![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Kontrollü Üye |
.......
Konu Onurcan tarafindan (11-08-2010 Saat 03:19 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 11 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Aluvi-Kartal (08-27-2008), Arjin Efruz (07-02-2008), dem vakti (10-25-2008), Devrim06 (07-02-2008), Kul Seyyid (07-29-2008), Munzur (10-04-2008), NervouS! (10-04-2008), Renas (10-04-2008), umuda yolcu (10-24-2010), yolcudede (04-08-2009), İşcanbaba (07-02-2008) |
|
|
#2 |
|
Kontrollü Üye
Üye No: 156
Thanked 1680 Times in 594 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
......
Konu Onurcan tarafindan (11-05-2010 Saat 01:23 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-02-2008), Kul Seyyid (07-29-2008), NervouS! (10-04-2008), Renas (10-04-2008), yolcudede (04-08-2009), İşcanbaba (07-02-2008) |
|
|
#3 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
......
Konu Onurcan tarafindan (11-05-2010 Saat 01:25 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 7 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Aluvi-Kartal (08-27-2008), Arjin Efruz (07-02-2008), Devrim06 (07-02-2008), Kul Seyyid (07-29-2008), NervouS! (10-04-2008), Renas (10-04-2008), İşcanbaba (07-02-2008) |
|
|
#4 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
......
Konu Onurcan tarafindan (11-05-2010 Saat 01:26 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-02-2008), Kul Seyyid (07-29-2008), NervouS! (10-04-2008), Renas (10-04-2008), yolcudede (04-08-2009), İşcanbaba (07-02-2008) |
|
|
#5 |
|
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Teşekkürler abim, emeğinize sağlık.
Madem ki Ben Bir İnsanım Kainatın aynasıyım Madem ki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım Madem ki ben bir insanım İnsan hakta hak insanda Arıyorsan bak insanda Hiç eksiklik yok insanda Madem ki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çark-ı felekler Bana eğilsin melekler Madem ki ben bir insanım Tevratı yazabilirim İncili dizebilirim Kuranı sezebilirim Madem ki ben bir insanım İlim bende kelam bende Nice nice alem bende Yazar levh-i kalem bende Madem ki ben bir insanım Enel hakkım ismim ile Hakka erdim cismim ile Benziyorum resmim ile Madem ki ben bir insanım Daimi’yim harap benim Ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim Madem ki ben bir insanım Melekler bile secde edecek, yeter ki kamil olayım! İslam benim neme lazım! Sevgiler..
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 2
Thanked 1996 Times in 869 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
konu sabitlendi
NESİMİYEM YÜZÜN BENİ DERİM MEYDANDA MEYDANDA HasaN DAYI [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HasaN DAYI For This Useful Post: | Onurcan (10-05-2008) |
|
|
#7 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 405 Times in 217 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Peki ben gelsem aranizda enal-hak benim desem benim icin ne yaparsiniz veya ne dusunursunuz ? Benim gorusumce herkes hakka yoneltile bilir fakat enel-hak olamaz ? Cunku hak onceden vardi ama size sonradan verildi oda kendi yasaminizin sinirlari dahilinde . bir insanin enal-hak olabilmesi icin dunyadaki tum hakki kavramis olmasi lazimdir . Buda insan bunu kavrayamayacagi icin enel-hak olamaz . Enel-hak bir sahsa mahsusdur ve diger kullarin bu kibirlige soyunmasi haktan degil sirkten olur . Bakiniz hz ali necul belagada ne demis : Hic kimse onu hakkiyla bilemez vede kavrayamaz . Demekki bir insanin enel-hak ola bilmesi icin sadece tum insanlara degil diger canlilar arasindaki adaletide gozetip kollamasi lazimki insan pek kibirli vede yuksek sanir kendini . Ama bakinki Allahin enel-hakki verdigi kulu nasil konusur : Onu tanitmak icin daha once onun katindan benden baska hic kimse gelmedi !!!!!!! Baslangic vede son benim !!! Sorun bana beni yitirmeden !!!! Suphesiz gogun yollarini yerin yollarindan daha iyi bilirim !!!!!! Dunyanin son aninda bile sizinle olacagim !!!!! Iste size enal-hak . Bu sahis birdir ve dinlerde gizlidir bunlarin disinda diger kullar enel-hak oldugunu idda ederse kibirlik yapmis hakki olmadigi halde onun hakkini gasp etmis sayilir tipki omer gibi osman gibi ebu bekir gibi . Aman ha ben soylim gerisi vicdan isidir . ![]() Saygilarimla |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | özgür1912 (02-01-2011) |
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Gaziantep
Üye No: 1808
Thanked 37 Times in 22 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
İnsanı kendi suretinden yaratması sadece buhari kitabında geçseydi alevi literatüründe yer bulamazdı, O na ruhundan yani özünden üflemesi daha açık nasıl yazılabilirdi ki? Ve ruhundan üflediğine secde etmelerini istemek başka neyin göstergesi olabilirdiki. İnsan CESET ve RUH tan oluşmuştur "Ölürse hayvan ölür Canlar ölesi değil" Yunus burada bile konu edilen bu durum insanın maddi yapısının cesetten veya çamurdan veya bir damla sudan yaratıldığını ifade ederi. Ama ruhunu Hakk üfürmüştür. Pis kanı örnek vermesi ise kişinin yaşam enerjisinin bir şeklidir. Yani insanın vücudunun parçaları (vücuttaki karbondioksit parçaları vs) artık o kana karışmıştır. Yani o kana karışması izafi olarak pis kan denir. Aslen içinde pislik yoktur sadece karbondioksitli kan oalrak bilimsel ifadesi mümkündür. Yazar bu ifadelerden medet umacak olmuşki pis kan örneğini vermiş. Halbu ki pis kan denilen kanda insanın vücudunun parçaları var HAKK ondan bile yakındır. Ne demiş ayette O na ruhumdan üfledim. Yani senin ruhun Hakkın Ruhunun parçası yani vahdeti Vücudu yani varlığın birliğidir. İnsanın hepsi yeryüzün gözlerinizi çevirip bakın CANLAR hepsi iyi mi? Hepsi Kamil İnsan mı İnsan ruhunda iyiliği ve kötülüğü Ying ve Yangı Cenneti ve Cehennemi taşımaz mı? Şeytana pabucunu ters giydiren insanlar yok mu? "Pek zalim ve cok cahil olan insan" dan kasıt bu olabilir ve bu ifade ile çıkarsamalarımıza devam edersek; Neden 4 kapı ve 40 makam var Neden Şeriatın alimi, Tarikatın kafiridir deniyor. Alevilik insanlara kafir mi demek istiyor yoksa içinde batın bir ifade mi var. İnsanı Kamil olmanın yolu vardır. Bunlardan biride Hakkı anmak anlamında olan İbadettir. Cemlerimizde yapılanlar ile 4 kapı ve 40 makamdaki nedir sizce? "Zalim ve cahil yapılı insanı " Kamil Olmasına sağlamak değilmidir. Bu yol sonucu Kamil İnsan olan ile zalim insan arasında ki fark nedir? Yolumuzun Güzellikleridir sevgili canlar. İşte "İbadetiniz olmazsa ne kıymetiniz var" denilmesi zalim olanların kıymeti yok ama Hakkı anıp Enel Hak sırrına eren insanın kıymeti var denilmektedir. Saygılarımla. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Sır_kapısı For This Useful Post: | seher yeli (07-14-2009) |
|
|
#9 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
........
Konu Onurcan tarafindan (11-05-2010 Saat 01:26 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 393
Thanked 600 Times in 176 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 86
REP Seviyesi :
![]() |
Bir arkadas Enel Hakk bir sahsa mahsustur demis ama bu kavram ile ilgili bir bilgi eksikligi var anlasildigi kadariyla.
Kuantum fizigini biraz incelerseniz Enel Hakk kavramini dolayisiyla Aleviligin bilimsel olarak kanitlandigini da göreceksiniz. Basit bir sekile indirgersek:Alevilikte insan,hayvan, bitki yani canli cansiz bütün varliklar birin parcasidir.Bunlarin bütünüdür Hakk. Büyük patlama ile kainati olusturan bütün parcalar biz dahil hersey ayni kaynaktan ayrildigina göre atomsal olarak akrabadirlar.Ben, sen, o birbirimize gecmis büyük gercegin yani birin parcasidir.Tüm canlilarin vucudunda bulunan Karbon ve günesteki hidrojene kadar. Elektron, proton, nötron, atom alti parcaciklar.Yüzyilin deneyi.Maddenin atom alti parcaciklarindan yaratilma deneyi.Kuarklar,enerjiden maddeye gecis.Big-Bang. Bu yüzden Hallac-i Mansurun, Yunusun, benim, senin Enel Hakk demesi dogrudur ve bilimsel bir gercektir. Hayy dan gelip Hu ya gitmek bosuna denmemistir. Hayy nedir Hu nedir? Hakkin varlik deryasiyim, madem ki ben bir insanim neden denmistir? . Tembellik yok birazda kendiniz düsünün.Simdilik yeter. ![]() Yok Incil di, Tevratti, Kurandi, Zeburdu gececeksin.
Insan bir bilinmezdir, çözebilene aşkolsun.
Konu Mananali tarafindan (09-20-2010 Saat 01:15 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Mananali For This Useful Post: | Onurcan (09-20-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|