![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Can |
Zühd ü riya ile olan ibadet
Hatadır hazret-i settar'a karşı Böyle namaz ile olamaz ümmet Hiç kimse Ahmed'i muhtar'a karşı Allah gözlerine çekmiş bir perde Yok dersin Allah'ı gökte ve yerde Gösterelim gel de gör Hak'kı nerde Secde eyleyesin didara karşı Ebsem ol Harabi sen nasıl ersin Halli müşkül böyle sözler söylersin İçtinab et belki hata edersin Haydar'ı kerrar'e hünkara karşı
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-27-2008), sâre kâl (07-26-2008) |
|
|
#22 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
insan suretinde sen bir hayvansın
Sen maye-i aslını insan mı sandın. Sözünü bilmezsin gayet nadansın Acep sen kendini irfan mı sandın. Severiz seveni asla yıkmayız Kimsenin kalbini kırıp yakmayız Hiç insaniyetten taşra çıkmayız Bizi kendin gibi hayvan mı sandın. Harabi der sana bir iş yaparlar Aç gözünü sofu, sonra açarlar Ağzının içine bir gün sıçarlar Sen her sakallıyı baban mı sandın. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: |
|
|
#23 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar
bu deyişi daha önce hiç okumamıştım, bir yerde okudum, burya atıyım dedim, Harabi nin açılmiş konu başlığı ararken buryada atılmış, Alinti:
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Devrim06 (09-17-2009) |
|
|
#24 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: mersin
Üye No: 1368
Thanked 41 Times in 19 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Değerli Dost
Yazmış olduğunuz nefesin kime ait olduğunu bilemem. Ancak,, HARABİ ye ait bir dötlük gönderebilirim. "Ey derviş ,açlıktan etme şikayet Tekkeyi bekleyen çorba içermiş Derya kenarında kalmış nihayet Atı alan Üsküdar'ı geçermiş. Cemal cemale.
NE KADAR YAŞADIM DEME..NASIL YAŞADIM DE..
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili Kanlıbey,
Bahsedilen deyişde Harabi'ye ait can Harabi der sana bir iş yaparlar Aç gözünü sofu, sonra açarlar Ağzının içine bir gün sıçarlar Sen her sakallıyı baban mı sandın Mahlasını vermiş, verdiğin dörtlük için sağ ol. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Üyemiz
Üye No: 1888
Thanked 86 Times in 44 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 30
REP Seviyesi :
![]() |
Ey zahit şaraba eyle ihtiram
Müslüman ol ter et bu kilükali Ehline helaldir na-ehle haram Biz içeriz bize yoktur vebali Sevaba girmek çün içeriz şarap İçmezsek oluruzu duçar-ı azap Senin aklın ermez bu başka hesap Meyhaned bulduk biz bu kemali Kandil geceleri kandil oluruz Kandilin içinde fitil oluruz Hakkı göstermeye delil oluruz Fakat kör olanlar görmez bu hali Sen münkirsin sana haramdır bade Bekle ki içesin obür dünyada Bahs açma Harabi bundan ziyade Çünkü bilmez haram ile helali bu sözleri birde ERKAN OĞUR dan dinlemenizi tavsiye ederim. (dinlemeyenler için) |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: mersin
Üye No: 1368
Thanked 41 Times in 19 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Değerli İşcanbaba Herkese kaş çatıp fena söyleme Helaldan gayriya minnet eyleme Her güle gül diye hizet eyleme Dikende açılan gülde nemiz var. Kul himmet |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|