Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Hamza Aksüt

Hamza Aksüt Hamza Ait Makalelerin Yayımlandığı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-16-2009, 20:47   #11
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
samet Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
zaten bu erdoğan çınarın işi gücü hayal kurup insanlara o hayallarini anlatmak tamamen saçmalıyor.
sevgili samet daha güzel cümleler kuralım fikirlerimizi beyan ederken, her ne kadar sevmesek bile gerek insani gerek forum kuralalrı geregi kullandıgımız kelimelere dikkat etmeliyiz. hem sizzin bu sekilde düşünmenizi saglayan nedenleride belirtirseniz okuyan canlarda anlamıs olurlar neden kötüymüs neden misyonermiş. sadece söylemle olmaz malum..

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
İşcanbaba (11-17-2009)
Alt 11-26-2009, 12:45   #12
hamzaaksüt
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2223
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 43
REP Seviyesi : hamzaaksüt is on a distinguished road
İletişim
Standart Hamza Aksüt

Sayın Karlıoğlu, benim ilk kitabım olan Hasançelebi ve Çevresi Tarihi’ndeki bilgileri eleştiriyor herhalde.
Adı geçen kitabım tümüyle 1560 tarihli ve 142 Numaralı Malatya Tahrir Defterindeki kayıtlara dayanmaktadır. Sözlü bilgilere değil. Öyle ki, o dönemde kurulu olan köylerdeki aile reislerinin adlarını dahi kitaba aldım. O
dönemde var olmayan köyleri belirttim. O dönemde var olup da tarihten silinen köyleri de ayrıntılı biçimde inceledim.
Sayın Karlıoğlunun eleştirilerini ayrıntılı ve çok uzun biçimde yanıtlayabilirim. Şimdilik bu kadarla yetiniyorum.
Selamlar
Hamza Aksüt
hamzaaksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to hamzaaksüt For This Useful Post:
Çopur (11-26-2009), Derman (11-26-2009), Devrim06 (11-26-2009), karlıoğlu (11-26-2009), İşcanbaba (11-26-2009)
Alt 11-26-2009, 20:09   #13
karlıoğlu
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2206
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -21
REP Seviyesi : karlıoğlu can only hope to improve
İletişim
Smile

Alinti:
hamzaaksüt Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayın Karlıoğlu, benim ilk kitabım olan Hasançelebi ve Çevresi Tarihi’ndeki bilgileri eleştiriyor herhalde.
Adı geçen kitabım tümüyle 1560 tarihli ve 142 Numaralı Malatya Tahrir Defterindeki kayıtlara dayanmaktadır. Sözlü bilgilere değil. Öyle ki, o dönemde kurulu olan köylerdeki aile reislerinin adlarını dahi kitaba aldım. O
dönemde var olmayan köyleri belirttim. O dönemde var olup da tarihten silinen köyleri de ayrıntılı biçimde inceledim.
Sayın Karlıoğlunun eleştirilerini ayrıntılı ve çok uzun biçimde yanıtlayabilirim. Şimdilik bu kadarla yetiniyorum.
Selamlar
Hamza Aksüt
önceliklekitaplarınızı alıp okudum ve arşivimdede duruyorlarbu yazı sizi kötülemek için yazılmamıştır tersine emek vermişiniz severek ilgi ile okudum bunun için teşekkür ederim ama ben sadece ilginizi çekenleri ve size yakın olanları aldığınızı düşünüyorumbirşey yazılacakca esas ana köyler yazılmalıydı ana köyleri tali köyler konumunda bırakarak yazmışınız oysa bir kozdere bir karaköcek kim yaşamış kim yaşamamış bunlar yok bu insanlar yavuzun 1514 de işğali ile öyle bir dağilmışki onlarcaköye gitmiş hatta buğun o insanlar hekimhanı da bir nevi kurmuşlardır liderler öldürülüpbirkısmı kaçmış saklanmış insanların 9 kişiden oluştuğunu yazmak gerçeği görmemektir en acı çeken köylerin tarihini ayrıntılı incelemek tarihçi olarak size borçtur ben size sadece bu köylerin eski mezarlarına bakın tahmin edemeyeceğiniz kadar eskiye gittiğin düşünüyorum ve bu ocak aileleri n tarihini ve adlarını açıklamamınzı yada bana yazmanızı bekleyecem saygılar sayın hocam.
karlıoğlu isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
çinarin, erdoğan, inenlere, ipiyle, kuyuya

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil