![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bölüm Yöneticisi |
Elazığlı emekli albay Hulusi Yahyagil”in Dersimle ilgili sözleri :
„1938”de bizi Dersim isyanını önlemeye ve bastırmaya memur etmişlerdi. İsyan dedikleri şey de, bazı dağ köyleri o yıl vergi vermemişti. Bize verilen emir ise tek kelime idi: (İmha). Vergi vermedikleri için yok etmek. Bu düşünceyi, bu uygulamayı kim yapabilir? Zorbalar, insanlık suçunu işleyenler. Elbette vergi işin bir yönü; gerçek neden Dersim”i Türkleştirmekti. Ben kıta komutanıydım, bize verilen emir (Canlı hiç bir şey bırakmayın) şeklindeydi…“ (Bkz. N. Şahiner: Son Şahitler” den aktarılarak, NTV Tarih Dergisi, Aralık-2009).
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Marxist değilim.
Yas: 26
Üye No: 2770
Thanked 21 Times in 13 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 21
REP Seviyesi :
![]() |
erenler hiç sorma yav ?
şöyle düşünüyorum da tamam atamız canımız paşamızdır ama kolumuzu kanadımızı kırdı, bektaşiliği yasakladı. dedelik makamı bitti tükendi aleviler hızla kültüründen uzaklaştı son 100 senedir çevremden bİliyorum ben dede torunuyum foto da ki kişi benim dedemin babasıdır.. elazığ gaziantep arasını sadece bir değneğiyle dolaşırmış. yaklaşık 600 km yol.. KONUDAN KONUYA ATLADIM ESONTO CAN.. AMA İKRAR VERMEYİ YASAKLADILAR, DİĞER NAKŞİLER ÖTEKİLER HİÇ BİR ŞEY YAPILMADI. ah atam ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sana kıyamayız biz... ATAM İZİNDEYİZ.. bu arada dedemin adı : nedari ahmet dede |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to marxista_eenteer For This Useful Post: | Devrim06 (06-02-2010) |
|
|
#3 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 3385
Thanked 54 Times in 28 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 35
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|