![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Feyzullah Çınar 46 yıllık ömrünü Aleviliğe adamış ozanlarımızdan birisidir. O, doğduğu kentin ozanlarından etkilenmiş, dahası Pir Sultan Abdal'ın takipçisi olmuştur.
Aleviliğe sadece sazı ile değil, katıldığı konferanslarla da hizmet etmiş bu ulu ozanı anımsamamak olmaz. Çamşıhına vardım haraba olmuş Sordum şu çamşıhının yiğidi n'olmuş Hiç güzel kalmamış Divriğye dolmuş Zannedersin Divriğ Ankara olmuş Dilerim sevdiğim allahtan bulasın Ellerinden gözlerinden olasın Duvarlar dibinde melul kalasın Ellerinden tutup gezdirenin ben olam
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim Konu Arjin Efruz tarafindan (07-01-2008 Saat 21:47 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akdeniz yakası aydın elleri
Kuşlar gider bizim dede sultana Cemalin görünce yürüdü dağlar Taşlar gider bizim dede sultana Katardan ayrılan turna sürüler Her andıkça sinelerim sızılar İrili ufaklı emlik kuzular Koçlar gider bizim dede sultana Elim aydır dört kitabtan eveli Seydoğlu Bedrettin Bektaşi Veli Ortaklar adına bileyim seni Dağlar gider bizim dede sultana
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-27-2008), DoğAcAn (02-25-2010) |
|
|
#3 |
|
REP Seviyesi :
Zalim dünya sırtımıza yük oldu Bu nasıl gurbettir bitmek bilmiyor Katık arar iken ekmek yok oldu Bu nasıl gurbettir bitmek bilmiyor Yalan dünya yüzümüze gülmüyor Oğul uşak Almanya'ya yazıldı İşçi Bulma kapısına dizildi Evler işsiz kaldı yuva bozuldu Bu nasıl gurbettir bitmek bilmiyor Yalan dünya yüzümüze gülmüyor Çekemiyom kahpe dünya derdini Çok aradım bulamadım merdini Yiğit olan yiğit arar yurdunu Bu nasıl gurbettir bitmek bilmiyor Yalan dünya yüzümüze gülmüyor Çekemiyom kahpe dünya derdini |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-27-2008), DoğAcAn (02-25-2010) |
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
Çamşıhına vardım haraba olmuş
Sordum şu çamşıhının yiğidi n'olmuş Hiç güzel kalmamış Divriğye dolmuş Zannedersin Divriğ Ankara olmuş Dilerim sevdiğim allahtan bulasın Ellerinden gözlerinden olasın Duvarlar dibinde melul kalasın Ellerinden tutup gezdirenin ben olam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
REP Seviyesi :
Geldim şu alemi ıslah edeyim
Özümü meydanda gördüm sonradan Zaman mahlukuna meylimi verdim Sermayemden zarar gördüm sonradan Geldi bizim ele sevdi sevişti Al kadeh ver kadeh doldurdu içti Sadık yarim diye yeminler içti Özü çürük imiş duyduk sonradan Şu zalimin kara kara gözleri Yaramıza yaramadı tuzları İki dinli şu cahilin sözleri Durdukça kar etti cana sonradan |
|
|
|
|
|
#6 |
|
REP Seviyesi :
Az mı rah eyledim gurbet ellere
Efendim cananım eylenme tez gel Bunca sevenlerin yolunu gözler Allı taban mah-i güneşim tez gel Dolaşma gurbeti ey şah-i cihan Yakıyor bağrımı dert ile figan Aldı yüreğimi gam ile hicran Derdimin dermanı Lokmanı tez gel |
|
|
|
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
Benim sevdiğimin şirin sözleri
Büyüdü gözümde ne bağlar oldu Karınca yükünü fil çekmez oldu Azdı zaman azdı ne çağlar oldu Ya Hızır ya Hızır ne çağlar oldu Talip gelmez oldu Pir nefesine Elin alıp gitmez oldu yasına Dağlar sindi tepeler gölgesine Büyüdü tepeler ne dağlar oldu Ya Hızır ya Hızır ne çağlar oldu Nesimi yüzüldü Mansur asıldı Ali düldüle bindi küffar basıldı Nice uluslar haktan kesildi Aktı kör pınarlar ne çaylar oldu Ya Hızır ya Hızır ne çağlar oldu Gönül turnam uçtu gitti gölünden Bülbül vazgeçer mi gonca gülünden Abdal Pir Sultan'ım çarkın elinden Dideler yaş döktü kan ağlar oldu Ya Hızır ya Hızır ne çağlar oldu Derleme... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|