Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı
Konu Kapatilmistir

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 01-27-2011, 10:42   #111
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Evet, Sn. Başköylü;

Yazdığın yazılar gene uzun, hedefinden kopmuş, ÖZünü es geçmiş gitmiş,
Sana o kadar rica ettik, ne olur kısa kısa yaz, amma ne deyim;

Alinti:
Islam icinde var olan EHLI-BEYIT`in nereden kaynaklandigini acik acik yazdik, bunu benim verdigim kaynaklardan ve islamin butun kaynaklarindan gorebilme imkanimiz oldugu halde!!
Ancak bunu Emevi, ağzı ile yazdın, Buna alevi bilgisi denmez, El kaşığı ile çorba işmeye benziyor senin açıklaman.

Alinti:
Ben istedigimi gorurum, istedigimi gormem, Isime geleni savunurum, Isime gelmiyeni hic kurcalamam, yanindan bile gecmem, mantigi insanliga hizmet etmez, karanliklari aydinliga cikarmaz, Sevgi ve Insanlik yoluna kara bir bulut gibi kaplamis olur, Yobaz Islamin ekmegine yag surmus oluruz.
Evet, aynen sen bunu yapmaktasın,

Alinti:
Islam icinde ozellikle Hz. Ali halifeligi doneminde cikan saltanat kavgasi ile,
Bunu demiişssin,
Ancak daha sonra, Alevileri KERBELEYA sahip çıkarmışsın, o olayda İKTİDAR kavgası değilmiydi? Çelişki değil mi?

Alinti:
Alevi Yasam Felsefesi KADIM YOLDUR, SEVGI VE INSANLIK YOLUDUR diyorsak, Gecmiste yol onderlerin, Mursut, Pir, Rayber, Talip kim olursa olsun dogrularini alip ayni guzellikle savunur, yanlislari varsa, Gunumuz kosullarinda Aklin Yolu ile mahkum etmesini bilmeliyiz.
AKLIN YOLU olarak algiliyorsak, Aklin yolu ile hareket etmemizin zorunlulugunu goz onunde bulundurmak zorundayiz.
BU Pir'sizlerin, İnansız, İkrarsızların işdir,
Hadi, Pir Sultan'ı Mahkum et, Baba İlyas'ı Mahkum et,
Böyle bişey yok, İNANCDA AKLA da yer yoktur,

Alinti:
Pir Sultan, Hallac-i Mansur, Nesimi ve daha nice yol onderlerin yasadiklari ve yasattiklari bizler icin yol gosterici oldugu gibi, bunlarin Nefeslerinde, Dortluklerinde ve Bestelerinde yapilan degisiklikler veya oldugu gibi kabul etsekte, bunlarin Islam ulemalari tarafindan degisitirlmedigini varsayim olarak kabul etsekte.... gecmiste yapilan yanlislari ve hatalari Aklin Yolu Ile Mahkum Etmek, Gelistirmek ve Kendimizi Yenilmek Bu Yolun Vazgecilmez Gelenegidir
Böyle bir kabul falan yoktur, Bunu kabul eden sensin,
Tabi ki örenklerde vermelisin, daha önce de yazdım, bize bunların değiştiğine dair kaynak göster, mesele senin köyüne Hakimler gelip, insanları toplayıp, Gelin ulen Aklınızda ki şiirleri/Deyişleri söyleyin bakkım, Şu söz gelince bunu kullanın mı? dedi,
Madem bu deyişler değiştirdi hakim sınıf peki niye katletti Alevileri onuda açıkla,
BUnlar UYDURUK mazeretler ,aslında SENİN İFLASIN.

Alinti:
Bektasi fikrasi ile konuya devam edelim.
,,,,,,,,,,,,,,
Imamin elindeki Kuran`i sayfayi acar parmagi ile gosterir, Bak Burada Namaz Kilinmaz diyor.
Imam; orada Abdesti Almadan Namaz Kilinmaz Diyor.
Bektasi; Ben orasini gormek istemiyorum, Benim gormek istedigim "Namaz Kilinmaz diyen yerdir.
BU Abdest almadan demez, o ayeti iyi oku, ve o Fıkrayıda iyi oku, yada dinle,

Orda "İçkili /Sarhoş iken Namaza yaklaşmayın " der.

Alinti:
Ya Ak olacaksin Ya kara, hem ak olup hem kara olamazsin, boyle bir politikanin izlenmesi cok farkli bir rengin orataya cikmasi isten bile degil.
Yani Rengimizi belirlemek zorunda oldugumuzu dusunuyorum.
Kime ve neye hizmet ettigimizi acik acik gormek zorunda oldugumuzu dusunuyorum
Hem tek renk diyorsun, hemde, İyisini alıp, kötüsünü yargılamayız diyorsun,
İlginc dimi, ortada hangi renk kalır. ve kime hizmet etmiş olmaktasın sen şimdi.

Alinti:
Mezsepler Tarihi Harun Resit Tarafindan yassalastirilan bir dusuncedir. Hz Muhammedin ve Hz. Ali`nin amcasi (Abbasi) Soyundan olan Harun resit tarafindan kuran`in orta sayfalarina yerlestirilen, Sii/ Sia ve Cafferi mezsebin Kuran`in Omer, Osman ve Emeviler tarafindan degistirildigi iddasini ben yapmiyorum, sizin savundugunuz Sii/ Sia mezsebin savunuculari savunuyorsa, bunda benim sucum olurmu?
Husniye kitabinda ufak bir ornek vermekte yarar goruyorum
Bende sana soruyorum, Bu Harun'un değiştirdiği Kur'an'ın hangi süresi, ayeti onu bize bildir, onu söyle demekteyim, Bunda anlaşılmayan ne var,
Evet, Emeviler ve adı geçenleri değiştirdi deniyor, ancak Harun Reşit değiştirdi diyen kim, Hangileri diyoruz ya, bu kadar basit.

Alinti:
Hüsniye, en önemli Alevi kitaplarından birinin kahramanıdır. Hüsniye adı ile bilinen bu kitapta, Alevi-Sünni inancı arasındaki temel farklılık diyalog yoluyla yansıtılmakta. Bu kitapta kısaca Hüsniye’nin özgeçmişi de yer almaktadır. Bu özgeçmişe göre Hüsniye, İmam Caferi Sadık’ın yanında eğitim almış, o saygıdeğer, ilim irfan sahibi imamın özel hizmetinde bulunmuş, bu vesileyle kendisini bilgi ve birikim açısından tam olarak yetkinleştirmişti. Bilindiği gibi altıncı imam Caferi Sadık, salt dini konularda değil, bir çok bilim dalında da zamanın en önemli bilginiydi.
Böyle bir bilginden eğitim alan Hüsniye, Ehlibeyt’e tartışılmaz bağlılığının yanısıra daha bir çok açıdan kendisini eğitip geliştirmişti. Altıncı imam Caferi Sadık’ın şehit edilmesinden sonra Hüsniye, zamanın halifesi Harun Reşid’ten intikam almak istiyordu. Bunu da Harun Reşid’in sarayında, onun inanç dayanaklarını çürütecek ve Ehlibeyt’in haklılığını kanıtlayacak şekilde yapmak istiyordu. Neticede Hüsniye, Harun Reşid’in huzurunda dönemin ulemasıyla ve önemli bilginlerle tartışmış, kaynaklarıyla Ehlibeyt haklılığını ortaya koymuştur. Dolayısıyla bu 20 yaşındaki genç kadın tartışılmaz Ehlibeyt bağlılığını derin bir bilgi ile ortaya koyup, bir noktada düşmanı can evinden vurmuştur. Böylelikle İmam Caferi Sadık’tan öğrendiklerini hayata geçirip, halifenin ve diğer bilginlerin nasıl temelsiz olduklarını ortaya koymuştur.
Hüsniye, canı pahasına değerlerini korkusuzca savunmuştur. Bir tarafta koskoca halife ve onlarca bilgin, diğer tarafta tek başına bir kadın. Kazanan Hüsniye oluyordu. Hüsniye’nin yaptığı tartışmalar günümüzde de Ehlibeyt taraftarlarına güç ve bilgi vermekte. Önderlik de bu olsa gerek. Yapılanların, söylenenlerin zaman ve mekânı aşarak evrenselleşmesi. Hüsniye bunu başarmıştır.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ([Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...])
İlginç, Hüsniye'yi internet sitesinden alıntılıyor, Kaynak olarak bana sunuyor,
Peki bu neyin kaynağı BAŞKÖYLÜ, bu alıntı ile sen neyi ISPATLAMAKTASIN bunu okuyunca biz neyi anlayacağız?

Canlar, Ne hazindir, Başköylü'nün hali,

HÜSNİYE denilen kitapta, BAŞKÖYLÜ'nün iddalarının tersini savunur, Ehlibeyti över, Ehlibeyti, Ali, FAtıma, Hasan, Hüseyin ve SAlman olarak algılar, Aişe,Bekir,Ömer, Osman'a yüz vermez, onları lanetler, onları yerden yere vurur, Ali'nin ve Ehlibeytin KUTSALLIĞINI , TEMİZLİĞİNİ, GÜNASIZLIĞINI savunur, Kur'an'ın değiştiğine dair, Tek kelime etmez, böyle bir konu dahi geçmez, Ali'nin ve Ehlibeyt'in hakklılığını ayetlere göre savunur,

Ne hazin, Kitabı okumadan onu bana karşı KAYNAK, DELİL olarak kullanmakta, Şaşkınlığın bu kadarıda olmaz.

Deyişlerimizde ki, dualarımızdaki sözlerin değiştirildiğini söylemek, BİTİŞ'in de bittiği yerdir. Kuru bir inattır, Uydurmadır, Bunu bu güne kadar ilk dile getirende BAŞKÖYLÜ dür, Bunca zaman ınternet sanalında tartışırım, yazar, okurum kimse deme di, Hakim inanc geldi, bizim köydeki aşık İsmail'e deyişleri okuttu, bundan sonra , Hızır gelince ALİ, Muhammed diyeceksin dedi, Öylemi,
İnsanları bırak buna KARGALAR güler.-beni hangi sınıfa kayarsın bilmem de-

Alinti:
Egemen sinif ve Ezen sinifa karsi, hak ve hukuku icin mucadele veren, Bagimsizlik ve ozgurlukler icin verilen mucadeleler hangi ulus ve hangi millet olursa olsun hakli davasi desteklenmelidir,
Haksiz yere, Din, Irk, Mezsep ve Renk icin cikan haksiz savalar, katledilen ve yapilan butun soykirimlara karsi cikmak bu yolun vaz gecilmezlerindendir.
Dedinya ccanlar, iflas edince düşünceler yapacak bişey yok,
Alinti:
Egemen sinif ve Ezen sinifa karsi, hak ve hukuku icin mucadele veren, Bagimsizlik ve ozgurlukler icin verilen mucadeleler hangi ulus ve hangi millet olursa olsun hakli davasi desteklenmelidir,
Haksiz yere, Din, Irk, Mezsep ve Renk icin cikan haksiz savalar, katledilen ve yapilan butun soykirimlara karsi cikmak bu yolun vaz gecilmezlerindendir.
Baba İlyas, neyin savaşını vermiştir, Hangi ULUS un, Hangi ezene karşı vermiştir,
Bedrettin neyin mucadelesini vermiştir, O Osmanlı Şehzadesinin (Çelebisinin), iktidar kavgasını yapmıştır, KADI ASKERİDİR, yani Şeyhülislamıdır, sonra, bilinenler yaşamıştır,
Şimdi Bedrettin'i ne yapacağız, Önce hakim sınıfdan yana idi, yenilince başka şeyler yaptı, döndü tasavvufcu oldu, yada tasavvufcu idi, gitti savaiştı, eee,

Alinti:
Ebu Muslum`i destekledigimi, onayladigimi ve savundugumu hic bir yazimda rastladinizmi?
Demişsin, tabi ki şimdi şurada desdekledin diyemem, ancak Aba Müslüm'ü örnek verdim, Kürt milliyetcisi olan Alevi katılımcıların bir kısmı ona payeler vermekte idi, sanki aklımda sende var gibisin, olabilir, dememişsindir, Sadece örnekledim, bilinsin dedim.

Alinti:
Ornekmi istersiniz; Gunumuzde Kurdistanda Verilen Ulusal Kurtulus Mucadelesini kayitsiz ve Sartsiz Desteklenmesi, Fasist TC nin Kurt halkinin uzerinde estirdigi Milli Zulum ve Milli Baskiya tepki gosterip, Kurt Halkinin Kendi Kader Tayin Hakini butun olumsuzluklara ragmen Nasil Savunuyorsa.
Gecmiste bunun ornegini KERBELA KATLIAMINI KINIYARAK VERMISTIR.
Alevilerden PKK ya desdek yoktur, Nasıl ki bazı aleviler, MHP li ise, bazılarıda PKK lı olabilir, bu ALEVİLERİ bağlamaz,
Hani Alevilik, İnsanlığın, sevginin yolu idi, Şimdi KATİLLERİ desdeklemek de mi?Alevilerin işi oldu,
O zaman ALi nin sucu ne?, PKK nasıl daha iyi olur.

Kerbelayı sadece KINIYARAK tepki vermemişlerdir, Onu kuıtsamışlardır, YOLA HÜSEYİN YOLU demişlerdir, Haa, Başköylü Pir Hüseyin-İmam HÜseyin için- bu konuda ne diyor.
Cemlerinde KERBELA SEMAHINA durmuşlar ve Ayinlerini onunla 12 ye tamamlamışlardır, Tabi Cem görmeyince, böyle salla dur.

Alinti:
Sonuc olarak Hz. Muhammed, Hz. Ebu Bekir, Hz. Omer, Hz Ali ve Emevilerin basaramadigini ABBASILER basarmaya calismistir. basaramayinca, Alevi Yol Onderlerini Hunarca Katletmis, Hinzir Pasa Gibilerini Yaratmaya Calismistir.
Gunumuzde Hinzir Pasalari Golgede Birakabileceklerini Cok Acik ve Net Gorebiliyoruz.
Daha önünü görememktesin,

Bu Ömner, Bekir, Ali nin başaramsığı ve O dönemde YOL ÖNDERİ dediğin kimlerdi, neyi başaramadılar onlar,
Abbasilerin katlettiği ve başardığı şey nedir, o YOL önderleri kimlerdi,
MANSUR hangi ocaktandı? onuda bir yazssan.
GOOGLE den neyi bulacağız,
Alinti:
Bunlar Hz. Muhammedin soyu olan Abbasin torunlari degilmidir?
Akrabası, soyu değil, Bir aileden her tür insan çıkar, herkes aynı değerde olmaz,

Alinti:
Yobaz Islam Din tarafindan ugradigi baski ve zulumlere karsi direnmis ve bedel odemistir.
Yobaz Islamin 1400 yildan beri surdurdugu igrenc asimile politikalarini gunumuze kadar surdurmektedir.
Bu Asimile edilenler kimlerdir, 1400 yıl önce, hangi alevi topluluğu vardı ve asimile dedildi, bu güne kadar nasıl geldiler Aleviler o zaman.

Alinti:
Kaldiki gecmiste Yol onderleri hata veya yanlis yapmis olabilir, O gunun sartlarina gore hareket etmis olabilir, bilmeden yanlis taraf tutmus olabilir vs vs vs
Bakın hele O yol önderleri bilemedi ve BAŞKÖYLÜ onları MAHKUM etmekte,
Buyurun canlar,
Sen kimsin ya, Senin eğitimin ne? Etin ne , budun ne, Sen nerden almaktasın bu YAVUZLUĞU, Pir Sultan'ı, Virani'yi, Nesimi'yi MAHKUM edeceksin, Elif'i görsen mertek sanırsın, Daha Bektaşi Fıkrasını okuyamıyorsun, Baba mansur'u, Dede GArkın'ı, Ağuçen'i, Hacı Bektaş'ı mahkum etcen he, HADİ ORDAN...

Alinti:
Bizim Ali yasamamis Olsa,
İşte bu ALİ'NİZ kim ya, nerde yaşamış, ne zaman yaşamış, Niye bize gelmiş,
Hıristiyana, Musevi,ye, Ezidi'ye, Zerdüşte gitmemişde bize gelmiş,
Kim bu Ali, yaşamışsa kim onu yaz, Kısa yaz, ÖZ yaz.

Alinti:
AYNAYI TUTTUM YUZUME,
ALI GORUNDU GOZUME
Bunu yazan adamı, Osmanlı uşağı diye eleştiren sen, ve bunu yazan Adam'ın, Muhammed , Ali, Ehlibyet ,12 imam üzerine yazdığı deyişleri bilmezmisin, Şimdi İŞİNE GELDİDE ONU KAYNAK mı? göstermektesin,
hey gidi , heeyyyy.

Alinti:
EL ELE, EL HAQ`A
Çelişkiye bakın canlar,
El, ele bağlı, Elde HAKKA bağlı söyleminin espirisi OCAKLAR içindir, yani Mürşit, Talip, Rehber ve Talip silsilesini anlatır, Yani, Ocakların varlığına delildir, bu sözünden bir satır önce ise;

Alinti:
Ali Varligin kendisidir, Birligin kendisidir, yani Var Olusun kendisidir.
Insan-i Kamil olan herkes, Egitici ve Ogretici kimligine sahip olan herkes Aynaya baktigi zaman kendisini gorebilir, gercek yaraticinin insanin kendisi oldugunu gorebilir, dogrulari ve gercekleri kavram sorununu cozebilir.
Ocakzade falan yok, herkes kendisini aynaya bakınca görür diyor,
Evet, Ezber olunca böyle olur, başka yerlerden soru çıkınca eli, ayağına dolaşır,

Üstte dediğini altta inkar eder, Manayı bilmez, espiriyi bilmez ise, Haberlerde OYNAR.

Başköylü,
Kısa kısa yaz, ve konuya dair yaz, Kaynaklı yaz, Google den kaynak olmaz.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Baba İlyas (01-27-2011), Hamza Aksüt (01-27-2011)
Alt 01-27-2011, 17:25   #112
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2175
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi : baskoylu is an unknown quantity at this point
İletişim

Sayin Iscanbaba

Insanca soru sordunuz bende sizin sorularinza sizi insan yerine koyarak cevap verdim.
Yok degilse sizin kendinize yakisir sekilde insanliga sigmiyacak durus icinde igrenc saldirilariniz icin degil.
Bu saldirilarinizi foruma geldigim gunden beri surdurmektesiniz,
Hem saldiryorsunuz, hakaret ediyorsunuz, yaftaliyorsunuz, etiketliyorsunuz, hemde karsindakilere boylesi bir sitemde bulunup kendi yaptiklarinizi koylu kurnazligi ile ortbas etmeye calisiyorsunuz!!!!!!
Dolayisiyla herkes kendisine yakisani yapar.... Sizde kendinize yakisani en iyi sekilde yapiyorsunuz.......

Alinti:
Sen kimsin ya, Senin eğitimin ne? Etin ne , budun ne, Sen nerden almaktasın bu YAVUZLUĞU, Pir Sultan'ı, Virani'yi, Nesimi'yi MAHKUM edeceksin, Elif'i görsen mertek sanırsın, Daha Bektaşi Fıkrasını okuyamıyorsun, Baba mansur'u, Dede GArkın'ı, Ağuçen'i, Hacı Bektaş'ı mahkum etcen he, HADİ ORDAN...
Verdiginiz cevap bastan sona igrenc saldirilar iceren ve tiskindirici saldirinizi insanlik adina kiniyorum.

Daha once aldigim karari son kez olarak bir kez daha aciklamakta yarar goruyorum, sizin bu tur igrenc saldirilarinizla karsilasmamak, forumda huzursuzluk cikarmamak, Saygi ve Sevgi olgusunu goz onunde bulundurarak, seni sana bir kez daha mahkum ediyorum.

Kimin Dezenin Savunculugunu yaptigini, Kimin Turk Milliyetciligi yaptigini yani Kimin YAVUZ OLDUGUNU hekes gormektedir........

Ben senin dusuncelerine nasil saygi gosteriyor, hosgoru ile karsilayip, kendi dusuncelerimi acikliyorsam, sizde insanlik gorevini yerine getirerek, insanlara saygisizlik yapmadan, hakaret etmeden, insanligin kabul etmedigi ortama girmeden, Insana yakisir bir durusla cevap vermek sizin icin cokmu zor???
baskoylu isimli Üye simdilik offline konumundadir  
Alt 01-27-2011, 17:46   #113
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Tartışmak ne kadar zor iş.
Örnek almak istediğimiz, büyüğümüz, abilerimiz dediklerimizin tartışmadan, konuyu kişiselleştirmeden bir konu hakkında faydalı paylaşım yapabilme iradeleri 3-10 mesajı geçmemekte. Ne kadar vahim halde olduğumuzun çok önemli kriterlerinden biri bu olsa gerek. En az elli kere yazmışımdır. Aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz. YAzdığınız doğruları bir başkasının kabullenmek gibi bir zorunluluğu da bulunmuyor. Israrla kabullendirmeye çalışmanın ve bunun yanında kırıcı sözlerin olmasının ne gereği anlayamıyorum. Sizler 20'li yaşlarda "kanı hızlı akan" gençler olsanız kabullenebilir bir durum olarak göreceğim. Yüzün üzerinde mesaj yazılmış, okumaya değer (ataışma dışı) mesaj sayısı sanırım yarısı kadar etmez. Bırakın bir konuda da alttan alan taraf olunuz. İlla ki kabul etmek veya son sözü söyleyen taraf olmak gerekmiyor. Ya da konunun kapatılmasını beklemeniz gerekmiyor sanırım. Daha nasıl sitem edebilirim bilemiyorum. Tartışmalar ve ikili polemikler nedeniyle faydalı olabilecek bir konu okunamaz hale geliyor. Yönetici olarak ben dahi okumak istemiyorum. İşkence oluyor maalesef.

Konu olağan durumlardan biri olarak (belirli mesaj adedini geçtiği için sıradan bir hal oalrak -bu durum bizim forumumuza özel- diğer bazı topiklerde olduğu gibi) kapatıldı. Ders olur diye düşünerekten yazıları da silmiyorum. Umarım bu konuda yol alabiliriz.
Konuya ilişkin aşka bir mesajta yazı yazılması veya yeni bir konu açılması durumunda ilgili mesajlar silinecek ve yazan kişiye kesinlikle ceza uygulanacaktır.
Okuyuculardan özür diliyorum.İyi forumlar.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Amistofes (01-27-2011)
Konu Kapatilmistir

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil