![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Hakka Yürüdü |
O, Şah – ı Merdan’dır. Yani yiğitlerin şahıdır.
O, Şah – ı Evliya’dır. Yani velilerin şahıdır. O, Şir – i Yezdan’dır. Yani Tanrı’nın arslanıdır. O, Nihan’dır. Yani sırdır. O, Şah – ı Velayet’tir. Yani veliliğin şahıdır. O, Ebu Turab’tır. Yani toprağın babasıdır. O, Bab’ül – İlm’ dir. Yani bilimin kapısıdır. O, Emir’ül – Mü’minin’ dir. Yani inananların önderidir. O, Haydar’dır. Yani arslandır. O, Vechullah’tır. Yani Tanrı’nın yüzüdür, tecellisidir. O, Kur’an - ı Natık’tır. Yani Konuşan Kur’an’dır. O, Levh- i Mahfuz Kalemidir. Yani korunmuş levhayı yazan kalemdir. O, Nur – u Rahman’dır. Yani Tanrı’nın ışığıdır. ( Levh – i Mahfuz, korunmuş levha demek olup arşta bulunan ve tüm kutsal kitapların yazılı bulunduğuna inanılan kutsal levhadır.) Yine Mevlana’nın Divan – ı Kebir adlı yapıtında Hazreti Ali için yazdığı sözler onun uluhiyetini yani tanrısallığını ilan etmektedir. Mevlana adı geçen bu eserinde şöyle demektedir: “…Hakkın yüksek sıfatları Ali’nin vasfıdır. Hakkın sıfatları zaten ayrı değildir. O, Tanrının zatına yapışmış o olmuştur…” |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to axuçanlar For This Useful Post: | AĞUÇAN EVLADI (05-01-2009), doğu (02-10-2009), EyLem (02-03-2009), Rehber (02-04-2009), İşcanbaba (02-03-2009) |
|
|
#2 | |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
hüüüüüüüüü güzel bir çalışma dedem yüregine saglık var ol . |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
can can ben burdan alevi kültürünü pek cıkaramadım senden rica etsem bu konuyu soru bölümünde tatısmaya acasak nasıl olur sence...
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#4 | |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: malatya
Yas: 31
Üye No: 840
Thanked 429 Times in 195 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 304
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgili devrim06... Acemiliğimi hoşgör.Ben bazı şeyleri sitede nereye yazacağımı öğrenemedim daha ya.Kusura bakmayın.Yalnız ben bunu tartışma amaçlı açmadım.Mümkünse soru kısmına almayalım |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to axuçanlar For This Useful Post: | Devrim06 (02-04-2009) |
|
|
#5 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Alinti:
Can bu anlatımın , Hz ali olabilirmi, Yoksa ALİ mi, Ordaki vasıflar, ÖLÜMSÜZ, EZELİ VE EBEDİ ALİ için, ne dersin.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
REP Seviyesi :
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
Tartışallım, tartışalım,
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Devrim06 (02-04-2009) |
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
Yok, Talip
Hep beraber konuşacağız, Sen, susacan, diğeri kaytaracak, diğeri kacacak, Kim konuşacak dimi can. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
REP Seviyesi :
Peki işanbaba...
Benim bildiğim ali tektir.Sizin deyiminizle ''Ali'mi yoksa h.z. ali'mi?''İkilemesini bilmem. O; Adem'de,Şit'de,eyup'da,idris'de,yusuf'da,yunus'da, hud'da,musa'da,isa'da,ilyas'da,salih peygamberde,davud'da sır idi.Muhammed'de aşikar oldu.O; açıklayıcı imam,Allah'ın velisi,safa ehlinin vücut güneşidir..Onun konağı birlik alemidir.Dünyevi ve beşeri sıfatlardan dışarıdır.O insanın hakikatıdır.Onun hareketi kendinden diri olan ezeli varlıktandır.O hazinenin nakdi,tükenmez ilimdir. Yer resmedilinceye,zaman husule gelinceye kadar var olan ali idi.Aliden ötürü melekler ademe secde kıldılar.Adem bir kıble gibi idi,secde olunan ali idi.Evvel,ahir o idi.Allah ile içli dışlı o idi. Cihan var oldukaça,ali var olur. Cihan var olurkende ali var idi. O şeriatte ilim şehrinin kapısıdır.Hakikatte ise iki cihanın beyidir..İki cihanın sultanı Muhammed hakka yakınlık gecesine( miraçta),Allaha kavuşmanın harem yerinde,onun sırrını gördü.Alinin nutkunu ali'den dinledi. O bütün peygamberlerin sıırında idi.Nitekim H.z. muhammed hadisinde;''Benimle açıkça beraber bulundu'' dedi. Bu yazdıklarımın hepsi tek bir alide mevcuttur.Ali'demi yoksa h.z. ali'demi onu bilmiyorum.Ama dediğim gibi ben bir aliyi bilirim,bir aliye inanırım.Ve oda herkesle sır olan,muhammedle aşikar olan,Mürteza ali'dir... Aşk ile... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|