![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can Bizden Biri |
Zahid Hu demeyi inkar eyleme,
Ya niçin çağırır insan hu deyu. Hu demenin aslı nedendir söyle, Gel edelim sana beyan hu deyu. Evveli, ahiri bu Allahu ekber, Cemali nurdan doğdu bu gevher, Muhammed Mustafa imam Haydar, Oldu o gevherden keyvan hu deyu. Tecelli eyleyip iş başa geldi, Cevher arar derya hep cüsa geldi, Çarh-ı felek anda cünbüşe geldi, Dem bu demdir döner devran hu deyu. Muhammed hatim peygamber oldu, Ali evliyaya şah-ı sürür oldu, Selman Muhammed'e hem rehber oldu, Ol günde yürüdü erkan hu deyu. Erenler gizliydi ol mekanda, Muhammed'le Ali bir idi anda, Okuyup oturdu karşı divanda, Yedi kez çağırdı sultan hu deyu. Bir üzüm tanesi ol şah elinde, Kırklara verildi kısmet gününde, Çıkınca Mustafa Miraç yolunda, Şehadet eyledi Selman hu deyu Kul Himmet |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Beylerimiz elvan gülün üstüne
Ağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Urum Abdalları postun eğrine Bağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Urum Abdalları gelir dost deyü Eğnimizde aba hırka post deyü Hasteleri gelir derman isteyü Sağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Hind'den bazerganlar gelir yayınır Pişer lokmaları açlar doyunur Bunda aşıkları gelir soyunur Erler gelir şahım Abdal Musa'ya Meydanında dara durmuş gerçekler Çalınır koç kurbanlara bıçaklar Döğünür kudüm açılır sancaklar Tuğlar gelir şahım Abdal Musa'ya Her matem ayında kanlar saçarlar Uyandırıp Hak çerağın yakarlar Demine hu deyip gülbang çekerler Nurlar gelir şahım Abdal Musa'ya İkrarıdır koç yiğidin yuları Muannidi çeksem gelmez ileri Akpınar'ın Yeşilgöl'ün suları Çağlar gelir şahım Abdal Musa'ya Ali'm almış Zülfekarın destine Sallar durmaz Yezitlerin kasdına Tümen - tümen Gene Ali'nin üstüne Sırlar gelir şahım Abdal Musa'ya Benim bir isteğim vardır Kerim'den Münkir bilmez evliyanın sırrından Kaygusuz'am ayrı düştüm pirimden Erler gelir şahım Abdal Musa'ya |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Derman For This Useful Post: | KızıLKumsAL (10-25-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|