılımcısı Yas: 56
Üye No: 608
Thanked 152 Times in 86 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 91
REP Seviyesi :
![]() |
Meftuni'nin çorum'lu Yada Kırımlı Olması önemli Değil Asıl önemli Olan O'nun Kişiliğidir. Hem 11 Yıl Büyük Ustala Beraber Olacak Hemde Ondan Etkilenmeyecek(öykünmeyecek) . Beraber çalışmasalar Bile Gene Etkilenir.çünkü Mahzuni çok Büyük. çağına Damga Vuran Ozandan Etkilenmeyen Olamaz.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim Neslim
Odabaş bağında Tahir ağacı Kuruyor Abdullah 'ın dalı ne kadar acı Bu kulun Abdullah sana duacı, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Bugünkü evler oldu sinema Hergün ol hançer çalar sineme N'olur dostlar beni kınama Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Kudret ırmağınadan sula yeşersin, Evlat ahfadım hak yola dönsün, Hak ile batılı gözleri görsün, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Ümitler hiç oldu arzular talan, Sardı etrafımı zehirli yılan, Yok bir tane ki halimden bilen, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Dünya fitneleri o moda zehri, Hak yolda bizleri geride koydu, Yetişen nesil modaya uydu, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Yarab lutfunla bizleri uyar, Nefsi emvare vurmasın yılan, Bu sinik kalbimi tez günde onar, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Ellerin yavrusu okur emsile, Bizim yavrular bilmez besmele, Odabaş nesli geldi ne hale, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Oğullar gelinler bana yar olsun, Evimiz yeniden gül gülüstan olsun, Beynamaz kalmasın hep namaz kılsın, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Bir zaman mektepti bizim hanemiz, Dedemiz mümindir saliha annemiz, Emzirdi südünü bizlere temiz, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Ecdadımda beni etmesin rusvay, Çektiğim emekler olmasın zay, Yareb bizide müminlerden say, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Meftunîyem Yarab açtım elimi, Dergahından çevirmezsen yönümü, Bağışla bana çifte yavrumu, Kurutma bu dalı şifa yabeyle. Aşık Meftuni
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Can
REP Seviyesi :
Elveda
Herşeyleri bolbol yedik, Hak bereket versin dedik, Yol açıldı biz giderdik, Hakkınızı helal edin. Damadım İsmet Adanır, Etti bizi candan kabul, Misli cihanda az bulunur, Hakkınızı helal edin. Memnun ettiniz bizi, Aldınız duamızı, Görmeye gelin bizi, Hakkınızı helal edin. Biz gideriz hoşçakalın, Sizde bize konuk gelin, Taze evde eski gelin, Hakkınızı helal edin. Gittiniz gönlümüzce, Bu işlerden gayet inceden ince, Mematımız duyulunca, Hakkınızı helal edin. Deriz size biz elveda, Buda böyle emir Hüda, Selam sevgi hem merhaba, Hakkınızı helal edin. Hizmette yok zerre kusur, Mevlam versin uzun ömür, Hayırlı evlat işte böyle olur Hakkınızı helal edin. Bağışlan Meftunîyi dostlar, Meftuni sizden helallik ister, Ölürse ruhuna Fatiha gönder Elveda ey aziz arkadaşlar... Aşık Meftuni |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | sehmuz (02-27-2010) |
|
|
#7 |
|
Can
REP Seviyesi :
Nesli Pakimiz
Şu alemi seyran kıldım temaşa Mekandan münezzeh şerikin haşa, İstersen elli yüz sene yaşa, Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Çürümüş kemikler sürmeye dönmüş, Sanki yalan bunlar cihana gelmiş Odabaş denilen bir namı kalmış, Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Sahavet dalına sarılmış kavi Vilayetim Kars'tır Keklicek köyü, Tarih doksanüç, hicretin günü, Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Doksanüç harbinde etmişler hicret, Tam üç aylık hesapsız zahmet, Mevlam cümlesine eylesin rahmet, Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Nesli Yusuf Ağa bizim dedemiz, Amcam Arslan Ağa, Tahir babamız Müsafir perverdir açık hanemiz Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Şimdi iskanımız Çorum-Alaca Gerdekkaya Köyü biraz yaylaca Dilerim Mevladan, gitsin böylece Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Allah vergisi iki kardeşiz, Bitecik hemşire hep bir yoldaşız Gerdekkaya köyü, hem, Odabaşız, Ahirimiz ölüm göçeriz bir gün. Meftuni eylersin her dem iltica, Senin yolun dahi varmasın güce, Cehdeyle varasın Kabeye haca Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Keklicek köyümüz şimdi harabe Altı kardaş birden koşmuş araba, Yok onlardan şimdi koştu turaba, Ahirimiz ölüm göçeriz birgün. Aşık Meftuni |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | sehmuz (02-27-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||