![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Bektaşi Dergahları ve İnanç Mekanları Alevi Bektaşi Dergahları, İnanç ve Kutsal Mekanlarına Dair Paylaşımların Yapılabileceği Alan |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
İZMİR-KEMALPAŞA!!!!!
Fevzi dedeyi Kurtbaba'yı tanıyalım. Devamın daha sonra uzun uzadıya anlatmak ve yayınlamaz üzere Kısa öz bir anlatımla giriş yaparak ön bilgi canlara ve yol sahiplerine vereyim.. Bu gün için hamzanbabaya uğradım. Hamza baba köyüde Hamza babaya gelmeden 2 km önceki köyede uğradım.i Lakin ne uğramak köy bir ticarethane olmuş (kurban-piknik alanı ,bakkal vs) tabi emek verenler haklarını hizmetlerini karşılığını aldıkça oranın bacası tütmektedir.Ama bu şekil alevi edep erkan geleneğine göre olması gerektiğini söylemem gerekir.Kapitalist anlayış çok şeye hakim olmuş.. Hamza babaya gelmeden önceki (2.km)Köyün eski CEMHANESİNİ KURAN Fevzi dedenin emeğini hiçe sayıp kıraathaneye çevrilmiş yerde oturdum. Köyün bireyleri çok bilinçsiz olduğunu alenen görünmektedir. Yaşlı genç ile bilgilendirme yaparak suallerini 2 saat boyunca cevapladım. Köylü keşke Kamil Fevzi dede burada olsaydı çok güzel olurdu dediler ki Dedemizi de görmek nasip oldu..Bu konuları bir sunum çıkararak yayınlayacağım.. Hamza babaya A levi derneklerinin minübüsünü gördüm sobet etmek için yanlarına varıncada çoktan gelenler gitmişti bile ,hatta hamza babaya 2.km olan malum köyümüzün sakinleri ne bizi soruyorlar vın gelip vır gidip aşşağı köye bakıyorlar.. Anladığım kadarıyla iki köy arasında bir şeylerde var... Neyse!!!! Daha sonra bölgeye yakın KURTBABA ZAVAİYESİ bulunmaktadır.Burayı ziyaret ettim Orada tek hizmet yapan ak pak yüzlü 76 yaşında Nasip ya Köyde ismini duyduğum Fevzi dede buluştum.SOHBETİMİZ OLDU .. Buranında maddi açıdan acil yardıma ihtiyacı var!!! Laf ile peynir gemisi yürümüyor.. Zenginler ve gönlü zenginlerimize iş düşmektedir… Başımdan geçenleri anlattım.. Nasip işte!!!! Bire bir kimse yokken(eşim Annem) toplam 4 kişi muhabbet ettik. Dedenin Oğlu BEKTAŞ aynı yerde 32 yaşında kalp krizinden hakk yürümüş turab olmuş.Kendi şeceresini ve yolla ilgili görüşlerini dinlerken kendini yetiştirdiğini gördüm.Gülbanklarını dinledim ve analiz etme fırsatı buldum!!! Daha engin bilgi fotoğraf alacağımı, benimle baya bir zaman geçirmesini rica ettim.Kabul etti.En kısa zamanda söyleşimizi yaparak buradan tüm canlara sunacağız..
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (07-27-2011 Saat 23:18 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 867 Times in 477 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
konu biraz sahipsiz kaldı baba sonralardanda görüşmelerimiz oldu .Birde bir iki baba ile daha görüşmeler yapmak ve o yörelerden size foto sunmak istiyorum.Toparlamak zor oldu bazı sağlık sorunları işte...
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: | Devrim06 (03-06-2012) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||