![]() |
|
![]() |
|||||||
| Ritüel ve Uygulamalar (yazılı Ve Görsel) Alevi inancına dair ritüellerin ve yöresel uygulamaların paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 | |
|
Gönül Dostu |
Alinti:
Paraya tapanlar oldugu surece , bize rezillik ve kandirmaca satanlar olacaktir ! Ceme neden gitmiyorsun diye soruyorlar , Simdi bu adamin girdigi yere ben girermiyim ? Uyanik olalim ! Bize guzel ayinler degil guzel ogutler veren yardimda bulunan , dertlerine cozum arayan , dedelere kosalim ! Alevilik budur alevilik sudur deyip alevileri senelerce bunla meskul eden gelismesini engelleyen bu gibi absuruk fikir yapilarindan uzak durmanizi siz sevgili canlardan cani gonulden isterim ! Boyle uyduruk ayinler insani kurtarmayacagini alevilerde biliyor . Ve zaman kaybindan gerilemeden baska bir ise yaramiyor ! Dinsel degil fikirsel ve bedensel bir gelisime , degisime ihtiyacimiz vardir . Bir olma ve diri olma fikir yapisina ihtiyac vardir ! Bunun icin calisip mucadele etmeliyiz ! Dinimiz kamile erdi ama yasamimizda adalet eksikligi var ! Haksizliklar var ! Kirilan parcalari toplayamiyorsak , bilinki bu insanlarin yaptigi yikim calismasina ortak olmusuz demektir ! Ama genede bazi her yele kapilp giden insanlarimizida malesef bu tehlikelerden kurtaramiyoruz su akintisi onlari surukleyip goturuyor ve bu gibi engelci insanlar her zaman icimizde destek buluyorlar ! Ama genede saskinlarimiz bize engel olamazlar ve olmayacaklardir ! Saygilar |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post: |
|
|
#32 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3962
Thanked 862 Times in 311 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Degerli Iscanbaba, E. Korkmaz örneginin tek oldugunu zannetmiyorum. Yüzlerce sorunla bogusan Aleviler, zorunlu olarak sayisiz alanlarda acik vermekte ve pratik yanlislar yapmaktadirlar. Yol yanlisina düsenimiz de coktur. Cünkü sorunlar daglar gibidir, eldeki olanaklar, örgütlenmeler ve kurumlar, kadrolar yetersizdir. Ic cekismeler, tüm ocaklara talip canlarin birden bire ayni kentlerde yan yana gelmeleri ve burada sayamayacagimiz daha pek cok baska nedenler yüzünden hemen tüm alanlarda acik verilmektedir. E. Korkmaz tipindeki, karakterindeki kisiler (elastik enteller) bu bosluklari affetmiyorlar, daliyorlar. Cünkü baska yerde sanslari yoktur, her yerden yüzünü yikamistir bu türlü kisiler. AABF gibi cati örgütlerinin yönetim kadrolariyla aralarinin iyi olmasinin da ilginc nedenleri vardir bu tiplerin. Örnegin; a. solcu olmalari, b. iyi hatip olmalari, c. okur-yazar olmalari, d. kafakola alma becerilerinin -zengin deneyimlerine dayali olarak- yüksek olmasi, e. eski bireysel ya da siyasal arkadasliklar, yoldasliklar gibi nedenler, cesitli bosluklardan da beslenerek, üst düzey iliskilere, görevlere dek uzanabilmelerine temel olusturabilmektedir. Ayrica kimi yöneticilerin de bu türlü insanlara gereksinim duyduklari ve onlari kimi yerlerde kullandiklari da bir baska gercekliktir. Ancak, Veliyettin Ulusoy gibi en üst düzey postun sahibi kisiliklerin yukarida özetlemeye calistigim iliskiler icinde yer aldiklarini sanmiyorum; büyük makamin gereklerinden biri olarak, Alevilik adina atildigina inandiklari her adimi iyi niyetle desteklemek amaciyla kimi yöneticilerimiz lehinde konustuklarini, yardimda bulunmaya calistiklarini tamin ediyorum. Yanlis olani elestirmeye devam etmek, elimizde bulunan olanaklari da tepip devirmemek gerektigini düsünüyorum. Saygilar, sevgiler. |
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Musali Sar For This Useful Post: | akalem (09-29-2011), Devrim06 (09-30-2011), Hamza Aksüt (09-29-2011), Tahtacı35 (09-29-2011), İşcanbaba (09-30-2011) |
|
|
#33 | ||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Son olarak Dergahda Birlik sloganı ile yapılan toplantıların en sonuncusu geçen günlerde Hacı Bektaş ta yapıldı,. Gariptir, Ordan alınan duyumlarım ve Yazılmayanları yazsam Vah , vah diyeceksin. İşte Veliyettin Ulusoy un desdekledikleri, Orda Onu desdeklediler, Ve tüm konuşmaları O Cevredekiler yaptığı, konuşmacıların listelerinin garip bir tesadüfle hep bu desdekcilerde olduğu, Diğer MÜRŞİT ocak üyelerinin konuşamadığı,konuşturulmadığı, Kimilerinin davet dahi edilmediği, , Yine davetli olan , Yazar araştırmacıların konuşturulmadığı, E. Korkmaz'ın bildirisinin bir şekilde yarım yamalak okunduğu vs. gibi. Alinti:
Ha bundan Veliyetin Ulusoy2un ne kadar haberi vardır, Nerye kadar bunu biliyor, BU Organizeye ne kadar HAKİMDİR. Bu sorularda tartışmalı. Ve Bu ve başka sorular sorulmadan yla çıkılmamalı. Sağlıcakla.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
||
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Devrim06 (09-30-2011), Hamza Aksüt (09-30-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||