![]() |
|
![]() |
|||||||
| Ünsal Öztürk Ünsal Öztürk Makalelerinin Okudugu ve makalelere soru ve yorumların yapılacağı bölüm |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |||
|
Can Bizden Biri |
Sn.Yıldızbaba;
Alinti:
Konu batıni-Zahiri değil, Yaptığı işler, neye denk gelmekte. Önemli olan o; Hem Alevci olmayacak , hemde alevi inancının DEDSİnin yapması gerekeki kendinde HAK görecek yapacak, bunun ciddi tarafı varmı, elbette ALAY konusu olmalıdır. Alinti:
Alinti:
Daha önce siz hangi isimle yadınızda, biz sizi hatırlamadık, Yıldızbaba58 rumuzu ilemi? yazdınız, Ancak, yazım uslubunuz onun yazısına benzemiyor, yanılmış olabilirim amma, USLUBUNUZ farklı, Siz daha önce hangi isimle yazdınız. Bu yazınızda, Alevilik adına sorgulamanız gerekenleri değilde, başka şeyler demeniz ilginc geldi, Gerçi Ünsal ÖZTÜRK, gerekli yanıtı vermiş, Bir alevi olarak bizler neyi sorgulayacağız, Batınilik, elsiz, ayaksızlıkmıdır, her önüne glen ben batıniyim deyip, Aleviliğin, Ezidiliğin, Tassavvufun, masonluğun, Tapınak şövalyelerinin vs.vs.nin İnanc adamlığına, ritüel güncellemelerine el atabilir mi? Böyle hakları varmı?
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|||
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#12 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3665
Thanked 949 Times in 366 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi :
![]() |
Sevgili Ünsal Öztürk: Bir Batın- Zahir tartışması sürdürmüyoruzki böyle bir başlık açalım. Ama Batıni bir felsefeciyi tartışmayı ısrarla sürdürürken, onu felsefi olarak eleştirmez yaşam tarzı uygulamalarını ve kullandığı kavramları sadece Alevi süreklerinin bazılarının kullanabileceğini tez olarak işlerseniz; formda tartışma sürdüren insanlarında söyleyecek sözleri olur. Konuyu kendi açınızdan kapatmanız bir şey değiştirmez. Bu tartışmayı baştan sürdürmenizin hatalı olduğunu ısrarla belirttik. Ama Bir felsefecinin gelir giderini geçimini kimden alışveriş yaptıüını tartışma konusu yapmışsanız. Konuyu kapatıp gitmeniz ya da bu nu tartışan insanları başka birinin savunucusu gibi göstermeniz, hiç doğru değildir. Seni ne ilgilendirir demenizinde hiç bir anlamı kalmaz. O zaman şu sorulara cevap vermeniz gerekirdi. Cevap vermediniz. Ayrıca tekrar sorular sorulmasının önünü kendiniz açıyorsunuz. Esat Korkmaz'ın kazancı sizi ne ilgilendirir. Bizim yakışık bulmadığımız husus budur. Penceresi cam olan, başkasının penceresini taşlamamalıdır. Esat Korkmaz'ı eleştirecekseniz, Aleviliğe felsefi bakışını eleştirin, Batıni anlayış Alevilik süreği değildir diye bir eleştiri yapın. Sizden beklediğimiz budur. Buna yanaşmamanız neden?
Mademki konuyu kapatmanın yararını fark ettiniz. Bencede iyi ettiniz. Bende konuyu kapatmayı herkese öneriyorum. Kendi açımdanda kapatıyorum. Umarım herkes bunu yapar. Çünkü çok kısır bir konu elbirliğiyle kapatalım gitsin. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post: |
|
|
#13 |
|
GençALEVİLER YAZARI
Üye No: 1262
Thanked 596 Times in 104 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Teşekkür ederim Yıldızbaba
Dediğiniz gibi bir felsefecinin geliri, gideri, geçimini ne ile sağladığı, kazancı bizi ilgilendirmez! Yazılan yazılardan mesajlarımız verildi. Herkes alacağını aldı. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Ünsal Öztürk For This Useful Post: |
|
|
#14 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yıldızbaba;
Size yönelik bir-iki söz dedim ancak sizden yanıt gelmedi, Gerci Ünsal Öztürk size vermesi gerken yanıtı vermiş, amma, -Renkli yazı bana aittir.- Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 3500
Thanked 125 Times in 72 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi :
![]() |
Sevgili Canlar...
Affınıza sığınarak bu tartışmaya bende bir renklilik katmak istiyorum. Bilmem hatırlarmısınız, Hasan Kılavuz ve Pir rıza Yağmur adlı şahısların faaliyetlerinden bir topikte bahsetmiştim. Hasan Kılavuz adlı dede, Dinler arası Diyalog bağlamında vatikan ve kiliseler ile 12 sene birlikte çalıştığını ifade etmişti. Bu şahıs, AABF nin dedeliğini yürüttüğünü ve Bölücü örgütler ile dirsek temasınında olduğunu çekinmeden ifade etmiştir. Pir Rıza yağmur denilen kişide Vatikan'a gitmiş, Türkiye'yi şikayet edip bölücübaşının affı mealinde birtakım şikayetlerde bulunmuştur. Aynı Vatikan'a, Fethullah Gülen'de gitmiş, Papanın elini öperek, ''Dinler arası Diyaloğ''un temellerini atmış ve akabinde,''La ilahe İllallah deyin yeter, Muhammed'en Resulallah demesenizde olur'' diyerek İbrahim'i dinler adı altında ortaya yeni bir proje sunmuştu. Yani, Bu üç dininde Hakk din (Kuran'da, ''tek din İslamdır'' belirtildiği halde) olduğunu açıklamıştır. Esat Korkmaz'ın da yapmak istediği, ''Dinler arası Diyalog'' çerçevesinde budur. O da ''Allah Muhammed Ali'' nin söylenmemesinin ve Kuran ayetlerinin cemlerde okunmamasının ''gerekliliği'' üzerinden (fethullah'ın belittiği gibi) Aleviliğin İslam ile bağının tamamen koparılması çalışmalarında, son darbelerden birini vurmakla görevlendirilmiştir. Konu bu kadar aşikar iken bu Aydınımıza (!) yaptığımız eleştirilerin tek bir tanesini Pir Rıza Yağmur ve Hasan Kılavuz adlı şahıslara getirmişmiyiz acaba? İşte! Hasan Kılavuz ve Pir Rıza Yağmur gibilerin eleştirilememesi sayesinde, Esat Korkmaz'da bu aralıktan içeri dalmıştır. Bence az bile yapmıştır... Onun yerinde olsam, ''Mürşidinizde benim!'' derdim. Çünkü, meydan boştur... Alman papazın dediği gibi: ''Naziler önce Komünistleri topladılar, sıra bana gelmez dedim!'' misali. Saygılarımla... Konu kzl.deli tarafindan (03-09-2011 Saat 12:50 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| anlama, esat, eylemlerİ, gelİyor, korkmazin |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|