Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Ritüel ve Uygulamalar (yazılı Ve Görsel)

Ritüel ve Uygulamalar (yazılı Ve Görsel) Alevi inancına dair ritüellerin ve yöresel uygulamaların paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 09-15-2011, 18:06   #1
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim
Standart Esat Korkmaz AABF'nin piri mi?

metacafe açamayanlar aşağıdan izleyebilir

Bilindiği üzere 2011 yılı Şubat ayında, 'Alevi kökenli olmayan pirimiz Esat Korkmaz' isimli yazımda, Esat Korkmaz'ın inancımızı suiistimal ederek, kendine maddi ve manevi çıkar sağladığını yazmıştım.

Bu yazım üzerine çıkan tartışmalarda, Esat Korkmaz tarafıma 'ALÇEK' vs. gibi hakaret kelimeleri ile cevap vermişse de ideaları yalanlamamış, Aksine kendisinin AYDIN!! Olduğunu ve bunları yapacağını söylemekten de geri durmamıştır.
Bu Aydın sorumluluğu içinde kendisinin UYDURDUĞU ve yaşama geçirdiği, Kitap Doğrum Erkanı, Yaş günü Erkanı, Nikah Erkanı vs. gibi Erkanlar yaptığını ve yaptığı bazı erkanlardan da, Erkanı yaptığı kişilere kendi kitaplarından 12 adet olmak üzere HAKKULLAH adı altında kitaplarını sattığı, kendisi Sünni olduğu halde, Fransa'da Vefat eden, Hıristiyan olan,(Sanırım Fransa Alevi Birliğinin katkıları ile - Yanlışsa özür dilerim- Alevi araştırmacısı İrene Melinkoff'a da 'DARDAN İNDİRME' erkanı yaptığı hem kendi beyanı, hem de tartışmalara katılan kişiler tarafından bildirilmiş ve belgenmiştir.

Bu yazıma çeşitli çevrelerden olumlu ve olumsuz tepkiler gelmişti.
Olumsuz tepkilerin başında onun aydın (!) olduğu, Solcu, Devrimci olduğu ve hiç bir insanı kaybetmemiz gerektiği yönünde savunmalardı ve onun Sünniliğini bir İRONİ olarak sunmamı da fark etmemişlerdi.
Kimi canlarımız onun böyle bir şey yapmadığını kendisinden dinlediklerinden benim abartılı tepki verdiğim yönünde daha hafif eleştirilerde geldi, Ancak belgeleri görmezden gelmeleri ve AYDIN!! Tarifleri ile bir 'AYDIN TAPINIMCILIĞI'NIN en güzel örneği idi. Beni de, Alevi olmamakla, İslamcılıkla (!), Sol ve Aydın düşmanlığı ile suçlamaktan da geri durmadılar.

Bu tartışmalar belli bir süre devam ettikten sonra ortam sessizleşti. Konuyu anlayanlar anladı, anlamak istemeyenlerde Alevilik adına bu AYDIN'A! gerekli sempatiyi duymaya devam ettiler, Tapınışlarını sürdürdüler.

Sivas Yangını 2 Temmuz sonrası ülkemizde ve Avrupa Alevi kurumlarında anmalar düzenleşmişti.

Cenevre Alevi Kültür Merkezimizde bunlardan birisiydi, Bu Kurumumuz yaptığı etkinliği Facebook sayfasında ilan etmiş, video ve resimlerini de aktarmıştı. Benimde o guruba arkadaş olmam nedeniyle orda yaşananlar ve yapılanlara ve söylemler karşı yazılarımın neticesinde beni arkadaşlıklarından silmekte sakınca görmemişlerdir.

O video ve Resimlerde Esat Korkmaz, yine Pirlik yapmakta, insanları DAR'DA durdurmakta, Alevli ritüellerinde olmayan, inancında olmayan söylem ve ritüelleri yaptırmakta idi, Ve yine o facebook sayfasının sorumlusunun tartışmalarda aktardığına göre, Esat Korkmaz'ın 12 Adet veya 1 düzüne kitabının Kültür merkezine alındığını ancak Esat Korkmaz'a ayrıca para verilmediğini söylemişti. Zaten o da HAKKULLAH olarak ( Kendi deyimi ile Telif hakkı ) kitaplarını satıyordu.

Sonra geçen ay ( Ağustos 2011), Esat Korkmaz, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cem evinde, Doğum günü, Yaş günü erkânı yaptığı ortaya çıktı.
Bu etkinlik videoya çekilmiş, İki arkadaşın doğum günü için yapılan ritüel ayrıntıları ile görüntülenmişti. BU etkinlikte HAKULLAH adı altında kitaplarını satıp, satmadığını bilmiyoruz, öyle bir bilgiye ulaşamadık.

Ve o yaptığı Erkanda, Alevi inancında ve dilinde olmayan cümleler kurulmakta, tiyatro misali görsellikler yaratılmakta. Her sene bu erkânın yapılmasını işlemekte, yaş günü olan canlara birer belge vermekte ve o belgeleri evlerinin duvarlarına asmalarını asmazlarsa bir daha ki senelerde geldiğinde evlerine uğrarsa, asılı olarak ta göremez ise, o kişileri DAR'A çekip, cezalandıracağını söylemek gibi ÖZ güvenini, Pir makamında olduğunu betimlemekte.

Esat Korkmaz, AABF’nin Piri mi?

Avrupa Alevi kurum yöneticileri, YOL'UMUZDA olmayan bu uygulamalara nasıl göz yummaktalar, Her şeyden önce, kendisi Alevi bile olmayan bu kişinin bir Pir, bir Dede gibi bunları yapmasına nasıl seyirci kaldıkları ve yine orada bulunan canların buna neden ve nasıl katlandıkları benim merak konum.

Esat Korkmaz kurumlarımızın ve insanlarımızın konu hakkındaki, inancımız hakkında ki, yetersizliklerinden faydalanarak DERVAN sürmekte.

Bu Alevi kurumlarımız Esat Korkmaz'ın Pirliğini kabul etmişler midir? Ona İKRAR vermişler midir?
Yok, vermedilerse bu TRAJİK TİYATROYA niçin destek vermekteler, görmezden gelmekteler.

Bu ve benzer görüntülere destek vermek, Aleviliği, inananları asimileye götürüp, bunlar gibi art niyetli, Aleviliği geçim kaynağı, mevki kaynağı, atlama tahtası gibi görenleri TESCİL etmek anlamına gelmektedir.
O nedenle tüm Aleviler ve kurumları bu oyunlara DUR demeli, her alanda buna karşı durmalıdır.

İsviçre'de ve İngiltere'de bu tip tiyatrallara karşı duran canlarımızın olduklarını duyduk onlardan birisi olan Hüseyin Erdem dedemizi ve İngiltere'de yapılan olayda karşı duran adını öğrenemediğimiz canı da kutluyor, Onların nazarında aşk-ı niyazlarımı sunuyorum.

Bülent İşcanoğlu.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 11 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
akalem (09-26-2011), Alibaba (09-19-2011), ArdaBaran (09-17-2011), Baba İlyas (09-18-2011), Babacan (09-18-2011), Batıni (09-16-2011), Çopur (09-16-2011), Devrim06 (09-15-2011), Hamza Aksüt (09-15-2011), herdem (09-15-2011), Musali Sar (09-16-2011)

Alt 09-15-2011, 21:05   #2
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Sayın işçanbaba

İşte Alevilerin hali.

İşte Alevilerin perişanlığı.

Avrupa'dakiler buradan daha perişan.

İkrar verip Alevi bile olmamış. Sünni iken dede olmuş.

Dedelik yapmıyor diyenler olacak yine.

Dardan indiriyor, nikah kıyıyor, erkan yürütüyor. Üstelik erkan uyduruyor, erkanda okunan metni de kendisi uyduruyor. Hakullah alıyor ve bunu imzasıyla duyuruyor. Daha neler yapmalı ki dedelik yapıyor densin...

AABF Dedeler kurulunun düzenledeği dede-ana seminerinin yıllardır baş konuşmacısı.

İşin temeli ne:

Bakmış ki Aleviler çok perişan. Özellikle Alevilerin aydınım diyen kesimi perişan. Ben bunlara dedelik yapabilirim demiş. Gerçekten de yapıyor. Başarısı inkar edilemez.

Saygı ve sevgiyle...
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 14 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
akalem (09-26-2011), Alibaba (09-19-2011), ArdaBaran (09-17-2011), Baba İlyas (09-18-2011), Babacan (09-18-2011), Batıni (09-16-2011), Çopur (09-16-2011), Devrim06 (09-15-2011), herdem (09-15-2011), MERAKLI (09-16-2011), Musali Sar (09-16-2011), S-e-r-k-a-n (12-21-2011), Tahtacı35 (09-15-2011), İşcanbaba (09-16-2011)
Alt 09-15-2011, 21:43   #3
Tahtacı35
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Tahtacı35 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 35
Üye No: 3925
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 40
REP Seviyesi : Tahtacı35 is on a distinguished road
İletişim

Anlayamadığım orada kursmu veriliyor, yoksa gerçekten bir erkanmı yürütülüyor?

Saygılar.......

Genç Abdal'ım Şaha Dergaha geldim.
Bir niyaz eyledin darına durdum.
Hidayet kapısın açılmış gördüm.
Neler ihsan etmiş Hak kullarına.
Tahtacı35 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to Tahtacı35 For This Useful Post:
Alibaba (09-19-2011), Babacan (09-18-2011), Batıni (09-16-2011), Çopur (09-16-2011), Devrim06 (09-15-2011), Hamza Aksüt (09-15-2011), herdem (09-15-2011), İşcanbaba (09-16-2011)
Alt 09-15-2011, 21:45   #4
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Tahtacı35 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Anlayamadığım orada kursmu veriliyor, yoksa gerçekten bir erkanmı yürütülüyor?

Saygılar.......
Değerli dost

Kurs değil.
Doğum günü erkanı yürütülüyor.
Alevilikte böyle bir erkanın olmadığını belirtmeme gerek yok herhalde.
Ayrıca, bu görüntüler ilk değil. Daha önce de nikah erkanı, kitap doğum erkanı vb. yayınlandı.

Saygı ve sevgiyle...
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Alibaba (09-19-2011), Babacan (09-18-2011), Batıni (09-16-2011), Çopur (09-16-2011), herdem (09-15-2011), Tahtacı35 (09-15-2011), İşcanbaba (09-16-2011)
Alt 09-15-2011, 22:09   #5
Tahtacı35
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Tahtacı35 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 35
Üye No: 3925
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 40
REP Seviyesi : Tahtacı35 is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Hamza Aksüt Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Değerli dost

Kurs değil.
Doğum günü erkanı yürütülüyor.
Alevilikte böyle bir erkanın olmadığını belirtmeme gerek yok herhalde.
Ayrıca, bu görüntüler ilk değil. Daha önce de nikah erkanı, kitap doğum erkanı vb. yayınlandı.

Saygı ve sevgiyle...

O görüntüleri izledikten sonra, nereden aklıma geldi bilmiyorumda Hasan Mezarcı gözümün önüne geldi.

Saygılar..........
Tahtacı35 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to Tahtacı35 For This Useful Post:
Alibaba (09-19-2011), ArdaBaran (09-17-2011), Baba İlyas (09-18-2011), Babacan (09-18-2011), Çopur (09-16-2011), Hamza Aksüt (09-16-2011), Musali Sar (09-16-2011), İşcanbaba (09-16-2011)
Alt 09-15-2011, 23:08   #6
herdem
Hüseyin Erdem
Kullanıcı Profili

herdem - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 140
REP Seviyesi : herdem will become famous soon enoughherdem will become famous soon enough
İletişim

Sevgili Bülent.

Esat Korkmaz Sivas katliamını anma kapsamında yurt dışında bir dizi panellere katıldı. Katıldığım panel Sivas katliamını etraflı değerlendirmek yerine Esat Hoca'nın alevilik hakkında kendi düşüncelerini kullanma kürsüsü niteliğindeydi. Panelde söz alarak bu durumu eleştirenlerden birisiydim. Panel önceside kendisiyle uzun sohbet ettim. Ona bizzat eleştirilerimi ve düşüncelerimi aktardım. Bana dediği şey özetle şudur: Biolojik dedelik devrinin kapandığıydı. Ben bunun kabul edilemez bir şey ve aleviliğe aykırı olduğunu izah ettim. Bu şekilde Esat Hoca kendisine dedelik yolunu araladığını bizzat kendi ağzından dinlemiş oldum. Ben kendisi bir yazar ve aydın olarak çok önemsediğimi; ama pir olarak tanımayacağımı izah eyledim. Benim kendisini ısrarlı eleştirim ve yola sahip çıkışım nedeniyle perşembe akşamı proğramında revizyona gitti. Ben o akşam ki toplantıya davetliydim. Bunun bir cem töreni olacağını ortaya koyarak katılmayacağımı açıkladım. Kendisinin pirliğini tanımdığımı ve hatta sünni kökenli olduğu yönünde iddialar nedeniyle ilkeli davranacağımı belirttim.

Değerli canlar en temel sorunumuz ilke ve prensiplerimizden taviz vermek olmuştur. Aleviliği bir kültür olarak gördüğümüz müddetçe kültür dejenerasyonu kaçınılmaz olarak yaşanacaktır. Aleviliğin en vazgeçilmez yönü inançtır. Pirlik ve mürşitlik bel evladının kendini yola vermesiyle oluşan bir makamdır. Ocak evladı ceddinden aldığı evliyayla talibinin yoluna ışık düşürür. Evliyası ve ceddi olmayan birisine canlar ne diye niyaz etsinler ve böyle birisinin cemalinde dara dursunlar? İnsanlar pirin cedine olan hürmet ve keramet nedeniyle o pirin eteğine yüz sürürler. Biolojik dedelik devrinin kapanırsa ortaya sadece kültür çıkar. Yapılan kültür çalışması bir tiyatral faaliyetin ötesin geçemez.

Aşk ile.

Dara düşenler çağırır.
"Ya Düzgün, ya Düzgün baba..."

Zone Ma, Zone Xizirî yo

Konu herdem tarafindan (09-15-2011 Saat 23:12 ) değistirilmistir..
herdem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 12 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post:
akalem (09-26-2011), Alibaba (09-19-2011), ArdaBaran (09-17-2011), Batıni (09-16-2011), Çopur (09-16-2011), Devrim06 (09-15-2011), Hamza Aksüt (09-16-2011), MERAKLI (09-16-2011), Musali Sar (09-16-2011), Tahtacı35 (09-16-2011), Ünsal Öztürk (09-16-2011), İşcanbaba (09-16-2011)
Alt 09-16-2011, 09:44   #7
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Hüseyin Erdem Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Bülent.

Esat Korkmaz Sivas katliamını anma kapsamında yurt dışında bir dizi panellere katıldı. Katıldığım panel Sivas katliamını etraflı değerlendirmek yerine Esat Hoca'nın alevilik hakkında kendi düşüncelerini kullanma kürsüsü niteliğindeydi. Panelde söz alarak bu durumu eleştirenlerden birisiydim. Panel önceside kendisiyle uzun sohbet ettim. Ona bizzat eleştirilerimi ve düşüncelerimi aktardım. Bana dediği şey özetle şudur: Biolojik dedelik devrinin kapandığıydı. Ben bunun kabul edilemez bir şey ve aleviliğe aykırı olduğunu izah ettim. Bu şekilde Esat Hoca kendisine dedelik yolunu araladığını bizzat kendi ağzından dinlemiş oldum. Ben kendisi bir yazar ve aydın olarak çok önemsediğimi; ama pir olarak tanımayacağımı izah eyledim. Benim kendisini ısrarlı eleştirim ve yola sahip çıkışım nedeniyle perşembe akşamı proğramında revizyona gitti. Ben o akşam ki toplantıya davetliydim. Bunun bir cem töreni olacağını ortaya koyarak katılmayacağımı açıkladım. Kendisinin pirliğini tanımdığımı ve hatta sünni kökenli olduğu yönünde iddialar nedeniyle ilkeli davranacağımı belirttim.

Değerli canlar en temel sorunumuz ilke ve prensiplerimizden taviz vermek olmuştur. Aleviliği bir kültür olarak gördüğümüz müddetçe kültür dejenerasyonu kaçınılmaz olarak yaşanacaktır. Aleviliğin en vazgeçilmez yönü inançtır. Pirlik ve mürşitlik bel evladının kendini yola vermesiyle oluşan bir makamdır. Ocak evladı ceddinden aldığı evliyayla talibinin yoluna ışık düşürür. Evliyası ve ceddi olmayan birisine canlar ne diye niyaz etsinler ve böyle birisinin cemalinde dara dursunlar? İnsanlar pirin cedine olan hürmet ve keramet nedeniyle o pirin eteğine yüz sürürler. Biolojik dedelik devrinin kapanırsa ortaya sadece kültür çıkar. Yapılan kültür çalışması bir tiyatral faaliyetin ötesin geçemez.

Aşk ile.

Sevgili Dedem;

Hak-Muhammed-Ali yoluna hizmetiniz daim olsun.
El etek tuttuğunuz, Er'den, Pir'den hayır, hasenet, ilim bulasınız.
Bu tip tiyatral oluşumlara karşı duruşunuzu desdekliyor, Muhabbetlerimi sunuyorum.
Sağlıcakla.
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (09-19-2011), ArdaBaran (09-17-2011), Babacan (09-18-2011), Devrim06 (09-16-2011), Hamza Aksüt (09-16-2011), MERAKLI (09-16-2011), Musali Sar (09-16-2011), Ünsal Öztürk (09-16-2011)
Alt 09-16-2011, 14:37   #8
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Naki - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 47
Üye No: 2675
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 8
REP Seviyesi : Naki is an unknown quantity at this point
İletişim

Öncelikle belirtmem gerekir ki kişisel olarak "Alevi doğulmaz-Alevi olunur" düşüncesini benimseyenlerdenim...

Her ne kadar Aleviliğin tanımı üzerinde (en azında belli kesimlerde) bir konsensus sağlanamasa da bir insan "Alevilik şudur ben de Aleviyim" diyorsa, yaptığı tanım da tarihsel ve günümüzde var olan Alevilik olgusuyla bir şekilde örtüşüyorsa, o kişiye "Hayır sen Alevi değilsin" deme hakkının kimsede olmadığını düşünüyorum.

Ancak, benim bildiğim Alevilik ocak sistemine dayanır ve her bir ocak dede-talip şeklinde iki bileşenden oluşur. Birinin Alevi olması için bir ocağa bağlı olması ya da bağlanması gerekir. Ocak bağı yok da Aleviliğe sempati duyuyorsa, belki ona "muhip" demek daha doğru olur.

Dedelik-pirlik için ise kabul edilmiş ocaklardan olma, ocak kurucusunun soyundan gelme koşulu vardır. Bir ocağın talibi bile (dede soylu olmadığı için) sonradan dede olamazken, hiçbir ocağa bağlı olmayan birinin dede postuna oturması Alevilik'te düşünülemez.

Bence kökeni ne olursa olsun bir kişi bu yola girebilir. Geçmişte de böyle olmuş. Sadece doğumla Alevi olunsaydı, şimdi bütün Aleviler aynı soydan gelir ve farklı farklı etnisitelerden Aleviler görülmezdi. Günümüzde hem Alevi hem Sünni Türk, hem Alevi hem sünni Kürt varsa, bir tarihte bunların bir kesimi Aleviliği, bir kesimi Sünniliği seçmiş demektir. Dolayısıyla Alevi, sonradan da olunur.

Ancak, sonradan bu yola girenler, en fazla ve ancak talib olabilir. Ocaklar bellidir, ocakzadeler bellidir, dede-pir olup posta oturmak sadece ocak soyluların tekelindedir. Aleviliğin esası bu. Görüşlerimi değil tespitlerimi söylüyorum.

Buradaki görüntü ise scientology benzeri new age (yeni çağ) dinlerine; "pir" rolündeki kişi de daha çok modern çağın Protestan pastörlerine benziyor.

Ancak bu ekol-yapılanma, Alevilik adını, kisvesini, Aleviliğin birikimini, erkanını kullanıyor, Aleviliğe geleneğinde olmayan yeni erkan ve usuller ilave ediyor.

Bu görüntü karşısında, acaba Alevi ocaklarından hiç donanımlı, birikimli, genç kuşakları kucaklayacak, onların sorularına tatmin edici yanıtlar verebilecek, onlara yol gösterebilecek, ışık tutabilecek dedeler çıkmıyor mu artık diye düşünmekten kendimi alamadım. Bu unsurlar olmayınca, demek ki boşluğu bu tür insanlar dolduruyor. Malum doğa boşluk kaldırmaz...

Konu edilen kişi eğer Alevilere dedelik yapıyorsa, hangi Alevi ocağından geldiğini belgelemelidir. Aksi halde hakkında inanç istismarı, dini duyguları kötüye kullanma, bu yoldan menfaat sağlama eyleminde bulunduğunu düşünmek hakkımızdır.

Yok eğer bu kişi kendisinin bir Bektaşi babası olarak yola girenlerin ikrarını aldığı ve erkan yürüttüğünü söylüyorsa, o zaman da hangi Bektaşi dergahına intisap ettiği, hangi babanın dervişi olduğunu, seyri süluku ve hangi dede-babadan el ve icazet, babalık yapma yetkisi aldığını belgelemelidir.

Konu Naki tarafindan (09-16-2011 Saat 16:26 ) değistirilmistir..
Naki isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to Naki For This Useful Post:
Baba İlyas (09-18-2011), Devrim06 (09-16-2011), Hamza Aksüt (09-16-2011), MERAKLI (09-16-2011), Musali Sar (09-16-2011), Tahtacı35 (09-16-2011), Ünsal Öztürk (09-17-2011)
Alt 09-16-2011, 16:46   #9
Musali Sar
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

Musali Sar - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3962
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 32
REP Seviyesi : Musali Sar is on a distinguished road
İletişim

Tam bir arsizlik örnegi!

Videoda, saci basi agarmis koskoca bir adam hic utanmadan genclerimizi esir almis kural kaide uyduruyor, cocuklarimizla oynuyor! Bizim hic bir ocagimizin hic bir dedesi, hic bir sey bilmeyen bir ocakzade, elinde mikrofonla ortalikta dolanma komikligine, seviyesizligine düsmez.

Yaziklar olsun!

Bu videoyu Avrupa derneklerinin tümüne dagitmak lazim.
Musali Sar isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Musali Sar For This Useful Post:
akalem (09-26-2011), Alibaba (09-19-2011), Hamza Aksüt (09-16-2011), Tahtacı35 (09-16-2011)
Alt 09-16-2011, 17:16   #10
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Musali Sar Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Tam bir arsizlik örnegi!

Videoda, saci basi agarmis koskoca bir adam hic utanmadan genclerimizi esir almis kural kaide uyduruyor, cocuklarimizla oynuyor! Bizim hic bir ocagimizin hic bir dedesi, hic bir sey bilmeyen bir ocakzade, elinde mikrofonla ortalikta dolanma komikligine, seviyesizligine düsmez.

Yaziklar olsun!

Bu videoyu Avrupa derneklerinin tümüne dagitmak lazim.
Video zaten İngiltere Alevi Kültür Merkezi tarafından hazırlanmış ve kendileri paylaşmışlardır. Bunun yanında diğer Avrupa derneklerimizinde bu olmasa dahi benzer durumlarla birber karşılaştıklarını düşünüyorum (eminim diyemedim ...). Sorun Dernek yönetimlerinin buna göz yumması değil bizzat aynı düşüncede olmaları.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Alibaba (09-19-2011), Tahtacı35 (09-16-2011)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil