![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#111 | |||||||||||||||||||||
|
Can Bizden Biri |
Evet, Sn. Başköylü;
Yazdığın yazılar gene uzun, hedefinden kopmuş, ÖZünü es geçmiş gitmiş, Sana o kadar rica ettik, ne olur kısa kısa yaz, amma ne deyim; Alinti:
Alinti:
Alinti:
Ancak daha sonra, Alevileri KERBELEYA sahip çıkarmışsın, o olayda İKTİDAR kavgası değilmiydi? Çelişki değil mi? Alinti:
Hadi, Pir Sultan'ı Mahkum et, Baba İlyas'ı Mahkum et, Böyle bişey yok, İNANCDA AKLA da yer yoktur, Alinti:
Tabi ki örenklerde vermelisin, daha önce de yazdım, bize bunların değiştiğine dair kaynak göster, mesele senin köyüne Hakimler gelip, insanları toplayıp, Gelin ulen Aklınızda ki şiirleri/Deyişleri söyleyin bakkım, Şu söz gelince bunu kullanın mı? dedi, Madem bu deyişler değiştirdi hakim sınıf peki niye katletti Alevileri onuda açıkla, BUnlar UYDURUK mazeretler ,aslında SENİN İFLASIN. Alinti:
Orda "İçkili /Sarhoş iken Namaza yaklaşmayın " der. Alinti:
İlginc dimi, ortada hangi renk kalır. ve kime hizmet etmiş olmaktasın sen şimdi. Alinti:
Evet, Emeviler ve adı geçenleri değiştirdi deniyor, ancak Harun Reşit değiştirdi diyen kim, Hangileri diyoruz ya, bu kadar basit. Alinti:
Peki bu neyin kaynağı BAŞKÖYLÜ, bu alıntı ile sen neyi ISPATLAMAKTASIN bunu okuyunca biz neyi anlayacağız? Canlar, Ne hazindir, Başköylü'nün hali, HÜSNİYE denilen kitapta, BAŞKÖYLÜ'nün iddalarının tersini savunur, Ehlibeyti över, Ehlibeyti, Ali, FAtıma, Hasan, Hüseyin ve SAlman olarak algılar, Aişe,Bekir,Ömer, Osman'a yüz vermez, onları lanetler, onları yerden yere vurur, Ali'nin ve Ehlibeytin KUTSALLIĞINI , TEMİZLİĞİNİ, GÜNASIZLIĞINI savunur, Kur'an'ın değiştiğine dair, Tek kelime etmez, böyle bir konu dahi geçmez, Ali'nin ve Ehlibeyt'in hakklılığını ayetlere göre savunur, Ne hazin, Kitabı okumadan onu bana karşı KAYNAK, DELİL olarak kullanmakta, Şaşkınlığın bu kadarıda olmaz. Deyişlerimizde ki, dualarımızdaki sözlerin değiştirildiğini söylemek, BİTİŞ'in de bittiği yerdir. Kuru bir inattır, Uydurmadır, Bunu bu güne kadar ilk dile getirende BAŞKÖYLÜ dür, Bunca zaman ınternet sanalında tartışırım, yazar, okurum kimse deme di, Hakim inanc geldi, bizim köydeki aşık İsmail'e deyişleri okuttu, bundan sonra , Hızır gelince ALİ, Muhammed diyeceksin dedi, Öylemi, İnsanları bırak buna KARGALAR güler.-beni hangi sınıfa kayarsın bilmem de- Alinti:
Alinti:
Bedrettin neyin mucadelesini vermiştir, O Osmanlı Şehzadesinin (Çelebisinin), iktidar kavgasını yapmıştır, KADI ASKERİDİR, yani Şeyhülislamıdır, sonra, bilinenler yaşamıştır, Şimdi Bedrettin'i ne yapacağız, Önce hakim sınıfdan yana idi, yenilince başka şeyler yaptı, döndü tasavvufcu oldu, yada tasavvufcu idi, gitti savaiştı, eee, Alinti:
Alinti:
Hani Alevilik, İnsanlığın, sevginin yolu idi, Şimdi KATİLLERİ desdeklemek de mi?Alevilerin işi oldu, O zaman ALi nin sucu ne?, PKK nasıl daha iyi olur. Kerbelayı sadece KINIYARAK tepki vermemişlerdir, Onu kuıtsamışlardır, YOLA HÜSEYİN YOLU demişlerdir, Haa, Başköylü Pir Hüseyin-İmam HÜseyin için- bu konuda ne diyor. Cemlerinde KERBELA SEMAHINA durmuşlar ve Ayinlerini onunla 12 ye tamamlamışlardır, Tabi Cem görmeyince, böyle salla dur. Alinti:
Bu Ömner, Bekir, Ali nin başaramsığı ve O dönemde YOL ÖNDERİ dediğin kimlerdi, neyi başaramadılar onlar, Abbasilerin katlettiği ve başardığı şey nedir, o YOL önderleri kimlerdi, MANSUR hangi ocaktandı? onuda bir yazssan. GOOGLE den neyi bulacağız, Alinti:
Alinti:
Alinti:
Buyurun canlar, Sen kimsin ya, Senin eğitimin ne? Etin ne , budun ne, Sen nerden almaktasın bu YAVUZLUĞU, Pir Sultan'ı, Virani'yi, Nesimi'yi MAHKUM edeceksin, Elif'i görsen mertek sanırsın, Daha Bektaşi Fıkrasını okuyamıyorsun, Baba mansur'u, Dede GArkın'ı, Ağuçen'i, Hacı Bektaş'ı mahkum etcen he, HADİ ORDAN... Alinti:
Hıristiyana, Musevi,ye, Ezidi'ye, Zerdüşte gitmemişde bize gelmiş, Kim bu Ali, yaşamışsa kim onu yaz, Kısa yaz, ÖZ yaz. Alinti:
hey gidi , heeyyyy. Alinti:
El, ele bağlı, Elde HAKKA bağlı söyleminin espirisi OCAKLAR içindir, yani Mürşit, Talip, Rehber ve Talip silsilesini anlatır, Yani, Ocakların varlığına delildir, bu sözünden bir satır önce ise; Alinti:
Evet, Ezber olunca böyle olur, başka yerlerden soru çıkınca eli, ayağına dolaşır, Üstte dediğini altta inkar eder, Manayı bilmez, espiriyi bilmez ise, Haberlerde OYNAR. Başköylü, Kısa kısa yaz, ve konuya dair yaz, Kaynaklı yaz, Google den kaynak olmaz.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|||||||||||||||||||||
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Baba İlyas (01-27-2011), Hamza Aksüt (01-27-2011) |
|
|
#112 | |
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
Sayin Iscanbaba
Insanca soru sordunuz bende sizin sorularinza sizi insan yerine koyarak cevap verdim. Yok degilse sizin kendinize yakisir sekilde insanliga sigmiyacak durus icinde igrenc saldirilariniz icin degil. Bu saldirilarinizi foruma geldigim gunden beri surdurmektesiniz, Hem saldiryorsunuz, hakaret ediyorsunuz, yaftaliyorsunuz, etiketliyorsunuz, hemde karsindakilere boylesi bir sitemde bulunup kendi yaptiklarinizi koylu kurnazligi ile ortbas etmeye calisiyorsunuz!!!!!! Dolayisiyla herkes kendisine yakisani yapar.... Sizde kendinize yakisani en iyi sekilde yapiyorsunuz....... Alinti:
Daha once aldigim karari son kez olarak bir kez daha aciklamakta yarar goruyorum, sizin bu tur igrenc saldirilarinizla karsilasmamak, forumda huzursuzluk cikarmamak, Saygi ve Sevgi olgusunu goz onunde bulundurarak, seni sana bir kez daha mahkum ediyorum. Kimin Dezenin Savunculugunu yaptigini, Kimin Turk Milliyetciligi yaptigini yani Kimin YAVUZ OLDUGUNU hekes gormektedir........ Ben senin dusuncelerine nasil saygi gosteriyor, hosgoru ile karsilayip, kendi dusuncelerimi acikliyorsam, sizde insanlik gorevini yerine getirerek, insanlara saygisizlik yapmadan, hakaret etmeden, insanligin kabul etmedigi ortama girmeden, Insana yakisir bir durusla cevap vermek sizin icin cokmu zor??? |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tartışmak ne kadar zor iş.
Örnek almak istediğimiz, büyüğümüz, abilerimiz dediklerimizin tartışmadan, konuyu kişiselleştirmeden bir konu hakkında faydalı paylaşım yapabilme iradeleri 3-10 mesajı geçmemekte. Ne kadar vahim halde olduğumuzun çok önemli kriterlerinden biri bu olsa gerek. En az elli kere yazmışımdır. Aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. YAzdığınız doğruları bir başkasının kabullenmek gibi bir zorunluluğu da bulunmuyor. Israrla kabullendirmeye çalışmanın ve bunun yanında kırıcı sözlerin olmasının ne gereği anlayamıyorum. Sizler 20'li yaşlarda "kanı hızlı akan" gençler olsanız kabullenebilir bir durum olarak göreceğim. Yüzün üzerinde mesaj yazılmış, okumaya değer (ataışma dışı) mesaj sayısı sanırım yarısı kadar etmez. Bırakın bir konuda da alttan alan taraf olunuz. İlla ki kabul etmek veya son sözü söyleyen taraf olmak gerekmiyor. Ya da konunun kapatılmasını beklemeniz gerekmiyor sanırım. Daha nasıl sitem edebilirim bilemiyorum. Tartışmalar ve ikili polemikler nedeniyle faydalı olabilecek bir konu okunamaz hale geliyor. Yönetici olarak ben dahi okumak istemiyorum. İşkence oluyor maalesef. Konu olağan durumlardan biri olarak (belirli mesaj adedini geçtiği için sıradan bir hal oalrak -bu durum bizim forumumuza özel- diğer bazı topiklerde olduğu gibi) kapatıldı. Ders olur diye düşünerekten yazıları da silmiyorum. Umarım bu konuda yol alabiliriz. Konuya ilişkin aşka bir mesajta yazı yazılması veya yeni bir konu açılması durumunda ilgili mesajlar silinecek ve yazan kişiye kesinlikle ceza uygulanacaktır. Okuyuculardan özür diliyorum.İyi forumlar.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Amistofes (01-27-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||