Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > İNSAN VE YAŞAM > Haftanın konuğu

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 05-11-2010, 15:58   #11
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

DoğAcAn - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1897
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Bu gün blogun kesat elleham

röportaj edek azcık, belkim popüler olun

1- Şu an ruhunun olmak istediği yer?

2- İzlemekten keyif aldığın TV programları neler?

3- Hayatta en çok kıymet verdiğin insan?

4- Seni en çok ne kızdırıyor? Bu kızgınlıkla baş edebiliyor musun? Edemiyorsan, neden?

5- Şu anda yaptığın işin dışında (hayattaki tüm işler kanuni olsaydı) ne iş yapmak isterdin?

6- Yalan söylemenin sence uygun olduğu durumlar nelerdir? Beyaz yalan söyler misin, ne söylersin?

Bu altısını istiyorum

böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma...
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına
yürür başı dik..

______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi"..
KıZıL DeLi
DoğAcAn isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
İşcanbaba (05-11-2010)
Alt 05-11-2010, 16:43   #12
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Evet dogacan,
Bugun işler kesat gibi can

Alinti:
DoğAcAn Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Bu gün blogun kesat elleham
Evet, Reytingin az,
röportaj edek azcık, belkim popüler olun
Didim size, benim gibi yaşlıdan gonuk olmaz, bakın kimse dönüp bakıı mı? bu hafta reytingi düştü, yerlerde, Haftanın Konugunda.
1- Şu an ruhunun olmak istediği yer?
serin gölgelik, sessiz bir yer, Kuş sesleri, rüzgarın sesi ve onunla birlikte ağaç dallarının hışırtısı, Bir kadeh DOLU, gözlerim yumuk, yaşamın dinlendirmesini isterdim.
2- İzlemekten keyif aldığın TV programları neler?
özellikle siyasal tartışmalar, tarihi programlar, Yol Tv de rastlarsam, Öğretimiz, Hiçlik meydanı, Deler Talipler (GErçi o Bitti),Deyişlerimizin dillendirildiği Shbet Programları, Gerçi bu ara o kalitede yok, Sinemlinin, Gazi metin dedenin, Hasan Klavuz dednin olsa daha iyi olur.
3- Hayatta en çok kıymet verdiğin insan?
Çocuklarım,Sevdiklerim,ailem, dostlarım,
4- Seni en çok ne kızdırıyor? Bu kızgınlıkla baş edebiliyor musun? Edemiyorsan, neden?
En çok, Art niyetlilik kızdırıyor, Bilerek yanlış anlamalar kızdırıyor, Haksılıklar, yolumuza karşı ve yol adına söylenen yalan yanlış işler, Genelde baş ediyorum, sınırlarım fazla zorlanınca, bazen bende cinleniyorum, Belki karşı tarafın oyununa geliyorum amma, arasıra oluyor.
5- Şu anda yaptığın işin dışında (hayattaki tüm işler kanuni olsaydı) ne iş yapmak isterdin?
Kanunilikten ziyede, Toplumsa mutabakata uygun olması önemli, Üniversitei okumayı çok istemişimdir, olmadı dışardan 4 yıllığı bitirdim, belki doğru zamanda, okusaydım, genc iken, stediğim şeyler olabiirdi, Siyasetci olmak isterdim, Futbolcu olmak isterdim,
Bugünkü aklımlada, Saz çalmasını ve deyişleri demesini bilen, yolumuzu daha erken, genc yaşta keşfemek, bilmek, bulmak, olmak isterdim.

6- Yalan söylemenin sence uygun olduğu durumlar nelerdir? Beyaz yalan söyler misin, ne söylersin?

Yalan söylemenin uygun olduğu anlar, söylendiği anda geri dönüşü olmayacak zararlar getiriyorsa o zaman denmesinde sakınca yoktur gibme geliyor, Yani doğruyu söylediğmizide, insanlar zarar görecekse, kan akacak, kavga çıkacak,ölüm, sulum olacaksa, evlilikler bitecek, in nefret artacak, düşmanlık çoğalacaksa o dogru saklana bilinir, beyaz yalan söylene bilnir.
Söylemişimdir, genelde bu kurallara riayet etmeye çalışırım, o zararlı anlar geçinde doğruyu söylerim, kiminde de ,bazende doğruyu söylemenin bir anlamı kalmaz, geçmiş, gitmiş , unutulmuş olur, manası kalmaz, o zamanda söylemem,

Bu tanımlara uyan ne gibi beyaz yalanlar olursa o zamn söylerim.duruma göre,
Çok DEM aldımsa ya 1-2 kadeh attım, vs. gibi.

Bu altısını istiyorum
Ben böyle yapıyorum, sorularınızın yanıt , sağ olun, canlar, iyi ki varsınız,
ben sizi sayenizde burlaara geldim, Kem , küm

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (05-11-2010)
Alt 05-11-2010, 17:30   #13
mihrali
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

mihrali - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 16
Üye No: 12
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 20
REP Puanı : 476
REP Seviyesi : mihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of light
İletişim

Bülent abi;
Amacı alevilik olan forumlarda dolaşırken bazı konularda canım sıkılmıştı. ALeviliği öğrenecegimiz büyüklerimiz, kücüklerimiz ve yaşıtlarımızdan aleviliğe yakışmıyan sözleri ve tutumları canımı sıkmıştı ki bu konuyu gördum. içimden geçenleri yazayım sorayım dedım..

Yaşça benden büyük ve Alevilik öğretisi ile araştırma içerisinde olmanızdan dolayı içimden geçenleri bende size soru olarak yönelteyim.

İnanır mısınız ''Alevilik islamdır veya değildir'' tartışmalarının sonucundan çok

Gerek reel de gerekse sanalda Kendine aleviyim diyen, Alevilik dendiğinde mangalda kul bırakmayan insanlarımız

Neden

''Eline, diline, beline, sahip ol'' (İdda ediyorum İnsanlığı kurtaracak olan sözdür.Gunuzmda insanlar birbirine ve düşüncelerine saygı gösteremıyor malesef..)

ilkesini unutup yerle bir ediyor. Bunu hep merak etmişimdir.

Bu insanlar cem'e nasıl alınabiliyorlar… Kendilerini dar'a çekmiyor .özlerini sorgulamıyorlar.

Alevi derneklerinin sadece Aleviliğe yönelik çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsun?

Alevi derneklerinin sadece aleviler için mı dır? Aleviliğin merkezinde insanı alıyoruz.

Peki alevlerin haklarını savunan derneklerimizin Tuzla tersanesi,maden ocakları vs insanlığın iç acıları olan olaylarda neden sessiz kalıyor. Sessiz kalınmıyorsa neden duyulmuyor

Kuruluş amacı Alevilik ama sadece neden onunla sınırlı kalıyorlar veya kaldılar…

Alevi dernekleri kendi hakları için birleşebiliyorlar mı?

Siyaset insanlığın olmazsa olmazlarından gören biri olarak Alevi derneklerinin siyasi durusunu nasıl açıklarsınız.

saygılarımla abi..

İnsanın yaşamaya hakkı olduğu kadar da ölmeye de hakkı vardır.

Tanrının degil.Ruhumun istediği bir düzen...
mihrali isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to mihrali For This Useful Post:
Çopur (05-11-2010), DoğAcAn (05-11-2010), İşcanbaba (05-11-2010)
Alt 05-11-2010, 17:59   #14
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Mihrali,

dikkatini çektiğin konular, genelde alevi dünyasının sıkıntısı, ve çıkmazları diyebiliriz.

Alinti:
mihrali Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Bülent abi;
Amacı alevilik olan forumlarda dolaşırken bazı konularda canım sıkılmıştı. ALeviliği öğrenecegimiz büyüklerimiz, kücüklerimiz ve yaşıtlarımızdan aleviliğe yakışmıyan sözleri ve tutumları canımı sıkmıştı ki bu konuyu gördum. içimden geçenleri yazayım sorayım dedım..

İyi yazpdın can, Konuşmak en doğru yol.

Yaşça benden büyük ve Alevilik öğretisi ile araştırma içerisinde olmanızdan dolayı içimden geçenleri bende size soru olarak yönelteyim.

İnanır mısınız ''Alevilik islamdır veya değildir'' tartışmalarının sonucundan çok

Gerek reel de gerekse sanalda Kendine aleviyim diyen, Alevilik dendiğinde mangalda kul bırakmayan insanlarımız

Neden

''Eline, diline, beline, sahip ol'' (İdda ediyorum İnsanlığı kurtaracak olan sözdür.Gunuzmda insanlar birbirine ve düşüncelerine saygı gösteremıyor malesef..)

ilkesini unutup yerle bir ediyor. Bunu hep merak etmişimdir.
Niye ediyorlar, gercekde, alevi öğretisini içleştirememişler, Alevi öğretisi içinde yasak olan kişisel çıkar, bencillik, bencillik gibi NEFSİ duygularını yenemiyorlar,
Kimi zaman bende bu KORAYA katılıyorum, bunun farkındayım, ancak oluyor malesef üzüc ü durum,
Ulularımızın deyişlerinde bu durumlar özgü sözlerde demişlerdir,
"Cahil sözün söyler
Arifler özün yoklar" diye,
Bizler özümüzü yoklamak yerine, kendi eksikliklerimizi, yanlışlarımızı görmek yerine, İnancımız göre olaması gerken başkalaının eksikliğini, yanlışlığını gözetiyoruz, fırsat arıyoruz, bunu nerden avlarım diye,

Oysa yine ozanlarımız, " yanlışı ört eteğinle" demişlerdir,
Örtmek yerine acmak, gizlemek yerine deşifre temek peşindeyiz.

Bunun nedenide, Dünyada, Ülkemizde olduğu gibi, bozulan toplumsal doku gereği, İnsanların bencilliği, arsızlığı, hırsı ve benmerkezci olma güdülerinin payı büyük,

aleviliğin bu kadar aleni tartışılmsaı doğal görmek gerek, ancak bunu sekter sol anlayışı ile değil, Akevi ahlakı ve şnsancı yol üzerinden yapmak gerek,

BU Mümkün mü? tabi ki hayır, Alevilerde artık, sınıf, sınır, eski kırsal kökenli değil, Şehirleştiler, okudular, daha sosyalleştiler, ve baka inanc, yaşam biçimi ile tanıştılar, tüm bunları onları İNANCINA, KÜLTÜRÜNE, yoluna yabancılaştı,
Ne kadar yabancılaştı ise o kadar, hoş görüsüz tahamülsüz ldu, ve bir o kadarda, CAHİL oldu,
Bilgili olsada, Kitaplardan Aleviliği öğrensede, CAHİL kaldı, Yolu ve edebini bilmeyincce kendini DEDE, Pir sandı, Nefsine yenildi,
Yani, Altın semeride olsa EŞEK, eşşektir, Yada, Okumak cahaleti alır, Eşeklik baki kalı hesabı durumlar düştü,

Bu insanlar cem'e nasıl alınabiliyorlar… Kendilerini dar'a çekmiyor .özlerini sorgulamıyorlar.

BU dediğimiz insanlar, zaten CEM'e katılmıyor can, belkide hiç CEm görmedi,
Şehirlerde olan Cemlerimiz seyirlik,
Ve İnsanlar CEMde , görgüde DAR a durduklarında kendilerini saklıyorlarsa da Pir'in, Dednin yapacağı bişey yok,
Dede, Görgüde der ki, "Döktüğün meydanın, sakladığın senin, El vudun kaşındığı yeri bilir," der ve talibi, içindeki HAKK le başbaşa bırakır.

Alevi derneklerinin sadece Aleviliğe yönelik çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsun?

Alevi derneklerinin sadece aleviler için mı dır? Aleviliğin merkezinde insanı alıyoruz.

Peki alevlerin haklarını savunan derneklerimizin Tuzla tersanesi,maden ocakları vs insanlığın iç acıları olan olaylarda neden sessiz kalıyor. Sessiz kalınmıyorsa neden duyulmuyor

Kuruluş amacı Alevilik ama sadece neden onunla sınırlı kalıyorlar veya kaldılar…

Siyaset insanlığın olmazsa olmazlarından gören biri olarak Alevi derneklerinin siyasi durusunu nasıl açıklarsınız.

saygılarımla abi..
Sevgili Mihrali,
Şimdi çıkmam gerek,
Sonra devam ederim, Affında sığınıyorum,
Sevgilerimle
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (05-12-2010), mihrali (05-12-2010)
Alt 05-12-2010, 11:46   #15
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim
Standart Kaldığımız yerden devam.

Sohbete dünkü kaldığımız yerden devam edelim

Alinti:
Bülent abi;
Önceki soruları yanıtlamıştım.yada yanıtlamaya çalıştım.

Alevilik adına OLUMLU bulmuyorum, Derneklerimiz daha çok işin siyasal boyutundalar, Özellikle Türkiyede ki ABF ve bileşenleri bu konuda sınıfta kaldıklarını söyleye bilirim,
Ancak CEM vakfının düşüncelerini paylaşmasamda inandıkları Alevi düşüncesi adına iyi çalışmalar yapmakta, Cemler -(Görselde olsa) yapmakta, dedeleri toplamakta vs. vs. bayağı emek sarf etmekteler,-Düşünceleri vs. ayrı bir tartışma konusu ancak faal olarak diğerlerinden iyi çalşmaktalar.

Hayır, Alevi dernekleri tüm insalık içindir, ancak öncelik olarak Alevi inanç, Kültür, yaşam biçiminin devam ettirilmesi, yaşatılması içindir, Derneklerimiz bu değerleri ne kadar çok yönlü hayata geçirirlerse, İnsalıkta o kadar faydalanır, özgürleşir, refah içine girer diye düşünüyorum

Evet, Alevi öğretisinde İNSAN MERKEZDEDİR, Amma, Sadece insan.

Derneklerimizi sanırım bu konularda cabaları oldu, Ses getirmemiş olabilirler.
Nedeni ise gerekli toplumsal desdeğe ve ilgiye sahip olamadıklarındandır,
Bunun eleştirisini daha öncede yaptım, niyesini, Çünkü Kurumlarımız katıldıkları etkinliklerde ve kendi etkinliklerinde kendilerini slogan ve simgesel anlamda temsil etme becerisini gösteremiyor,
Yani, Oraya giderken kendi sloganı ve kendi simgelerinide yanına almıyor,
Sadece ismi ile var olunca, Hem sol siyasetten, hemde sağ siyesetten ayrılık ,farklılık görüntüsü çizemiyor,
Onlardan biri gibi, onlar gibi davranıyor, oysa farkını belirtmeli, o farkını ortaya koymalı ki, ses getirsin.

Bence, Alevilik adına pek bişey yaptılar denilemez, daha sizyade, yukarıda belirttiğim siyasallık içinde kalmaya çalıştılar bununda faydasını göremedik, Farklı sorunlarda taraf oldular, olmadılar diyemeyiz, bence uygun dil bulamadılar.
Ne İsa'ya yarandılar, ne de Musa'ya.
Ancak Cem Vakfı daha ziyade, kendi mantığı içinde hep inanc içinde kalmaya çalıştı, kimi zamanda bunu iyi kullanmasını bildi diyebiliriz. (Onaylamasamda)

Hayır, Şu anda görüntü olarak Alevi hakları için birleşemiyorlar,
Alevi HAKLARININ alınması için önce kendilerinin BİRLEŞMESİ gerektiğinin farkında değiller demek haksızlık olur, farkındalar amma, eski sol FRANSİYONEL yapıdan gelmeleri nedeniyle farklılıklarını ayıraç olarak kullanıyorlar, oysa FARKLILIKLARI BİRLEŞTİRİCİ olarak kullanmaları gerektiğini anlamaları gerekmektedir.
Daha ABF bileşenleri kendi içinde birlik değil. ki ses getirsinler
Bu ayrılığı bilen DEVLET ve MANTIĞI, Cem vakfı, Ehlibeyt Vakfı gibi kurumları bu ayrımda iyi kullanmakta ve bunu iyi değerlendirmekte, bu da Alevilerin güç kaybını azaltmakta ,baskısını azaltmaktadır.

Şu an için olumlamadığımı bildirmek isterim,
Çünkü yukarıda anlattığım nedenlerden ve Derneklerimizin önce kendi kuruluş amaclarında ki siyasallığı netleştirmediklerini düşünmekteyim,
Önceliklerinin belirlenemediğini , belirlensede hayata geçirilmediği açıktır,
ABF nin Öğreti adına, Ayin ve Ritüel adına, alevi yazılımlarının, Buyruk, Cönk, Menakıpname, Velayetnameler vs. gibi kaynaklar hakkında çalışmalar yapmaması, Konferas, Seminer, vs gibi etkinlikler yapmaması gibi bir çok varlık sebeblerinin hayata geciremiyen durumdadır,
8 Kasım Ankara ve 9 Kasım İstanbul Mitingleri 2 temmuz Sivas, Madımak önü muhteşemdi, ve diğer sivil toplum örgütleri ile yapılan ortak söylemlerde tabi ki önemli, bunlarıda göz ardı etmemeliyiz, ancak o etkinliklere KİMLİĞİMİZİ yanımıza alıp gitmeliyiz.

saygılarımla abi..
Dilerim faydalı olmuştur yanıtlarım mihrali can.
Sevgilerimle.
DoğAcAn (05-12-2010), mihrali (05-12-2010)
Alt 05-12-2010, 12:31   #16
*Elif*
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

*Elif* - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2532
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 316
REP Seviyesi : *Elif* is a jewel in the rough*Elif* is a jewel in the rough*Elif* is a jewel in the rough*Elif* is a jewel in the rough
İletişim

Sn: İşcanbaba

Alevi insanı olarak, siz hangi ocağa bağlısınız, Pir'iniz, Mürşit ocağınız hangisi?
*Elif* isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to *Elif* For This Useful Post:
DoğAcAn (05-12-2010), mihrali (05-12-2010), İşcanbaba (05-12-2010)
Alt 05-12-2010, 12:51   #17
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Niye Mihraliye 2 kere yazıyonda bana bikereck yazdın alındım hhhıhhhh

şaka etdimdi emeğine sağlık konuğumuz cevaplarını belkiyoruz
The Following 2 Users Say Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
mihrali (05-12-2010), İşcanbaba (05-12-2010)
Alt 05-12-2010, 12:56   #18
mihrali
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

mihrali - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 16
Üye No: 12
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 20
REP Puanı : 476
REP Seviyesi : mihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of lightmihrali is a glorious beacon of light
İletişim

Alinti:
DoğAcAn Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Niye Mihraliye 2 kere yazıyonda bana bikereck yazdın alındım hhhıhhhh

şaka etdimdi emeğine sağlık konuğumuz cevaplarını belkiyoruz
Ben senden kıdemli deliyim ya ondandır...
mihrali isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to mihrali For This Useful Post:
DoğAcAn (05-12-2010), İşcanbaba (05-12-2010)
Alt 05-12-2010, 12:58   #19
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Ben senden kıdemli deliyim ya ondandır...
essahmı heç belli etmiyon Memnun oldum delilerin baş ve gıdemli delisi
The Following 2 Users Say Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
mihrali (05-12-2010), İşcanbaba (05-12-2010)
Alt 05-12-2010, 14:21   #20
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
*Elif* Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sn: İşcanbaba

Alevi insanı olarak, siz hangi ocağa bağlısınız, Pir'iniz, Mürşit ocağınız hangisi?
Elif Can,

Bildiğiniz gibi, Kırsal kökenli dediğimiz, Köy Alevileri muhakkak, Bir ocağa bağlı olacaklardır, Alevilik TALİPLER topluluğudur, Pir ve Mürşiti olmayan Alevi olmaz ,
Ben Şeyh/Şah İbarhim talibiyim, Mürşit'im Dedegarkın.

Şah İbrahim topluluğunun Salmanlı boyundanım.
*Elif* (05-12-2010), DoğAcAn (05-12-2010)

Bookmarks

Etiketler
haftanın, işcanbaba, konuğu, mayıs

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil