Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Ünsal Öztürk

Ünsal Öztürk Ünsal Öztürk Makalelerinin Okudugu ve makalelere soru ve yorumların yapılacağı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-07-2011, 15:10   #11
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sn.Yıldızbaba;

Alinti:
Esat hoca bir sünnüdür.
Adam değilim diyor, bunu idda eden "ALÇAKTIR" diyor ve bu sözün "Kanına dokunduğunu söylemekte" daha yeni yzadı bu sözleri.
Konu batıni-Zahiri değil, Yaptığı işler, neye denk gelmekte. Önemli olan o;
Hem Alevci olmayacak , hemde alevi inancının DEDSİnin yapması gerekeki kendinde HAK görecek yapacak, bunun ciddi tarafı varmı, elbette ALAY konusu olmalıdır.
Alinti:
Esas sorun Alevilikte Batıniliğin yeri varmı, yokmu?
Bunun için yeni bir başlık açın, konuyu konuşalım, bu başlıkta başka bir şe konuşulmakta.
Alinti:
Bu soru hep es geçiliyor. Bir kaç defa tekrar ettim . Bir tekrarda daha fayda olacağını düşünüyorum.
Bir kaç kaç defa tekrar ettim demektesiniz amma, bu sizin daha 3. mesajınız, Bu sitede yenisiniz sanırım,
Daha önce siz hangi isimle yadınızda, biz sizi hatırlamadık,
Yıldızbaba58 rumuzu ilemi? yazdınız,
Ancak, yazım uslubunuz onun yazısına benzemiyor, yanılmış olabilirim amma, USLUBUNUZ farklı,
Siz daha önce hangi isimle yazdınız.
Bu yazınızda, Alevilik adına sorgulamanız gerekenleri değilde, başka şeyler demeniz ilginc geldi,
Gerçi Ünsal ÖZTÜRK, gerekli yanıtı vermiş,
Bir alevi olarak bizler neyi sorgulayacağız,
Batınilik, elsiz, ayaksızlıkmıdır, her önüne glen ben batıniyim deyip, Aleviliğin, Ezidiliğin, Tassavvufun, masonluğun, Tapınak şövalyelerinin vs.vs.nin İnanc adamlığına, ritüel güncellemelerine el atabilir mi?
Böyle hakları varmı?

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
aliimren (03-09-2011), ceritli (03-07-2011), h-alibaba (03-09-2011), Hamza Aksüt (03-07-2011)
Alt 03-08-2011, 01:16   #12
yıldızbaba.58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

yıldızbaba.58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3665
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : yıldızbaba.58 is on a distinguished road
İletişim

Sevgili Ünsal Öztürk: Bir Batın- Zahir tartışması sürdürmüyoruzki böyle bir başlık açalım. Ama Batıni bir felsefeciyi tartışmayı ısrarla sürdürürken, onu felsefi olarak eleştirmez yaşam tarzı uygulamalarını ve kullandığı kavramları sadece Alevi süreklerinin bazılarının kullanabileceğini tez olarak işlerseniz; formda tartışma sürdüren insanlarında söyleyecek sözleri olur. Konuyu kendi açınızdan kapatmanız bir şey değiştirmez. Bu tartışmayı baştan sürdürmenizin hatalı olduğunu ısrarla belirttik. Ama Bir felsefecinin gelir giderini geçimini kimden alışveriş yaptıüını tartışma konusu yapmışsanız. Konuyu kapatıp gitmeniz ya da bu nu tartışan insanları başka birinin savunucusu gibi göstermeniz, hiç doğru değildir. Seni ne ilgilendirir demenizinde hiç bir anlamı kalmaz. O zaman şu sorulara cevap vermeniz gerekirdi. Cevap vermediniz. Ayrıca tekrar sorular sorulmasının önünü kendiniz açıyorsunuz. Esat Korkmaz'ın kazancı sizi ne ilgilendirir. Bizim yakışık bulmadığımız husus budur. Penceresi cam olan, başkasının penceresini taşlamamalıdır. Esat Korkmaz'ı eleştirecekseniz, Aleviliğe felsefi bakışını eleştirin, Batıni anlayış Alevilik süreği değildir diye bir eleştiri yapın. Sizden beklediğimiz budur. Buna yanaşmamanız neden?
Mademki konuyu kapatmanın yararını fark ettiniz. Bencede iyi ettiniz. Bende konuyu kapatmayı herkese öneriyorum. Kendi açımdanda kapatıyorum. Umarım herkes bunu yapar. Çünkü çok kısır bir konu elbirliğiyle kapatalım gitsin.
yıldızbaba.58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post:
Amistofes (03-08-2011), aris (03-08-2011), ozan abbas (03-09-2011)
Alt 03-08-2011, 08:23   #13
Ünsal Öztürk
GençALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1262
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Ünsal Öztürk is on a distinguished road
İletişim

Teşekkür ederim Yıldızbaba

Dediğiniz gibi bir felsefecinin geliri, gideri, geçimini ne ile sağladığı, kazancı bizi ilgilendirmez!
Yazılan yazılardan mesajlarımız verildi. Herkes alacağını aldı.
Ünsal Öztürk isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to Ünsal Öztürk For This Useful Post:
aliimren (03-08-2011), Amistofes (03-08-2011), h-alibaba (03-09-2011), ozan abbas (03-09-2011)
Alt 03-08-2011, 12:40   #14
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Yıldızbaba;
Size yönelik bir-iki söz dedim ancak sizden yanıt gelmedi,
Gerci Ünsal Öztürk size vermesi gerken yanıtı vermiş, amma,
-Renkli yazı bana aittir.-
Alinti:
yıldızbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Ünsal Öztürk: Bir Batın- Zahir tartışması sürdürmüyoruzki böyle bir başlık açalım.
Böyle bir tartışmada açabilirsiniz.
Ama Batıni bir felsefeciyi tartışmayı ısrarla sürdürürken, onu felsefi olarak eleştirmez yaşam tarzı uygulamalarını ve kullandığı kavramları sadece Alevi süreklerinin bazılarının kullanabileceğini tez olarak işlerseniz;
Tartışma Felsefeci üzerine değil, tartışma onun yaptığı işler üzerine, ve bu tez işlenmiş,
formda tartışma sürdüren insanlarında söyleyecek sözleri olur. Konuyu kendi açınızdan kapatmanız bir şey değiştirmez. Bu tartışmayı baştan sürdürmenizin hatalı olduğunu ısrarla belirttik.
Belirttik derken, çoğulmusun, tekilmisin, niye hatalı olsun,
Ama Bir felsefecinin gelir giderini geçimini kimden alışveriş yaptıüını tartışma konusu yapmışsanız.
Hayır, felsefeci dediğiniz kişinin geliri tartışma konusu yapılmıyor, burada bilerek demogoji yapılmakta sanki,
Tartışılan şey, alevi inancını kendisine perde ederek, Alevi inanc ritüelini kullanarak kendisine MADDİ çıkar elde etmesi sorgulanıyor,
Yoksa kimsenin umrunda değil, o dediğiniz kişi, kaç para kazanır, nasıl kazanır, kimse işin o yönünde değil,
Konu, aleviliğin sömürülmesi ve onun üzerinden kazanç sağlanması. hepsi bu.

Konuyu kapatıp gitmeniz ya da bu nu tartışan insanları başka birinin savunucusu gibi göstermeniz, hiç doğru değildir.
Yaptığınız iş odur
Seni ne ilgilendirir demenizinde hiç bir anlamı kalmaz. O zaman şu sorulara cevap vermeniz gerekirdi. Cevap vermediniz. Ayrıca tekrar sorular sorulmasının önünü kendiniz açıyorsunuz. Esat Korkmaz'ın kazancı sizi ne ilgilendirir. Bizim yakışık bulmadığımız husus budur. Penceresi cam olan, başkasının penceresini taşlamamalıdır.
Evet, yazınzı farklı kuram üzerinden getirisen soru haklı gibi gözükür, ancak ,LAF ebeliği üzerinden gelirsen saptırman ortaya çıkar,
Tekrarda fayda var,Kimse onun KAZANCINI sorgulamıyor, onun yaptığını sorguluyor ve bunun ne anlama geldiğini anlatıyor,
O Kişi alevi öğretisini, inancını kullanarak KAZANÇ sağlıyor, insanların İNANÇ zafiyetini kullanıp, sömürüyor, maddi çıkar elde ediyor,
Söylenen bu, bunu görmemezlikten gelerek, ÇAMUR atmaya kalkışmanız ilginç,
Oysa senin dediğini E.Kokrmaz bile demiyor, ortakmısınız o kişi ile

Esat Korkmaz'ı eleştirecekseniz, Aleviliğe felsefi bakışını eleştirin,
İşte bu yazı onu yapıyor, görmek istememen şaşırtıcı,
Yazıda Alevi inancına göre yapmaması gerkeni yaptığı için eleştiriliyor ve sorgulanıyor, sizin felsefeci dediğiniz kişi,

Batıni anlayış Alevilik süreği değildir diye bir eleştiri yapın. Sizden beklediğimiz budur. Buna yanaşmamanız neden?
Beklentin ne ise,
yeni bir başlık aç, ordan konu tartışılıır, Burada ki konu, bir inancın sömürülmesi, kişisel çıkar için kullanılması,

Mademki konuyu kapatmanın yararını fark ettiniz. Bencede iyi ettiniz. Bende konuyu kapatmayı herkese öneriyorum. Kendi açımdanda kapatıyorum. Umarım herkes bunu yapar. Çünkü çok kısır bir konu elbirliğiyle kapatalım gitsin.
Bir kısırlık var, ancak o konuda değil, sizin bakışınızda,
O nedenle inancı kulananlara karşı söylenmesi gerkenler söylenene kadar, ve o kişi gerekli dersi alana kadar konu sürdürülecektir,
VE gözler onun üzerinde olacak, ve Alevi inancını kulanmasına izin verilmeyecek, sürekli ve devaamlı eleştirilecektir.

Sağlıcakla.
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
aliimren (03-09-2011), h-alibaba (03-09-2011)
Alt 03-09-2011, 04:15   #15
kzl.deli
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3500
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi : kzl.deli is infamous around these parts
İletişim

Sevgili Canlar...

Affınıza sığınarak bu tartışmaya bende bir renklilik katmak istiyorum. Bilmem hatırlarmısınız, Hasan Kılavuz ve Pir rıza Yağmur adlı şahısların faaliyetlerinden bir topikte bahsetmiştim.

Hasan Kılavuz adlı dede, Dinler arası Diyalog bağlamında vatikan ve kiliseler ile 12 sene birlikte çalıştığını ifade etmişti. Bu şahıs, AABF nin dedeliğini yürüttüğünü ve Bölücü örgütler ile dirsek temasınında olduğunu çekinmeden ifade etmiştir. Pir Rıza yağmur denilen kişide Vatikan'a gitmiş, Türkiye'yi şikayet edip bölücübaşının affı mealinde birtakım şikayetlerde bulunmuştur.

Aynı Vatikan'a, Fethullah Gülen'de gitmiş, Papanın elini öperek, ''Dinler arası Diyaloğ''un temellerini atmış ve akabinde,''La ilahe İllallah deyin yeter, Muhammed'en Resulallah demesenizde olur'' diyerek İbrahim'i dinler adı altında ortaya yeni bir proje sunmuştu. Yani, Bu üç dininde Hakk din (Kuran'da, ''tek din İslamdır'' belirtildiği halde) olduğunu açıklamıştır.

Esat Korkmaz'ın da yapmak istediği, ''Dinler arası Diyalog'' çerçevesinde budur.
O da ''Allah Muhammed Ali'' nin söylenmemesinin ve Kuran ayetlerinin cemlerde okunmamasının ''gerekliliği'' üzerinden (fethullah'ın belittiği gibi) Aleviliğin İslam ile bağının tamamen koparılması çalışmalarında, son darbelerden birini vurmakla görevlendirilmiştir.

Konu bu kadar aşikar iken bu Aydınımıza (!) yaptığımız eleştirilerin tek bir tanesini Pir Rıza Yağmur ve Hasan Kılavuz adlı şahıslara getirmişmiyiz acaba?
İşte! Hasan Kılavuz ve Pir Rıza Yağmur gibilerin eleştirilememesi sayesinde, Esat Korkmaz'da bu aralıktan içeri dalmıştır.
Bence az bile yapmıştır...
Onun yerinde olsam, ''Mürşidinizde benim!'' derdim.
Çünkü, meydan boştur...
Alman papazın dediği gibi: ''Naziler önce Komünistleri topladılar, sıra bana gelmez dedim!'' misali.

Saygılarımla...

Konu kzl.deli tarafindan (03-09-2011 Saat 12:50 ) değistirilmistir..
kzl.deli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to kzl.deli For This Useful Post:
aliimren (03-09-2011), İşcanbaba (03-09-2011)

Bookmarks

Etiketler
anlama, esat, eylemlerİ, gelİyor, korkmazin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil