![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
erenler biz çok zenginiz..bu konuyu açma sebebim şudur ,,ruhi su üstaddan nesiminin o yar benim kime ne türküsünü dinleyince dakikalarca düşündüm..şöyle bir bilgisayar taraması gibi beynimi tarattım ve gördüm ki biz çok zenginiz...
ismen saymak istiyorum eklemek isteyenler eklesin ama beni üzen şu ki kimse bizim kadar zengin değil ama biz kullanamıyoruz. hangi birimiz fuzulinin nesiminin şiirlerini erkannamelerini okuduk...çok yolumuz var çokk 1 - seyyid imamedin nesimi 2 - fuzuli 3 - şah hatayi 4 - virani 5 - kul himmet 6- kaygusuz abdal 7 - kul nesimi 8 - karacaoğlan 9 - köroğlu 10 - dadaloğlu 11 - yunus emre 12 - taptuk emre 13 - yemini 14 - pirimiz sultan abdal 15 - hayrati 16 - harabi DAHA SAYMAK İSTEMİYORUM...BİZ ÇOK ZENGİNİZ..AMA BU ZENGİNLİĞİ KULLANMASINI BİLMEYEN FAKİR VE AHMAK BİR TOPLUMUZ CÜMLETEN.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.marxista,
Bu zengiliği nasıl kullanmalıyız, ve AHMAKLIĞIMIZ gecsin, zengileşelim, Sen bu fakirlk veahmaklıktan kurtulmakiçin neleryapıyorsun. bizlere neler önerirsin.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili doğan alevi ozanlar bölümüzden daha nicelerinin hayatını ve deyişlerini bulabilirsin.
ayrıca söylemlerinde daha nazik ve dikkatli olmanı diliyorum.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 1217
Thanked 380 Times in 146 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Selamlar saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Marxist değilim.
Yas: 26
Üye No: 2770
Thanked 21 Times in 13 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 21
REP Seviyesi :
![]() |
erenler özür dilerim yanlış anlaşıldığım için,,aslında bunu kAST ETMEDİM...YANİ O KADAR ZENGİNİZ Kİ....bu zenginliği kullanamıyoruz...kendimizi hep yanlış ifadelerle yanlış yerlerde arıyoruz....NİCKİMİN MARXİST OLDUĞUNA BAKMAYIN ....BEN KOMÜNİST BİRİYİM AMA MARXİST DEĞİLİM...MARXİZM İNANÇLARI RED EDEN MATERYALİSTLERDİR...ELBETTE KARL MARX A DEĞER VERİRİM...
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to marxista_eenteer For This Useful Post: | İşcanbaba (05-31-2010) |
|
|
#6 |
|
REP Seviyesi :
![]() |
benim ahmak dememi eltirmişsiniz.evet ben de dahil biz ahmağız.. bektaşilik eleştiri gerektirir..
neden böyle sert bir ifadede bulunuyorum ? hangi birimiz fuzuli nin erkannamesini okuduk ? hangi birimiz bektaşi velinin velayetnamesini okuduk.? hangi birimiz nesimi divanına bir göz attık ? 7 ulu ozanları sayamayan alevi olabilir mi ? bedreddinin batınilik esasını anlattığı varidatı hangi birimiz okuduk ? aleviliğin ölmeden önce ölmek olduğunu bilmeyen aleviliğin ''fakir insan'' ve ''ahmak insan'' gibi batıni terimleri anlamayan kişilerden oluştuğunun görmek beni üzüyor.... evet ben fakirim ,ahmak biriyim..çünkü bektaşiyim.., ama okudum..her sene hacıbektaşa giderim..orada 17-18 yaşlarında alevilikten kopmuş, sorgulamayan araştırmayan sadece popülizm ve kapitalizm dayatmasıyla ateist olmuş,semahla dalga geçen,enel hakkı bilmeyen,günlük kaygılar dışında dairenin dışına çıkmayan,solculuğu che lenin tişörtü giymek sanan bir gençlik yetiştirdiğimiz için BÜTÜN ALEVİLER AHMAKTIR...BÜTÜN ALEVİLER GERİCİDİR...BEN DE GERİCİYİM. VE AHMAĞIN ÖNDE GİDENİYİM.... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to marxista_eenteer For This Useful Post: | İşcanbaba (05-31-2010) |
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
![]() |
özellikle 16 17 18 yaşlarında kardeşlerime sesleniyorum..aleviliğe her daim sahip çıkın...benliğinizi şurda burda değil bizzat nesimide fuzuli de hatayi de abdal musada olmayın.popülizm berbat bir şeydir. popülizm ,kapitalizmin bireye dayattığı günü kurtarma eylemidir..her daim alevi olun,.aleviliği alevilikle tanıtın...görüyorum ki popülizm hevesiyle ateist-deist olanlarınız var...bunların hepsi oyundur asla asla misyonerlerin tuzağına düşmeyin..bizi asimile etmek isteyen o kadar sistematik inanç var ki..
eyvallah erenler. hakk muhammet ali yar ve yardımcınız olsun kırklar şefaatçınız, 7 ulu ozanlar, 14 masumu paklar, 17 kemerbestler, nesiminin divanı, mansurun darı, her daim özünüz yolunuz olsun. eyvallah. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
REP Seviyesi :
![]() |
''de abdal musada olmayın''''
yanlış yazmışım doğrusu abdal musada arayın olacaktı düzeltiyorum |
|
|
|
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
![]() |
Forum Biraz Sakin Galiba
|
|
|
|
|