![]() |
|
![]() |
|||||||
| Serbest Kürsü Hiçbir alana uygun görmediğiniz paylaşımları yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
ben yeni mezunlardan sayılırım lise ve ilköğretimdeki din kültürü ve ahlak bilgisi derslerimiz adından anlaşıldığı gibi kültürel yönü ağır basan bi müfredata sahipti ve islam dininin yanı sıra ilahi dinlerden ve mezheplerden bahsediliyordu arapça bi kaç sure öğretiliyordu yani din dersi diye bişey yoktu aslında hatta islam inancına aykırı şeyler yaptığımız olmuştu kuran getirtmişti hocamız okula ve inanca göre belli kurallar yerine getirilmemişti utanarak söylüyorum ben getirmemiştim diye hocadan zılgıtı yiyip dersten atılmıştım şartlar böyleyken bunu bi dayatma bir asimilasyon vasıtası görmek ne kadar doğru olabilirki
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Ayın Şairi Bulunduğu yer: İstanbul // Kocaeli
Yas: 24
Üye No: 54
Thanked 4418 Times in 2129 Posts REP Gücü : 30
REP Puanı : 838
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bunu herkes yapmıyor olabilir ama bazı hocalar zorla birşeyler yaptırmaya çalışıyorlar .. mesela ben dua öğrenmek istemiyor ve namaz kılmak istemiyorum dyelim bana zorla bunu yapacaksın yapmazsan 0 veririm diye uyarı veriyor.
bu şekilde de ben mesela çocuğumun zorla birşey yapmasını istemiyorum. Bu yüzden ne din dersi ne dinle ilgi birşeyin başkalarından öğrenmesini istemiyorum.Ben kendi evladıma kendim bilgi vermek kendim yetiştirmek istiyorum çünkü biliyorsunuzki o yaştaki çocuklar öğretmenlerinden oldukça etkileniyorlar. Mesela benim üç farklı hocam vardı birisi sosyalist birisi ülkücü biriside aşırı dinciyidi birgün eve gidip anne ben sosyalist ülkücü ve islamcıyım dedim .. düşün işte bu yüzden ben istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
sen rahat ol meleğim senin veletlerle ben ilgilenir yobaz faşist ve komünist olmaları için elimden geleni yaparım
hem senin bebelerin senin yerine o dandirikten hocalarınımı dinleyecek eylom free sen olmadın ben olmadım onlarmı olacak![]() |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Fatıma For This Useful Post: | EyLem (06-23-2008) |
|
|
#4 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 137
Thanked 750 Times in 437 Posts REP Gücü : 9
REP Puanı : 310
REP Seviyesi :
ne güzel söylüyorsunuz bugün alevi diye din derslerinde alay konusu olan canlarım,bugünlerde aşağılık kelimelerle bahsedilen canlarım,devletten aldığı güçle ders saatinde kardeşlerimi bırakıp camide görevini sürdüren zihniyetin alevilere sıcak baktığını söyleyemezsiniz herhalde...
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to rayber özgür For This Useful Post: | Kul Seyyid (06-24-2008) |
|
|
#5 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ders adı altında çocuklara anlamını bile bilmedikleri şeyler öğretildiği için
Ders adı altında küçücük çocukları allah peygamber korkusuyla ahiret korkusuyla kandırdıkları için Ders adı altında çıkarıp sıraların üzerinde müfredat dışında olmasına ragmen namaz dersleri verildiği için Diğer inanç sistemlerini koca kitapta sadece koklatıp sayısız islami kahramanlıklara bolca yer ayırdığı için Aleviliğe yalvar yakar 10 sayfalık bölüm ayırıldıgı için Dayatılarak hoşgörü adı altında bahsedilen dinin despotça kişilere empoze edildiği için Din dersleri kaldırılmıyorsa bile seçmeli hale getirilmelidir |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Derman For This Useful Post: | eylem_güzeli (06-23-2008), Kul Seyyid (06-24-2008) |
|
|
#7 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence din dersleri anayasaya laikliğe aykırı. din kültürü ve ahlah bilgisi adı altında sünni islam
ve onun kuralları gençlere çocuklara empoze edilliyor ya dersin adını değiştirsinler yada tüm dinlere aynı mesafede kalsınalr vede mezheplere ben hiç bir din dersinde incilden tevrattan yada başka bir ilahi dinden bi bilgi verildiğini görmedim.
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
belki sizde haklı olabilirsiniz ama ben bu formatta ders olmadığına inanıyom kuzenim geçen yıl din ddersinden çıktıktan sonra abla islam dini son dinse bizim peygamberimiz son ve en donanımlı peygamberse neden hz isa ondan daha çok mucizeye sahip belki biz yalnış biliyoruzdur dedi bence islam adına şu din derslerinde hiç bir radikal öğreti yok meb kitaplarına bi göz atmalısınız bence saygı ve sevgiyle |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: adana
Yas: 17
Üye No: 12
Thanked 3640 Times in 1754 Posts REP Gücü : 20
REP Puanı : 476
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
din kültürü ve ahlak bilgisi dersi kalkmasın sadece laik ve demokratk bir ülke dıye atlandırdıgımız türkiyemde dinlere mezheplere şii ,alevilere,hiristıyanlar musevılere vs...eşit uzaklıkta ve aydınlatıcı bir ders olsun..
görülüyor kı ve cevremde cok sadece dersi islam olarak algılanıyor ve hocalar öle işliyor... dersin adi din kültürü ve ahlak bilgisi bence cok guzel hem tum külturları ve ahlakı(saygı sevgi..vs) ögretılmesı ve bılınclı bır toplum elde edılmek için cok guzel ama ne yazık kki sevgili ülkem sadece islami anlatıyor.
İnsanın yaşamaya hakkı olduğu kadar da ölmeye de hakkı vardır.
Tanrının degil.Ruhumun istediği bir düzen... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to mihrali For This Useful Post: | Fatıma (06-23-2008) |
|
|
#10 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Derman For This Useful Post: | Fatıma (06-23-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|