Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-22-2010, 15:35   #1
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1309
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -11
REP Seviyesi : Dede-baba can only hope to improve
İletişim
Standart Devriye ve Kur'an

Degerli canlar,

Bugün reerkarnasyon/ devriye/ tenasüf inancı ve bunun Kur2ani dayanakları üzerinde durmak istedim..

Tenasüh konusunda, Alevi İnancının Kur'ani dayanaklarını sunalım:

Rum Suresi, 11. Ayet

"...Allah yaratışa başlar, sonra onu varlık alanından çekip tekrar yaratır. En sonunda O’na döndürülürsünüz..."

Bakara Suresi, 28. Ayet

"....Allah’a nasıl nankörlük ediyorsunuz? Siz ölülerdiniz, O sizi diriltti. Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir. Nihayet O’na döndürüleceksiniz...."

Mümin Suresi, 11 .Ayet

“....Ey Rabbimiz! Bizi iki kez öldürdün ve iki kez dirilttin. Artık günahlarımızı itiraf ettik. Buradan çıkmak için bir başka yol daha var mı?..”

En’am Suresi, 36. Ayet

"....Ancak gereğince dinleyenler çağrıya cevap verir. Ölülere gelince, Allah onları diriltecektir, sonra O’na döndürülecekler..."

Yunus Suresi, 16. Ayet

"...De ki: Eğer Allah dileseydi onu size okumazdım.Allah da onu size bildirmezdi. Ben bundan önce bir ömür boyu içinizde durdum. Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz!..."

Vakıa Suresi, 60, 61, 62

"...“Ölümü aranızda biz takdir ettik. Biz önüne geçilecekler değiliz. Yerinize diğer benzerlerinizi getireceğiz ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde yeniden oluşturacağız.."

En’am Suresi, 133

"...Senin o Ganî Rabbin rahmet sahibidir. Dilerse sizi ortadan kaldırır ve sizi bir başka topluluğun soyundan yeniden vücuda getirir..."

Kuran ayetlerini incelediğimiz de şunu görüyoruz: Allah yaratışa ( Tezahür/ yansıma) başlıyor. Sonra onu varlık alanından çekip alıyor ve tekrar yaratıyor.( Tezahür/ yansıma) En sonunda yine kendisine döndürüyor. Dikkat ederseniz

Bakara Sûresi 28’de: “Sizi balçıktan veya bir damla sudan yarattım” demiyor. Siz ölülerdiniz O, sizi diriltti. Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir. Sonunda O’na döndürüleceksiniz deniyor. Burada üç defa öldürüyor ve diriltiyor.

1- Siz ölülerdiniz,

2- O, sizi diriltti,

3- Sizi yine öldürecek,

4- Ve sonra diriltecektir,

5- Sonunda O’na döndürüleceksiniz.

Allah Eyvallah, Gerçeklerin demine devranına hû Diyelim..

Hz. Muhammed Mustafa Buyurdu ki:

Hadis-i Şerif

Yâ Ali, kâlellâhu li: Be’astü Aliyyen me’al enbiyâi bâtinen ve me’ak zâhiren”

“...Ey Ali, Allah bana buyurdu ki: Ben Ali’yi cümle evvel Peygamberlerle gizli olarak, seninle de açık olarak beraber gönderdim..”

Hz. Ali Buyurdu ki:

“....Allah’a ant olsun ki, ben İbrahim’le beraber ateşteydim ve ona ateşi soğuk ve selamet yapan benim.

Nuh ile beraber gemideydim ve onu bataklıktan kurtardım.

Musa ile beraberdim ve ona Tevrat’ı öğrettim.

İsa’yı beşikte konuşturdum ve ona İncil’i öğrettim.

Süleyman ile halının üzerinde beraberdim, rüzgarları onun emrine verdim...."

Allah Eyvallah

Konu Dede-baba tarafindan (03-22-2010 Saat 15:45 ) değistirilmistir..
Dede-baba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Alt 03-22-2010, 15:36   #2
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Katre idim Ummanlara karıştım
Kaç bulandım kaç duruldum kimbilir
Devre edip alemleri dolaştım
Bir sanata kaç sarıldım kimbilir

Bulut olup ağdığımı bilirim
Boran ile yağdığımı bilirim
Alt anadan doğduğumu bilirim
Kaç ebeden kaç soruldum kimbilir.

Kaç kez gani oldum kaç kere fakir
Kaç kez altın oldum kaç kere bakir
Bilmem ki kaç katip ismimi okur
Kaç defterde kaç dürüldüm kimbilir

Bazı nebat oldum toprakta sürdüm
Bilmem kaç atanın sulbünde durdum
Kaç defa cenneti alaya girdim
Cehenneme kaç sürüldüm kimbilir

Kaç kez alet oldum elde bakıldım
Semadan kaç kere indim çekildim
Balcık olup ker*** ker*** döküldüm
Kaç bozuldum kaç kuruldum kimbilir

Dünyayı dolaştım hep kara batak
Görmedim bir karar bilmedim durak
Üstümü kaç örtü bu kara toprak
Kaç serildim kaç dirildim kimbilir

Gufrani’yim tarikatım bos değil
İyi bil ki kara bağrım tas değil
Felek ile hiç hatırım hoş değil
Kaç barıştım kaç darıldım kimbilir

Gufrani baba
Alt 03-22-2010, 15:41   #3
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim
Standart Bakara Suresi Ayet 28 batıni Yorum

Alevi-bektaşi İnanışında devriye ile ilgili iki görüş vardır.. Her İki görüşte Kur'an'ın Batın yorumuna dayanır... Bakara Suresinin 28. Ayetine dayanır..

İsterseniz öncelikle Bakara Suresi 28. ayeti verelim.. sonra açıklamalarımıza devam edelim..

İsmişah! Bismişah Allah Allah...

Hakk, Dost, Zahir, Batın, Hazır, Gaib. Sırr-ül Sır Erenlerinin Gülcemallerine aşk...

Ber-Cemal-i Muhammed, Kemal-i İmam Hasan, İmam Hüseyin, Ali ra Bülende salavat...

Allahümme salli ala seyyidina Muhammed-in ve ala Ali Muhammed...

"...Allah'a nasıl nankörlük edersiniz? Siz ölü idiniz, O, sizi diriltti... Sizi yine öldürecek ve Sonra Yine Diriltecektir.. Nihayet O'na Döndürüleceksiniz..."
(Bakara Suresi: 28)

Sizi yaradan Hakk'a nankörlük edersiniz
Bu inkar ve sapıklıklarda ileri gidersiniz

Hepiniz ölü idiniz. o sizleri diriltti
Yine tekrar öldürüp diriltecek sizleri

O'na döneceksiniz O, çağırdığı vakit
Buyruğu vardır size, o'nunla yapın ahit
(Bakara Suresi 28)

Ayette.. her Ruh=Can'ın 3 kez öldürülüp dilriltilişinden bahseder..

1- Sadece Hz. Muhammed'in soyundan gelen evlad-ı Resulların katıldığı cemler vardır "ERENLER CEMİ" Buralarda Kur'an-ın BATIN SIRLARI VERİLİR... Kur'an ayetleri yorumlanır..

2- İşte Kur'anın yukardaki ayeti.. devriye inancını ortaya çıkarmıştır... hemen belirtelim ki Ayet BATINİ ANLAMDA iki şekilde yorumlanmıştır..

A) Birince görüşe göre ayette 3 kez ölme dirilme vardır.. ve bu bütün yaratılan Ruh=can için geçerlidir... buna göre insanlar dünyaya 3 kez gelirler.. herkes eşit ömür süresine tabidir.. bu süre ne bir eksik ne bir fazladır..

Herkes bu dünya hayatında eşit problemlerle karşılaşır.. yani herkes... hem fakir.. hem zengin.. hem ayak... hem baş olacaktır bu alemde.... Tanrı adaletli olandır... Öte dünyada ulu divanda kimsenin bahanesi olmayacaktır.. burada kimse

"..beni fakir olarak yarattın yada sakat olarak yarattın.. hiç şüphesiz diğer insanlar gibi bolluk ve bereket içinde yaratsaydın... bu günahları işlemeyecektim.." diyemeyecek..

Derse işte o vakit arkasından yaptıkları önüne serilecektir.."

Bazen minicik bir bebeğin öldüğünü görür yada duyarsınız.... işte herkes bu dünyada eşit süre kalacak.. ne bir saniye eksik ne bir saniye fazla... o bebeğin dünyaya geliş manası budur.

İşte bu nedenle Tanrı insanları bu belirli süre ve imtihan dolana kadar fani aleme gönderir.. Fakat ebedi dönüş Hakk'adır.. Bu dönüş İnsan-ı Kamil olma aşamasından sonradır...

B) İkinci görüş ise.. ayeti şöyle yorumlar.. birinci diriliş Ervah-ı ezeldir.. (Ruhlar meclisi- Kal-ü Bela) Burada bütün yaratılanlar ruh olarak yaratılmıştır.. bu cihan var olmadan çok evvel kandildeki nurdan var omuşturki o Nur Hakk'Tandır.. hepimiz bu nedenle ondan geldik yine nurumuz (ışığımız) O'na dönecektir...

Tanrıdan tertemiz geldik.. ve yine tertemiz olarak (İnsan-ı kamil) Hakk'a döneceğiz.. Tanrı'dan gayrı ve dışında hiçbir şey yoktur..

Bu yoruma göre 2. diriliş.. bu fani alem.. yani Hz. Adem'in ve Hz. Havva'nın sınanmak üzere gönderildiği Dünya hayatıdır.... Burada hakkın takdir ettiği süre bitince bu dirilişte son bulacaktır..

Ayette geçen 3. diriliş ise... ulu divandır.. yani mahser.. çünkü günahlarından arınmamış bir Ruh hata ve noksanlarıyla Hakk ile Birleşemez.. burada herkesin yaptığı önüne serilecek.. hata ve günahlarından arınanlar ancak.. Hakk ile bir olacaktır..

Her iki görüşte kendi içinde tutarlı olmak ile birlikte ben ikinci görüşe katılıyorum...

Sonuç olarak... her iki görüşte Kur'ana dayanır.. ve İslamidir.. yani Kur'an'ın BATIN YORUMUDUR.. İstediğiniz görüşe inanabilirsiniz.. kuşkusuz gerçeği ancak Allah bilir..

Allah Eyvallah.. Şeyhen İlallah
Alt 03-22-2010, 15:46   #4
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sayın Dede Baba,
Bu konuyu, Ahiret inancı ve Alevilikde incelemişsiniz, niye bir daha başlık actınız,
Orda size yanıt yazılmıştı,

Alinti:
Dede-baba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Degerli canlar,

Bugün reerkarnasyon/ devriye/ tenasüf inancı ve bunun Kur2ani dayanakları üzerinde durmak istedim..

Tenasüh konusunda, Alevi İnancının Kur'ani dayanaklarını sunalım:

Rum Suresi, 11. Ayet

"...Allah yaratışa başlar, sonra onu varlık alanından çekip tekrar yaratır. En sonunda O’na döndürülürsünüz..."

Bakara Suresi, 28. Ayet

"....Allah’a nasıl nankörlük ediyorsunuz? Siz ölülerdiniz, O sizi diriltti. Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir. Nihayet O’na döndürüleceksiniz...."

Mümin Suresi, 11 .Ayet

“....Ey Rabbimiz! Bizi iki kez öldürdün ve iki kez dirilttin. Artık günahlarımızı itiraf ettik. Buradan çıkmak için bir başka yol daha var mı?..”

En’am Suresi, 36. Ayet

"....Ancak gereğince dinleyenler çağrıya cevap verir. Ölülere gelince, Allah onları diriltecektir, sonra O’na döndürülecekler..."

Yunus Suresi, 16. Ayet

"...De ki: Eğer Allah dileseydi onu size okumazdım.Allah da onu size bildirmezdi. Ben bundan önce bir ömür boyu içinizde durdum. Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz!..."

Vakıa Suresi, 60, 61, 62

"...“Ölümü aranızda biz takdir ettik. Biz önüne geçilecekler değiliz. Yerinize diğer benzerlerinizi getireceğiz ve sizi bilemeyeceğiniz bir şekilde yeniden oluşturacağız.."

En’am Suresi, 133

"...Senin o Ganî Rabbin rahmet sahibidir. Dilerse sizi ortadan kaldırır ve sizi bir başka topluluğun soyundan yeniden vücuda getirir..."

Kuran ayetlerini incelediğimiz de şunu görüyoruz: Allah yaratışa başlıyor. Sonra onu varlık alanından çekip alıyor ve tekrar yaratıyor. En sonunda yine kendisine döndürüyor. Dikkat ederseniz

Bakara Sûresi 28’de: “Sizi balçıktan veya bir damla sudan yarattım” demiyor. Siz ölülerdiniz O, sizi diriltti. Sizi yine öldürecek ve sonra diriltecektir. Sonunda O’na döndürüleceksiniz deniyor. Burada üç defa öldürüyor ve diriltiyor.

1- Siz ölülerdiniz,

2- O, sizi diriltti,

3- Sizi yine öldürecek,

4- Ve sonra diriltecektir,

5- Sonunda O’na döndürüleceksiniz.

Allah Eyvallah, Gerçeklerin demine devranına hû Diyelim..

Hz. Muhammed Mustafa Buyurdu ki:

Hadis-i Şerif

Yâ Ali, kâlellâhu li: Be’astü Aliyyen me’al enbiyâi bâtinen ve me’ak zâhiren”

“...Ey Ali, Allah bana buyurdu ki: Ben Ali’yi cümle evvel Peygamberlerle gizli olarak, seninle de açık olarak beraber gönderdim..”

Hz. Ali Buyurdu ki:

“....Allah’a ant olsun ki, ben İbrahim’le beraber ateşteydim ve ona ateşi soğuk ve selamet yapan benim.

Nuh ile beraber gemideydim ve onu bataklıktan kurtardım.

Musa ile beraberdim ve ona Tevrat’ı öğrettim.

İsa’yı beşikte konuşturdum ve ona İncil’i öğrettim.

Süleyman ile halının üzerinde beraberdim, rüzgarları onun emrine verdim...."

Allah Eyvallah
Kurandan aldığınız ayetler, bizim Devriye inancımızı karşılamıyor, ve bizdeki anlama gelmez,
Ve yorumlarda, islama uygun, çükü orda varlık alanına dönüş kavramı yok,
O nedenle uydurma Ayetler karşılamıyor, bizim anlatımızı, Devriye inancını,
Çünkü islamda Yeniden dünyaya, yani varlık alanına gliş yok,

Oysa Deyişde, hiç gitmemiş varlık alanından dimi,
Lütfen okuduğunuzu anlayın,
Öle yazın,

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
esonto58 (03-22-2010)
Alt 03-22-2010, 15:54   #5
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Sayın Dede Baba,
Bu konuyu, Ahiret inancı ve Alevilikde incelemişsiniz, niye bir daha başlık actınız,
Orda size yanıt yazılmıştı,
Ahiret ve Devriye kavramları Farklıdır.. Aynı Konular değildir.. Hakk ile Bir olma Hakka Ebedi dönüş yani Ahiret ayrı bir olgu dünya yaşamına tekrar gelme farklı bir konu.

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Kurandan aldığınız ayetler, bizim Devriye inancımızı karşılamıyor, ve bizdeki anlama gelmez,
Ve yorumlarda, islama uygun, çükü orda varlık alanına dönüş kavramı yok,
O nedenle uydurma Ayetler karşılamıyor, bizim anlatımızı, Devriye inancını,
Çünkü islamda Yeniden dünyaya, yani varlık alanına gliş yok,

Oysa Deyişde, hiç gitmemiş varlık alanından dimi,
Lütfen okuduğunuzu anlayın,
Öle yazın,
Sizin İnancınızı/ İnançsızlığınızı elbette bilemeyiz Yüzyıllardır Var olan Alevi inancına göre açıklamalar yapılmaktadır.. Yukarda Kur'anın açık ayetlerinde görüldüğü üzre dünyaya birden fazla gelinip gidildiği meydandadır...

açık ayetler meydanda iken nasıl dünyaya birden fazla geliş islamda yok dersiniz, doğrusu anlamak mümkün değil

Alevilik zaten Kur'anın ve İslamın özüdür. Buna Karsın Devriye ve tenasüh konusunun islam dışı sünnilik inancına uymaması ise gayet doğaldır. çünki sünniliğin zaten ne hiçbir ibadetine Kur'ani izah getirilebiliiyor nede hiçbir İmanı itikatı Kur'ana uyuyor.
Alt 03-22-2010, 16:16   #6
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

dedeBaba
Bırak sünniliği, Zaten onlar buna inanmıyor, İslamda inanmıyor,

Verdiğin aytlerde de dünya ya glip gitme yok,
Zaten varlıkdan gitme diye bir olay yok deyişi iyice incelersen bulacaksın doğruyu,

Alinti:
A) Birince görüşe göre ayette 3 kez ölme dirilme vardır.. ve bu bütün yaratılan Ruh=can için geçerlidir... buna göre insanlar dünyaya 3 kez gelirler.. herkes eşit ömür süresine tabidir.. bu süre ne bir eksik ne bir fazladır..

Herkes bu dünya hayatında eşit problemlerle karşılaşır.. yani herkes... hem fakir.. hem zengin.. hem ayak... hem baş olacaktır bu alemde.... Tanrı adaletli olandır... Öte dünyada ulu divanda kimsenin bahanesi olmayacaktır.. burada kimse

"..beni fakir olarak yarattın yada sakat olarak yarattın.. hiç şüphesiz diğer insanlar gibi bolluk ve bereket içinde yaratsaydın... bu günahları işlemeyecektim.." diyemeyecek..

Derse işte o vakit arkasından yaptıkları önüne serilecektir.."

Bazen minicik bir bebeğin öldüğünü görür yada duyarsınız.... işte herkes bu dünyada eşit süre kalacak.. ne bir saniye eksik ne bir saniye fazla... o bebeğin dünyaya geliş manası budur.

İşte bu nedenle Tanrı insanları bu belirli süre ve imtihan dolana kadar fani aleme gönderir.. Fakat ebedi dönüş Hakk'adır.. Bu dönüş İnsan-ı Kamil olma aşamasından sonradır...

B) İkinci görüş ise.. ayeti şöyle yorumlar.. birinci diriliş Ervah-ı ezeldir.. (Ruhlar meclisi- Kal-ü Bela) Burada bütün yaratılanlar ruh olarak yaratılmıştır.. bu cihan var olmadan çok evvel kandildeki nurdan var omuşturki o Nur Hakk'Tandır.. hepimiz bu nedenle ondan geldik yine nurumuz (ışığımız) O'na dönecektir...

Tanrıdan tertemiz geldik.. ve yine tertemiz olarak (İnsan-ı kamil) Hakk'a döneceğiz.. Tanrı'dan gayrı ve dışında hiçbir şey yoktur..

Bu yoruma göre 2. diriliş.. bu fani alem.. yani Hz. Adem'in ve Hz. Havva'nın sınanmak üzere gönderildiği Dünya hayatıdır.... Burada hakkın takdir ettiği süre bitince bu dirilişte son bulacaktır..

Ayette geçen 3. diriliş ise... ulu divandır.. yani mahser.. çünkü günahlarından arınmamış bir Ruh hata ve noksanlarıyla Hakk ile Birleşemez.. burada herkesin yaptığı önüne serilecek.. hata ve günahlarından arınanlar ancak.. Hakk ile bir olacaktır..
Bak senin verdiğin yorumlarda da, Dünya ya gelmek ve gitmek yok
Yani ikinci bir geliş yok, Varsa yaz okuyalım,

Alinti:
Katre idim Ummanlara karıştım
Kaç bulandım kaç duruldum kimbilir
Devre edip alemleri dolaştım
Bir sanata kaç sarıldım kimbilir

Bulut olup ağdığımı bilirim
Boran ile yağdığımı bilirim
Alt anadan doğduğumu bilirim
Kaç ebeden kaç soruldum kimbilir.

Kaç kez gani oldum kaç kere fakir
Kaç kez altın oldum kaç kere bakir
Bilmem ki kaç katip ismimi okur
Kaç defterde kaç dürüldüm kimbilir

Bazı nebat oldum toprakta sürdüm
Bilmem kaç atanın sulbünde durdum
Kaç defa cenneti alaya girdim
Cehenneme kaç sürüldüm kimbilir

Kaç kez alet oldum elde bakıldım
Semadan kaç kere indim çekildim
Balcık olup ker*** ker*** döküldüm
Kaç bozuldum kaç kuruldum kimbilir

Dünyayı dolaştım hep kara batak
Görmedim bir karar bilmedim durak
Üstümü kaç örtü bu kara toprak
Kaç serildim kaç dirildim kimbilir

Gufrani’yim tarikatım bos değil
İyi bil ki kara bağrım tas değil
Felek ile hiç hatırım hoş değil
Kaç barıştım kaç darıldım kimbilir

Gufrani baba
Bak gufrani baba, Burdan hiç bir yere gimemiş ki,
Bir gelip, bir gitsin,
Zatn alevi öğretisinde HAK varlık alanındadır, Mevcudu mutlaktır,

Gelen gidene inanmaz,
Siz nerden buldunuz, Bu ÖZ'ü, Hangi pirden aldınız bu himmeti he can
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (03-22-2010)
Alt 03-22-2010, 17:00   #7
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

ilahi dedebaba şimdi o verdiğin ayetlerde devir kuramı mı var diyorsun allah kullarını yaratıyor yani diriltiyor sonra öldürüyor ve ölenleri mahşer gününe kadar bekletip hesap günü geldiğinde hesap sormak için son kez diriltiyor bu mu devir kuramı ben kuranın tamamını okudum bundan başka bir ifade yok kuranda

''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post:
aliimren (03-22-2010), DoğAcAn (03-22-2010)
Alt 03-22-2010, 19:44   #8
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
esonto58 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
ilahi dedebaba şimdi o verdiğin ayetlerde devir kuramı mı var diyorsun allah kullarını yaratıyor yani diriltiyor sonra öldürüyor ve ölenleri mahşer gününe kadar bekletip hesap günü geldiğinde hesap sormak için son kez diriltiyor bu mu devir kuramı ben kuranın tamamını okudum bundan başka bir ifade yok kuranda
Demekki iyi okumamışsın? iyi Oku aşağıdaki Ayetleri

Rum Suresi, 11. Ayet

1- bakın Yukarda ne diyor, ilk yaratma ( tezahür/ yansıma)

2- Varlık alanından yani zahiri alemden çekip alma ( Ölüm/ zahiri alemi terk etme) ve tekrar zahiri aleme döndürme

3- Ebedi dönüş Hakka

ŞİMDİ İDRAK PROBLEMİ YAŞAMIYOR İSENİZ.. vasat bir zeka seviyesinede sahipseniz.. Sunu kabul etmek gerekir birden fazla ölüm ve diriliş ayetin anlatmaya çalıştığı

Şimdi Diğer verilen ayetleri de siz bu gösterdiğim şekilde tek tek kelimeleri ele alarak analiz edin..

Ama tabi bu önyargılardan uzaklaşmayı objektif bakmayı yani bilimselliği gerektirir değil mi? Tabi birazda analiz ve mantık yeteneği.. hiç biri yoksa sizin için yapılacak hiçbir şey üzgünüz..
Alt 03-22-2010, 20:07   #9
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

çok komiksiniz vallahi oradan devriye çıkardınız peki şu altta vereceğim ayetlere bir bakın :

En'am 27= Ateşin karşısında durdurulup da, “Ah, keşke dünyaya geri döndürülsek de Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve mü’minlerden olsak” dedikleri vakit (hâllerini) bir görsen!

En'am 28= Hayır! Daha önce gizlemekte oldukları şeyler (günahlar) kendilerine göründü. Eğer (dünyaya) geri gönderilseler yine kendilerine yasak edilen şeylere döneceklerdir. Zira onlar gerçekten yalancıdırlar
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post:
DoğAcAn (03-23-2010)
Alt 03-22-2010, 21:41   #10
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
esonto58 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
çok komiksiniz vallahi oradan devriye çıkardınız peki şu altta vereceğim ayetlere bir bakın :

En'am 27= Ateşin karşısında durdurulup da, “Ah, keşke dünyaya geri döndürülsek de Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve mü’minlerden olsak” dedikleri vakit (hâllerini) bir görsen!

En'am 28= Hayır! Daha önce gizlemekte oldukları şeyler (günahlar) kendilerine göründü. Eğer (dünyaya) geri gönderilseler yine kendilerine yasak edilen şeylere döneceklerdir. Zira onlar gerçekten yalancıdırlar
Yukarıdaki ayetlerde ruhun dünyaya gönderilmediğine kanıt nerede..

Aksine bir kere daha dünyaya dönmek isteyenlerden ve yaptıkları hatalar kendilerine gösterildiğinde pişmanlıkları hatırlatılır..Elbetteki yenilen güreşci güreşe doymaz misali insan oğlu hep kendine yeni bir şans verilmesini isteyecktir işte ayetler bunları anlatır

Kur'an birbiriyle çelişen bir kitap değildir. bu ayetleri size sunulan diğer ayetlerle birlikte ele alınız..

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil