Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Hüseyin Demirtaş

Hüseyin Demirtaş Yazarımız Hüseyin Demirtaş'ın yazılarına buradan ulaşabilirsiinz.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 06-11-2011, 18:01   #61
Amistofes
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3314
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 88
REP Seviyesi : Amistofes will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
hiwero Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin amistofese de sorayım arjin canada

luviler komunal bir toplummuydu. kadınlar mı yönetiyorduhititlerle birliktemi yaşıyorlardı yoksa onlardan öncemiydiler.
Bu konuda derinlemesine bir arastirmam yoktur,ancak komunal dönemlerde "Ana " erkil toplulugu söz olabilir,Tarihin gecmisinde,"Sasanilerde kadin ön planda imis,..

Soru sordugunuza göre biilginiz olmali diye düsünüyorum, konu hakkinda bilgilerinizi bizler ile paylasirsaniz ve bizide aydinlatirsaniz,size mütesekkir kaliriz.

Saygilarim Insan sevgilerimle
Amistofes isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 21:41   #62
Arjin Efruz
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Arjin Efruz - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 163
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi : Arjin Efruz is just really niceArjin Efruz is just really niceArjin Efruz is just really niceArjin Efruz is just really niceArjin Efruz is just really nice
İletişim

Alinti:
hiwero Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin Arjin

Bu Luviler konusunda bazı sorular Var bir stde okumştum
Aceba loviler komunal bir toplummudur. Kadınlar mı yönetiyordu. Aceba hırsızlık yapıyörlarmıydı. Bunlarda mürşit pir rehber var mıydı. düşkün şaşkın kavramlarını da kullaniyorlarmiydi
Luviler büyük bir olasılıkla toplumda kadınların erkeklerden daha fazla söz sahibi olduğu bir toplumdu. Bu kanıya Luvilerde ana tanrıça kültünün oldukça fazla olmasından dolayı ulaşıyorum.

Yine de tanrıçalığın giderek tanrılığa dönüştüğünü de görüyoruz. Bu ise bize Luvilerin belki de tam bir geçiş toplumu olduğunu düşündürebilir. Yani ilkel komünal toplumdan köleci topluma geçen, bu gerçekleşirken eski değerlerinden-sözgelimi kadınların kutsiyetinden kopamayan bir toplum.

Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim
Koskocaman şu dünyaya sığmadım
Bir fındık içine sığmış gibiyim
Arjin Efruz isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 07-01-2011, 22:56   #63
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2975
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi : HURUFİCAN-ERZİNCAN is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Arjin Efruz Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Luviler büyük bir olasılıkla toplumda kadınların erkeklerden daha fazla söz sahibi olduğu bir toplumdu. Bu kanıya Luvilerde ana tanrıça kültünün oldukça fazla olmasından dolayı ulaşıyorum.

Yine de tanrıçalığın giderek tanrılığa dönüştüğünü de görüyoruz. Bu ise bize Luvilerin belki de tam bir geçiş toplumu olduğunu düşündürebilir. Yani ilkel komünal toplumdan köleci topluma geçen, bu gerçekleşirken eski değerlerinden-sözgelimi kadınların kutsiyetinden kopamayan bir toplum.
Ana kült bilinçin gelişimidir.Tarihin hiç bir yerinde kadınlar yönetici olmadı hep erk olan erkeğin güçü altında var oldu...İstisnalar olduğu var söylensede genel manada erkin(yöneticinin)eşine karşı sevgi saygı ve düşünsel olarak dünya görüşü ile bazen yönetimi birlikte ele aldığı görülmüşkür.Erkek hükümdar kalmayan anlayışlarda kadın hükümdar yönetici olarak bir süre kendi bulunduğu halkı yönetmeye çalışmıştır.(yönetim kadrolorıda hep erkti).Diğer yandan Mit anlatımlarda olanlar üretim ve doğum çoğalım ile dişinin berekiti anlayışının bilinçinin doğada gören biraz bilimsel biraz dogma-inanç kültünün var etme şanındadır.

Yönetimler bazen kadınlara geçmiştir ama bu erk-in kalmadığındandır.Toplayıcı olan akılı ve foksiyonlarını fazla geliştiremez.Avcı ve doğayı gezerek yayılan ve izleyen şuur güç sahibidir.Diğeri ise laftır...
vesselam...

tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.

Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (07-03-2011 Saat 07:50 ) değistirilmistir..
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post:
Amistofes (07-04-2011)

Bookmarks

Etiketler
çınarı, destekliyorum, erdoğan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil