Alevilik hakkinda bilgi ve birikimlere sahip olmanizdan dolayi, ardindan asagida sizin sormamaniz gereken boylesi bir soruya herkes tarafindan tepki gosterilmesi, tarafinizca normal karsilanmasi gerektigine inaniyorum.
Alinti:
Seyit Rıza, söylemlerinde kendi ırkının adını hiç kullanmış mıdır?
İçtenlikle soruyorum.
Alevilikte Irkcilik ve Milliyetcilik gibi olumsuzluklarin olmamasini bile bile boylesi bir sorunun sizin tarafinizdan sorulmasi akabinde, karsilikli elestiri ve ozellestiri mekanizmasini yasama yansitarak, eksiklerimizi ve hatalarimizi anlama ozverisini gosterip, boylesi hatalara sizin gibi canlarin dusmesine gonlumuz razi olmaz.
Alevilik hakkinda bilgi ve birikimi olmiyanlarin boylesi bir soru sormasi halinde, Ilk tepki gosterecek ve elestirecek sizin gibi canlarin olmasi beklenirken, boyle bir sorunun tarafinizca sorulmasinin akabinde, elbette yanlis anlasilmadan ve art niyet tasimadan hosgoru ilkesi icinde elestirilmesi gereken bir yaklasim oldugunu soylemek yanlis anlasilmamasi gerektigine inaniyorum.
Ayrica baska canlarin yanlis tespitleri ve yanlis yorumlarini elestirdigimiz zaman, dusmanca ve kinayi bir sekilde geri tepki vermeleri sorunlari cikmaza goturdugunden dolayi, diger canlarin yazilarini alinti yapmadan, sizin hosgoru ve anlayisli karsiliyacaginizdan dolayi yazinizi alinti yaparak elestirilmesi, tepki gosterilmesi gerekirken, Saygideger Hayat Can`in hak etmedigi bir usluple karsi karsiya olmasi elbette bizleri uzer.
Birbirimizi kirmadan, incitmeden, rencide etmeden, kin, nefret ve intikam duygularla kisisel saldirilara gecmeden sorunlari cozebilecegimize inaniyorum.
Farkliliklarimizi butun guzellikleri ile en iyi sekilde paylasip, dogrulari almak ve yanlislarimizi ayni guzellikle mahkum edip, kendimizi yenilemenin dogru olacagini,
Hatalarimizi ve yanlislarimizi el birligi ile mahkum etmenin verecegi guzellik, Insanligin kazancidir.
Dolayisiyla Sizin Yazinizin Elestirilmesi ve Tepki Gosterilmesi Gerektigini soylerken,
Size karsi saygisizlik yapmak veya art niyetli bir yaklasimla degil.
Zaman zaman yaptigimiz hata ve yanlislarimizdan ders cikarmak ve kendimizi yenileme amacli olarak, hem uyari hemde yaptigimiz yanlislari gorme amaclidir.
Saygi ve Sevgilerimle.
The Following 4 Users Say Thank You to baskoylu For This Useful Post: