![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 |
|
Can |
Turnam Gelir Katar Katar
Turnam gelir katar katar Kanadın boynuna atar Seher ile bir kuş öter Ötüşü gül dalınd'olur Kır-atın sarı donlusu Yiğidin gözü kanlısı Güzelin göğsü benlisi O da Aydın ilind'olur Kederlenme deli gönül Yiğide hürmetler olur Namlı namlı kar istersen O da Çiçek Dağınd'olur Dadal'ım ben yoktur malım Her sözlerim Hakk'a malum Allah'ın sevdiği kulum Sevdiceğim yanımd'olur
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yine tuttu Gavur Dağ'ın boranı
Hançer vurup açarladı yaramı Sana derim Mıstık Paşa ereni İçindeki bunca beyler niç'oldu? Sabahaca kandilleri yanardı Soytarılar fırıl fırıl dönerdi Ha deyince beşyüz atlı binerdi Sana inip konan beyler niç'oldu? Ağlayı ağlayı Dadal'ım söyler Vefasız dünyayı şu insan n'eyler? Bir yiğidi bir kötüye kul eyler Şimd'en sonra yaşaması güç oldu. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
REP Seviyesi :
Yüce dağ başında Kamber tay olur
Korkarım ki emeklerim zay'olur Sevda sevda derler üç beş ay olur Bizim sevda senesini doldurur Arkını yaptım da suyu akmıyor Kahpe felek hiç yüzüme bakmıyor Çok yuva bekledim cücük çıkmıyor Boş yuva bekleyen yoz kuşa döndüm Şu felekle bir oyuncak oynadım Oynadım da oyunumda yenildim Farzını kıldım sünnetinde yanıldım Beş vakit namazı kılmışa döndüm Der Dadaloğlum da nedip n'etmeli Sözlerimi birem birem tutmalı Mirasçıya kalacak malı n'etmeli Üç beş oğlan olmadıktan gerü |
|
|
|
|
|
#34 |
|
REP Seviyesi :
Yücesine çıktım, baktım engine
Ovasının köpüklenmiş selleri Yiğit olan düşmez ise dengine Kendisine güldürür bütün elleri Yücesinden bakıp gördüm uzağı Kahpe düşman kurar'mola tuzağı Seçemedim hırsız ile kaçağı Daha kimler tuttu acep yolları Beri gel de yayla kızı beri gel Kollarımı kemer yapsın ince bel Saçların omuza dökülsün tel tel Koklayıp öpeyim beyaz elleri Dadaloğlu der ki halim yamandır Dağ başları yine tozdur dumandır Hak bilir ya, bugün hodri meydandır Tutmak gerek geçitleri beleri |
|
|
|
|
|
#35 |
|
REP Seviyesi :
Yükseklerde şahin gibi süzülür
Enginlerde turna gibi düzülür Haçan dostu ansam gönlüm üzülür Şimdi döndüm düzen tutmaz tele ben Adama bakışta bir hoşça bakar O dostun hasreti sinemi yakar Ak göğüs arası misk gibi kokar Bülbül gibi kona idim dala ben Dadaloğlu der ki zatı zatınan Bir güzel sevdim ben pek firkatinen Önü sinebentli bir al atınan Düşeyidim o dost ile yola ben |
|
|
|
|
|
#36 |
|
REP Seviyesi :
Yürü yiğit yürü yol ilen yürü
Ağustosta erir dağların karı Gayet güzel olsa yiğidin yârı O yiğit yanına nazınan gelir Yürü yiğit yürü yolundan kalma Her yüze güleni dost olur sanma Ölümden korkup da sen geri durma Yiğidin alnına yazılan gelir Sana derim sana ey kınalı taş Çözümden akıttım kanlar ile yaş Göllerde oynayan iki yeşil baş Göllerin safası kazınan gelir Misis köprüsünde kollarım bağlı Ayrılık elinden ciğerim dağlı Göksun'a varınca Bayazıtoğlu Sana gelen beyler sözinen gelir Dadaloğlu'm der kollarım bazılı Atım gök kır attır yanım tazılı Gelir koyunları yanı kuzulu Karışmış sağmalı yozunan gelir |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | İşcanbaba (07-28-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|