![]() |
|
![]() |
|||||||
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can |
Süpriz kurbanımız "Bülent İşcan" (Forumumuzun Değerli Moderatörü + iyi bir baba+iyi bir abi+ + + +...)
öncelikle HOŞGELDİN!! Umarız sohbetimize/ sohbetine doyum olmaz, tadı damağımızda kalır, ki ben eminim kalacağına ![]() Hemen Eziyete başlayım ![]() soru 1 : kendini kısaca tanıtırmısın ? (yaş,iş vs .) soru 2 : Alevilik te hıdırellezin yeri nedir? ( bilgin varsa cvbı esirgeme )soru 3 : Forumda nasıl vakit geçirmeyi seviyorsun? soru 4 : Heç siyasete atılmayı düşündünmü? Hangi partiden aday olurdun? sorularımız yeterince açık , cvpta sadece sayfaya bak kopya çekmek yasaktır, yakalanıldığında bilumun işkenceye maruz kalabilirsiniz ![]() Not: İlk satırlar övgü gibi anlaşılmasın lütfen!
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | Çopur (05-11-2010) |
|
|
#2 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anam, aman, Bu bir komplo olduğunu düşünüyorum, Benim haberi yok,
Sayım suyum yok, Benim gibi yaşlı birnin kendini tanıtmasının ne almaı olur. 1-BU sitede deliler cok. 2- Alinti:
3- İsmimi yazmışsın zaten, 48 yaşlsrında, bir oğlan,1 kız babasıyım, Kızım okumakta, oğlum 2 yıllık okul bitirdi, 2 yıllıkta AÖF devzm edip 4 yılı tamamlamakla meşgul. 86 yılından beri evli, sıradan memur mesleğim var, Gencken mahalli olarak futbaol oynadım, daha gencken 12 Eylül Hışımına ugredım, Devrimci demokrat denebilir belki bana, Ancak, Sosyal Demokratta sayılırım, Diktatörlükleri sevmiyorum, adının önemi yok, Kitap okumayı seviyorum, genlede azda olsa ayda 2-3 Kitapların boyutuna göre kitap okurum, Sosyalimdir, Belli döende Yöremiz Vakfında yöneticilik yaptım, Sonra oranın Komisyonlarında çalıştım, 16 yıl Köyümun Kurumunda yöneticilik yaptım, 7 sene başkalığını yaptım, Bu Mart ayında gönüllü olarak devrettim, genclere, Ve 3-4 yıldırda, Alevi forumlarında fikirler öğrenip, bir şeyler yazıyorum, NOT: Sen Ajanmısın, Beni fişliyormusun. 2-alevilkte, Hıdırellez nedir? aşamın başlangıcı, dileklerin kabul olduğu, Berketin, bolluğun başlangıcıdır, yaşamın devamlılığını ve sürekliliğini temsil eder, Mitelojik olarak HIZIR ın ölümsüzlüğü, baharda, bu aylarda yaşamın yeniden canlanmasını ifade eder, yoksa, ölümsüzlük, yani sürekli canlı kalma yoktur, Yaşam bir şekilde ölür ve şartları oluştuktan sonra bedeb bulduğunda canlanır, Kış mevsimide bunua tekabül eder, Kışın doğa ölür, Baharla canlarnır, Bu Kadim topluluklarda da böyleydi, Sümerlerde, Tanrı Demmuz, Mısırlılarda Osiris vs. gibi Tanrılar Bereketi ifade ederler. Bilgim bu kadar bu konuda, 3- Forumda, güzel sözleri yazıları, Muhabbetli yazıları ve Öğretimizi kapsayan bilgileri okumayı seviyorum, 4- Hayatın tamamı siyasettir, yapılan her tercih, her talep bir siyasi argumanı içerir, Siyasetle az çok ilgliliyim, ancak geçmişte yaşadığım tecrübeler nedeni ve yaşam şartlarının getirdiği zorunluklar nedeniylr aktif ve profosyonel siyasetle uğreşmayı hiç istemedim, Eş dost toplantılarında, ve üyesi olduğum kurumlarda siyasi muhabbetleri sevmişimdir, içide yer almışımdır, her yurdum insanı gibi. İlk satırları, ben istediğim gibi anarım, Senin gibi çoluk cocukdan öğrenecek değilim, NOT: Buda Fırca olarak anlaşılmasın, NOT:2- Galatasaraylıyım, Bu Konuda soru sorulmasın. Dostca kalın,
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
he komploydu deligızın işleri işte doğa'nın başının altından çıhdı ![]() beyenmedinmi? sonra yemek yapmasını biliyonmu? biliyorsan ne yemeği? Alinti:
GS, FB,BJK takımlarını bir sıraya koysan 1 cilik hangisine verirdin? neden? gızdırma beni başkanım Konu DoğAcAn tarafindan (05-10-2010 Saat 15:19 ) değistirilmistir.. |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
Yemek Yapmasını bilirmiyim, Yamğine göre,
Mecbur kalmadıkca yapmam, Çoban salata, Sahanda yumurta, menemen, gibi, Pratik kolay yemekleri yaparım, Tabi , bulursam, Tavda vs mangalda, et ürünlerinide yaparım, İyi kötü insanlar yer, aç kalmaz, amma zehirlenmezde. ![]() En iyi Futbaol Takımı Galatasaray, o benim çocukluk tutkum, BJk gelir sonra , Dünyadaki takınların hepsinden sonra Ankaragücü ve en sonda Fener gelir, sıralama olarak. Başkanlara kızılmaz, ne aayıp. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3466 Times in 1349 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
bülent abi aleviler kendi içerisinde türkmen,kürt,arap ve abdal gibi kollara ayrılıyor sence bu gruplar içerisinde alevi yoluna en çok hangisi sahip çıkıyor saygılar...
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post: | İşcanbaba (05-10-2010) |
|
|
#6 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
Hımm dökül bakim başkanım, tmm gızmadım bee
![]() Başka yazan yok elleham bloguna ben bari sorayımda ,soru yoksunu galma ![]() En çok hangi sporu seviyorsun ? hatta sevmekle kalmayıp yapıyorsun?? Haftanın en sevdiğin güni hangısı ? Boş zamanlarında neler yapıyorsun? Doğa denilince aklına gelen nedir? dünya ekolojisinin tamiri için önerilerin varmı? Bıkmadınmı daha sorulardan? hadi itiraf et pes de ![]() |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | İşcanbaba (05-10-2010) |
|
|
#7 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
Sevgili ONur, Alevi yolunu orjinal şekilde kim yapıyor bilmem, Her topluluk kendi CEM lerinin en iyisi olduğunu söylemekte, ve Alevi yolunda " Yol bir, sürenek binbir " diye bir söylem var, Anca gözlemlediğim kadrı ile, en sadık topluluklar, Abdallar ve Kırsalda bulunan Kürt-Türkler, Şehirleşme sürecnde olan vve şehir yaşamından yani yaşamın rahatlığına alışmış yörelerde, yerleşim yerlerinde öğretde ve yolun kurallarında gevşeme yaşanmakta, Tek bu topluluktur denemez, Ancak doğu tarafında bulunan Türk-Kürt alevileri daha yola sadıklar diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
ençok futbol oyununu seviyorum, 2001 e kadar faal olarak amatörce, halı sahalarda ve büyük sahalarda oynadım, Boş vakitlerimde Kitap okur, Internete takılır, eş ve dostlarla DEM li muhabbet etmeye çalışırım. Doğa denilince aklıma, Köyüm ve oranın ortamı gelir. Dünyanın kendini toplaması için, Önerim, yok gibi, Ancak doğa kendisini yenileyecektir, Bu yenilemede canlı yaşarmı? yaşarsa hangi canlılar yaşar, İnsanlr bunun içinde olumu? bilmem, Doğa kendi KATİLİNİ affedermi? Ancak, İnsanda doğanın bir parcası, doğanın, Tabiat ananın parcası, cocuğu, Sanırım birlikte çözerler, Özellikle şu , Buzdolabı Gaz üretimi varya , adı neyse, onun hemen yasaklanması ve kimyasal bitki ilaclarının doğayı zehirlemesi önlenmeli, diye düşünüyorum. Konu İşcanbaba tarafindan (05-11-2010 Saat 11:21 ) değistirilmistir.. Sebep: yazım hatasını düzeltmek |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3466 Times in 1349 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
cevabın için teşekkür ederim abi aslında ben de senin gibi düşünüyorum kırsaldaki ve görece doğudaki aleviler inanca daha çok sahip çıkıyorlar gibi sivasın batısına gidildikçe yol süreği biraz zayıflıyor gibi umarım alevi toplumu doğudan batıya kırsaldan şehire bir toparlanma sürecine girer
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
REP Seviyesi :
Sevgili Esonto;
Sorun İMAN dediğimiz olgu ile bağlantılı, Okul dediğimiz, öğretinin eğitiminin verildiği CEm ayinlerimizin , gereği gibi yapılmaması, insanlarımızın ayinleri görmemesi, o hayavı ve ordaki ritüel eğitimi almamaları, İnancımız acısından bir handiap, Derklerimizin, Kurumlarımızın bu acığı hızla kapatmaları gerekmekte, ancak malesef bunun yerine başka işler yapıyoruz. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| haftanın, işcanbaba, konuğu, mayıs |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||