![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
| Anketimiz: Ezan Okunduğu Sırada Tv yada Müziği Kapatıyor musunuz ? | |||
| Evet kapatıyorum |
|
12 | 20,00% |
| Hayır kapatmıyorum |
|
48 | 80,00% |
| Katilimci sayisi: 60. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#81 |
|
Yeni Üye |
kendimde mecburiyet hissetmiyorum gececi olarak calisiyorsun gündüz zaten uyuyamiyorsun hele birde evinin yaninda camii varsa vay haline haline canlar.
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Yeni Üye
Üye No: 2692
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Deniz: "efecan konuyla ilğili bilğin fazlasıyla var....
mesala öyle insanlar vardırki babasının adı geçince toparlanan, kendine bir çeki düzen veren. peki biz allah'ı, muhammed'i hiç sevmiyormuyuz da babamızın adı geçtiğinde kendimize verdiğimiz çeki düzeni ezan sırasında vermiyoruz..." Allah razı ols çok güzel anlatmışın saygının ne için gerektiğini ama EZANA SAYGI NAMAZLA OLUR! asıl olan günah ezanı duyduğunda müziği kapatmamak değil, ezanı duyduğunda namaza koşmamaktır!!! bnce ezanı duyduğumuzda müziğin kapanıp kapanmaması için değilde ezan okunduğunda namaza koşmamız gerektiğiyle ilgili kafamızı yoralım... |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Üyemiz
Üye No: 2178
Thanked 149 Times in 76 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 121
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
*
herkesin dininze ezanına saygım sonsuz.tlevizyonu kapatmam fakat müzik flan dinliyorsam kapatırım. siz onlar gibi olmayınız.
Şarap mahsende aşkın kalbimde yıllanır...
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3631 Times in 1423 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kendi adıma böyle bir gereklilik duymuyorum ancak evimde sünni bir misafirim varsa o anda da ezan okunuyorsa saygı gereği tvnin sesini kısarım
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.tubili
Alinti:
sen kafanı yor, bedenini yor, Kimse sana niye yoruyorsun demez, İstersen sen, böyle yorun gibi cümlelr kurma,
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"SAYGIYI" + "HOŞGÖRÜYÜ" yaşam tarzı edinen insanlarız.. Biri namaz kılıyor yada kilisede ayin yapıyor diye ne büyük ,nede küçük görmeyiz.(her ne kadar "CEM" imize hakaretler edilsede) ..
Bu Soru elbette sorulabilir- sorulacaktırda canlar..(kendimizi tanıtmayı başkalarına bırakmamamız gerekir)... Bizlerin çekinerek veya susarak karşılayacağı bir soru değil.. Çünkü her alanda lafımızı dolandırmadan ve mertçe söyleyebiliyoruz.. Bizlerede dolandırılmadan sorulan sorulara cevabımızı vardır.. Saygıda da farkımız budur.. Aleviler ezan okunuyor diye müziğin sesini kısmaz genel anlamda, varsada benim çevremde yok.. Ama sunni bir insan evime gelmişsede bu konulara takılmaz.. Çünkü ben olduğum gibi görünürüm.. Oda olduğum gibi kabul eder ve saygısızlık olarak nitelendirmez.. Şeffaf olursanız karşınızdakine bu gibi konular sorun olmaz... İnsanların önce kavraması gereken bir cümle var; Alinti:
Bizi anlayan birinden dinleyin...Sadece videoyu izlemeniz ve seslere kulak vermeniz yeterlidir!.. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|