Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Hüseyin Demirtaş

Hüseyin Demirtaş Yazarımız Hüseyin Demirtaş'ın yazılarına buradan ulaşabilirsiinz.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 01-22-2010, 23:34   #11
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Esento58

Sn.Çınar, Aleviliği, İSLAM'ın içinden alıdı diyelim,

Götürdüğü yer neresi,
HIRİSTİYANLIk, veya onun MEZHEPLERİ,
Peki onlar nasıl ibadet ediyorlar, konunun içinde iyi kötü yazdık,
Burdan ALEVİLİK çıkıyor mu?

KIRT SATIR MI? KIRK KATIRMI? yanlışına düşmeyelim.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Seyhlerli1970 (10-01-2010)
Alt 01-23-2010, 00:18   #12
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

işcanbaba ben yorumumda erdoğan çınarın tezleri doğrudur diye bir şey demedim erdoğan çınarın önemi insanları aleviliğin gerçek yolu konusunda düşüncelere sevk etmesidir ayrıca ben erdoğan çınarın kitaplarını okudum aleviliği hiç de hristiyanlığın bir kolu olarak algılamadım erdoğan çınarın hristiyan misyonerliği yaptığını düşünmek gerçekten ya adamın yazdıklarını anlayamamaktır ya da art niyettir tekrar ediyorum erdoğan çınarın tezleri mutlaka doğrudur diyemeyiz ama araştırılmalı daha da temellendirilmelidir ben artık şunu kabul ediyorum alevilik islam değildir islamdan da etkilenmiş kadim bir inanıştır ben şu anda elimden geldiğince bu yönde kitapları okuyorum araştırıyorum mesala şu anda ünsal öztürkün 2 kitabını aldım onları okuyorum daha da okuyacağım pek çok kitap var ve ben bunu erdoğan çınara borçluyum zihnimde inanışımın kökenleriyle ilgili çakmak yakmaştır her ne olursa olsun kendisine teşekkür ediyorum ve onu hristiyan misyoneri gibi algılayanlara da gülüyorum merak etmeyin islamdan kaçarken hristiyanlığa tutulmayız biz gerçek yolun peşindeyiz
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post:
...baskoylu... (10-05-2010), Devrim06 (01-23-2010), Emo84 (08-25-2011), Seyhlerli1970 (01-24-2010), İşcanbaba (01-24-2010)
Alt 01-24-2010, 11:16   #13
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

[b]Evet Esonto58;

Kitapların ilk çıktığında herkesde farklı bir ezber bozma söylemleri olmuştu,
Bu gerekli, Ezberlerin bozulması gerekli, ancak bu bozulan ezber yerine koyduğumuzda, İNANCIMIZZ, FELSEFEMİZE uygun olmalı, o "KADİM" ( neyse!) inacımızı bize getirmeli,

Her okuduğumuzu kayıtsız kabul edersek, sonra içinden çıkılmaz bir hal alır konu, ve gün gelir birisi o kaynak kitapları okuduğunda , aaa!, ne alaka der,
Ve birileride çıkıp, Alevilik Hırıistiyanlıktır, yahudiliktir deyincede ZIPLAMAMIZIN anlamı olmaz,

Ezber bozan CINAR'ın yatığı aktarmalar, Strabon'dan ( O eser türkceye cevrildi, alıp okuabilirsiniz, ben alıp okumadım, ancak bir kac yerini okudum) yaptığı alıntılarda, nasıl tahrifat yaptığı, ve bizimle benzer yanları olmayan, bir inanış mensuplarını ALEVİ diye , din adamlarını PİR,MÜRŞİT diye, Pavlusun adanlarını Pir Sultan diye bizlere pazarladığını görüyoruz,
Aleni Hıristiyan misyonerliği belki yoktur amma, " İncil iyi tetkik edildiğinde alevie ulaşılacağını " ( Cümle tam böyle olmasada bu manada) söylemesi,
Hırıstiyan TARİKATINI Alevi demesi, vs. gibi verileri üst, üste koyarsak buna bir isim vermeliyiz,
Adı ne olursa olsun, Kitaplarında yaptığı yakıştırmalar,ALEVİLİĞE ir haksızlıktır, ve bilincli bir saptırmadır dahi diye biliriz,

Ünsal Öztürk'ün özellikle ikinci kitabında, Çınar'ın övdüğü, Essenileri, Pavlukenleri vs. lerin yüzünü açığa çıkaran, Onların Alevilerle ilgisinin olmadığını, Essenilerin tanrısının, Zalim ,katliamcı bir tanrı olduğunu, Essenileinde IŞIKCI olmadığını, ve onların tanrısının, IŞIĞA tapanları ,Güneşe yüzünü döneneleri katletmelerini isteyen bir tanrı olduğunu göreceksin,

Ezber bozma, bence Ünsal Öztürk'ün iki kitabında da var, buyurun onları dillendirin, ve Aleviliğin kökenini dinlerde aramıyacağımızı buluruz,

Siz, Ünsal Öztür'ü takip edin, bir çok ezberiniz bozulacağına inanıyorum
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Dede-baba (01-31-2010), karan (10-05-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010)
Alt 09-30-2010, 10:40   #14
Hasan Harmancı
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 177
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hasan Harmancı is on a distinguished road
İletişim

Merhaba Hüseyin Demirtaş Can, Erdoğan Çınar'ın tezlerindeki çelişkilere ve bakış açılarındaki sakatlıklara karşın onun desteklenmesi fikrini belirttiğin yazını yeniden okuma gereği duydum. Bunun birinci gerekçesi Çınar adına kurulan sitede tartışmalar içerisine katılan yazar canlarımızın, tartışmaların boyutlarını ve arkaplanını gördükçe özeleştiri dahil bir çok açıklamada bulundular. Ve yeni çözümlemeler yaptılar ve nasıl bir sorunla karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. Böylesi bir durumda ya oradan çekilmeyi, ya da yazarları arasında bulunmamayı tercih ettiler.

Ancak siz bu konu da hiç bir çözümlemede bulunmamakla beraber, bilim dışı olan, Aleviliğin temeline kibrit suyu döküp ateşle yaklaşan ve başta Alevi etiğini de hiçe sayarak ürettiği çalışmalarını sadece yararcı bir gerekçeyle desteklemek taraftarı olmanız gerektiğini belirtiğiniz yazınız dışında gerçekçi ve çözümleyici bir katkınızı görmemiş durumdayız.

Halbuki farklı bakış açınızın yanında Alevi kimlikli üretim ilişkisinde benim açımdan belirleyici bir kafa yapısı, etik ve sosyalliğe sahipsiniz. Ancak E. Çınar'ın son " Tevhid ve Miraçlama " adlı makalesini okuduğumuzda, sizin de benim de özel olarak ilgilendiğimiz İslam vs. konularında kalem oynatınca ne kadar gerici, cahil ve bilim dışı konuştuğu görülmektedir. Bütün çalışmalarında bu lönlü göstergeler kullanmasına karşın ve çeviri düzeyinde almanca bilmenize karşın kaynak karşılaştırmasına gitmeyip, bizlere destek olmamayı seçmenizi anlamış değilim. Bu bir bilimsel platformdur. Tartışmalar kişiselleştirilmemeye çalışılmaktadır. Tümüyle Alevileğin geleceği ve neliği ile ilgilidir. Çarpıtma ve kandırmaca, yalan ve tahrifat had safhaya çıkmıştır.

Buna rağmen hala nasıl bir destek, nasıl bir Avengelist birliktelik ve süreç ile karşı karşıya olduğumuzu görmek istemediğinize tanık olmaktayım. Çınar birçok yönüyle ürettiği tahrifat, yalan bilgi ve kaynakları çarpıtma ile yeterince ortaya çıkmıştır. Gerçekten gerçaleviler sitesi başta olmak üzere birçok yerde onun çalışmalarına yönelik üretilen çözümleyici bilgilerin önemli kısmı dayanaklı, verili ve ispatlıdır. Daha fazlasını ispatlamak siz gibi canlara düşmektedir.

Buna karşın hala tutum belirlememiş olmanız ve bu konuda tüm görüşlerinizi belirtmemiş olmanız benim için Aleviliği, Hıristiyanlığı, İslamlığı ve Siyonizmi, diğer tektanrılı veya çok tanrılı inanç ve kültürleri bilen,özellikle de tarihçi olan biri olmanız nedeniyle şaşkınlık yaratmaktadır.

Sessiz kalmak ve bilmediğimiz bir yerde/zeminde kalmak bizim için önemli bir sorundur. Bu sizin nezdinizde tüm dostlarımıza bir çağrıdır.
Yeniden tutum belirlemenizi ve bu konudaki tümü kapsayan eleştirilerinizin varlığını önemli bir sorun ve durum olarak değerlendirmekteyim.

Aşk ile

Konu Hasan Harmancı tarafindan (09-30-2010 Saat 10:49 ) değistirilmistir..
Hasan Harmancı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post:
aliimren (12-16-2010), ...baskoylu... (10-05-2010), karan (10-05-2010), kral çıplak (09-30-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010), İşcanbaba (09-30-2010)
Alt 09-30-2010, 13:25   #15
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sevgili Hasan Harman'cı,

Hüseyin Demirtaş, sadece yazıyor, yazısı ile ilgili eleştiri ve karşı yazılara yanıt vermiyor,

Ve sanırım senin ÖZELEŞTİRİ talebinide dikkate almayacaktır,
Olurya belki alır, (bu güne kadar 1 kez bena yanıt verdi), sen bende alevi camiasında daha çok emek vermiş,zaman ayırmış,örgütcülükde bulunmuş, düşünce üretmiş, ağırlığı olan bir cansın, seni görmezden gelemiyebilir,
Buda bizi sevindirir,

Hüyesin canımız, kendini okuyanları ve yazanları ciddiye almalı, ben yazdım, alan alır, almayan kalr, imajından sıyrılmalı.
The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
aliimren (12-16-2010), karan (10-05-2010), kral çıplak (09-30-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010)
Alt 09-30-2010, 13:25   #16
Yilmaz Demir
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

Yilmaz Demir - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 4
REP Puanı : 147
REP Seviyesi : Yilmaz Demir will become famous soon enoughYilmaz Demir will become famous soon enough
İletişim

Merhaba,
Hüseyin Demirtaş size kısa sürede cevap yazamaz. Önceden ortaya çıkan sağlık probleminden dolayı Sanatoryum'da bir kaç hafta sonra eve gelecek.
Yilmaz Demir isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to Yilmaz Demir For This Useful Post:
...baskoylu... (10-05-2010), karan (10-05-2010), kral çıplak (09-30-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010), İşcanbaba (09-30-2010)
Alt 09-30-2010, 13:29   #17
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Çok geçmiş olsun,
dileriz önemli bir şey yoktur,
Hak yardımcısı olsun, Acil şifalar dilerim.
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
karan (10-05-2010), kral çıplak (09-30-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010)
Alt 10-01-2010, 01:06   #18
kral çıplak
Yasaklı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Sevgili Hüseyin Demirtaş-a geçmiş çok olsun,
umarım bir an önce sağlığına kavuşup aramıza döner...

Sevgili Hasan HARMANCI;

Sayın yazar DEMİRTAŞ-a yaptığınız çağrıyı çok yerinde ve hatta birazda gecikmiç buluyorum...

Şimdilik başka birşey demek istemiyorum ama şunuda eklemek zorundayım...
Kendime göre başkaca eleştirilerimi saklı tutarak, sevgili İşcanbaba-nın sayın DEMİRTAŞ hakkında dile getirdiği serzenişlerine aynen katıldığımı söylemem gerekiyor...

Saygılarımla

Kral çıplak.
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
aliimren (12-16-2010), ...baskoylu... (10-05-2010), karan (10-05-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010)
Alt 10-01-2010, 10:56   #19
Hasan Harmancı
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 177
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hasan Harmancı is on a distinguished road
İletişim

Değerli Kral Çıplak ve İşcanbaba, Hüseyin Demirtaş dostun çalışmalarını, amaçlarını ve duyarlılığını bilen birisiyim.

Kendi görüşleri, bakış açısı ve mücadele azmi önemlidir. Onun E. Çınar'ın kitapları konusundaki ilk destek azminin ve tutumunun gerekçesini anlayabilmek mümkündür. Aleviliğin İslam içi-dışı tartışmalarında önemli bir değişim ve düşünsel destek arayışı olarak değerlendiriyordu Çınar'ın bu kitapların. Hatırlarsanız Sizde Çınar'ın çalışmkalarını bu yönüyle nemli bulmuştunuz. Ancka süreç tahrifa, kandırmaca ve çalıntılarla hangi noktaya geldiği ortaya çıkınca doğal tutumunuzu öne çıkardınız.

Demirtaş'ta sizin gibi bu tartışmaların Alevilikte bir yenilenme, ciddiyet ve doğru kaynaklarla tartışma olacağını düşünmüş olmalıdır. Ancak gelinen sürecin hızına yetişememiş olmalıdır. Bir de Haziran ayından beridir sağlık sorunları ile uğraşmış olması da buna engel olmalı.

Bende siziler gibi ona acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşarak aramıza katılır ve tartışmalarımız konusunda, kaldığı yerden devam eder.

Bu arada Sayın Yılmaz Demir'e bilgilendirmesinden dolayı teşekkür ediyor. Bizim hassasiyetimizi Sayın Demirtaş'a taşıyacağını biliyorum. Ayrıca Sayın Demir'in de bu tartışmalarda daha kesinleşmiş olarak yer almasını diliyorum.

Aşk ile
Hasan Harmancı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post:
aliimren (12-16-2010), ...baskoylu... (10-05-2010), karan (10-05-2010), kral çıplak (10-01-2010), Seyhlerli1970 (10-01-2010), İşcanbaba (10-02-2010)
Alt 10-02-2010, 00:14   #20
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sevgili Hasan Harmancı;

Bu E.çınar meselesi fazla uzadı aslında,esasında,
Alevi toplumunda bu konuşulmuyor, halkın içine girdiğinizde bu tartışmalar yok,
Bu tartışmalar sadece SANAL dünyada ve ""aydınlar" arasında olmakta, ve buda alevilerin hiç bir sorununu çözmemektedir.

Bakın konunun sahibi, sayın Şeyhlerli ( Hüseyin Demirtaş) size teşekkür etmiş amma, yanıt yazmamış, sanırım sağlığı düzeldiğinde ayrıntılı yazacaktır.

Alinti:
Hasan Harmancı Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Değerli Kral Çıplak ve İşcanbaba, Hüseyin Demirtaş dostun çalışmalarını, amaçlarını ve duyarlılığını bilen birisiyim.

evet , Onun duyarlılığını bizde anlıyoruz, bazı fikirlerini paylaşmasakta,

Kendi görüşleri, bakış açısı ve mücadele azmi önemlidir. Onun E. Çınar'ın kitapları konusundaki ilk destek azminin ve tutumunun gerekçesini anlayabilmek mümkündür.

Aleviliğin İslam içi-dışı tartışmalarında önemli bir değişim ve düşünsel destek arayışı olarak değerlendiriyordu Çınar'ın bu kitapların.

Bilem ben hiçç öyle algılamadım,
aleviliğin İSLAM-İÇİ -DIŞILIĞI tarihsellikten ziyede,İNANCSAL, FELSEFİ,KÜLTÜR VE YAŞAM BİÇİMİ İLE DEĞERLENDİRİLMELİ,yoksa, tarihde katledilen birileri yaşamış, işte bunlar alevi demekle alevilik ne islamın içine girer nede dışına çıkar.

Hatırlarsanız Sizde Çınar'ın çalışmkalarını bu yönüyle nemli bulmuştunuz. Ancka süreç tahrifa, kandırmaca ve çalıntılarla hangi noktaya geldiği ortaya çıkınca doğal tutumunuzu öne çıkardınız.

Evet , calışması önemliydi, Ancak doğrumuydu, o benim acımdan şüpheli idi, ve bu konuda ilgili-AV- sitede yazışmalarım mevcuttu, ancak sitenin haritası değişmiş,önceki yazılarımı bulamadım, Kendi adıma mesafeli idim, Çınar'a hiç teşekkür etmedim.

ancak alevi dünyasında herkes buna kandı, çok az istisnaler dışında, doğal olanı yapmak,doğaldır.

Demirtaş'ta sizin gibi bu tartışmaların Alevilikte bir yenilenme, ciddiyet ve doğru kaynaklarla tartışma olacağını düşünmüş olmalıdır. Ancak gelinen sürecin hızına yetişememiş olmalıdır. Bir de Haziran ayından beridir sağlık sorunları ile uğraşmış olması da buna engel olmalı.

Yok ben onlar gibi düşünmedim, sadece farklı şeyler söylediğini dedim, amma USDAT olduğuna dair söylemlere karşı çıkmışımdır. Takip edememiş söylemine katılmıyorum, Bu konu kaç zamandır gündemde ve buna rağmen bu yazı yazıldı, bu değerlendirme tabii ki senin alçak gönüllüğün, hoşgörünün ürünü, ben katılmıyorum,

Bende siziler gibi ona acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşarak aramıza katılır ve tartışmalarımız konusunda, kaldığı yerden devam eder.

Bu arada Sayın Yılmaz Demir'e bilgilendirmesinden dolayı teşekkür ediyor. Bizim hassasiyetimizi Sayın Demirtaş'a taşıyacağını biliyorum. Ayrıca Sayın Demir'in de bu tartışmalarda daha kesinleşmiş olarak yer almasını diliyorum.

Aşk ile
NOT: "aydınlar" dan kasıt benim gibiler kast edilmiştir, yoksa, bu konuda Emek vermiş ve bu TAHRİFATI açığa çıkartanlar ve bu erezyona dur diyenler, asıl aydınlar kast edilmemmektedir,
Son NOT: " içinde aydınlar sözü yanlış anlaşılma ihtimali olacağı düşüncesi ile bu NOT, 2/10/2010 d düzeltilmiştir.

Konu İşcanbaba tarafindan (10-02-2010 Saat 15:21 ) değistirilmistir..
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
aliimren (12-16-2010), karan (10-05-2010)

Bookmarks

Etiketler
çınarı, destekliyorum, erdoğan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil