![]() |
|
![]() |
|||||||
| Mizah Mizahi paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
eğitimi nasıl bilirsiniz? İzmir’de öğretmen açığını kapatmak için ilginç bir yönteme başvurulmuş. Tam 5 okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girmesi için cami imamları görevlendirilmiş! Cemaate namaz kıldırdıktan sonra soluğu okulda alan imamların öğretmenlik eğitiminin de olmadığı söyleniyor. Bana kalırsa imamlar sadece din derslerine değil diğer derslere de girmeliler! Zira sürekli değişen eğitim-öğretim müfredatına bu tür değişikliklerin yararı da olabileceği hesaba katılmalıdır: - Öğretmenim, bir problemi çözerken pi sayısı yanlış yazılırsa o problem doğru çözülmüş sayılır mı? - Allah bilir evladım, kimin ne zaman nerede yanlış yapacağını ancak Allah bilir! - Öğretmenim Marmara depremi ne zaman olacak? - Allah bilir dedim ya evladım, depremin, selin, kıyametin ne zaman olacağını ne zaman kopacağını kimse şimdiden kestiremez! Durum böyle olunca öğrencilerin başarısızlıklarından dolayı sınıfta kalma yada sorulan sorulara “elektrikler kesikti öğretmenim, çalışamadım” gibi saçma sapan cevaplar verme dönemi de sona ermiş olur! Zira olası bir sözlü durumunda öğrencilerin her soruya cevapları da hazır olacaktır: - Söyle bakalım Mülayim, kuduz aşısı ilk ne zaman bulundu? - Allah bilir öğretmenim, kimin ne zaman nerede ne bulacağı belli olmaz! - Aferin evladım! Yüz! Bana kalırsa bu tür uygulamalar genişletilmeli, öğretmen açığı bulunan okullara sadece imamlar değil Hac vazifesini yerine getirmiş olan hacılar da girebilmelidir: - Mekke’den kalkan bir yolcu otobüsü Medine semalarına saate 700 kilometre hızla ilerlemektedir! Medine’den kalkan bir başka yolcu otobüsü ise yine aynı hızla Mekke semalarına doğru gitmektedir! İki otobüsün çarpışması sonucu Hakkın rahmetine kavuşan yolcuların mekânı cennet midir değil midir? Hatta bu tür uygulamalar imam ve hacılar ile sınırlı kalmamalı özellikle matematik derslerine adeta “veresiye uzmanı” olan manavlar ve kasaplar da girebilmelidir: - Söyle bakalım evladım, 20 müşterisinden 19’una veresiye vermek zorunda kalan küçük esnafın şu an yaşadığımız ekonomik krizde ayakta kalabilme ihtimali ne kadardır? - Allah bilir desem kızar mısınız öğretmenim! Öğretmen açığını imamlar ile kapatmaya çalışmak değişik bir fikir! Okulları kapatıp eğitim-öğretimi camilere kaydırma fikri de benden olsun! ÖSS’nin ismi ise ÖDYS olsun! “Öteki Dünyaya Yerleştirme Sınavı!” Dershanelerde ise “Ahrete Hazırlık Sınavları” yapılsın! Memlekete de bu yaraşır! Alintidir...
Hayat Gülünce Güzel
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|