![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 | |
|
Üyemiz |
Alinti:
Degerli can Ali Kurul Yolumuz o kadar kolay degil sartlari bizim düzenli ve insanca yasamamiz icin oldukca güzel ben bu haliyle begeniyorum ve yasiyorum isteyen demekki yasayabiliyor. Toplumu yozlastirmayi gerek görmüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: Rusya
Yas: 43
Üye No: 28
Thanked 544 Times in 172 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 229
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgili türkmendagı İlginç bir yaklaşımınız var !!! Erkanı modern Çaga uygun hale getirmek nasıl yozlaştırmak oluyor? Sizin menmun olmanız ile Alevilerin sorunları bitiriyormu? Kaç yaşındasınız ve nasıl yaşıyorsunuz? neden menmunsunuz ? müsaibiniz varmı ikrar verdinizmi? Yozlaşma nedir?Ocakların kentlere göç eden aleviler üzerinde etkinliginin azaldıgını herkes biliyor ve söylüyor ,hal böyle iken ocakların etkinligini artırmak ERKANIN KENT YAŞAMINA UYARLAMANIN NERESİ YOZLAŞMA.? |
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Almanya
Üye No: 305
Thanked 79 Times in 30 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 17
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: Rusya
Yas: 43
Üye No: 28
Thanked 544 Times in 172 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 229
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgili türkmendaglı Söylediklerimi dikkatli incelemeni rica ediyorum,Erkanın hepsini degiştirelim diyen yok!!!! müsaiplik kurumunun işleyişini yumaşatalım diyorum. Bizler sorun yaşamıyoruz diyorsun ,siz alevi degilmisiniz ?bütün aleviler sorun yaşıyor bazılarını ben sıralayayım. 1-Aleviligi Müslümanlıgın mezhebi oldugunu idda edenler. 2-Asıl müslümanın kendileri oldugunu idda edenler. 3-hz muhammedin türk ve alevi oldugunu idda edenler 4-Atatürkün H.Bektaşi veli oldugunu idda edenler 5-Aslında camidede cem evindede ibadet edilebilecegini idda edenler. 6-Namaz kılmamız gerektigini idda adenler 7-Zöhre ananın yaşan alevi piri oldugunu ,ve hz ali oldugunu idda edenler. 8-Aleviligin kadim bir inanınş oldugunu,sosyal yaşamı düzenleyen bir Erkanı ve dinin sordugu sorulara verecek cevapları ,oldugu için dinide içinde barındıran bir gizli kardeşlik örgütlenmesi oldugunu,idda eden guruplar var. Bunu o kadar çok uzatabilirimki sizde sıkılır okumazsınız,siz bu kadar dagınık olmasında rahatsızlık duymuyormusunuz ? Kendi sorunlarınızı veya ,mutlulugunuzu genele yaymanız dogru olmaz bende bir sorunla karşılaşmadım ama alevilerin içindeyim ve sorunları çok net görüyorum. Burada bahsettigimiz toplumsal sorunlar,bütün alevi aydınları şehre göçle beraber ocakların etkinligini kaybettigini ve aleviligin dogal bir asimilasyon ve yozlaşmaya doru gittigini görüyor. Ama siz sorun yok ben mutluyum diyorsunuz,ya mutlu olmayanlar ?ya aleviligi yanlış ögrenenler?,ya madem müslümanız o zaman adam gibi müslüman olalım namaz kılıp oruç tutalım deyip şii olanlar ?ya zöhre ana pirimiz o ne derse odur muhammettte türktür Alide diyenler? Sevgili türkmendaglı benimki sadece bir öneri,sizde bu sorunu çözeceb bir fikir üretirseniz tartışırız. Mesela boşanan insanlar düşkün sayılır,bu devirde bu mümkünmü? -Kendisini döven birisi ile yaşamaya mahkümmu edecegiz bir kadını? -Veya Evlendikten sonra alakasız birisi olup öıkan bir kadınla hayatının sonuna kadar mutsuzmu edecegiz bir adamı? -Veya sevecek birisini bulamayan 45 yaşına gelmiş birisini yola almayarak cezalandıracakmıyız? Alevi Erkanı sosyal yaşamı düzenlemek için vardır ? Sadece Erkanın kendisi alevilik degildir? çaga uygun olarak düzenlenebir bunda bir sakınca yoktur. Zaten Büyük çogunlugu dedelerden oluşan bir kurul bu çalışmayı yapıyor. Konu Ali karul tarafindan (10-29-2008 Saat 17:28 ) değistirilmistir.. |
||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Ali karul For This Useful Post: |
|
|
#35 | |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Gaziantep
Üye No: 1808
Thanked 37 Times in 22 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Erkanlarımız Hz Ali tarfından yazılmadı o yüzden satır aralarında Hz Ali ye düşkün imajı verenler ve erkannamelerin günümüze hiç uygun olmadığı söyleyerek yanlış yönlerinin vurgulanmasını sağlayanlar dönemlerin şartlarının değişebileceğini peşinen kabul etmiş olurlar Nedir vermek istediğim mesaj Özü şu : Erkannameler Hz Aliden sonra yazıldı dolayısı ile alevi erkanının yazılış tarihi Hz Ali'nin bilmediği bir şeydir. Sonradan onun yaşam biçimi ve ilminin şekillenmesi ile birlikte topumsal yaşama kurallar getirmek isteyen 12 İmamlardan olan Caferi Sadık tarafından bir şekle kavuşturulmuşdur dolayısı ile Alinin bunlardan yargılanması söz konusu değildir. Ayrıca Ali Emevi uydurma tarihinde belirtildiği gibi çok evlenmemiştir. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|