![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Sunni bir farsinin Şiiliğin İslamdışı olduğunu ispat etmek için,hazırladığı bir video. Video da Şii-İmami bir Zakir olan Seyyed Javad Zaker'in zikr ve ayin sırasında söylediği küfür sözler konu edilmiştir. Bu videonun, Aleviliğin teolojisini çözümleme açısından önemli olduğunu düşünüyorum. 0:29 da ;Bismi-Hüseyin yani Hüseynin adıyla zikre başlanıyor(Bismillah yerine) 3:37 de ;"Haidar Halıg-ı arz-ı sema-yi (Haidar(Ali)! sen yeri ve göğü yaradansın)" 3:50 de ; Haidar Haidar! Abdu Hudo ve HUDOYİ(Haidar sen Allahın kulu ve Allah'ın kendisisin) Bu kısmı dikkat çekmek istiyorum.ALİ hem Allahın kulu(Abduhuda) hemde Allah (Huda) oluyor. 4:17 ; Zahra Ana RAHMAN VE RAHİM'dir. 4:22 ; Zainab(Hüseyin'in kızkardeşi) MELİKİ YEVMİDDİN'dir. 4:32 ; Hüseyin,İYYAKE NABUDU VE İYYAKE NESTAİN(Sadece sana kulluk eder,senden yardım dileriz) 4:53 ; HÜSEYİN ALLAH'tır . 4:55 ; LA İLAHE İLLA FATIMA(Fatıma'dan başka İlah yoktur) 9:05 te ise Hz Muhammed'in temsili resmi bulunmakta. Muhammed'i bir genç olarak resmetmeleri ilginçtir.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! Konu Baba İlyas tarafindan (01-14-2012 Saat 02:55 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1158 Times in 603 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Görüldüğü gibi Şiiliğin onlarca kolundan en şeriatçısı ve en ılımlısı olan Şii-İmami mezhebinin içinde bile Gulat ve Aliallahi öğeler bulunmaktadır.
İslam'da Ali'ye Allah demenin şirk,yani en büyük günah olduğunu bilen arkadaşlarımız bu durumu nasıl yorumlamaktalar ? "Ali kendisine Allah diyenleri yaktırdı" diyen bazı arkadaşlarımızın iddia ettiği gibi Şii-İmamilerde "ALİ'YE RAĞMEN ALİCİLİK Mİ YAPMAKTALAR?" Bu adamlar ,bu inancın ALİ ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen inatla "ALİ ALLAH'TIR" mı demekteler ? Şiilikte Ali'ye Allah denmesinin küfür olduğunu iddia eden arkadaşlar olmuştu. Yoksa Şiiler de mi "HAİDAR" ile foton yığınını yada hayali bir fenomeni kastetmektedirler ? Ehlibeyt'in gerçek ekolünün bugünkü İran'da var olan Şii-İmami mezhebi içinde yaşadığını,yani Ehlibeyt öğretisinin İsna Aşeriyye mezhebi tarafından yaşatıldığını iddia eden arkadaşlar yukarıdaki videoyu nasıl yorumlamaktadır. Eğer durum böyleyse İmam Cafer ve diğer İmamların tamamı Aliallahi'dir ki bu da onların Müslüman olmadıklarını göstermektedir.. Benim için tarih'i çözümlemede,gerçek hayata yansıyan vakıaların bilimsel değeri,hadisçilerin uydurduğu zırvalardan daha yüksektedir. Örneğin ALİ'nin kendi zamanında Aliallahilerin(Sebeiler denilen) olması,bir adamın ALİ'ye allah demesi,benim için NEHCUL BELAGA'daki tüm hutbelerden daha değerlidir. Aleviliği tanımlamak için kullandığım Şii Batıni kelimesindeki "Şii" terimini "ALİ'ci" anlamında kullandığımı forumda beni tanıyan herkesin anladığını düşünmekteyim. Fakat bazı hiç ummadığım kişilerin "Şii" terimini Şia'nın onlarca kolundan birisi olan İmamiyye için kullandığımı(ki İmamiyye de kendi içinde Usuli ve Ahbari olarak ikiye ayrılır) düşünenler oldu.Şii terimi bugünkü İmamiyye için kullanılsa da Akademik terminoloji de "ŞİA" tüm "ALİCİ" toplulukların genel ismidir.Şii terimi İmam Cafer'den öncede vardı. Özellikle yukarıda işaret ettiğim arkadaşların yorumlarını çok merak etmekteyim. saygıyla |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Devrim06 (04-30-2012) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||