![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
... |
Arkadaşlar; etik olarak başka bir forumdaki tartışmaların ( Olumlu ya da Olumsuz farketmez ) buraya taşınması doğru değil. Cevap hakkı doğacak kişilerin bu başlığı görememesi olasılığı nedeniyle tarafsızlık ilkesi çiğneniyor.
Normal şartlarda bu başlığı kaldırmak gerekiyor. Ancak şuan gördüğüm kadarıyla yaklaşık 60 adet izlenme var ve Ali Karul, Naki, Çakırgözlüm, Balta gibi arkadaşların mesajlarından alıntılar yapılmış ve onlardan cevap vermek isteyen çıkabilir. Bu nedenle başlık bir süre açık kalacak. Ancak bir isteğim olacak. Bu başlığa yalnızca yukarıdaki mesajların muhattabı olan kişiler yanıt yazsın. Aradaki tartışma sonlanınca ya da taraflardan talep gelince konu kapatılacaktır. Bu süreçten sonra da kesinlikle başka bir alevi forumunda yaşanan tartışmaları oranın mesajlarından kopyalamalar yaparak taşımayalım lütfen. Sanal ortam gibi düşünülse de; tüm sözü geçen arkadaşların biribirlerine ulaşmaları olası. Eğer ulaşamayan kişiler olursa da; gencaleviler yönetimi olarak bu bağlantının kurulması ve bu tarz tartışmaların başka ortamlarda yapılması konusunda yardımcı oluruz. Saygılarımla...
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aleviligi arastirma adina kurulan sitelerde iinsanlar, fikir alis verisinde bulunurken, ister istemez kirginliklar olusuyor.Bazi fikirsel, siyasal ve inancsal boyutlu konularda fikirler farklilasabiliyor. Bu türden farkli bakis acilari olmasida cok dogal.
Bu dogrultuda insanlarimiz bir birleri ile olan bu farkli görüslerdeki tarismalarin dozajini iyi ayarlayabilmeli.Kisilerin özeli tüzeli carsaf carsaf yazilmamali. Eger yaziliyorsa bizim insanimiz henüz tarisma kültürünü yeterince ögrenememis demektir. Iki yili askin süredir forumlarda yasanilan bu türden tartismalarin icinde olmamaya gayret gösterdim.Buna ragmen zaman zaman benim ismimde bur tür tartismalarin icine cekildi. Burdan sunu tekrar ediyorum. Aleviligin inancsal boyutunu ilgilendiren konularin disinda kalan tartismalar beni hic ilgilendirmiyor."Kimin kasinin altinda gözü var, kim'in boyu kisa ,kim'in oglu kizi bekar, kim'in arabasi güzel, kim cok aydin, kim az aydin gibi tartismalarin icine cekilmek istenmissemde girmedim.Girmem icinde deli olmam gerekir.Ben tarafda olmadim beni tarafmisim gibi göstermeye kalkismislar isede dogru degildir. Bugün itibari ile her alevi forumuna girip yazilarimi istedigim anda yazabilecek kapasitedeyim.Ufak tefek kirginliklar yasadigim arkadaslar oldu,bu arkadaslar bana ulassin,görüselim. Insanlar konusa konusa hayvanlar koklasa koklasa anlasirmis. Ben bu dünyadan herkezle barisik ayrilmak istiyorum. Forumlarda bu türden tartismalarin acik alanlarda yapilmasinada karsiyim. Kisilerin benle sorunu varsa mail adresim hepsinde var. Isteyen bana ulasir, benimle konusur.Yoksa yönetici arkadaslardan alabilir. Yukarida copur'un isimlerini yazdigi arkadaslarin hepsi ile fikirsel olarak farkli düsünsemde barisigim. Bu tür tartismalarin icinde de olmak istemiyorum. Bu topiginde buradan kaldirilmasini rica ediyorum. Selamlar, saygilar. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Çopur (03-25-2010), Devrim06 (03-25-2010), DoğAcAn (03-25-2010), |
|
|
#13 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Sevgili Canlar Yilardir Alevilik Islam ici yok Disi Tartismalaraini yaparken,neden kimse burada bitirelim demiyordu.
Tabiki bizler tartisacagiz yok su Evladi Resul Rahatsiz oluyor yok bu Dedeler rahatsiz oluyor demeden bizler Tartismaya Devam etik vede etmekteyiz. Simdi bir cikiyor bizleri yani Alevi Kizilbaslari ilk caghiristiyanligina götürmek istiyor,tabiki bizler nasilki Alevilik Islamin Özü diyen Evladi Resullere karsi yapmis oldugumuz Tartismalarai Simdide bunlara karsi yapmak zorundayiz bu bizim icin bir onur meselesiyise simdi ayni performansi Hiristiyan misyonerlerini göstermek zorundayiz. Yilardir izliyoruz vede izlemekteyiz, Erdogan Cinarin cikan butun kitaplarini okuduk sevgili Yazarlarinda(Ünsan Öztürkün ,Hamza Aksüt,vede Hasan Harmanciya ) belirtmis oldugibi Katilmamak elde degil,Bu sebepten dolayi bu topigin kapatilmasini dogru görmüyorum. Kalsinki ismi üzerinde bu tür sitelerin bu konulari tartismayipda neyi tartisacagiz canlar,yoksa kim ne yapmis hangi diziyi izlemis,yani dedikodumu yapcagiz. Sahsen kendim bu konularin aydinliga cikana kadar tartisilmasindan yana oldugumu tekrardan belirtmek isterim. Sevgi Yolunuz,Xizir yoldasiniz Hakk Yardimciniz olsun . Ask ile Yolcudede. Konu yolcudede tarafindan (05-10-2010 Saat 00:26 ) değistirilmistir.. Sebep: cümle hatasi |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili dede bahsettiğiniz topik acık kapatılması durumu yok. bu baslık farklı bir konu.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | yolcudede (03-26-2010) |
|
|
#15 | ||
|
Yeni Üye
Üye No: 1178
Thanked 53 Times in 20 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
||
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Üye No: 1178
Thanked 53 Times in 20 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Erdoğan Çınar ve Şurakası, Kendilerine taban oluşturmak için hedef belirledikleri "Aleviligi islam dışı gören çevrelere Forumlar düzeyinde yaklaşırken. ve bire bir ilişkiye girerken, Aleviligi İslamın dışı gören ve büyük çoğunlugunun sosyalist soldan etkilenen kişileri kazanmak için, Sosyalist solunda siyasal, sınıfsal, ve Kültürel olarak ele aldığı, ve ilk komun hareketi olarak gördüğü Mazdek ve Şeyh Bedreddin konuları işlemeyi ihmal etmediler.
Bu konular Pir Sultan, Battal Gazi, Hüseyin Gazi, Şeyh Bedreddin, Mazdek, Hace Bektaş Veli, Şah kulu ve meşhur Hasan Sabah ve İsmaililer. Pir Sultanı Silvanus yaparak, Paulusa bağlarken, Battal Gazi ve Hüseyin Gazi'yi Pavlikan önderleri yaparak, hızını alamayıp Hace Bektaş Velininde Murşid i yapıp yine Paulusa bağladılar. Kuşkusuz Mazdek ve Şeyh Bedrettin, Siyasal ve sınıfsal hareketlerinde Aleviler desteklemiştir. Ama Bu hareketlerinin Alevi Önderlikli ve Alevi hareket oldugunu göstermez. Burda Siyasal bir baş kaldırı ve sınıfsal bir duruş vardır ve bu duruş Alevilerin siyasal ve sınıfsal bu hareketi desteklemelerine vesile olmuştur. Artı Aleviler mezepotamya ve Anadoludaki her halk hareketinin içinde yer almışlardır. Sünni Şeyh Bedrettini tarikatıyla işli dışlı olan Erdoğan Çınar bunu Rum gemiciler, Ermeniler, yahudi halkı ve diğer türkmenlerin katıldıkları şeyh beddertin davasını yine katha,Bogomiy, ve nihayetinde yine pavlikanlara bağlayıp zincir halkalarını paulusa getirirken, Hareketin Alevimi ,Sünnimi oldugunu tartışmaktalar. Bu konularda kendileriyle hem fikir olmayan Sayın Pir Ali Baba ya hınçları bundandır. Pir Kuşkusuz bir çok kaynaktan aktarmalar yaparken okuyucunun kaynaklar arasındaki çelişki ve degişikleri ve şüpheyle değerlendirilmesi gerektigini mevcut kaynaklarla tartışmaya çalışırken, Kaynakların ifadelerini Pir Ali Baba ya mal etemek ve sanki Pir-i ithamıymış gibi gösterip yukardaki gibi tahriplerde bulunma açizliginin içinde olan Erdoğan ve temsilci ve sözcüleri. Pirden yardım istemeye devam ederken utanmadan da açık alanda saldırmaktalar. Berlindeki İkinci Seminerinde Kemal Soyer Berlinde sorgulanmış ve ilk seminerinde anlattıkları konuları karşı tezlerle çürütülünce başka tezlere sarılmaya kalkıp eçel terleri dökmüştür. Bunu duyan Erdoğan Çınar Berline gelmeye çekinmiş ve destek bulamayıncada gelmemiştir. Pire kızğınlıkları bundandır. Pir den aldıkları belgeleri tahfif etmeye de başlayıp birden bire Dersim ve Zazalar konusunu, Zaza istancılarla temasa geçip Dersimin Alevi Ocaklarını yeni keşfetmiştir. Balkanlardaki Kilise ocaklarına talip bulamayan Çınar Şimdide Dersim Ocakları ve taliplerine kafayı takmıştır. Sanal Alevi Forumlarında sizleri deşifre eden ve tezlerinizi ve hipotezlerini taruman eden pire hıncınız bundan. Yol cümleden Uludur. Yolumuzdan Yolağımızdan elinizi çekin |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Reber For This Useful Post: | yolcudede (03-26-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||