Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > İNSAN VE YAŞAM > Haftanın konuğu

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 05-12-2010, 14:24   #21
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alinti:
DoğAcAn Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Niye Mihraliye 2 kere yazıyonda bana bikereck yazdın alındım hhhıhhhh

şaka etdimdi emeğine sağlık konuğumuz cevaplarını belkiyoruz
Doğacan,

Mihralinin sorusu günceldi ve zamanım kısıtlı idi, o nedenle bir kısmını yazıp, uyzamanda devamını yanıtladım,

ondan,

Senin deliliğin tescilli olabilirde, Mihrali yi bilmiyorum,
O zaman atalarımız ne demiş,

"Deli deliyi görünce deyneğini saklarmış" artık biriniz deyneksiz gezin.

Sevgilerimle.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (05-12-2010)
Alt 05-14-2010, 22:04   #22
LEON
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

LEON - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2540
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi : LEON will become famous soon enoughLEON will become famous soon enough
İletişim

MRB İŞCANBABA SINAVLARDAN BASIMI KALDIRAMIYOM nasılsın ıyımısın ıyı aksamlar gunaydın,sorumu sorayım tamam
1)ana gibi yar vatan gibi diyar bulunmaz atasözünün asimile olmamıs yani orjinalini söylermisin?bizlerin virgülü yanlış kullandıgımız bir atasözü var oku okuda baban gibi essek olma burada virgül atılacak yeri ve babayı esseklıkten kurtaracak orjınal atasozunu yazarmısın(ayrıntılara takılıyom nedense?)
2)işcanbaba sitede hatrı sayılır dedeler varmı dede dede olalı boyle dede gorulmedı dedigin dede varmı...dedelıkte yaş olarak kamil olmak yeterlımı yoksa bazı yetenekler gerekırmı?
3)deniz baykalın köşede incittigi bayan hakkında neler düşünüyorsun hepimiz sütten çıkmış ak kaşıgızda baykalmı nuri alço?bunun için siyaset bırakılırmı halo etkisine gerek varmı?italyanın basbakanı berlusconı kösnüğün önde gideni yosam ona niye bişe yok?
4)benim yazdıgım ufak hıkayeler guzelmı okuyomusun yosam bagane len naparsan yap diyip benı rencıdemı edıyon kıtap cıkarmayı dusunuyomda bu sekılde yazssam olurmu?sende de guzel koy hıkayelerı var mı?birini ufaktan anlat bana malzeme lazımda)
5)şu anda halkın biz alevilere bakıs acısı nedır?cok merak edıyom acaba bızımle konusurken afaroz oldugunu hıssedenler hala varmı?
6)bazı kayserılı olmayanlar sucuk alırken koklayarak alıyor sordugumda at ve essek etıını kontrol edıyolarmıs sende de bole batıl ınanclar varmı?ozaman corum leblebısını suylamı yutacaz bu ne iş?
7)sakal hakkında bır yorum alabılırmıyım nerden gelıyor bu sakalın kökü?sakal nasıl olmalı sıyah beyaz alacabulaca mı yoksa sade renk mı secılmelı?hangı sakal ın hangısı out?uzunlugu ne olmalı gobek mı yoksa erzurumda kısın damları kuruduklerı kar kuregı kadar olsa ıyımı?
8)yıldızlar hakkında bır bılgın var mı?astronomı yıldız falı.... ınanırmısın?dogum harıtası neye gore yapılıyor aynen bızı anlatıyor?
9)hiç biriyle çay içerken yada kız istemede falan...heyecanlanıp cayı yanınızdakının bacaklarına döktünüz mü?boyle heyecanlananları goruyorumda cok sasırıyorum bıde bu tipler çilli ve bardak dibi gözlük takıyor))
10)yok bu soru deyıl olesıne ıs olsun dıye yazdım ))
LEON isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 05-15-2010, 00:20   #23
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili leon,
Evet bu dönemler okuyanlar için zor dönem, sınavlar revaşta, üniversitelrde finaller devam etmekte,
Hak yardımcınız olsun, dilerim Emeklerinzi zai olmaz,
Uzun, uzun sorular sormuşssun, eğlenceli, Ülkemizin ve sitemizin gasvetli havasını biraz olsun dağıtmış gibi,

Sorularına yanıtları renkli yaız ile vereyim.

Alinti:
LEON Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
MRB İŞCANBABA SINAVLARDAN BASIMI KALDIRAMIYOM nasılsın ıyımısın ıyı aksamlar gunaydın,sorumu sorayım tamam
İyi Akşamlar diyelim.

1)ana gibi yar vatan gibi diyar bulunmaz atasözünün asimile olmamıs yani orjinalini söylermisin?

Rivayete göre "Bağdat" ili derler,
"Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz" denmiş,
Niyedir, orası o kadar güzelmi? bilmem hiç. Bağdat'ta yolum düşmedi,
Oysa Bizim Köy heryerden güzel,öle diyar görmedim. Hani derler ya,
"Balık yüzdüğü dereyi derya sanırmış diye" benimki öylemi oldu dersin.

bizlerin virgülü yanlış kullandıgımız bir atasözü var oku okuda baban gibi essek olma burada virgül atılacak yeri ve babayı esseklıkten kurtaracak orjınal atasozunu yazarmısın(ayrıntılara takılıyom nedense?)

Sevgili leon, İnsanlar yada babaları eşşeklikten virgül kurtarsa idi, şimdiye ortalıkda ÖZGÜR EŞŞEKLER dolaşırdı , neyse konumuz döenersek,
Rivayet odur ki,
"Okuda adam ol, Baban gibi eşşek olma" demiş
Öğretmeni öğrencisine, öğrencide VEzirin oğlu, bunu babaya demiş, vezir, hiddetli, şiddetli, hacanın kelleyi kesecek, sen bana bunu nasıl dersin diye, Hoca da(Öğremen), olurmu vezirim ben dedim ki,
"Okuda adamol baban gibi, eşşek olma" dedim deyince, Vezir sevinmiş, Hocada kellei kurtatmış,
Ancak, Şunu unutmamak gerek, "Okumak cahilliği alır, Eşeklik baki kalır" , "Altın semerde vursan Eşek, eşşektir." de demiş atalarımız.

2)işcanbaba sitede hatrı sayılır dedeler varmı dede dede olalı boyle dede gorulmedı dedigin dede varmı...dedelıkte yaş olarak kamil olmak yeterlımı yoksa bazı yetenekler gerekırmı?

Sitemizde Hatırı sayılır Dede varmı? bilmiyorum, Dede deyince 2 şık var,
1-Alevi İnanç önderi olarak din adamı DEDE
2- Oğlu Kızı evlenmiş, onlarında çocukları olmuş, Torun sahibi insan,
2. Maddede dede, Belki Hasan19 abimiz olabirlir, yaş itibarı ile, Onun dışında tanımıyorum,

1. Maddede Dede olarak, şahsen tanıdığım Dede yok, Sitemizde kendine Dede diyen canlarımız var, mesela, Dede-Baba, Yolcudede gibi,
ikisinide şahsen tanımam, Dede-Baba Yol yürüttüğünü söylemekte ancak, Yazılarından anladığım kadarı iele, Bence Aha Dede gibi dede değil,
Yolcudede ise, daha genc, henüz fikirleri oturmamış, zamana ihtiyacı var,
İnsan-ı Kamillik, çok yaşa bağlı olmasada, YAŞ önemli bir unsur,
TAbi ki bu İNANC eğitiminide alması gerkli,
Bazı yetnetler, Hitap etmeli,yol bilglisi olmalı, Kamil olmalı,
Onun dışında gerekmemektedir.

3)deniz baykalın köşede incittigi bayan hakkında neler düşünüyorsun hepimiz sütten çıkmış ak kaşıgızda baykalmı nuri alço?
Kadın ve Baykal Hakkında bişey demek durumunda değiliz, hakkımız olduğunu sanmıyorum, Kadın adına üzücü bir durum,

bunun için siyaset bırakılırmı halo etkisine gerek varmı?italyanın basbakanı berlusconı kösnüğün önde gideni yosam ona niye bişe yok?
Bırakılmamalı, ancak ülkemizin toplumsal yaşam standartlaarı acısından çokda önemsenmiyen bir olay , ancak bu böyle lider pozisyonunda birisi olunca gündeme malzeme oluyor,
"Dinime söven Müslüman olsa bari" diyen atalarımız, kendini görmeyenler için demişler, bu duruma uyun gibi, -Çuk oturdu galiba-
İtalya'da nicin olmuyor böyle şeyler, İnsanların özel hayatları , özel alanları KUTSANDIĞI için, malesef bizde bu alan KAPALIŞARŞI gibi, isteyen girip, çıkıyor, kimsede buna ses çıkarmıyor,
Sadee başbakana yapılan ses kaydı mahkemede, diğerlerine kimse ellemedi,
Önemli olan ÖZEL hayatı, yaşamı,KUTSAMAK,

4)benim yazdıgım ufak hıkayeler guzelmı okuyomusun yosam bagane len naparsan yap diyip benı rencıdemı edıyon kıtap cıkarmayı dusunuyomda bu sekılde yazssam olurmu?
Zaman, zaman okurum, aklımda galan yok , ne yalan deyim,
Ancak bi şiir yazmışssın/aktarmışsın, senin mi? alıntımı o etkili idi,
Yoksul cocukla ilgili, sanki kipritci kızı gibi, bişey,
Bu Haliyle o yazılardan bi numara çıkmaz,
Sen onları A4 kağıdına çıktı al, anı olarak sakla okulun bitince, zaman içinde daha güzel hikayeler çıkarırsın,
Ancak Devam etmelisin derim.

sende de guzel koy hıkayelerı var mı?birini ufaktan anlat bana malzeme lazımda)
Köy hikayleri varda can, burda hangisini anlatam,

" Köydeyiz, gene böyle yaz ayları, haziran sonu temmuz a doğru gidiyok, yaşımız ortaokuldayız , tatillere yazın köydeyiz, dana,sığır, kuzu falan güdüyok, bahce bostan ıvır zıvır işleri yaıpıyoz,

Kışın hayvanların yemesi için çayırlardan ot biceriz, o biraz dışarıda kurur, sanalığa atarız, yaş olursa ot cürür, inek, davar yimez,

Arkadaşımla onların samanlığa otları atıyok, o sırada yanımıza köyün mutarı geldi, Amma, Muhtardan da herkez titriyo, Boyluca, ve kilosunda maşallah, Harmanın gaşından bağırdımı, sesi 3 km den duyuluyor, abartı olmasın,
Yanımıza geldi, eğildi ottan bir dutam aldı, eli ile ovaldı, yanında arkadaşım var,
- Bok herif bu ot atılırmı, ana baba terbiyesi yok deyip de, tokadı çakınca bizimki yeri boyladı,
Muhtar bida vurmadan gitti, gitti yerde arkadaşın evleri, O dönemde kim Muhtarı bırak, bir büyük bir çocuga vuracak, dövecek, o cocuğun Annesi, Babsı bir söz diyecek, öye saygılıydı toplum bir biine, şimdi nerdee, Dedesi ,torunua gızsa, kızı oğulu cemkiriyo,
Neyse, Benim arkadaş, yavaşca doğruldu, baba bakarak,
" Ya ot atmanın ,Ana baba terbiyesi ile ne ilgisi var" diyip saf, saf yüzüme bakıyo.

Daha epey var, amma, yer ve zaman olmadığından bir tane yeter, Yazıyıda köy şivesi ile yazdım, espirik olsun diye.

5)şu anda halkın biz alevilere bakıs acısı nedır?cok merak edıyom acaba bızımle konusurken afaroz oldugunu hıssedenler hala varmı?

Halkdan kasıt nedir, Sünnilerimi kast ediyorsun,
Evet öyle bakanlarda vardır, Ancak alevi sözü toplumda ne kadar çok geçerse, otoplum onu o kadar kanıksar ÖTEKİ olma durumu her gecen gün azalır,
Tabi ki bunun sonlanması, REsmi anlamda DEvlet dili ile yapılması, ötekiliği ortadan kaldırır,
Yoksa Devlet nasıl bakarsa, biz durmu değiştirmek için daha fazla zaman harcarız, diğer türlü yol daha kısalır.

6)bazı kayserılı olmayanlar sucuk alırken koklayarak alıyor sordugumda at ve essek etıını kontrol edıyolarmıs sende de bole batıl ınanclar varmı?ozaman corum leblebısını suylamı yutacaz bu ne iş?
YOk, bende öle, batıl inanclar,
leblebiyi yemeden önce su içilmesi dah sağlıklı olur diye düşünüyorum,
Birlikte yutulması şişkinlik yapabilir.

7)sakal hakkında bır yorum alabılırmıyım nerden gelıyor bu sakalın kökü?

İnsandan gelir, Kök sakalı olan her canlının kendindedir,
Fikrim yok, Sakalım çok çeşidi var,
Keçi sakalı, Hacı Sakalı, Dede Sakalı, Entel sakalı, Yahudi sakalı ( BU bir tesbit yanlış anlaşılmasın) Yobaz sakalı,Top sakalı,

sakal nasıl olmalı sıyah beyaz alacabulaca mı yoksa sade renk mı secılmelı?
Her insan kendi tipine göre sakalını renklendirmeli derim, amma, sakalın rengide insanın yaşı ile ilglidir, genelde siyah/beyaz, siyah/gri ve hepsi beyaz sakallar vardır.

hangı sakal ın hangısı out?uzunlugu ne olmalı gobek mı yoksa erzurumda kısın damları kuruduklerı kar kuregı kadar olsa ıyımı?
Evtndim, her türlü sakal olabilir, insanın tercihi,
Benim faorim, Bektaşi sakalı.

8)yıldızlar hakkında bır bılgın var mı?astronomı yıldız falı.... ınanırmısın?dogum harıtası neye gore yapılıyor aynen bızı anlatıyor?
Üzgünüm can,
Bu konuda hiç bişey bilmiyorum,
Ancak, GEzenelrin ve yıldızların durumu, dünyamızdaki bazı etkileri oluyor,
Mesel Ay'ın durumuna gere Denizlerin hareketliliği, Medcezir mi? deniyor ona, Buna benzer olaylar olduğu biliyorum, Bu konuda söylenenlere temkinli yaklaşmakla birlikte inanırım,
Mesela Yön bulmada, vs. gibi
Ay ve Güneş Kültü biz Alevilerde de baya yer tutmaktadır.

9)hiç biriyle çay içerken yada kız istemede falan...heyecanlanıp cayı yanınızdakının bacaklarına döktünüz mü?boyle heyecanlananları goruyorumda cok sasırıyorum bıde bu tipler çilli ve bardak dibi gözlük takıyor))
Dökmedim,
gözlüksüz deökenleri duydum,
Salaklı veya sakarlık gözlükle ilişkili değildir gibime gliyor,

10)yok bu soru deyıl olesıne ıs olsun dıye yazdım ))
SAğ olasın,
Benden bu kadar, Sevgilerimle.
LEON (05-16-2010)
Alt 05-15-2010, 09:21   #24
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

DoğAcAn - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1897
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Haftanın konuğu olarak son 2 günün kaldı , bizim sorulardan kurtuldun hadi sevin

sana sorulmasını istediğin yada beklediğin ama hayal kırıklığı yaşadığın soru varmı ?varsa nedir

Bir GS li olarak foruma GSliler grubu açmayı heç düşünmedinmi (hoş bunu esontodan bekliyordumda neysem )

böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma...
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına
yürür başı dik..

______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi"..
KıZıL DeLi
DoğAcAn isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
İşcanbaba (05-17-2010)
Alt 05-17-2010, 17:29   #25
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Konukluk, bitti,
Hadi bana eyvallah,
sağ olun, var olun
DoğAcAn (05-17-2010)
Alt 05-24-2010, 20:06   #26
murat11
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2864
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : murat11 is on a distinguished road
İletişim
Angry costumes

Yönetim Tarafından Silinmiştir
murat11 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
haftanın, işcanbaba, konuğu, mayıs

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil