Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Hamza Aksüt

Hamza Aksüt Hamza Ait Makalelerin Yayımlandığı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-15-2009, 10:40   #21
Derman
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Derman - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 73
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi : Derman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud of
İletişim

Sayın Ali Karul yazdığınız şeylere alıntılarla cevap vereyim?

Alinti:
Size Kibar bir üslupla yanlış gördügüm bir uygulamanın nedenini sormuştum.
neden sormak bumudur?
Alinti:
.Sizin yazarınız yazınca üslup doğru onu eleştiren ondan alıntı yapınca üslup yanlışmı oluyor bu nasıl bir anlayış.
ama ben zaten şu cümeyi belirtmiştim
Alinti:
Gerek Hamza Aksüt Gerekse Erdoğan Çınar bu sitenin ve Alevi Gündem sitesinin yazarlarıdır ve bu iki çatı altında hiç kimseye bu yazarlarımız hakkında hakaret ettirmeyiz
Alinti:
Bunu saldırganlık olarak alıgılayıp ,Saldırıya geçmeni ben anlayamadım !!!! Seninle ne gibi bir derdim olabilirki sana saldırayım ,Üstelik bu nekadar saygısızca bir üslup ,Benim mesajımdaki saldırganlık ibaresi nedir
yazınız baştan aşşağı saldırıdır Ali Karul iyice okuduğunuzda açıkça ortaya çıkıyor aşşagıdaki alıntıda hiç bir fikriniz olmadan bana saldırmışsınız

Alinti:
Ayrıca forumunuzun üyelerinden ,Saygısız ,terbiyeden yoksun ,zatımuhterem Rehber ,Hıristiyan zangoçlar diye h.alibabayı ve beni hedef alan hakaret dolu yazılar yazıyor ve onların üslubu konusunda hiçbir yazını görmedim
ki yukarıda da yazdığım gibi adı geçen şahsın mesajındaki bahsedilen cümleleri ben sildim.

Alinti:
sen hangi mesaj oldugunu anladın
umarım girip o mesaja baktığınızda mesajdaki söylediğiniz kısımların silindiğinide görmüşsünüzdür.

Alinti:
Bu yanlış gördügüm uygulamaya bir üye olarak itiraz hakkımı kullandım bunun neresi yanlış
doğru itiraz etmişsiniz sanırım itiraz cümlenizde şu

Alinti:
Sizde eleştiri yaparken uyarırken her iki tarafada bunu yansıtmanız gerekir.
buda benim sizin bu itirazı yazmadan önceki cümlem

Alinti:
Yukarıdaki açıklama sizin mesajınız üzerine yazılmıştır ancak tartışmanın boyutunu farklı yönlere taşıyan herkes için geçerlidir baştada belirttiğim gibi bu site çatısı altında gerek Hamza Aksüt gerekse Erdoğan Çınar'a yapacağınız eleştirilerin dozunu ayarlayınız.
sizce bu tek tarafa yapılmış bir uyarımıdır?

Alinti:
Kaldıki sen kendinde ne gibi bir cevher görüyorsunki ben sana saldırayım?Ne yazdığın bir yazıya cevap yazmışım ne muhabetim var,ne husümetim var .Sana neden saldırayım.
işte bunu bende anlamadım ama uzun zamandan beri var olan bir yanlış anlamanızın tavrını hala sürdürüyorsunuz tanısanız sizde bir cevher görürdünüz ama her cevheri herkes görse onun adı soytarılık olur o yüzden anlamamanız daha uygun olmuş.eğer saldırma gibi bir düşünceniz olmasa girip direk konuya benim mesajımdan alıntı yaparak cevap yazmazsınız değilmi?çünkü o mesajı ben sayın h-alibaba çıktıktan sonra yazmadım kendiside o mesaja bir itiraz etmemiş olacakki başka bir konuda bir ricasını dile getirdi sonraik yazılan cümlelerde.

Alinti:
Sen yapacagın saldırıyı kamufule ediyor olmayasın?
sevgili Ali Karul beni az çok tanıyanlar tanırlar uzun bir süredir Alevi sitelerinde üyelik yapar çeşitli dostluklar kazanmışımdır.kimseye hiç bir şekilde saldırım ne başka bir yerde ne de burada olmuştur.kaldıki size ne için hangi vasfınıza saldırayım?

konuyu dağıtmayı bir kenara bırakalım konu dışı tartışmalarınız veya bir sorununuz varsa özel mesaj yazma gibi bir yolu seçelim ki diğer arkadşların tartışacakları yada tartışmak istedikleri konuları sabote etmemiş oluruz.konu hakkında almak istediğiniz her türlü bilgiyi istediğinizde özel mesaj yoluyla alabilirsiniz.çözüme kavuşturamadığınız bir şey olursa onu genele yazarız herkes çözüm arar.
sevgiler
Derman isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Derman For This Useful Post:
ernesto34 (03-15-2009), Sır_kapısı (07-20-2009)
Alt 03-15-2009, 10:47   #22
ernesto34
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

ernesto34 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 721
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 73
REP Seviyesi : ernesto34 will become famous soon enough
İletişim

kusura bakmayın ali karul ama ikinci mesajınızı resmen laf olsun diye yazmışsınız yani kendnzle çelişmişsiniz resmen
ernesto34 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-15-2009, 12:29   #23
Ali karul
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 43
Üye No: 28
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 229
REP Seviyesi : Ali karul has a spectacular aura aboutAli karul has a spectacular aura aboutAli karul has a spectacular aura about
İletişim

Sayın Derman

Senin seviyesiz saygısız tavırlarına ortak olmayacagım ,sadece şunu bilmeni isterim senin hakkında yanlış dogru vs anladığım veya hafızamın bir tarafında yer edecek biri degilsin .Ayrıca o aşagıda yazdığın soytarılık bölümünü aynen iade ediyorum.

Kime daha çok yakışacağına okuyanlar karar vereceklerdir.

Bu bu konudaki son mesajım .

Seninle bu anlamsız tartışmayı sürdürmeye niyetim yok .Anlaşılan senin Egon bütün düşüncelerin önüne geçmiş ve benimlede yanlış anladığımı idda ettigin konu hakkında (nedir hatırlamıyorum) içinde kalan birşeyler olmuş belli ama inan ciddiye alıp ugraşacagım birisi degilsin .Kendi kendine birşeyler kurup saldırı muhabetleri yapma .

Senin yöneticilik anlayışın bana ,Sivilde bir baltaya sap olamamış insanların ,askerde onbaşı bile olsalar insanlara nasıl hükmetmeye çalıştıklarını hatırlattı.

Saygılar.

Alinti:
Derman
işte bunu bende anlamadım ama uzun zamandan beri var olan bir yanlış anlamanızın tavrını hala sürdürüyorsunuz tanısanız sizde bir cevher görürdünüz ama her cevheri herkes görse onun adı soytarılık olur o yüzden anlamamanız daha uygun olmuş.eğer saldırma gibi bir düşünceniz olmasa girip direk konuya benim mesajımdan alıntı yaparak cevap yazmazsınız değilmi?çünkü o mesajı ben sayın h-alibaba çıktıktan sonra yazmadım kendiside o mesaja bir itiraz etmemiş olacakki başka bir konuda bir ricasını dile getirdi sonraik yazılan cümlelerde.
Ali karul isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Ali karul For This Useful Post:
allı turna (03-15-2009)
Alt 03-15-2009, 20:44   #24
allı turna
Yasaklı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 129
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -7
REP Seviyesi : allı turna has a little shameless behaviour in the past
İletişim

Alinti:
Ali karul Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayın Derman

Senin seviyesiz saygısız tavırlarına ortak olmayacagım ,sadece şunu bilmeni isterim senin hakkında yanlış dogru vs anladığım veya hafızamın bir tarafında yer edecek biri degilsin .Ayrıca o aşagıda yazdığın soytarılık bölümünü aynen iade ediyorum.

Kime daha çok yakışacağına okuyanlar karar vereceklerdir.

Bu bu konudaki son mesajım .

Seninle bu anlamsız tartışmayı sürdürmeye niyetim yok .Anlaşılan senin Egon bütün düşüncelerin önüne geçmiş ve benimlede yanlış anladığımı idda ettigin konu hakkında (nedir hatırlamıyorum) içinde kalan birşeyler olmuş belli ama inan ciddiye alıp ugraşacagım birisi degilsin .Kendi kendine birşeyler kurup saldırı muhabetleri yapma .

Senin yöneticilik anlayışın bana ,Sivilde bir baltaya sap olamamış insanların ,askerde onbaşı bile olsalar insanlara nasıl hükmetmeye çalıştıklarını hatırlattı.

Saygılar.
Çok yerinde bir tespit.

Başka bir şey söylemeye gerek yok.
allı turna isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-16-2009, 02:52   #25
karan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 27
Üye No: 311
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 222
REP Seviyesi : karan has a spectacular aura aboutkaran has a spectacular aura aboutkaran has a spectacular aura about
İletişim

Saniyorum ki forumlardaki bu tur polemikler, ayriliklar, karsilikli kotu çekismeler, elestiriler, tartismalar ve nihayetinde yasaklamalar hiç bitmeyecek. Ne yaziktir ki Alevilerin bulundugu Alevi forumlarinin çogunda yasanan tum bu olaylar sanal bir ortamda bile saydam bir birlekteligi kuramadigimizi, degil ezilenlerle kendimizle bile birlesemedigimizi gosteriyor açik ve netçe.

Ayni fikir ve goruste yola çikmis kisilerin birleserek farkli ortamlardaki tanismisliklarini bir forumda ayni raya koymalari ve belirli bir zaman sonra birbirleri içinde bolunmelere, ayrismalara daha kotusu ise tipki iki zit kutup gibi karsi karsiya kalmalari fazla zamanlarini almiyor. Benim anlamadigim ve kendime sordugum ise nasil olurda ayni fikir ve gorusle yola çikmis kisilerin bu hallere geldikleri?

Bir gozlemci olarak butun forumlarda bu tur olaylarin varligini goruyorum. Ve goruyorum ki bu Alevi forumlari olmalari gerektigi gibi olamiyor, islemeleri gerektigi gibi isleyemiyorlar. Surekli ayrilip bolunuyorlar, kendi içlerinde çarpisiyorlar. Kolayca polemikli konular olusabiliyor ve tartismalar fikirler uzerinden degil kisiler uzerinden hiçte bir insana yakismayan tavir ve usluplarla surdurulebiliniyor. "Okunacak en buyuk kitap insandir, Insan Aleviligin merkezidir, Alevilikte Tanri Insan anlayisi vardir, Alevilikte kible insanin iki kasinin arasidir, Onu; Incinsende incitme" anlayislari "beni inciteni bende incitirim" degil "tarumar" ederim anlayisina burunuyor. Ve bu anlayistaki insanlar bu felsefeyi çozduklerini dusunerek soylemlerini dillendirmeye devam ediyorlar. Zamanla ayni fikirde olanlari bile bir sure sonra dusman kesilebiliyor birbirlerine. Fikir tartismalari yerini kisisel tartismalara birakiyor. Ama hepsi bu degil.

Odasindaki sanal ortaminin ekrani basina oturup foruma girenlerin çogu zamanla bu ortama mantiksal degil duygusal, etkisel degil tepkisel, yapisal degil yikimsar, elestirisel degil sinirsel yaklasmaya basliyor. Buda kisinin sagligi ve pisikolojik durumu uzerinde olumsuz etkileri beraberinde getiriyor. Kim oldugunu, nasil oldugunu, nerede oldugunu bile bilmedigi insanlari tum bunlari biliyormus gibi yargiliyor, suçluyor, çatisiyor. Ve zamanla bir tartisma platformunda olundugu unutulup fikirler uzerinden yurutulmesi gereken tartismalar kisiler uzerinden yurutulmeye baslaniliyor. Iste buda bombanin fitilini çekiyor. Oysaki, bu sanal ortamdaki tartisma platformunda kim oldugunu, ne oldugunu, nerede oldugunu, nasil oldugunu bilmemedigimiz insanlarin kisilikleri ve karakterleri uzerine nasil tarisabiliriz ki? Bu resmen hiç tanimadigimiz bir insani taniyor farzederek onun hakkinda kesin yargilara varmak, dolayisiylada kendimizi ve karsidakini kandirmak anlamina gelmiyor mu?

Uzun suredir Erdogan Cinarin yazilarini okuduk ve tartistik. Ve varilan sureçte bir çoklarinin daha dune kadar inandiklari savunduklari çinar fikirlerini bir anda ittiklerini gorduk. Cinari bir hiristiyan propagandacisi yapanlari goruyoruz. Evangalist diyenler oluyor.

Su var ki Alevilik hakkinda çalisma yapan aydinlarimizin, arastirmacilarimizin, ustatlarimizin bu tur etnik suçlamalarla karsi karsiya kaldiklarina sikça karsilasabiliyoruz. Ornegin bir arastirmacin arastirmalari onu kokenlerinin Mezepotamyada olduguna inandirsa Kurtçu, baska birinin arastirmalari onu Orta Asyaya gotururse Turkçu yapabiliyor. Bir arastirmaci bogomi ve polisyenler uzerinde çalisiyorsa Polcu, Evangelisler uzerinde çalisiyorsa Evangelist, Zerdust uzerinde duruyorsa Mazdekçi, Hurremici damgasi yiyebiliyor. Ama daha bitmedi. Luviciler, Isikçilar, Uzaycilar diye uzayip giden damgalarda var.

Butun bu arastirmacilarin gittigi yollar ayri olabilir. Fikirleri ve gorusleride ayri olabilir. Ama vardiklari sonuçlar Alevileri Kurtçu, Turkçu, Polcu, Isikçi, Mazdekçi, Luvici, Islamci, Evangelis, Zerdust yapamaz... Onlar arastirmaci olarak yapmalari gerekenleri yapiyorlar.

Bu temelde konuya donersek bence Erdogan Cinar Aleviligin Islam içiligi ve disiligi tartismalarini doruga çikarmistir. Bu tartismalarin birçok insana ulasmasina ve yayilmasina neden olmustur. Insanlarin akillarinda Aleviligin Islam Disi bir inanç oldugu fikrini olusturabilmekte buyuk bir adim atmistir. Bu nedenlede içine dustugu hatalar, yanlislar, eksikler yada fazlalar Onu ne bir Hiristiyan misyoneri nede tamamen Alevilikten uzak bir Evangelist yapabilir. Alevilik çok uzun ve karanlik bir sandik içinde sakli. Bu sandigin içine dalmak isteyenlerin dalabilmeleride, çikmak isteyenlerin çikabilmeleride sanildigi kadar kolay ve anlasilir degil. Yanlisliklar, eksikler, hatalar muhakkak olacaktir.

Konu karan tarafindan (03-16-2009 Saat 03:11 ) değistirilmistir..
karan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to karan For This Useful Post:
sâre kâl (03-16-2009), İşcanbaba (03-16-2009), _MunzuR_ (03-17-2009)
Alt 10-06-2011, 15:59   #26
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Leyla Kuzucular Çevirisi:

"Kraliyet emri gereği Symenon, Constantine'in müritlerini inancından döndürmek için Tanrı'nın kilisesine teslim etti. Ama onlar bunu reddetti. Sonsuz kurtuluş ve Tanrının bağışlayıcılığı için tövbe etmek yerine kendi kusurları içinde ölmeyi tercih ettiklerini söylediler."

Erdoğan Çınar'ın, Cebinden Cümle eklemesi:

"İmparator Konstantinos'un emirleri gereğince Symenon Silvanus'un müritlerini sorgulanmak üzere kiliseye teslim etti. Fakat onlar inançlarından dönüp Hıristiyan olmaktansa ölümü seçtiler."

Erdoğan Çınar'ın eklediği cümle:
"Fakat onlar inançlarından dönüp Hıristiyan olmaktansa ölümü seçtiler."

Bu cümleyi neden eklemiş:
Okurlar, Paulikienlerin Hıristiyan olmadığını (Alevi olduğunu) sansın diye. Malum, yazar Paulikienleri Alevi topluluk olarak sunuyor.

EK:

Erdoğan Çınar, Constantine adını ise Silvanus olarak değiştiriyor. Neden yapıyor bunu:
Cebinden pir ekleyip Constantine'i Pir Silvanus olarak sunacak, sonra da okurlara dönüp:
Bakınız Pir Silvanus adı Pir Sultan'a dönüşmüş diyecek.

Saygı ve sevgiyle...

Konu Hamza Aksüt tarafindan (10-06-2011 Saat 16:57 ) değistirilmistir..
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
ArdaBaran (10-07-2011), Devrim06 (10-06-2011), İşcanbaba (10-06-2011)

Bookmarks

Etiketler
çinarand#8217in, çınarand#8217ın, erdoğan, katakulli, teknikleri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil